Hirdetés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Honkydoo
őstag
válasz
#16939776 #31830 üzenetére
Köszi!
Ez a Zotac lap nagyon jó!
Pont azért kérdeztem meg, mert én is láttam, hogy ami igazán nekem való, az a server lap.
De annyit nem szeretnék rákölteni.Meg nekem kell a wifi + elég a 1x-es PCI-e. Otthoni környezetbe tényleg csak az a feltétel, hogy bele tudjak rakni nagyobb kártyát is, nem feltétlenül kell a nagyobb sávszélesség.
-
Enton
addikt
válasz
#16939776 #31830 üzenetére
Fentebb 2-3 db képen látszik ugyenez a bevágás a VGA tápdugónál ha azt mondod, valószínűleg gyárilag rajta van hisz így pár miniméterrel nagyobb VGA is berakható, csakugye a takarólemezt pancserkodta le emberünk a végső fotókhoz. Meg egy picit a VGA csavarrészét is meghajlítgatta a végére valahogy.
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #31816 üzenetére
Tulajdonképpen azt kell nézni, hogy a belső, U-alakba (előlap - alaplapi tálca - hátlap) hajlított fémlemeznek a hátlapi része hol rögzül a ház aljához és tetejéhez. Összesen 3 helyen:
- 1 alul a ház bal hátsó sarkában. A dVGA nem takarja ki - [kép].
- 2 felül, ahol az élhajtások miatti folytonossági hiány árulkodik róla - [kép]. Ugyanúgy, ahogy az előlapnál is látható - [kép].
Ha az alsóhoz a dVGA miatt nem is, de beszerelt állapotban az alaplap és a házventilátor miatt a felső csavarokhoz valóban problémás utólag hozzáférni. Ezért annyiban módosítom a felvetésem, hogy elegendő lehet önmagában csak az alsó (bal hátsó) csavart kitekerni, mert valószínűleg a hátlemez óvatosan kifeszítve enged annyit maradandó deformáció nélkül, hogy segítsen a dVGA beszerelésénél."Az előtte lévő képen még még nincs kivágva az alsó sarok a vga alatt, az is mod-va lett..."
Nem látok a képeken a ház átalakítására utaló jeleket. Amely képeken látszik a hátlemez alja, ott a hátlemez majdnem teljes szélességében nyitott lefele és alulról csak a ház vastag (műanyag?) aljlemeze zár rá a nyílásra: [kép] / [kép] / [kép] / [kép] / [kép](#31820) Duracellm...: "Ezek szerint a vgat-t hátulról kell becsúsztatni!4!!"
Eredetileg ez a megoldás: [kép] -
HookR
addikt
válasz
#16939776 #31814 üzenetére
Amennyire a képek alapján meg tudom ítélni, be lehetett volna rakni a hátlapi takarólemez meggyalázása nélkül is, csak le kellett volna csavarozni a ház alját és tetejét a dVGA beszerelésének idejére. A fém belső váza már hajlik annyit, hogy ilyenkor a hátlapi takarólemez túlnyúlásai ne 'akadékoskodjanak'.
-
Benőke
őstag
válasz
#16939776 #31805 üzenetére
SSD -t vagy valami gyorsabb memóriás egységet azért gondoltam, mert előferdülhet hogy esetleg futna más is a gépen adott esetben. Intelel nincs bajom csak harmatosak a teljesítmények, persze a kis fogyasztás csábító, de az egy szálas teljesítmény az nem vonzó, nyilván a kis tdp miatt... Alaplapon nehezen tudok dűlőre jutni...
használtam n3150 gépet és sebességről nem tudok beszámolni csak lassúságról, korábban volt egy darabig egy 1037u -s netbook, hát ég és föld utóbbi javára na persze fogyasztásban is
VAn egy C60 netbook most is és nem éreztem szignifikánsan erősebbnek a 3150 -et
j1900 -jobban tetszett pedig az a korábbi generáció. Ezért kacsingatok intel oldalról az n3700 -hoz mert az kb ott van sebességben mint a j1900. Kabini nagyon szimpatikus. Nem csak az ára miatt, teljesítményben is jó hiába 15/25W a tdp használható sebességet villantanak egy szálon is. Igazából alaplap vs tdp fog dönteni azt hiszem... SW oldalról ubi vagy OpenMedia lesz talán de lehet kipróbálok párat míg eldöntöm, vagy hegesztek egy xenology -t
Miért fontos h 8GB nál több memóriát kezeljen? Inteles prociknak ez a limit -
Tibiajax
nagyúr
válasz
#16939776 #31805 üzenetére
igen, azt elég sok helyen olvasom, h ezek azért eléggé játékszer vízhűtések.. cserébe viszont legalább nem olcsók
nem tudom, jobban tetszene pedig az a megoldás, olyan diszkrétebb, h csak két cső megy a procira és sjó levegős marad a házikó. aztán lehet h mégis valami nagyobb bordát fog kapni rá, aztán csumi. úgyis kis feszen fog üzemelni.. hitvallásom, aminek nem lesz elég egy 3.2/4 ghz skylake, annak 3.8 seshteer lapja eddig a nyerő, faszán is néz ki, z-s is, még éppen beleférhet az 50-es keretbe. várjuk szeretettel tőle majd a tapasztalatokat
-
Tibiajax
nagyúr
-
törölt tag
válasz
#16939776 #31779 üzenetére
lejárt a szerk idő...
K-s és nonK-s, T-s CPU-kat valószínűsítem hogy az órajel/fesz/fogyasztás skálázódás alapján válogatják:
Amelyik alacsonyabb feszt kér az alapórajelhez, de meredekebben emelkedne a feszigény órajel növekedésével az megy NonK-nak. Amelyik alap órajelhez ugyan kicsit magasabbfeszt kér, de fölötte kevésbé meredeken emelkedik a fesz igény, az megy K-s cpu-nak. a T-s verzió pedig alapból a legalacsonyabb feszt kéri alapórajeléhez viszont fölötte nemsokkal meredeken nő a fogyasztás, így levesznek 1Ghz-et az alapórajelből 200Mhz-et a turbóból, és benne is van a 35W-ban.Szóval alulfeszelni a NonK-t lehet könnyen, mert sok lehet a tartalék a mag-feszen, tuningolni meg a K-t, mert nem kezd el +3-400Mhz emelésnél még zabálni. Persze függ hogy mennyire van följebb a sweet spot az alapórajeltől, és mennyire van csúcsra járatva, kihasználva adott gyártás technológia.
-
rewolt
csendes tag
válasz
#16939776 #31764 üzenetére
Nem dehogy, a problémát megoldottam kb 10cm 1-es vezetékkel(de lehet másfeles) meg 2 db szemes saru segítségével. A házról meg a tápról egy részen leszedtem a festéket majd 2db 3,2mm-es furat, ezekbe ment a 3as csavar önzárós anyával (alátét is van), azt hagy szóljon.
-
rewolt
csendes tag
válasz
#16939776 #31755 üzenetére
Jó megközelítése a dolgoknak, csak kíváncsi voltam hogy nincs e valakinek valami számszerű adata.
A "halk ventilátor ilyet nem tud" megfogalmazással meg nem tudom hogy mire akarsz célozni, vagy is sejtem.
Erről a témáról órákat tudnék beszélgetni "vitázni",mert nem értem az ebereket, ha építenek egy hőlégfúvó teljesítményű gépet akkor hogy várják el tőle a némaságot, miközben nem ártana ha nem érné el az öngyulladási hőmérsékletet. (ui.: és ezt 20X20cm -ben) -
HookR
addikt
válasz
#16939776 #31729 üzenetére
Az ISK110-en a lemezben egy meglehetősen nagy, szögletes U-alakú kivágás található a műanyag burkolat mögött, amin szinte át lehet tolni a PicoPSU hátlapi tápcsatiját egészben.
Amúgy itt van a kezemben. Minimum 8mm-es lukra van szüksége, amin már átfér a menetes rész, illetve 11mm a külső átmérője. Van hozzá egy lapos anyacsavar és egy vékonyka alátét. Az alátét nélkül a lapos csavarral max ~4mm-t lehet közrefogni, hogy még kellően belekapjon a menetbe. Gyanús, hogy két megfelelően választott alátéttel közre lehet fogni a ház szögletes U-alakú kivágását, bármiféle barkácsolás nélkül.Itt olvashatóak tapasztalatok Antec ISK110 VESA + PicoPSU-160XT + Noctua NH-L9a kapcsán: [link]
Erre pediglen egy passzív hűtéses összeállítás* látható: [link]
*
-
HookR
addikt
-
törölt tag
válasz
#16939776 #31686 üzenetére
Tényleg nehezen elérhető a GABA manual, például nem is volt a csomagolásban. Írtam az iPonnak (tőlük van minden) aztán átküldtek egy nesze semmi fogd meg jól típusú 6 oldalas szösszenetet...
Na most már előttem van szétkapva a gép, pontosabb tudok lenni:
Az alaplapon 2db USB Header van, ezek használhatóak lennének az általad belinkelt csatikkal 2x2db USB portot készítve, de nekem nem ez kellene hanem 3db Header (az a fekete 7 tűst apa csatlakozó amibe beledugod az általában szintén fekete 7 lyukú kis téglatestet) és nem USB Port mert abból van elég. Egy belső elosztót találtam a neten, de nem rendelhető, ráadásul merőleges lenne a lapra és vagy 10 centi úgyhogy a GABA-ba se fér bele...
Úgyhogy most el lehet dönteni, hogy kamerát, kártyaolvasót vagy oldalsó USB portot nem akarok használni...
A GABA-ról meg hamarosan írok pár szösszenetet...
-
törölt tag
válasz
#16939776 #31684 üzenetére
Ez az a lap, de talán nem fogalmaztam pontosan:
Nem az kell hogy a gép "hátulján" legyenek USB portok, mert abból van bőven. Hanem hogy direktben az alaplapon legyen csatlakozó, hogy a gépházon belül tudjam őket bekötni. Valahogy úgy mint ahogyan egy normál házban a kártyaolvasót bekötöd.
Ez az a ház amihez kell:
https://ipon.hu/webshop/product/gaba_e221_emi_s_d/1043956
-
enginev3.0
félisten
-
Ribi
nagyúr
válasz
#16939776 #31553 üzenetére
Én is LM338K-val kezdtem, de annak nagyon sok dropout kell és a tokozása is szar, nagyon nagy a hőellenállása. Meg valamiért folyton droppolt mint a veszedt, de lehet az egy döglött darab volt.
Nálam is most kb 50-60% hatásfokon megy az egész, pici 80,80,30-as borda még viszonylag jól elviszi, de ha rákötök egy winyót, +5W, akkor már érezhetően jobban fűt. -
törölt tag
válasz
#16939776 #31553 üzenetére
El kellett szaladnom, folyt.:
Ezek nem modern stab-ok, és dolgozni is kényelmetlen velük. De mivel már megvannak és elég idősek is(igen ez is előny), ez lesz a V1.0.
Azután lehetne Hybrid is: "a cpu-t külön SMPS-el táplálni, mert utána is SMPS van"
Ez a legnagyobb fogyasztó, a legnagyobb zaj szennyező, talán a "legigénytelenebb" is?!ga-h61n-d2v CPU support link még egyszer:[link]
-
Ribi
nagyúr
válasz
#16939776 #31542 üzenetére
No az igencsak nem hatékony lin táppal a gép (trafó túl sok feszt ad ki):
idle 17.6W
prime95 29W
Viszont pont kaptam egy 12V FSP tápkockát. A difi kicsit vicces:
idle 10.6W
prime95 18W
Gépbe mindössze a radiós egér vevője meg a monitor volt bedugva egy SSDvel.
Így már nem is eszik annyira keveset az 1610T
Persze kérdés te mivel hajtod.
Mert előzőleg egy FSP ZEN táppal IDLE 18-19W körül evett. Szóval annak is igen ramaty a hatásfoka 10W körül. Persze az se mai táp konstrukció.A másik vicces az, hogy DVI kábel megy a monitorhoz. A tápkockát amikor leraktam a gép mögé, akkor úgy futott a kép, hogy rossz volt nézni. Lin táppal ilyen nincs. Persze az be van dobozolva. De igen jól érzékelhető, hogy mennyit számít a rendes árnyékolás és a kábelek elszeparálása.
-
Ribi
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
válasz
#16939776 #31536 üzenetére
Érdekes fogyik vannak nálad.
Fura, hogy zene ennyire terheli, de aida pedig csak 32Wig tolja fel.
Nálam Q1900 kb 1-2Wal tolja fentebb.
Azt képzelném, hogy a 35Wos proci vagy 40-45Wot eszik stresz tesztelve konnektorból. Ezek a fogyi értékek inkább egy 15Wos procihoz illenének.
Zene alatt egy 80Wos proci sem fog túlmelegedni, mert nincs leterhelve, de ha leterheli 1 órát hűtés nélkül akkor lehet már problémás lenne.AxBattler: Akkor egyértelmű, ha odaírod
Nekem nincs venti a gépben.
-
Pista0001
addikt
válasz
#16939776 #31512 üzenetére
Alapból nem világos hogy miért előre néznek a csatik, és hogy miért előre vannak illesztve a komponensek, ahol a felhasználó egy feszült pillanatban úgy lerúghatja mint a... mint a... sicc. Igénytelen gány munka az egész. Egy kis alulemezzel meg nyákos riserrel tök igényesen is meg lehetett volna csinálni. Kb akkor kapcsoltam ki amikor megfúrta a VGA-t.
-
Pista0001
addikt
válasz
#16939776 #31460 üzenetére
Kipróbáltam, Advanced/ACPI configuration/RTC alarm power on/Enabled, az időt beállítottam (ha minden napra akarod akkor a naptárban értelemszerűen "every day"), kiléptem mentéssel, majd lekapcsoltam a gépet, indult a beállított időben. Az alaplapon nem jumpereltem semmit, az operációs rendszerben (Win7) sem állítottam át semmit, alaplap azonos. Ha "by OS"-re állítod, akkor szerintem az OS-ben kell az automatikus indulást is beállítani, szóval az "enabled"-et javallom. Ha nem működik akkor az a táp miat tlehet, nem ad (elég) 5 V stand by-t talán.
szerk.: sorry a dupláért, remélem posztol valaki közben...
-
válasz
#16939776 #31402 üzenetére
Csak ha alulra megy a 120mm-es venti, és normál méretű, minőségi táp szívja ki a levegőt.
(#31403) patomi
CA-M-nél a mélysége zavar (bár most van néhány aprón). CA-I-be meg belefér a fotók alapján, SFX táppal lenne benne hely a légáramlásnak is. Meg most az a kérdés, hogy ITX házba fér-e mATX lap? mATX-be persze hogy belemegy, abban nincs izgalom...Igen, tényleg van minőségbeli különbség.
Erről mi a tapasztalatod? -
válasz
#16939776 #31336 üzenetére
Na, az ilyen elrendezés lenne szvsz ideális, fekvő házban, az alaplapi tálca alá rejtett ODD-meghajtóval, elöl 2*92mm-es ventivel.
Szerk.: riser nélkül, sima LP kivitelben.(#31337) imibogyo
Még szoknom kell, meglátjuk. Egyenlőre várok néhány alkatrészt, csak azután állok neki. Lehet, később neon is kerül bele.Neked mennyire porosodott? Az első rácsokon nincs semmilyen szűrő...
-
-
@aMoRF
tag
válasz
#16939776 #31297 üzenetére
Az üzem biztonság kérdése inkább a melegedés számlájára írható ezek szerint. A táp megoldás kielégítő lehet? Mert a ház a legkevesebb az én esetemben. A házba egy külön lassú járású "nagy" méretű ventit pluszba minden féle képpen tennék vagy inkább a processzor hűtő a hűtéshez szükséges levegő közvetlenül házon kívűlrő szívná légcsatornás segítséggel. A lényeg a minél kevesebb ventilátor, minél kompaktabb méret, szemelőt tartva a költségek alacsonyan tartását.
-
Kreash
aktív tag
válasz
#16939776 #31232 üzenetére
Nem letszükséglet lecserélni a cpu hűtőt ,lehet menne egy kompakt víz rá.A lényeg a csend lenne és a kompaktság.alaplapbol is valami normális kellene,huzva nem lenne szerintem a proci.
satábol 2-3 elég.egy vinyo meg egy ssd van csak.
A fractal node is tetszik nagyon,de abba nem fér bele a tápom szerintem,attol pedig nem nagyon válnák meg,akkor inkább marad ez a konfig.
-
theboobaq
aktív tag
válasz
#16939776 #31127 üzenetére
Köszönöm a választ,
Létezik esetleg olyan átalakító amivel sima tápcsatlakozós itx-es alaplapot meglehet hajtani notebook táppal? PicoUPS-t megnéztem viszont nem tudom mennyire biztonságos megoldás.
Bocsánat nem nagyon vagyok jártas a témában.
Házak közül milyeneket tudnátok ajánlani?
-
Pete55555
addikt
válasz
#16939776 #31099 üzenetére
VGA-t a levegő alulról is akadálytalanul kerüli
Ezt néztem én is, de szvsz nem lesz sokkal rosszabb, ha odaraksz egy tápot, pláne ha másik oldalt lenne egy kifele fújó venti. Ennyiért nem éri meg risert használni, nem jutsz annyi előnyhöz amennyi szívás a riserrel van. A kábel managementet meg meg lehet oldani az alaplap fölött is, akár egy külön kis dobozzal - a táp folytatásaként - vagy rövidebb kábelekkel.
-
Pete55555
addikt
válasz
#16939776 #31091 üzenetére
Ez az elrendezés semmivel nem jobb, mint ha a táp a MB felett lenne, csak még kell hozzá plusz riser is. A ház magasságán pedig nem csökkent a riser. Annyi, hogy felülre tehetsz egy plexit, és
látsziklátszana, ha nem lenne ott a nagy venti a VGA/ proci hűtő.Szerk: Aki nem ismeri még, ajánlom EZT a topikot. Sokmindent leraktunk már ide, ötletként, lehet szemezgetni
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #31056 üzenetére
Fogod a hozzá adott csavart beletekered koppig, kézzel a csupasz tápba,
ne legyen áram alatt!!4!négy
Ha így nem ütközik bele semmilyen alkatrészbe a csavar, akkor a beépítésnél a kerettel együtt sem fog...Nekem a kerdeses csavarhelyek elott egy rugalmas, muanyag plexi talalhato a tapegysegben. Ha elkezdem betekerni a csvart, akkor kb feluton eleri a plexit gondolom ezzel megakadalyozvan a rovidzart.
PSU rev.1.1 (2014.08.15 manuf. date)
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #31030 üzenetére
Oszinte leszek: mar felek barmit venni. Kaptam 1-2 privit ph-s felhasznaloktol akik szinten 00-as qcode-ra panaszkodtak. Az egyik azt irta, hogy a szervizes szerint a BIOS kinyirta a chipsetet az meg a procit. A masiknal siman megolte a procit a lap.
Nagyon azon gondolkodom, hogy ennyi szivas utan mar nem rendelek semmit, megy vissza a lap, jon az uj 6600k amit meghirdetek ujkent, a tobbibtol meg hasznaltkent (mar amennyire hasznaltam ugye) megvalok.
Vagy: legariztatom a procit, visszakuldom a lapot, ennek az arabol veszek egy MSI-t es meg marad 30K-m.
A tap ment havernal normalisan... 1155 (i3) igaz oda csak 1x4 pin kellett a procinak
Koszonom a tanacsokat, de a legtobbel az a gond, hogy hopnapokig huzodna es rengeteg sok penzbe lenne.
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #31020 üzenetére
Sajnos nem egy helyrol vannak a cuccok, igy ez kivitelezhetetlen.
Bementem 2 szamtech boltba 1.-ben nem volt lehetoseg mivel nincs nekik DDR4, a masikban azt sem tudtak mi a francrol beszelek (q-code).
Felhivtam az egyik szervizt (sajna lassan zarnak) ott azt mondta a srac, hogy volt mar ilyen problema amit ugy oldottak meg, hogy beraktak egy 2133-as DDR4-es RAM-ot, bejott a BIOS belotte manualisan a problemas magasabb tartomanyban uzemelo ramot es ennyi.
Csak egy dolgot magyarazzatok mar meg nekem legyetek szivesek: elvileg! ha kiveszem a ramokat akkor mas hibakoddal jelezni kellene a rendszernek, hogy nincsen RAM. 5x ha jol emlekszem a kodtablara. vagy DDR4-nel mar nincs ilyen?
-
imibogyo
veterán
válasz
#16939776 #31002 üzenetére
Hagyjuk.... Valószínűleg vak vagyok.... De én még a közeliken sem látom, amiről beszélsz és az oldalról készült képen sem (bár, hogy hogy a fenébe lehet ilyen kis felbontású képeket feltölteni egy worklogba, az örök rejtély marad a számomra).
Mint mutattam, dolgoztam már ilyen anyagú házzal és nagyon csalóka tud lenni fotózáskor.
Továbbra is kétlem, hogy egy 2 mm vastag alumínium lemezt "be lehet húzni" pár M5-os csavarral, főleg úgy, hogy ha megnézed a hátsó képet, akkor jól látszik, hogy a venti gumibakjaiba tekeri bele a csavarokat, lényegében nincs mihez feszítenie. Azt még el tudom képzelni, hogy a munka egy másik fázisában (logikusan fúrásnál) rátehénkedett a fúróval az előlapra és "megnyomta", de hogy ezt nem a csavarozás okozta (ha van is ott valami), abban biztos vagyok.
A héten túlestem a 84. házépítésemen. Ebből nagyságrendileg 20-23 darab volt full alumínium, nagyjából 10 darab részben alumínium. Soha nem tudtam szimpla csavarozással (nem is próbáltam és nem is akartam persze) eltorzítani egy 1,5-2 mm-es lemezt, főleg úgy, hogy legtöbbször valamilyen másik anyaghoz szorítod hozzá, nem az "üres térbe" feszíted/húzatod be. Lényegében így össze kellene nyomnod az anyagot, ami egyrészt baromi nehéz lenne, másrészt pedig nem "betüremkedésként" jelentkezne, hanem "mállásban", iránytalan vastagsági torzulásban.
Szóval összegezve: lehet, hogy én nem látom a sérülést, amiről beszélsz, de hogy ha van is és nem csak a fénykép csalóka, akkor azt szerintem akkor sem okozhatta a csavarozás maga, hanem csak valami más. És ígérem most már befejeztem, mert kapok az arcomra.
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #31003 üzenetére
Olyan mintha nem kapna 12voltot a CPU. Abbol gondolom mert sokan beirnak a forumokon es kiderul, hogy csak lefelejtette a 2x4pin-t.
Hasonló erő kell a kallantyú lenyomásához mint korábban tapasztaltál más lapolnál, vagy könnyen jár??
Hasonlo ero kell hozza.
Egy vonalzóval nézd meg hogy nincs-e kicsit is elgörbülve a cpu-n a pcb.
Igaz nem vonalzoval csak szabadszemmel de neztem, nekem egyenesnek tunik.
CPU-alját alkohollal/féktisztítóval alaposan zsírtalanítsd.
Ezt szinten megcsinalom reggel, es az egyenletesseget is megnezem.
Koszonom szepen a segitseget.
Megint kihez rohanjak egy Skylake konfiggal...
ki kellene zarni egyesevel az alkatreszeket, de megmondom oszinte lassan felhanyok mar attol, hogy egy tobbszaz K-s geppel ezt kell muvelni.
SOHA ismetlem SOHA nem szintam a kozel 20 alatt ennyit mint most, az utobbi felevben.
-
imibogyo
veterán
válasz
#16939776 #30995 üzenetére
Én akárhogy nézem a képeket nem látom, hogy behúzná a lemezt, elég vastag amúgy is (legalábbis az U2-mnek az volt ezt még nem néztem ilyen szemmel, de a képek alapján ez is elég vastag (most nincs kedvem szétszedni)), kétlem hogy egy sima venti felfogatás el tudná torzítani, már ha nem egy gorilla húzza meg a csavarokat.
Szerintem amire te gondolsz az csak fényjáték a lemezen. Amúgy nem közvetlenül fogatnám fel a ventit, hanem gumi alátétekre. Sőt ha sikerül a tervem, akkor továbbra sem lesz állandóan mozgó venti a gépben. Nem szeretnék visszalépni a teljes passzivitás szintjéről. Egy hőm. vezérelt venti lenne csak, ami a belső hőmérséklet 45 fokra emelkedésekor kapcsolná csak be a ventit. Ezekkel a komponensekkel ez kb. a procinál 60 fokot jelent, a többi alaplapi komponensnél pedig ~45-50 fokot hőmérsékletben (a fa házban így volt, ezzel a házzal még nincs tapasztalatom).
-
ada19
senior tag
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #30991 üzenetére
Sokan panaszkodnak erre a hibakodra. Elso korben lehuzgaltam mindent a laprol, megcsereletem ramokat 1 modul stb.
Most betoltam a pendriveot a megfelelo USB slotba BIOS flashbackhez. (FAT32 es csak BIOS file van rajta)
Ilyenkor ugye a megfelelo gombot nyomvatartva el kellene kezdenie frissiteni a BIOS-t de csak villan egyet a pendriveon a led es ennyi. Ebbol arra kovetkeztetek, hogy a RAM valszeg jo mivel itt nincs szerepe de ettol fuggetlenul sem fut le a frissites. -
törölt tag
válasz
#16939776 #30937 üzenetére
Tapasztalatok:
Méreteivel nagyon nagy szerencsém volt, minden elfér!
A hozzá adott venti nem produkált túl acélos légszállítást, 12V-on sem, bordára rakva végképp.
viszont hallat némi zizegő hangot felcsatolva. Ha hozzáérek a kerethez abbahagyja.
Második ventivel már érezhető huzatot csinál, de nem lett volna értelme, hisz mögötte van egy 120mm-es venti...Teljesítménye 1db ventivel: Kemény 8C°-al volt rosszabb mint a korábban leírt Custom vízhűtésem, friss pasztával 81-82C°-ra ment fel a két középső mag LinX teszt alatt. Ekkor már az összes venti ~70%-on tekert. Kellemes langyos levegő jött a hűtő mögül.
Játék alatt nem ment alap fordulatszám fölé, tehát a CPU egyik magja sem lépte át a 65C-ot.
És a ház szellőzése is vissza állt régi rendjébe 76C°-on tetőzött a GPU-temp 20 perc folyamatos 97%-os terhelésre.
A zaj elhanyagolható szinten maradt, a vizes próbálkozáshoz képest. Nagyon elégedett vagyok veleMás: Noctua support... A 140mm-es pwm venti veri ki az olajat a csapágyból, találtam foltokat/cseppeket a kereten.
Megkérdezzük a hivatalos álláspontot a rotorral lefelé való üzemről, mert eddig egyik venti sem bírta sokáig...[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest