- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #58976 üzenetére
A C6 kb egy kis bőröndre emlékeztet, az N2 - szerencsére - már nem fog kelleni, mert synology-ra váltottam. Pedig piszok mutatós...
Nem! Nem is tervezem megvenni!4!!4négy Az Xpenology amúgy is szívatós tud lenni néha. Nem! Nem kell.!!!......! Bakker 5 vinyó fér bele! Ne má'n.... Nem kell!!! Még próbálom ezt mondogatni magamnak.
Szerk.: Ja! Az ára is csúnyácska. Külföldről olcsóbb lehet?Szerk.: Akkor se.................................................................................................
-
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #58974 üzenetére
Itt is van. Merlin 50k
-
gianni85
veterán
válasz
AxBattler #58961 üzenetére
Nekem tetszik ez a T8, csak a fogantyút hagynám le, és üveg helyett teli oldallap kellene. Alulról felülre és hátra végig lehet szellőztetni. Tervben volt a D31 is, de ott meg nem tetszik az előlap elválasztás a kijelzőnek szánt hely miatt. A kijelzőt meg feleslegesnek és drágának tartom. Ezekbe a házakba úgyse érdemes közepes teljesítménynél erősebb hardvert beletenni, ha fontos hogy halk legyen. Van most nálam egy Torrent Nano, az még mATX-nek is nagy lenne, de szerintem hűtés szempontjából az se tökéletes high-endnek, bár nem költöztettem bele még semmit (valszeg nem is fogok már)
-
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #58959 üzenetére
Amúgy felmerült egy kérdés a T8 Plus kapcsán.
Vajon a táp kábelei mennyire akadályozzák a kártyát, úgy is elfér 27cm?Lehet picit nagyobbra csináltam volna, hogy alulra férjen 2x14cm és esetleg hátra 12cm, illetve előre a táp alá 1x12 és mesh előlapos opciót is készítettem volna.
Na meg legalább 30cm-es kártyát fogadjon.
Úgy komolyabb hardvert is fogadhatna.Remélem valaki vesz a topikból és készít képeket.
-
Rick4
félisten
-
coccolino
aktív tag
válasz
AxBattler #58922 üzenetére
Ilyet építettem volna legszívesebben, ha 240 AIO + 250mm+ GPU elférne egymás mellett, ránézésre jónak tűnik a minősége.
Tényleg kezdem azt hinni hogy az A4-H2O-nál nem igazán van vállalhatóbb (FormT talán, de annak horror az ára és ott sincs + ventire lehetőség) ház, ahol elfér az AIO + normális GPU, de lehet valamit figyelmen kívül hagyok.
-
gianni85
veterán
válasz
AxBattler #58902 üzenetére
Az enyém sajna nem fér be…
na valami ilyenre gondoltam volna amit flashpointer linkelt, de persze nem egy fél vese áráért(78e Merlin)
Na akkor ez így valószínűleg füst, ha kompakt(abb) méretet akarok, akkor nem úszom meg az itx cserét (lehet a tápot se sfx-re). Úgy látom az ilyen Jonsbo D31 és Asus AP201 féle házak a legkisebbek a jelenlegi konfigomnak…
És akkor nem offolok tovább az matx lapommal az itx topikban -
HookR
addikt
válasz
AxBattler #58771 üzenetére
Meg lehet (Youtube - Gamers Nexus), hogy inkább 4050 (Ti)-ként kellene szerepelnie a termékpalettán.
-
Francia91
veterán
válasz
AxBattler #58764 üzenetére
Eddig (meg haver általi korábbi használatából következtetve) úgy tűnik, azért mertem bevállalni. Ő 2700X-szel hajtotta.
SSD Crystal Disk Mark alatt 52 foknál állt meg. WD Blue SN570 1TB. Gondolom az még vállalható írás/olvasás teszt alatt. Alapvetően meg 32-39 fok között üzemel -
-
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #58591 üzenetére
Köszi, tényleg jónak tűnik, rádugtam egy lapot procival, és a fülemet már darálja a venti, annyira oda kell tolni, de nincs hangja... Gondolom valami fordulatszám szabályzós megoldás lesz, mert hihetetlen lassan forog, valami 300 körüli fordulatnak tippelem.
Hun_Sector: a hőmérsékleti peak? Ez az, amit pár napja írtál hogy kész lett? A vízhűtés ventije, meg a pumpa sebessége hogy van beállítva? Gondolom nem csutkán tker mint, amikor a proci 40°C környékén van...
Azért kérdem ezeket, Mert nálam alapból alig 30%on megy a venti és a pumpa is, viszont mivel ez vízhűtés, és a proci egy terhelés elindulás esetén egy pillanat alatt felmelegszik, de a lap a cpu hő függvényében tekeri fel a pumpa és a venti sebességét, lesz a kettő között egy kis lag.
Másik gépben i7-10700-nál is ugyanez van, elindítok egy prime 95-öt, megtolja a proci, felszalad 65°C-ra, majd miután megindul a pumpa és a venti is, visszahűl szépen 50°C körülire, és akár órákig ott van. Jól van egy így.
-
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #58549 üzenetére
Közben amúgy ki is szerettem belőle, hibás a konstrukció, baloldalt kilógnak a kábelek, a lap balra van elforditva a hátuljával, miközben felfelé kellene legyen, és akkor rejthető a kábeltenger, plusz lóghatna a vga, ami full ideális mind a kártyának, mint az alulról felfelé szellőztetésnek.
A segotep megcsinálta jól "slath mini" néven, de az meg 300 dolcsit, és nincsen csak ezüst színű..
Megsimogattam a Thermaltake házat,.marad még. -
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #58502 üzenetére
Mondjuk arra kíváncsi lennék, azzal a hűtési megoldással hogy fog normális tartományban maradni a VRM, ha nekiáll csinálni bármit is az ember... Nem vagyok benne biztos, hogy ez a felül két venti, máshol meg csak szellőző rések megoldás majd pont úgy szív, ami lehűti azt a részt...
Ennyiért elég puritán, oké, meg van hajlítva az előlap, de ennyi. -
Steve1207
veterán
válasz
AxBattler #58443 üzenetére
Áhh, még a 9900-at is nagyon határesetnek találom, mert egy bő év múlva megint csak a cserebere mehetne és ugyanitt tartanék. Ahogy írják is lentebb a példát, plusz ha már 90e egy proci a régi genből, akkor inkább egy nagyobb méret és valamelyik jelenlegi gen. Vagy kivárom az új intel szériát vagy AM5 próbakör egy B650-nel (bár itt meg kicsit többet vártam, socket támogatástól félek, hogy intel szerű kuka 3 évente, ellenben az intel meglepően szépen összeszedte magát a 13-as gennel és sok lehetőséget látok bennük. Már akkor is, ha csak ugyanezt az új generációban szintentartják). Egy dolog miatt csábít egy erős jelenlegi kifutó gen, az az olcsó DDR4, de mivel lapot is kell váltanom már édesmindegy.
De köszi a tippet, körbekattogtam már magamban a témát sajnosAnnyi biztos, hogy nem szívesen hagynám magára a kis Core V1 házat, ez nagyon betalált
-
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #58443 üzenetére
Egy i5-10400f simán elkeni a száját, napja érkezett meg az aqua csomag, 39000ft volt egy ilyen proci, még itt van az asztalon egy apróból vett 27 ezer forintos ASRock B460M-ITX/ac lappal, és ennyiért elég ütős cucc. Nem szabad már régi 8. gen cuccot venni, pláne hogy használtan annyi, mint az újabb a boltban, egy mATX lap, ami sok itx vagy csak szimplán "kicsi" házba befér, meg 25 újonnan, pl ez: ASRock H510M-HDV R2.0..
Ja, van 8700 is itthon, szóval nem csak a haverom mesélte... -
Steve1207
veterán
válasz
AxBattler #58434 üzenetére
Manapság gondolkodok "csak" mATX-re visszaváltáson, mert baromi húzósak lettek az ITX lapok árai és váltanom kellene, főleg erő és funkcionalitás miatt (még egy H310-es lapom van kis 8400-zal). Egyelőre halogatom, de most ezen a képen elszörnyűlködtem, vagy 10+ éve ITX-em van
-
PROTRON
addikt
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #58206 üzenetére
Nekem egy Kolink 350W sfx táp mellett elfért a 120-as venti a Satellite-ben. (sőt dupla 120-as
)
-
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler #58206 üzenetére
Igen, nem kizárt, hogy egyszer egy ilyet veszek majd én is. Amennyiben a mostanit meghekkelném, akkor elvileg kb. 20.5cm-ig lennék jó, a Tiéddel pedig szemre akár 22.5cm-ig is. Persze ki kellene szépen mérni.
Szét se kell kapnom a gépet a kérdésedhez, anno én is kutakodtam.
-
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler #58200 üzenetére
Igen, ráadásul így 18.5cm-nél szélesebb MoBo is berakható a későbbiekben - már ha az ATX-SFX adapter visszahajlított szélét leflexelem, vagy aszimmetrikus adaptert veszek.
Csak a 22.6cm-es hossz marad így változatlan. Ezáltal viszont jelentős mértékben nőtt a berakható lapok száma, jobban lehet majd meríteni.
-
Rick4
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler #58073 üzenetére
Szerintem szimplán csak meguntuk az aktuális gyártót és kellene egy kis frissítés. Van az úgy, néha így vagyok VGA cserekor is.
A mostani ASRock B560M Pro4-em is szimplán becseréltem volna egy hasonló Gigába. Csak aztán elvitték előlem. Anno azért választottam ezt, mert egy ASRock Z87M Pro4 volt az előd. Ezt hívják nosztalgiázásnak, ha úgy vesszük.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #58055 üzenetére
Minőségre nem, amúgy teljesen használható, szellős ház.
Kíváncsi vagyok ugyanezek az alkatrészek más kialakításban mit tudnak nyújtani.Azért a Jonsbo V9-nél masszívabb házam még nem volt. Arra ráállhattam volna se lesz semmi baja, ennek meg ráteszem a tetejére a kezem behorpad.
-
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #58036 üzenetére
Most nézem csak hogy ezek ellopták az én spanyol viasz ötletem, hogy hogyan lehet mATX házba full ATX alaplapot és fullos rtx VGA-t rakni...fullos tápegység mellett. Csak elrontották hogy melyik irányba kell néznie a tápegység ventijének.
No meg ilyenkor csak olyan AIO-t szabad használni, amelyiknél a cpu-blokknál van VRM venti...jobban minden, minden folyadék hűtés esetén csak olyat szabadna használni. -
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #58036 üzenetére
Oh, nekem D31 Mesh sima verzió kéne, az 60€, kérdés szállítással mennyi lenne.
Merlinnél a D41 Mesh 31,5k HUF, jöhetne a kisebb változata is.Amúgy az Asus AP201-et nagykerből megkapom 35-ért, azon agyalok.
Kérdés melyik jobb, ha "zárt" a ház vagy minden oldala lyukacsos, lehet a légáramlást negatívan befolyásolja.Crabface
Ha csinálnak ITX-ben halk és hűvös kártyát, ami a mostani középkategóriát képviseli részemről semmi akadálya. Mondjuk egy 3070/Ti kalibert 100W fogyasztással. -
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #58018 üzenetére
Átmenetileg inter-tech NAS 200W pico-psut nem elég?
Mert az Ipon-nál minden hónapban tudnak rendelni 1-5 db-ot, szal ha épp nincs, 2 hét múlva felnézel valszeg megint lesz.
Ha minőségibb kell, akkor valóban szívás...az ilyen panel tápok mint amit linkeltél, azok nem jók neked fizikailag? Mert 105 dodó a 400W-os belőle HDplexnél és van készleten.Mini-box sem játszik? Gondolom kimeneti paraméterek miatt...
Ha ac-dc tégla táp kell, akkor meg itt a forumon épp levelezek egy kollegával akinek van 200-230W-os eredetileg dell téglái, több darab.
#58023 sasNAXO
Szerintem Ti ketten nem ugyanarról beszéltek.
Szerintem Te az én 250W panel tápomról írsz örvendezve, AxBattler meg a pico-psu hiány miatt szomorkodik. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #58022 üzenetére
Pont hogy én is nézegettem, nem most volt, de volt már.
...mert agyaltam rajta, hogy megrendeljem-e vagy sem.
((Furcsállnám ha benéztem volna, de nem írtam fel, meg nincs screenshot, szóval nem tudom bizonyítani.))#58021 Horvi: Mert ha más is várt rá, akkor most örülhet, hogy lehet újra rendelni.
-
-
HUN_Sector
őstag
válasz
AxBattler #57954 üzenetére
Nincs oldalsó ventije
Legalábbis gyárilag nem kaptam.
Megfontolom a javaslatodat a belső kikanyarításával kapcsolatban, ha nem válik be a szúnyogháló. Keret nélkül de fedéllel is mocskosul meleg (-5fok a diffi). Ezen egy 6 cm-es venti sem dobna már sokat szerintem
No de többet nem offolok, telepítem inkább -
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #57931 üzenetére
Persze, még betehetnék két oldalra két ARGB led szalagot, van belőlük egy nagy szatyornyi, de azt se akarom, már minden világít így is.
A kis kijelzőm megtestesíti mindazt, amit nekem tudnom kell pluszban, a ventit álligassa csak a lap nyugodtan...
Sok már ez így is..És akkor már nem is mondom, hogy megjöttek a ROG ventirácsok 2 hete, azokkal is kellene foglalkozni, de nem sok kedvem van szétkapni a gépet...
-
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #57929 üzenetére
Én inkább az alaplapi szoftveres szabályzásban hiszek, van itt még dobozában egy sosem használt 5 ventit szabályozni képes, 3 hőszenzoros, érintőképernyős 5.25"-os spéci ventiszabályzóm, de mire bekerült volna valamibe, leszoktam az akkora házakról, amibe befért volna...
Most meg itt a TT torony, aminek alul lehetne egy szép kis nyomtatott ajtócska a rács helyett, oda ez pont befér, és jól néz ki, meg is fordult a fejemben, de a lap annyira jól szabályozza a dolgokat minden mással együtt, hogy nem akarok belenyúlni. -
dugo_
veterán
válasz
AxBattler #57922 üzenetére
És szerinted, szerintetek ez reális ár érte?
A saját hirdetéseimet levettem, mert se a Metisre, se a V6-ra még csak érdeklődő sem volt, a végén már 17k-ért sem. Pedig az előbbi konkrétan sosem látott konfigot (kétszer volt elővéve a gyári dobozából fényképezésre), a V6 az előző tulajnál igen, de egy csavarnyom sincs rajta.Az elfogadom, hogy kimentek a divatból, de fillérekért meg nincs kedvem kiszórni.
-
válasz
AxBattler #56637 üzenetére
Jonsbo C6 Belt Black / White gyári oldal
A korábban már bejelentett C6-os modell új variációja, 2db pánttal, köztük hordozószíjjal. Fehér ház esetében szerintem elüt a fekete szíj, viszont a kialakításának köszönhetően gond nélkül cserélhető házilag egy új szíjra.
Bizakodok, hogy ha ennyire tolják ezt a modellt, akkor rövid időn belül eljut majd hozzánk is, pl. a T8 Plus-al ellentétben. -
-
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #57880 üzenetére
És persze irodai PC-t nem vonalkód leolvasó, beléptető kapu vagy a biztonsági kamera csatlakozási képességgel reklámoznék.
De amikor megláttam a szivárvány füstöt a lan portokból, na akkor dobta le az agyam az ékszíjat, mondom magamban akkor a passzív hűtés mellett itt száll ki a füst a hyperspeed prociból.Mert azért NAS-ként már illene legalább 1, de inkább 2 db 2,5-es porttal rendelkezni, költségben alig 7k-t dobott volna, de értékben legalább 20-at.
Azt értem hogy iparból szóltak nekik hogy kéne ez meg az és gyártsanak rá koncepciót, de oda meg IP65 is kellene. : O
-
-
Zamma
őstag
válasz
AxBattler #57874 üzenetére
Ez ma hírérték? Ez egy vicc...
Ettől komolyabb hőcsöves házak vannak Nuc boxokhoz. Kisebb helyen nagyobb procival szintén 0db... Például: [link]
Hihetetlen hogy ebben a szegmensben próbálkoznak... értem én hogy meg kell a sok régi szutyok procitól szabadolni, ami rájuk rohadt az elmult években... -
HUN_Sector
őstag
-
Zamma
őstag
válasz
AxBattler #57837 üzenetére
Én még a 15 mm-t is kevésnek találtam, kettő Noctua NF-A12x25 PWM szív alulról az NR200-ban, még a porszűrőt is levettem és úgy is kevés volt.
Pedig csak egy RX6600-ra szív rá, a procim egy i7-10700, tehát nem fűtenek a cuccok nagyon.
Mondjuk én szeretem a csendet...
Lehet hogy neked elég lesz, nem tudom... -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #57833 üzenetére
Nekem innen van egy, de már pontosan nem tudom melyik, esetleg este meg tudom nézni.
Illetve legutóbb az Obi-ban vettem átlátszó öntapadós valamit. lehet az inkább ajtó ütköző, de én azt akarom majd gépháznál lábként bevetni. Este ezt is meg tudom nézni pontosan.Sőt lehet valamelyik korábbit oda is adtam azzal a gépházzal, ami pont hasonló ehhez a C2-höz.
-
sff-cucc
csendes tag
válasz
AxBattler #57643 üzenetére
Szerintem hasznalj carbonaut pad-et - vagy mit. Idealis ilyesmi feladatra mert nem pacsal, nem kell allandoan takaritani utana. Tovabba nincs olyan hogy hol jol, hol rosszul kented, hanem mindig tuti ugyanazt hozza. Ezek miatt ilyen proci vagy huto tesztelesekre idealis mert leszeded kicsit megigazitod es mar dobhatod ra a kovetkezot.
Amugy most en is jelenleg ilyet hasznalok, pont mert bar par fokkal rosszabb mint egy paszta, viszont sose degradalodik, tehat tartja a szintet - evek mulva nem romlik a hovezeto kepessege mint a paszta eseteben. Emiatt hosszabb tavon munkahelyi, boltokban levo vagy iskolai pc-k, nagymama gepe stb. amik raadasul ugysincsenek tulhajtva es foleg amit nem tervezunk allandoan butykolni, jobb ez.
Viszont ovatosan kell vele banni, mert konnyen szakad. Tehat ekkora folyamatos csere eseten erdemes bevasarolni azert 2-3 adagra valot. Figyelni kell a meretre is, mert minden prociesszortipusra mas kell (lehet pont AM4-esekre is venni, de nagy feluletet is amibol lehet merete vagni).
Az egyenlo nyomas meg sajnos az 1700-as foglalatoknal (talan az uj Ryzeneknel is) nem jo sajnos - es ez a lefogatobol ered. Mar kaphato erre olcso es draga megoldas kulon cserelheto contact frame-ek altal.
-
Qkackca
őstag
válasz
AxBattler #57643 üzenetére
Akkor van gond ha megsütöd és esetleg továbbadod elsőtulajnemdohányzóként
Ha túlmelegszik a lap/proci védelmének közbe kell szólnia, normális esetben nem kellene gondnak lennie ebből, szerintem.
Bár kicsit nehezebb hűtő optimálisabb lenne ehhez a módszerhez, de hajrá. -
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #57612 üzenetére
Nade ennek ugyanolyan létjogosultsága van, mint egy vizesüvegbe hajót építeni, vagy bonsai kertecskét építeni, pont az a lényeg, hogy problémás, hogy fejtörést, kézügyességet okoz az összeépítés...
Hogy utána 600W-ot eszik majd a konfig? Az nem alaplap meg házméret függő, attól, hogy kicsi, még lehet az embernek igénye arra, hogy néha valami játékot is lehessen tolni rajta!Pont ugyanúgy megfér az erős de kicsit tulajdonság egymás mellett, mint amikor ATX -ből építenek valami rettentő gyenge gépet!
-
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #57618 üzenetére
Ha megnézed a tower 100, az tk. egy fejre állított matx ház, viszont így elfér a monitor mellett, és nem kell atomjaira szedni, ha valamit matatni akarsz, elfér rendesen a vga, nem kell sfx táp, stb., én örülök neki, hogy jönnek ki ilyen házak, mert egyéként matxet nem raknék az asztalra, mert nagy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- 3D nyomtatás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Synology NAS
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Y540 Gamer Magyar Laptop i7 9750H 16GB DDR4 GTX 1650 Jó Akku!
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest