- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
user137 #5509 üzenetére
A 400+-os táppal az a baj hogy nagyon kicsi neki a terhelés, így rossz hatásfokon dolgozik. Mint tudjuk a hatásfok görbe egy harang-görbe, tehát 50% terhelésen a legjobb a hatásfok. Ezek alapján egy 180-200 W körüli hagyományos táp lenne a legmegfelelőbb. Az bőven bírná az indítást is és normál terhelésen 50% körül lenne. Szerintem gyári konfigból bontott OEM táppal járna legjobban a kolléga, azok általában nagyon jó minőségűek és hatásfokúak is.
-
HookR
addikt
válasz
user137 #5509 üzenetére
Tápcsatlakozó szerelés felső fokon - avagy hogyan csinálj magad tápkábelt egyedi igények alapján.
Elvileg lehet kapni ilyen csatlakozókat külön is elektronikai boltban (Pl. HQvideo, Lomex, Mikronika), de ha végképp nincs olcsóbban, akkor a célnak ezek is megfelelnek.
-
-
toldy
őstag
válasz
user137 #5432 üzenetére
Mondtam hogy pocsék hetem van, a baj nem jár egyedül. Tudom nem mentség a saját anyanyelvem nem ismeretére, de ilyenkor nem működik az agyam ( és explorert használok)
Lord TakedaIgen arról a házról van szó. Azt nem tudom hol kapható, csak a hírt linkeltem hogy ott volt a CES-en. Lehet éppen ezért volt ott, hogy ezentúl nem csak japánban lesz, nem tudom.
Mercutio_Lehet nemsokára bővül a lista.
-
toldy
őstag
válasz
user137 #5340 üzenetére
Azért annyira nem írnám le az NV-t, hiszen elég sok 8400gs/GT210 és hasonlók fogy és ezeken tudna fogni az erősebbik IGP, a kisebb pedig a 4250/90 szinten van.
De őszintén ott lesz az i3-2100T ami 35w tdp, inkább lenne 40w de akkor egy 5450/gt210 szintű igp lenne benne, én egyből neveznék is egyre. -
toldy
őstag
válasz
user137 #5337 üzenetére
Jaja, nekem is nagyon tetszik, főleg a fogyasztás/teljesítmény miatt mostmár csak a lapok kellenek.
Amit viszont nagyon nem értek hogy miért a k ( tuning procikba) kellett az 5450 szinten lévő erősebb igp-t rakni. Hiszen ha az lenne az alap akkor igen csak pluszt adna az egésznek. ( és még az amd/nvidia-t is megszorontgathatná). -
zodo
nagyúr
válasz
user137 #4450 üzenetére
Idézet mondatod, nem helyes, mert kérdő módban áll a teszt címében és nem kijelentő módban!
Ezen lehetne vitatkozni, hogy kinek mi számít a "HTPC építése" kapcsán , de nincs értelme, legalábbis ebbe a topikban, biztosan nem.
Úgy vélem, hogy a linkelt tesztben se egy 95W TDP-s procit (Phenom II X4 925) kellett volna a lapba tenni, ha ezt a címet találták ki a teszthez.
, mert miért tenne ekkora procit a felhasználó, ha Htpc-t akar építeni.
, de lehet, hogy ismét tévedek.
Pl.:
Nekem sose számított a gép fogyasztása, azt se tudom mennyit eszik.
Hőfokok már egy kicsit jobban érdekelnek, de a mostani lapomon venti nélküli chipset hőértéke sem zavar ami átlag 59°-61°
(kb. ez a max. hőfok, terhelés alatt is ha a vga karit is ide vesszük, úgy hogy nincs ház venti sem)Erre a Gigabyte D510-re gondolsz?
Psile házat illetően, igazad van, de csak mint infót szolgáltattam.
, hogy lehet örülni, mert végre hozzánk is elért.toldy
Beszámolhatsz, nyugodtan.
Nem kell off-olni. -
Osibaa
senior tag
válasz
user137 #4156 üzenetére
Nah, van itt pörgés. Én meg közben vettem egy full HD TV-t és egy garázst. (Nem, nem volt akcióban együtt a kettő.)
user137: Aprón HEN 3K [link] (vagy a megbízhatóságot az apróra értetted?)
Bird: Az ION2 először nettopokban jelent meg, ott tesztelték a képességeit és állapították meg x1 PCI-E-ből eredő hátrnyait. [link] Hogy miért ez került rá, más sem érti, bár nekem alapból gázos az NM10 chipset úgy ahogy van (kicsit feljebb ecseteltem miért).
Amúgy miért csak ilyet tudsz szerezni, Asrock és Asus ION1 mindenhol hiánycikk lett?Psycho: jah már azt hittem Zotac fan vagy
-
Sir Psycho
aktív tag
válasz
user137 #4147 üzenetére
Gondolom utánna néztél a giga lapnak (raid kell? )
Tudom ion felesleges nas-ba, de csak a zotacnál láttam natív 4 satát.
-IONITX-K-E
-IONITX-G-E
-NM10-B-E (ő ugyan DTX, de cserébe van rajta sata bőven) -
user137
őstag
válasz
user137 #4146 üzenetére
na, meg is van, kössetek bele reggelig plz
- gigabyte D510
- 2gb ddr2
- lian li pc-q08
- vmi enermax/antec táp 80+ bronz képesítéssel
- freenas pendrive-on
- 4x2T 3.5" HDDez vinyók nélkül megáll olyan 250 ajróból (~70k), ennél olcsóbban 4 lemezes NAS-t nehéz lenne kihozni. én most jobbra el, de várom a szőrszálhasogatást, reggel megbeszéljük...
-
toldy
őstag
válasz
user137 #4143 üzenetére
Lapot most nem tudok, holnap megnézem. Az sg05 megvan még? Egy lemezr jól meghajlitasz és fursz a gyári mintájára csak akkor akkorát hogy beférjen 4 hdd. Így ott a venti a hddknek, egy atomoslapnak meg nem lessz melege mert elég szellős úgy is. Holnap megmutatom/elmondom hogy gondolom, igy telón kicsit nehéz.
-
kazan23
aktív tag
válasz
user137 #4001 üzenetére
...csavarhely a 2.5"-es vinyóknak.
csak én nem látom? -
marcias
őstag
válasz
user137 #3994 üzenetére
Engem személy szerint irritál a Mac, pedig használtam DTP-re, de köszi, inkább PC. Ez a sok mag / sok memória meg attól függ, mekkora állományokkal dolgozik. Ha nem óriásplakátokkal vagy sokszáz megapixeles fotókkal, akkor egy átlag X2-es gép 2-3GB memóriával bőven elég szvsz.
-
Jockero
csendes tag
válasz
user137 #3994 üzenetére
Tökéletesen igazad van, viszont kis gép nem jelent rossz gépet. Tele van már a hócipőm, hogy zúg állandóan a gép. Az ember nem is gondolná mennyire fárasztó hallgatni órákon keresztül. Azonkívül több helyet foglal, jobban szívja a port stb. Korrekt kis erőgépet lehet sztem építeni egy 20x23x9,5 cm-es dobozba is. Legalábbis most ekkora házat vettem. Külső táppal, semmi tápventi zúgás. Asztalon elfér és még jól is néz ki. Sztem azért egy phenom II x4 910e vagy i5 661 vagy q9550 elég dtp-re bőven. Persze azért nem mondanék nemet egy félárban beszerezhető 27"-os imac-re
-
toldy
őstag
válasz
user137 #3923 üzenetére
Találtam újabb információ morzsát de sajna nem tudom hogy mi igaz belőle,
de ez alapján kicsit magasabb illetve sajnos nem 110w panel hanem 150w flex powertáp van benne, illetve USB 3.0 az előlapon.
Igazat megvalva a 110w belefér egy shappire lap egy 4magos e procival illetve wifi a bővítőbe és akkor már igaz kicsit lasabb a proci de sokkal jobb a igp, szerintem.Mattanyahu: nem rossz, ha kiliggatod a ház oldalát , vagy kivágod és sűrű szövésű fém hálót raksz be akkor szerintem nem lenne nagy gond.
-
netseft
aktív tag
válasz
user137 #3929 üzenetére
Ezek alapján már egyre inkább hajlok arra, hogy mivel a Zotac nem is (könnyen) beszerezhető, drága is, és problémák is vannak vele, ITX-es választás esetén inkább egy Gigabyte lap (Dual Bios, meg mindenféle okosság), ahogyan írtad is. Itt a probléma nálam az esetleg elfogyó SATA portok, ez mondjuk korrigálható egy vezérlőkártyával. Érzem én, hogy valamiből engednem kell, vagy várok arra, hogy idővel lesz megfelelő alkatrész...
Másik hsz-odra: írtam, jelenleg V351, teljes konfig az adatlapomon.
-
netseft
aktív tag
válasz
user137 #3924 üzenetére
Az adatlapomon ott van, max. posta / futár játszik. A tippet köszönöm, ilyesmire gondoltam, megbízható és itthonra is szállító külföldi forrás érdekelt volna.
Erre gondolsz, és a BIOS frissítési problémákra? Vagy van még más is? Összefoglalhatnád a tapasztalataidat, ha nem nagy kérés.
Igazából kezd már tele lenni a hócipőm, házak miatt átnéztem kb. 60 gyártó kínálatát, ebből 5-nél találtam méretben megfelelőt. A végén leszűkítem 1 házra, erre az alaplapnál akadok el.
-
netseft
aktív tag
válasz
user137 #3922 üzenetére
A Q08 lehet, hogy nem egy tipikus mITX ház, de csak ez felelt meg az igényeimnek. A vinyók hangja szerintem nem lenne gond, most sem zavaró a 2 a mostaniban, rezgéscsillapítás van, hangszigetelés megoldható.
Ha már ennyire elmélyültünk a témában, leírom mi a helyzet. A cél az lenne, hogy egy 32.5 cm (W) x 31 cm x (H) x 40 cm (D) méretű polcra sikerüljön berakni az új házat (persze úgy, hogy felette / mellette / mögötte legyen hely szellőzésre, kábelezésre), mATX előnyben, minél több 3.5" férőhellyel. Amúgy teljesen igazad van, gondoltam én is egy NAS-ra + tényleg apró ITX gépre, de jelenleg itt van egy pár hónapos, komplett mATX konfig, amivel szerintem sokat buknék, ha ennyit változtatnék a dolgokon (cáfoljatok meg, ha nincs igazam).
Jelenleg V351-em van, hasonló árkategória, mint a Q08, de tényleg nem olcsók. A méretek pont megfelelnek, zajosabb pedig remélem nem lenne, mint a mostani. A vinyókkal való variálás megint nincs ínyemre, de minden megoldást figyelembe veszek.
Néztem azt a házat is, de több dolog volt, ami nem tetszett a 3 férőhely határeset, a táp nekem felesleges (ATX táp egyáltalán rakható a helyére?), az elforgatott vinyó úgy tudom nem nyerő ötlet (főleg úgy, ha eddig fektetve voltak), és nem sikerült eldöntenem képekről, hogy tetszik-e. Annyi viszont pozitívum, hogy nagyon könnyen szétszedhető, és van benne anyag rendesen.
Az nem szerepel a hirdetésben, hogy használt-e, és ha igen mennyit volt használva, karcmentes-e, ilyesmik engem szoktak érdekelni.
-
HookR
addikt
válasz
user137 #3924 üzenetére
Mennyit tettek ki a járulékos költségek? (posta, vám... stb.) Mire számítson az ember?
Ahogy látom akad náluk ínyenceknek való portéka. LGA1156 - Mini-ITX , AM3 - Mini-ITX. Pl.:
- Asus M4A88T-I Deluxe - (€117.- / ~33000.- HUF)
- ZOTAC H55-ITX (H55ITX-A-E) - (€111.- / 31500.- HUF) -
netseft
aktív tag
válasz
user137 #3906 üzenetére
Direkt linkeltem a specifikációt. 6 x 3.5" és 1 x 5.25" férőhely van benne: [link]. Egy DVD írót raknék bele, a többi helyre 3.5"-es vinyókat, jelenleg 3-4 db-ot, de lehet majd képbe jön SSD is valamikor.
Ha megnézed a flyer-t, akkor a képek alapján szerintem egyáltalán nem rossz a szellőzése, szerintem még jobb is, mint a mostani V351-emé. Persze ezt kép alapján mondom, nem biztos.
-
Alex123
senior tag
válasz
user137 #3898 üzenetére
Mire gondolsz?
A Windows Experience index 5,9 ebben a lebontásban:
6,9
5,9
7,4
7,4
5,9Itt "nyílván" a HDD kapott "gyengusz" 5,9-et meg a RAM!?, amit nem is értek igazán....
Szerintem lecserélem, mert úgysem hozza azt, amit elvártam volna tőle, hogy energiatakarékos....egy kalap sz*, vagy a Giga csak szédít, hogy támogatja az XMP-vel, mert nemigazán...(ja, az előző cuccomnak 5,6 volt az indexe...)
-
kazan23
aktív tag
válasz
user137 #3872 üzenetére
Fene tudja, nem teljesen oké a dolog.
Az i3-mal kicsúszunk a 65W-os TDP-ből, vajon mennyit számíthat ez?
"The M30 permits fan less operation (natural air convection via hundreds of tiny holes) for TDP < 10 watts and CPU-only fan for TDP <= 65watts.
Mert, hát ugye nem fér be az i3 hűtője és nem is <10W a TDP... -
-
gyiku
nagyúr
válasz
user137 #3854 üzenetére
ok, ez a gep anyosomnak lesz borsod megyebe, 1 kis faluba, ahol meg 2020ban sem lesz 120mbites net. mivel csak webezik, meg office, ezert ellesz vele. en akarok olyan vasat venni, amiben kicsit jobb a vga (ion), hogy tovabb huzza a masina, teszem azt ha a webes dolgoknak 3-5 ev mulva mar kellene kis kraft, ne verezzen el a rendszer.
AT3IONT-I +2gb ram a befuto eddig, de megvarom at AT5IONT-I -t, mert ha bekuszik a 3as aran, akkor az a nyero.AT5NM10-I mar gb netes
-
gyiku
nagyúr
válasz
user137 #3839 üzenetére
7 ev mulva is csak webezesre lesz, win7el. xp kihuzta 10 evig, ezert gondolom. lehet ion+2gb ram kene, ha meg mar keves a 2gb, akkor +2, nemtom.
hd film most nem feltetlenul kell, de jo lenne kicsit izmosabb vga, tovabb allja a sarat, mint egy inteles vicivaci. kesobb lesz az a szuk keresztetszet. -
Alex123
senior tag
válasz
user137 #3831 üzenetére
Köszönöm, de nekem meg tetszik!
Még nem lettek elrendezve de a fotó nagyon csalóka, mivel a teljes tápból kilógó kábelrengeteget áthúztuk körben az odd- tartó kereten, így már nem lóg be semmi a ház elején lévő venti és a ramok meg a procihűtő közé, szabad a légáramlás - erre külön odafigyeltünk...
A fotón látható kaotikus, pókhálószerű kábelszövevény kinnt van a ház oldalánál, tehát nem zavar be semmibe, max lehetne szebb is, de mint írtam 1ccer csak ha lesz még egy kis időm/türelmem, az első képen is látható kábelrendező spirálokkal lesz megoldva....
Amúgy sztem nagyon csendes maga a ház, nincs gondom a szellőzéssel sem (az első ventin nem csak optikai tuning (blue led), hanem akusztikai is végre lett hajtva, ugyanis a gyári 26,6 dbA-s hoz képest "csak" 19-20 dbA-s hangforrást jelent...
Szintén le lettek szabályozva a Hawk ventilátorai is, netre szinte hangtalan, ha kell - akkor viszont odateszi magát!
A táp ventivel nincs gondom, a CPU-n lévőt meg 1ccer csak lecserélem majd, amint lesz egy kis zsé rá.
- Alex -
-
zoli_varga
csendes tag
válasz
user137 #3516 üzenetére
Hát már belátom hogy a kívánalmaim tényleg lehetetlenek a technika és a pénztárcám jelenlegi állása alapján.
Jó volna a fitpc de azért még mindig egy jó laptopot lehet kapni bár a max 10w fogyasztás figyelemre méltó (szinte egy router fogyasztása).
Laptopot én nem szívesen használnék huzamosabb ideig mert nem tudom hogy a bennük lévő alkatrészek ezt hogyan tolerálnák. De megméretem egy athlon procisat és azon 35W volt monitor teljes fényerőn windows us torrenttel. Ja és jó volna ha a gép tudna valamiféle multimédia kezelést pl. Hd-t. Ezért most egy hd mediaplayeren gondolkozom ami tud torrentet persze korlátok között. Na mindegy még nem tudom... -
-
Osibaa
senior tag
-
user137
őstag
válasz
user137 #3251 üzenetére
na, csak nem jó a kitervelt terv, és amire a jó kis oldalasztalkát vettem az ikeában a pici fiókkal, arra az LC12 nem jó (habár beférni befér).
elborul szegénynek a hőháztartása úgy 30 perc után, a shuriken felkapcsol maxra és abba sem hagyja. kellene rá egy hatcentis hűtő oldalra, levegőt kihúzni. egyelőre inkább kivettem a fiókból és most az asztalon van, mint az eddigiek. kár érte. (majd télen visszamegy
)
-
Osibaa
senior tag
válasz
user137 #3225 üzenetére
Hehe, lehetett párszor olyan pillanat, mikor lesápadtál, hogy ez most befér vagy nem fér be?!
A hátulján ugye Te vágtad azt a csinos kis rést a jobb hűtés miatt? Mikor arra jártál, a tápcsatinak már nem volt kedved fúrni 2 pici lyukat?
Milyen teljesítményű panel táppal hajtod?
A 100% load hőmérséklet engem is érdekelne. -
Osibaa
senior tag
válasz
user137 #3132 üzenetére
Az ajánlás jó ötlet, csak az a baj vele, hogy szubjektív. Például Te 35-40K-s HTPC házakat javasoltál, mert Te ezeket szereted (amúgy ezek mATX házak). Én viszont az olcsó LC-Power házammal is elégedett vagyok, ha újraépíteném a gépet, akkor is ezt venném. Persze ajánlhatunk többet is... ha itt tartunk, akkor én pl. ezeket javasolom:
HTPC: Antec ISK 300/310, Modecom Feel 202/302
Net, office: Gigabyte MIB T5140, LC-Power 1320mi
Gamer: Silverstone SG05, Codegen MX-31
NAS: InWin BP655 (2 lemez), LianLi PC-Q08 (3+ lemez) -
toldy
őstag
válasz
user137 #3132 üzenetére
Szia,
a hibákat nem firtatom, de a buli az jóvolt amin voltam.Egyébként IE8hoz is van, mert mozzilánál tudok a létéről csak azt nem szeretem jelszavas dolgoknálA néhány példakonfig az valóban nem rossz ötlet. A bolt linkek szerintem is jöhetnek ( csak nem tudom hogy nem-e reklám és hasonlók?).
-
Osibaa
senior tag
válasz
user137 #3042 üzenetére
Sikerült a legdrágább mITX lapból kiindulnod.
De nem gond, induljunk ki ebből... az az Asus lap a következőkből áll: alaplap, proci, proci hűtő, tápegység, wifi és távirányító, emellett kicsi, csendes és keveset fogyaszt. Ha szembe állítod a Zotac-kal, akkor számold hozzá légyszi proci hűtőt (csendeset!), tápegységet (csendeset!) és azt a felárat, ami abból jön, hogy kell egy nagyobb mITX ház, amibe belefér az egész cumó. Biztos ugyanannyiból jön ki a kettő?
Az Asrock lapomat most egy 10 cm-es 1600 Ft-os hűtő tartja 40-45 fok körül, hangja pedig közelről sincs; a nagy borda csak arra jó, hogy nem bírod rá rögzíteni a ventit.
-
Osibaa
senior tag
válasz
user137 #3016 üzenetére
Nekem a kis fogyasztás és csendesség (alig kell hűteni) megért 30K-t egy ION + Atom lapért. Nomeg az AMD töketlenkedése miatt nincs is (ár)verseny ezen a piacon. Ha kihal (amit nem hiszek), az inkább azért lesz, mert az újabb generáció rosszabb, mint a korábbi volt.
Apropó, bejelentette az AMD az új mobil platformját, de hol vannak az erre épülő mITX lapok?
-
-
canniball
nagyúr
válasz
user137 #2924 üzenetére
Ugyan jófajta a tápod, de sok a kábel és nem néma (márpedig ezek miatt vettem a picot); úgyhogy nem győztél meg.
Amúgy is árulod az LC12-t, akkor minek költenél rá?
chesterboy!
Atomhoz nem rossz, csak kár hogy ventis a tápja.toldy!
Vegyél egy HDMI->DVI átalakítót és láthatod. -
ZCoyote
őstag
válasz
user137 #2921 üzenetére
Elhiszem.
Visszatérve a hűtésre. Nálam totál megdőlt az, hogy hőcsöves hűtésnél jobb a toló venti. Megfordítottam a tápot illetve a proci hűtő ventit is, hogy fújja a bordát. Az eredmény: kb. 6 fokkal melegebb proci! Lehet, hogy a proci mellett lévő alkatrészeknek jobb a fújás de az én esetemben lényegesen jobb a szívó venti.
zodo: Így van, az a lényeg, hogy aki megveszi, elégedett legyen vele.
-
zodo
nagyúr
válasz
user137 #2902 üzenetére
Hát úgy gondoltam, hogy a venti is kikerül a házból.
Nem nagy és ráadásul szellős is a ház így nem hinném, hogy nagyon ártana a hiánya.
Szóval a cpu és táp ventije elegendő szerintem. Max az egyik oldallapra fel lehet tenni egy ház ventit, ha nagyon muszáj."ne várjál sokra az SG05-től" Jókor szólsz, megvettem!
(#2903) Osibaa
Nem tudom, hogy nyeklik-nyaklik-e, de nem tudom mire gondolt pontosan user137 a kijelentésével.
Nem szoktam szétszedni, ha egyszer összeraktam a gépet és most az asztal igen stabilnak tűnik ( az előzetes video tesztekben sem láttam hű, de nagy nyeklést-nyaklást) ill. az előlapja is tetszik akár milyen műanyag is legyen.
Pláne, hogy végre nem egy "zongoralakk fekete" kivitel ami ma nagy divat.
Amúgy egy 5 napos példányra tettem szert 18k-t, ami mégsem 25k.
Na, mindegy is nekem első ránézésre tetszik, végre hazaértem vele és lassan szemügyre veszem a dolgokat.(#2905) ZCoyote
Miért a béna futár cégre bíztad a szállítást?
(#2907) canniball
Gratulálok!
, hogy végre sikerült döntened.
Neked mi a véleményed róla?
Milyen tápot tettél bele? pico-t?
Ventit azért nem tesztelted, mert elvan a konfigod anélkül is? -
zodo
nagyúr
válasz
user137 #2887 üzenetére
Igen az SG05-el szemezek.
Az egy db 3,5" hdd helyet tegnap kitárgyaltuk csak jobb lett volna két 3,5" hely.
Csak emiatt aggódom.
láttam, hogy egy kicsit belóg a venti szélszállító útjában. , de ezzel nem tudok mit kezdeni.
Más ház ami két hátsó slottos és ezekkel a "pöttöm" méretekkel rendelkezik nincs, ezért választanám.
Szóval nem is a venti ledes, hanem külön van valami led "sor" ? -
ZCoyote
őstag
válasz
user137 #2879 üzenetére
Az volt az érdekes, hogy amikor toló állásban volt a venti akkor melegebb volt a proci. Biztos zavarták egymást a tápventivel.
Mondjuk a tápot nem fordítottam meg ez valahogy kimaradt.
Már mindegy, megrendeltem a Gemini-t úgyhogy működnie kell és punktumHa nem fog, akkor jön a vészterv 1.1.
-
ZCoyote
őstag
válasz
user137 #2874 üzenetére
Nem tudom nézted-e a képen, hogy mekkora kib@ott nagy az a borda. Egyenesen az első venti elé lóg ahonnan meg fogja kapni a bejövő hűvüs levegőt. Ettől szerintem nem fog annyira felmelegedni, hogy a táp ventinek forró levegőt kelljen kifújnia. Ráadásul ha jól néztem a bordák közé fúj be a venti tehát ez a gond kipipálva. Ahogy írtam a gyári tápventi amúgy is kis terhelés mellett is feleslegesen gyorsan pörög szerintem úgyhogy nagyon már nem fog feljebb gyorsulni.
Nekem kis shurikenem van és a venti nem fújja a bordát hanem szívja le a meleg levegőt mert gyári állapotában engem zavart, hogy "összegerjedt" a táp ventivel mert ugye ellentétesen pörögtek.
Az alkatrészek melegedéséről: Ennek a lapnak gyárilag olyan hőfokai voltak (főleg az IGP-nek), hogy először amikor megláttam majdnem kiugrott a szemem. Valami 80 fok volt terheletlenül, még rá is tettem a kezem. hogy nem a szenzor csal-e de lesütötte a bőrt rólam úgyhogy tényleg annyi volt.
Ezért rátettem egy zalman bordát (a pontos típusra nem emlékszem de elég népszerű volt akkoriban) amitől cirka 20 fokot lejjebb ment a hőmérséklete. Úgyhogy tulajdonképpen a gyári hőfok alá hűtöm még a legkisebb légmozgással is amit meg az első venti lead.
A vinyó megint nem fog melegedni mert pontosan az első venti mögött van.
A vészterv pedig az, hogy ha tényleg úgy lesz ahogy mondod akkor kicserélem a táp ventijét egy lopakodó 8 centis ventire ami remélhetőleg megoldja majd a problémát.Dióhéjban ennyi
-
zodo
nagyúr
válasz
user137 #2808 üzenetére
Bocs, most melyikről van szó, mert kettőt is kérdeztem.
Revoltec féle ház érdekelne, de csak ehhez az egy plusz képhez jutottam a fellelhető három mellett.
-
toldy
őstag
válasz
user137 #2799 üzenetére
Szia, a tápot mióta megvan így használom, gondom nincs vele ( takarítani meg rendszeresen szoktam a gépet) valamint ha megfordítom akkor ellenkezőleg szív a shurikenhez képest , azt meg azért szeretném így hagyni mert az egész lapot beteríti és valóban 2-3fokkal hűvösebb így minden.
Egyébként köszi mindenkinek.
Jut eszembe, az a sg07 olyan mintha az sg05/06 és a codegen házat összegyúrták volna, de nem tűnik rosznak. Bár azt nem értem ha már 600w táppal adják akkor miért nem a ST60F ami full moduláris, és lehet venni hozzá short kábel szettet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Metal topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch
- iPhone-t használók OFF topikja
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest