- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bird
addikt
Phu ez nagyon állatul néz ki!
Akkor ezek szerint kontakthiba, az ilyet meglehetősen nehéz kideríteni
Más: Ma megnéztem az Elit Alakulat 1-5 részét 1080p felbontásban... Hát nagyon ott van ez a mini-itx rendszer! Kiváncsi voltam a hőfokokra is.. 5 óra nyüstölés után 45 fokot mértem, amin meglepődtem, tényleg cool a ház szellőzése.
-
Bird
addikt
Az alaplapod leírásában megtalálod az alaplapi ATX konektor leírását, hol melyik lábon, milyen feszültségszinteknek kell lenniük. Fogod a multimetert bekapcsolod egyenáram mérésre, a feketét a GND-hez érinted a pirosat pedig ahhoz lábhoz amiről feszültésget szeretnél mérni... Ezzel leelenőrizheted, hogy a tápegység hozza-e azt amit a leírásban hoznia kell!!!
-
Bird
addikt
Köszi a segítséget! Az igazat megvallva oda akartam írni, csak meglehetősen pang az a topic, az utolsó bejegyzés 4 nappal ezelőtti....
Ettől függetlenül igazatok van, nincs mentségem ezért mégegyszer bocsi!
A házra visszatérve nekem nagyon tetszik, ha jól tudom 2 éve dobták piacra... Tetszik a szerelhetősége/ a méretei/ a design. Az ára 17K körül mozog... Szerintem nagyon coool
-
Bird
addikt
Kedves HTPC guruk!
Össze kellene raknom még 1 HTPC-t, (multimedián kívűl, kiadványszerkesztő/ videóvágó/ CAD alkalmazások) és a véleményeteket szeretném kérni ezzel a házzal kapcsolatban:
Ez a konfig valószínűleg egy mATX GIGABYTE-H55M-S2H lapkás cucc lenne i3/i5 procival, 4Gb rammal...
köszi!
-
Bird
addikt
Üdv 3P!
Az egér billentyű combóban segítek, én is ilyet vettem egy hete
Abszolút megéri az árát....
B.
-
Bird
addikt
válasz
DopeBob #4294 üzenetére
Ezekhez mit szólsz?
CFI mini itx ház (szerk.: látom erre már kaptál infot)
Advance mini itx -
Bird
addikt
válasz
kbhuinfo #4292 üzenetére
Igen, ION1 után nem is tapasztalnál akkora javulást/ változást... Nekem a bootidő rövidülése is nagyon nagyon tetszik, bár ez nem a platform érdeme...
Az SSD-vel pedig egy hihetetlen klassz kis gépem lett... Korábban nem gondoltam volna, hogy egy ATOM D510-ből ennyit kilehet préselni... Szerintem a PCIE sebessége az Intel specifikációban megadott 500 Mb/s, tehát még az USB 3.0-nak is elég...
Az ára viszont valóban horror... Reméljük majd változik, habár kis hazánkat elnézve... -
Bird
addikt
válasz
kbhuinfo #4288 üzenetére
mondjuk az alábbi blokk diagramban a PCI 1x-re 500 Mb/sec-et írnak minden egyes csatolóra...
UP: Közben Osibaa is leírta
Csatlakozom az előttem szólóhoz, ION1-et ION2-re cserélni balgaság.... Én is csak "kényszerűségből" választottam az ION2-t, de szinte mindenben kellemes csalódás volt! (szerencsére
)
-
Bird
addikt
válasz
kbhuinfo #4288 üzenetére
Ugye, hogy ugye...
Az igazán szűk keresztmetszet sebességre a külső sinre csatolható GPU (de mint a saját teszteimben is látszik, HD multimédiára ION2-vel tökéletesen elég a 250Mb/s átviteli sebesség, hiába kerítettek negatív kampányt köré), probléma talán az USB3-nál lehet, hisz a 4.8 Gbps szerintem nem hozható ki az NM10-ből, WIFI/LAN-nál annyira nem szempont, oda elég a PCI 1x.ha gondolod itt az Intel funkcionália referencia leírása aznm-10ről
-
Bird
addikt
válasz
kbhuinfo #4286 üzenetére
Hát, ha a grafikus mag tényleg 4x sebességgel repeszt akkor nem lehet kérdés... Bár én ezt nem hiszem...Az Intel ezt nem engedné
Persze ha igaz, amit írsz/ mondanak én biztosan ezt a lapot választanám!!!!
Ezt a gépet ugye nem játékra találták ki, de a ZOTAC PCI x1 ION2 megoldása tökéletes akár az 1080p HD X.264 videók lejátszására is 30-40%-os CPU terhelésel 5-7% (!) GPU terhelés mellett..... -
Bird
addikt
hmmm...elég komolynak tűnik a cucc! Az Intel Atom D525 1,8Ghz-en ketyeg, bár az is igaz, hogy a gyártástechnológia még mindig 45 nm-es. Viszont itt a DDR3, ami mindeképpen dicsérendő... Extra fícsöröknek itt az USB 3.0, és ezen a lapon a ZOTAC NM10-el ellentétben van E-sata is... A hűtőborda pedig ténylag nagyon cooolnak és sokkal komolyabbnak tűnik a ZOTAC-hoz képest, nekem tetszik!
Árát tekintve vetekszik a ZOTAC NM-10-A-E-ION-al, ezért jó választás lehet, már csak a megbízhatóság és a support lehet kérdéses!
A jövőhéten a családnak is összerakok egy HTPC-t, szerintem kipróbálom ezt a lapot... -
Bird
addikt
-
Bird
addikt
Sikerült a hétvégén beüzemelni a Kingston 30 Gb SSDNOW V series SNV125 Toshiba vezérlős SSD driveot az NM10-ION2 alapú HTPC-be. A HDD után felüdülés a meghajtó, az egész rendszer dinamikusabb, nagyságrendekkel csendesebb mindenkinek csak jánlani tudom. A BIOS-ban belőttem az AHCI-t, majd a chipset driverek után felraktam az Intel AHCI SATA vezérlőjét... a windows finomhangolása után TRIM ok, frankón működik a cucc. A win7 bootidő a 70 mp-ről, 33 mp-ra csökkent, érezhető a javulás...
Általam mért sebességek:
Más: Az ION2 GPU aktív hűtését lekapcsoltam, így a rendszer zajtalan... de a GPU hőmérséklete 45 °C-ról felment 75 °C-ra, most egy a gyárinál nagyobb passzív hűtőborda aplikálásan gondolkodom...
-
Bird
addikt
válasz
kisza25 #4257 üzenetére
Én rászántam az időt... Mondjuk legalább 3x kell elolvasni, de megéri
Én is úgy tudom, hogy a TRIM XP alatt kehés, főleg ha AMD-s rendszert használsz. Hát igen a leggyengébb láncszem... Nagyon kiváncsi leszek, már a beépítő keretet is megvettem tegnap. Remélem 1x ár/érték arányban is kedvezőbb lesz a helyzet és akkor SSD lesz minden PC-ben...
-
Bird
addikt
válasz
kisza25 #4245 üzenetére
Csak nem Te is innét a PH-ról rendelted?
Ha minden igaz holnapra nekem is meglesz... Veszek hozzá egy 2,5" to 3,5" átalakítót az infolexnél cca. 500 pénzért... Rettentő kiváncsi leszek mit hoz majd ki a htpc-ből... Azt mondják nagy szívás (lehet) a TRIM XP alatt... Nem akarsz inkább W7-et??
-
Bird
addikt
Persze!!! Amúgy is érdekel engem is...
szponzor:
Várjuk a beszámolód!Kellene egy olyan topic, ahol csak és kizárólag HTPC építésről/ tesztelésről szóló beszámolókat lehetne olvasni képekkel fűszerezve... Az én példámból is látszik, hogy puding próbája az evés.. Szerintem hasznos lenne!!
Még 1x nagyon nagyon szépen köszönöm mindenkinek!!!Jók vagytok srácok...
-
Bird
addikt
Hőfokot is csekkolom majd, meg felteszem a képeket is....
-
Bird
addikt
köszi!
Bizony, hogy sok flameles volt az ION2-vel kapcsolatban.. Nem tudom, hogy milyen üzleti szándék/ érdek álhat mögötte... de vmi van az tuti! Abszolút használható rendszer az nm10 az ION2 GPU-val. Mondjuk a CEBIT-en bemutatott nVIDIA-s slide-ok merőben más képet mutattak... 2x gyorsabb az ION2 mint az ION1...Persze ez csak a nyers számítási teljesítmény... sajnálatos a szűk PCIe keresztmetszet, de amint a saját példám mutatja: Műkodik
-
Bird
addikt
Én sem gondoltam volna, hogy ennyire életképes lesz a dolog...
A killa-n nagyon csodálkoztam... Azt mondják az még az ION1-et is megfekteti... Bár ezt lehet, hogy rosszul tudom! Én sem Atomot akartam, de a H55 árban (nem) kicsit lett volna erőős nekem
Eddig XBOX1-el nyomtam az XBMC-t... Azért sajnálom, hogy megkellett válnom tőle, de sajnos már a legújabb xvidek is akadoztak full képernyőn... Hiába csak egy P3, 64 Mega Rammal... Jól kiszolgált és sok örömet okozott
Este akkor jönnek majd a képek!
-
Bird
addikt
Mint ahogy ígértem írok egy kis ismertetőt a kis Zotac-ról amit összeraktam. Ismerve a fórumon tapasztaltakat, illetve a különféle netes cikkekeket meglehetősen szkeptikusan/ kellő távolságot tartva - a csalódás elkerülése érdekében- áltam neki az NM10 chipsetre épülő HTPC (igen HTPC és nem irodai gép
) építésének. Előljáróban annyit, hogy nagyon kellemesen csalódtam és nem gondoltam volna, hogy ekkora power lakozik ebben a kis GPU-ban...de erről még később részletesen...
Az összeszerelésről:
Nos,mint ahogy azt már pár napja leírtam a Zotac hihetetlen minőségben csomagol... Az egész cuccot átjárja az igényesség, a precizítás, a gondosság és az alaposság. Öröm volt kicsomoagolni a lapot, és a kis ION2 kártyát. A Thermaltake elements Q házikó a 200W-os passzív hűtésű tápjával, az átgondolt kialakításával nagyon egyszerűvé tette a dolgom... a ház méretei: 13 x 22 x 30 cm. Kényelmesen elfér benne a lap, az ION2, az 5,25" méretű LITEON dvdíró és az 500 GB Samsung SATA vinya. Extra hűtésként egy siklócsapágyas 8 centis ventit is beépíttem, amihez egy LM317T feszültésgszabályozó IC-vel és egy 10k-s trimer potméteres fordulatszám szabályozós áramköri lapkát is aplikáltam. Így a 12 V helyett, jelenleg 5 V-al hajtom a kis "szélkereket"
Maga a teszt:
Először csak magát az nm10-es lapkát teszteltem ION2 GPU nélkül... A windows 7 Ultimate gond nélkül települt, letöltöttem a legújabb drivereket, azok is gond nélkül felmentek.Az XBMC Dharma beta2 telepítése után belecsaptam a lecsóba... Kiváncsi voltam, hogy milyen system performancet tapasztalok multimédia "közben"... Nos a helyzet valóban siralmas...
Az intel integrált grafikus megoldása egy ratyi, mégha arra az egyetlen pozitív dologra is gondolok, hogy az alaplapon ott díszeleg a HDMI kimenet (de minek..).
XBMC-ben a tesztvideókkal kapcsolatban a következőkkel szembesültem:
Xvid_70p@3,7 Mbps CPU: 55%
X264_killa_sample CPU:100% (esélytelen, mint majom a köszörűkövön)
Bdav_1080p@8Mbps CPU: 100% (a lejátszó nemes egyszerűséggel kifagyott, csak CTRL-del segített)Gondoltam jó, jó ezt tudtuk... Ennél csak jobb jöhet (legalábbis reméltem)
És akkor bekerült a konfigba a kis ION2... az NVIDIA 258.96 (07.19) referencia driverét telepíttem, beállítottam a SAMSUNG LCD TV-m felbontását és elindítottam az XBMC-t..
A beállításokban belőttem a DXVA2-őt és félve rányomtam a BDAV_1080p-re........
hááááááááááááááááááááááááááááát.... nem akartam elhinni azt amit láttam!!!!!! Az ami 10 perccel előtte kifagyott, meg se moccant, az most full képernyőn hasított!!!!! a CPU terhelés lement 35-40%-ra, a VCPU: 7-10% (!)-on mocorgott!!! Gondoltam, most megfektetem a killa-valde nem feküdt meg... CPU terhelés 45%, VCPU: 15% Végig próbáltam az összes teszt videót és minden szépen lejátszódott... Nagy volt az örömöm! Annyi rosszat hallottam az 1x PCIe ION2 grafikus mag képességeiről, hogy amit én tapasztaltam az szürreálisnak tűnt...
Mondjuk biztos sokat jelent a legújabb referencia driver jelenléte is.
Száz szónak is egy a vége... IGENIS Kítűnő HTPC építhető az NM10-ION2 kombóból is!!!!!!!! Bárki bármit mond én saját magam tapasztaltam meg, hogy a rendszer működik és életképes. Pár konfigot összeraktam a 15 év alatt, de ilyen kellemesen soha nem csalódtam... Csak ajánlani tudom!!!!!
Este ha van rá igény teszek fel képeket is.. -
Bird
addikt
Ma délután kezdem tesztelni a kis Zotac nm10-et az ION2 GPU karival... A Thermaltake elements Q házikó könnyen szerelhető darab, remélem hamar készen leszek a konfiggal és akkor kezdődhet a tesztelés.Remélem klappolni fog minden...
-
Bird
addikt
Köszönöm, nagyon sokat segítesz/ segítetek! Nem hiszem, hogy túlzásba vittük a fikázást..az nm10 önmagában valóban kevés...de számomra még mindig érthetetlen ez a 1x PCIe
Tényleg egy Örülök, hogy megtaláltam ezt a topicot...
Nos nem beszéltem még a konfig további részeiről:
- DDR2 2 x 1Gb Kingmax 800 Mhz RAM
- 320Gb Samsung SATA vinya (Ha lesz pénzem 64Gb Kingston SSD-re cserélem)
- Thermaltake elements Q ház (200W táp, ventilátor nélküli)
- air keyboard (2 hét múlva érkezik)
- Infraport + Silvercrest PC távirányítóNemsokára jelentkezem
-
Bird
addikt
Köszi, de már megrendeltem és le is szállították az ION Kit-es ZOTAC-ot. Azért nem semmi, hogy a ZOTAC milyen minőségien csomagol... Az egész cuccon érződik a brand feeling mégha az alaplapi chipset egyáltalán nem is mondható annak.
Köszönjük Emese..izé Intel...
Az ION GPU talán vigasztal majd, bár az 1x PCIe korlátai "megkötik" a rendeszer hosszútávú életképességét. Remélem az új DXVA-s XBMC 720p filmekkel nézhető lesz.... Majd írok egy kitekintést az egész projektről ha gondoljátok.
-
Bird
addikt
Mindenkinek köszönöm (zodo,osibaa,toldy) aki segített eligazodni az ION vs ION2 "csatában"... Kerestem a neten multimédiás tesztet a ZOTEC NM10-A-E ION Kitekről, de nem találtam... Írtátok, hogy 1080p a szűk VGA keresztmetszet miatt problémás... Ezt leszámítva, 720p, divx, xvid, Net, alap irodai alkalmazások azért még jó lehet??? Momentán csak ilyen lapot tudok szerezni
K*r*a Intel, egyszerűen nem értem miért az 1x PCIe slotra épített fel egy HTPC-nek szánt lapot... Szerintetek??? -
Bird
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. HTPC építésén töröm a kobakom... ZOTAC NM10-A-E lapkát néztem ki UPGRADE (azaz külön videokari) Kitben... A kérdésem az lenne, hogy a konfignak 2GB rammal gondot okoz-e majd a HD filmek (1080p) lejátszása? Mik a tapasztalatok? XBMC tudja kezelni a CUDA-t, illetve a DXVA-t?
Köszi előre is...Üdv, Bird
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged