- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chorluka
csendes tag
Na átgondoltam még egyszer és ide jutottam:
776YB M-Y MONOPOD + Manfrotto 234RC állványcsukló, vagy
MNO676B + Manfrotto 234RC állványcsukló
néztem a MNO234 fejet is, de végül a gyorstalpas mellett döntöttem, mert néha gyorsan le kell vennem a gépet!
Kicsit aggaszt a fej 2,5 kg-os teherbírása, de a következő kategória már jóval drágább!
Jól döntöttem? -
-
BLiNk3r
senior tag
Köszönöm, akkor ezzel előrébb vagyok.
A Braunon milyen a fej? Erre az állványra gondolsz, ami itt 27k? -
-
mcgoat
aktív tag
Miért van az, hogy ha állványról beszélünk akkor a Manfrotto az első ami szóba kerül ? Régen amikor kicsi volt az üzletek kínálata akkor még érthető volt, hogy az Ottó volt az isten, hiszen a másik alternatíva a műanyag Hama állvány volt. Mostanra más a helyzet a távol keleti gyártok megszégyenítik a "nagy " gyártót. Ár-érték arányban mindenképp.
Az 1,5 kg necces, de ha leméred az állványom lehet csak egy-két grammal lesz több . Igaz nem állt meg 50e ft ból
-
Pilács
senior tag
Közben kicsit körbejártam a dolgot, már mint az állványom próbálgattam, és arra a következményre jutottam, hogy a gépváz is enged valamennyit, "mert ez műanyag"
Szal feltekertem fej nélkül, és akkor is leült (ráadásul műanyad bajonettes az obi is), és gombnyomásra kicsit elmozdult. Oké, még mindig lehet az állvány is ludas, de azt bármennyire is feszítettem, akkor sem javult a dolog. Kell itt minden, hogy profibb legyen, alap eszközöknél ez megmarad szerintem. Kíváncsi lennék, másnál ez hogyan működik, de gyanítom hasonlóan, csak én lihegem túl
-
Pilács
senior tag
Azhiszem a képen nem az van, ami érkezni fog, ugyanis amit rendeltem alapból fekete, és külföldi oldalon találtam róla képet, ahol patentos a láb rögzítést látok. Ami érdekes, hogy a gyártó oldalán még nincs fent, ott lehetne pontos infót kapni róla. A bolt információjánál, azt mondták minden olyan mint a képen csak fekete, meg kicsit könnyebb, magyarul lövésük sem volt róla. Futárral érkezik a szár... Elvileg így néz ki, és nincs hozzá tok mint a nem B jelzésűhöz. Mondjuk nekem nem is kell táska, mert fejjel együtt úgy sem fér bele, mindig szét meg összeszerelni elég körülményes lehet. A táskám hátuljára szépen felfogatható lesz.
-
Pilács
senior tag
Igen, ez valóban logikus, de én mondjuk eddig akár hol állványoztam, mindig az állvány lábaival szórakoztam, hogy szintbe hozzam. Az tény, hogy utána ugyan azon a helyen nem kellett többet szintezni, de kicsit arrébb tettem, akkor kezdődött elölről. Azt gondolom, hogy ilyen fejen 2 szintező van, azaz 1 mozdulat ezzel vizszintbe hozni a gépet, függetlenül hogy áll az állvány oszlopa, de ezt tényleg csak gondolom... Közben olvasgattam, hogy ez az állvány amit kinéztem nem rossz, csak nincs hozzá táska se vállpánt, ami még plusszt jelentene, az meg már majnem 50.000 ft. Na ennyit sose addnék érte, így most töröm a fejem egy újabb válltozaton, de a gömbfej (amennyiben jól gondolom a leírtakat) megtetszett.
szerk: Kicsit átdondolva a dolgokat, ha a keresőben nézelődök, akkor nem látom a szintezőt
-
Pilács
senior tag
Igen igen, ez az, azt hiszem ezt néztem. Sajnos addig olvasgatok (pénztárcám bánja) hogy Giottos MH1001-652 gömbfej lesz Giottos 9351B állvánnyal. 41.650-ba fog fájni (nagyon)
Igaz főleg épület, táj és túrista fotózáshoz fogom használni egyenlőre, és még sosem fogtam vagy láttam gömbfejet, de remélem nem bánom meg. Gondolom a 2 darab összepasszol, hisz egy márka, és mindkettőnek 5kg a teherbírása. Kb 2.5 kg az egész, legalább nem fújja el a szél, bár turákhoz lehet macerás lesz majd hurcibázni
Már csak az nem világos, hogy az állványhoz jár e tok, a fejhez tuti van, na és hogy hol fogom 1 hét alatt beszerezni a fejet. Még picit olvasgatok, mert ez a gömbfej hagy bennem némi kételyt, ez kell e vagy a 3d.
-
Pilács
senior tag
Ok, rosszul fejeztem ki magam. Nem összehasonlítás kellene, hanem tapasztalat, vélemény egyes állványokról, pont az, hogy mennyire stabil, mi az ami nem volt szimpatikus annak aki megnézte, és mit talált jónak. Tehát mi igaz abból, amit a gyártó ígért. Most, hogy fogtam párat a kezemben, én is látom, hogy mire kellene odafigyelni, csak sajnos elég szegényes erre felé a boltok kínálata, neten meg megrendelni elég zsákbamacska anélkül, hogy nem olvasnék róla pár kritikát.
kiskornel: Köszönöm, na ilyenre gondoltam, ahol leírja a véleményét az aki megnézte, vagy kipróbálta.Velbon Sherpa R600 elég szimpatikus lenne, csak nem vágom miért kell pl egy gyorscsere talphoz még biztosító? "nincs biztonsági zár a gyorscsatlakozónál" ezt ítra róla...
-
j.bravo
addikt
Arra gondol talán hogy az általa is linkelt, szétszedett fej csak kívülről néz ki úgy, mint az eredeti, a megvalósítás eltér (ld. például hogy a Giottos-nál a gömb és a belőle kiálló csonk egyetlen darab alumíniumból van kiesztergálva, a mutatott Benro példánynál pedig több darabból kimunkálva és utólag összerakva.)
Mindazonáltal szerintem újfent eljutottunk oda, hogy nem lehet egyszerűen egy-egy gyártó teljes termékpalettáját überkirálynak, egy másikét pedig gagyinak besorolni; hanem külön-külön az egyes modelleket kell értékelni illetve a konkurens termékekkel összevetni; minden gyártónak lehet jól sikerült modellje, és gyengén sikerült modellje is.
-
-
Joeey
csendes tag
Nem vagyok annyira jártás az állványok terén, le tudnád írni a hátrányait és előnyeit a terpeszthető ,illetve merev állványnak? Fotózás közben ez mennyire érint? Egy szituációt tudnál mondani, hogy el tudjam képzelni? HA jól értem, ha merev mellett döntök te a Braunt ajánlod, és mit ajánlsz a maradék terpeszthető állványok közül? Köszi!
-
IamMenyus
tag
Nem teljesen értem ez hogy jö ide, ha megnézed én a 1092es hsz-ben a lábakkal kapcsolatos hozzászólásodra írtam, nem a fejesre
A Gitzo G-Lock lényege, hogy negyed fordulattal rögzíti/kioldja a lábakat, így egy láb minden szegmensét egy mozdulattal ki tudod teljesen lazítani, így gyorsabb felállítani az apparátust.
ebben nincs semmi előfeszítés, de szerintem roppant ötletes megoldás.
üdv.
menyus -
IamMenyus
tag
a mezei menetes valóban lassú és körülményes, a Gitzo G-Lock viszont sokkal gyorsabban nyitható, és csukható bármilyen karos-patentos megoldásnál; negyed fordulatot csavarsz rajta, és VOILA; rögzítetted, vagy kioldottad.
Nem véletlen kattantam rá azonnal
Ennél egy gyorsabbat láttam eddig, a Manfrotto Neotec megoldását -
de az ezzel szerelt állványok sajnos sokkal nehezebbek. -
IamMenyus
tag
benéztem és egy áprilisi poszt-ra reagáltam, de ki már nem akartam törölni.
Azért hagytam végül meg az írásomat, ha valakinek belefér a költségvetésébe, szerintem mindenképp érdemes Markins, Arca, és RRS fejek közül akármelyiket kipróbálnia.Nézd meg egy Markins fej adatlapját, ez még a leg"olcsó"bb a fentiek közül:
MARKINS honlapA Manfrotto Gitzo Giottos Velbon stb szerintem sem gagyik, de nincsenek egy ligában a fentiekkel (árban sem), és mondom ezt úgy, hogy nekem egy gitzo fejem van
A benro-t nem akarom bántani, de számomra elfogadhatatlan a szórása "minőség"ben,
aki akar olvashat róla bőven hideget-meleget a neten, én ezek alapján nem szívesen bíznám rá a felszerelésemet.A fej "önsúlya" (pont úgy mint az állványé) nekem túrákon kritikus szempont,
nemcsak a cipelés miatt, hanem azért is, mert minél nehezebb, annál fentebb emeli az állvány-fotomasina installációd súlypontját, ergo egy nehezebb fejjel ugyanaz az állvány labilisabb lesz(!)A fej terhelhetősége pedig azért sem mindegy, mert a legtöbb gyártó úgy adja meg, hogy a gyorskioldót / rögzítő csavart veszik súlypontnak; ami lényegében szándékos MEGTÉVESZTÉS részükről, hiszen a fényképezőgép súlypontja felszerélstől/rögzítéstől függően jóval távolabb esik onnan, és az erőkar miatt megeshet, hogy egy 6kg teherbírásúnak jelzett fej nem bír el 1.5kg valós terhet sem, és egy nagyobb obival szépen be fog lógni miután megkomponáltad a képet, hiába rögzítetted a golyót....
A nagyobb vs kisebb átmérőjű golyó:
Egy gyártó különböző sorozatait összehasonlítva így van, deegyébként nem garantálja a finomabb mozgást, és jobb rögzítést, mivel minden gyártó más-más bevonatot, és rögzítési technikákat alkalmaz.remélem segítettem
üdv.
menyus
-
nofi
addikt
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Padam
aktív tag
Lehet akkor Giottos lesz a végleges.
Én erre gondoltam:
Giottos gömbfej (MH 1000-652)
Magasság: 12 cm
Vízmérték: van
Terhelhetőség: 10 kg
Tömeg: 625 g
Garancia: 1 év
Ár: 21.000 FtÁllványnál nem tudom eldönteni, megéri-e az 5000 Ft különbséget-e a 9361-es állvány.
Giottos alumínium állvány (MT9361)
Anyaga: Alumínium
Legalacsonyabb állás: 26 cm
Maximális magasság: 167 cm
Szállítási méret: 69 cm
Lábrögzítés: Csavarmenetes
Állványfej: nincs
Lábtagok száma: 3
Terhelhetőség: 8 kg
Tömeg: 2400 g
Ár: 32.000 FtGiottos alumínium állvány (MT9351)
Anyaga: Alumínium
Legalacsonyabb állás: 22 cm
Maximális magasság: 158 cm
Szállítási méret: 64 cm
Lábrögzítés: Csavarmenetes
Állványfej: nincs
Lábtagok száma: 3
Terhelhetőség: 5 kg
Tömeg: 2000 g
Ár: 27.000 FtVélemény? esetleg mást javaslat?
-
Padam
aktív tag
-
vegesj
tag
Mivel nem igazán tudtam hogy melyik az FZ18 tipus ezért megnéztem találomra itt:
[link]
és azt láttam hogy a távkioldóhoz az van írva hogy nincs és mivel fényképezőgépekhez nem szoktak távkioldót adni (csak ha külön veszel)ezért én úgy gondoltam hogy a nincs azt jelenti
nem csatlakoztatható. Ezek szerint ők írták rosszul, vagy félreértettem?
Az nem lehet mert itt sem írják:
[link]
.. pedig ez a hivatalos magyar oldala a Panasonicnak
Ki- és bemenetek:
-DC-bemenet,
-AV-kimenet (NTSC/PAL),
-USB
Vezetékes módon ezek szerint nemlehet, gondolom infra vagy rádiós érzékelés nincs benne.Más:
Ne gondold hogy lenézem a bridge gépeket hiszen nekem is van egy Nikon Coolpix5700-as
de elromlot egy évvel ezelőtt (akkor azt mondták hogy a panel cseréje kb 100e.forint
körül van - ennyiért már egy új bridge gépet lehet venni, ezért hagytam a fenébe és inkább vettem egy DSLR-t).Nagyon megvoltam vele elégedve pedig nem volt már éppen egy korszerűnek mondható darab (de hát a technika igen gyorsan elavul). -
Zola007
veterán
Nem ide tartozik, de itt van az előzmény.
Engem spec hülyének néztek, mikor a madárfotós topicot megnyitottam, hogy "na mitakar itten kompakttal"
Elég jó képeket lehet azért készíteni az általad említetthez hasonló kombókkal. FZ50-re láttam ilyen duplázást, ahol egész jó képek lettek a végén.Így hát néhány hozzászóláson keresztül repkedtek az 5-600 mm-ek, meg a drága hobbi kifejezések, így hagytam elenyészni a topicot.
Látom nem mindenkinek adatott 200-500/2.8, aki messzebre szeretne látni egy kicsit. -
Zola007
veterán
Azt azért nem mondanám, hogy nem lehet, mondjuk azt, hogy nincs.
Simán meg lehetne oldani, hogy vágnak menetet a cső végére, amibe beletekerhető egy egy-két centis végdarab, ráforrasztott kampóval. Ezt bármikor be tudnád csavarni, ha kell.
Egyébként meg elférne egy kis oldalzsebben az állványtáskán.
De hát a marketing az marketing és a 3 pontos stonebaget is el kell adni valahogy. -
philoxenia
MODERÁTOR
Ha fontos a bemozdulásmentesség , a nagy tehetetlenség akkor a legjobb az állvány tömegét növelni, hogy be se mozdulhasson a tükör mozgatásakor. Ha nem egy -két képet csinál az ember, akkor akár a zsák cement, stb. is szóba jöhet.....
Az állvány lehorgonyzására gondolok például, vagy a lábakra egyenként egy -egy nagyobb tömegű teher...
A gépfegyver lövedékét a szögvas nem fogja meg, azon átmegy, de a vastag sóder-homok kombóval szemben esélytelen. A vascső állvány nyilván nagyon erős, de a merevség-rugalmasság ez esetben nem válik előnyére. -
Jinxx
senior tag
Nem csak a nagy fej miatt választottam ezt a megoldást.
Rup fej:[link]Sherpa fej:[link]
1. Mivel úgyis akarok tripodot venni, az is boztos, hogy 200R-t, vagy 250R-t így olcsóbb 5k-val az egész.
2. Kipróbáltam, a Rup fejen kicsi a gömb, ezért nekem elég szaggatottnak tűnt a mozgatása, a Sherpáé vajpuha.
3. A Sherpa gyorscseretalpas, így akármikor le tudod venni gyorsan, ha hirtelen állvány nélkül akarsz fotózni, vagy természetjárás közben el akarod rakni a gépet, mert már nem kell, vagy csak sétapálcának akarod használni a monopodot.
4. Egy masszívabb fej csak jobban megbírkózik egy 2.5 kilós fotóscuccal.
De mindez csak az én véleményem, én is Rup 43-at akartam, de végül ezek miatt így döntöttem. -
SSwift2
tag
Tudom, hogy jó. De ez amit linkeltél, már nem éppen a 25-30e-res kategória. Hidd el, ha lenne ennyi pénzem én is ezt venném, mert tetszik és jót írtak róla a tesztben. De a keret 25e körül van, és ebben a fejnek is benne kell lennie. Ennyiért viszont így elsőre, a Velbon ár/érték arányban jobbnak tűnik, és a 29 cm-el már elégséges a makrozáshoz is.
Jó lenne nekem használtan is, de 25e körül ritkán van a linkelt Manfrotto -
philoxenia
MODERÁTOR
Sok gépben ez az 1/4-es méret ráadásul műanyagmenet...Nehezebb gép, kibír egy állványfeldőlést komolyabb sérülés nélkül? Arra gondolok, hogy az állvány dőlésekor elkapod persze, de csak mondjuk az állványt , a tehetetlenség miatt a gép tovább gyorsul, a menetre terhelve a gép súlyát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Vezetékes FEJhallgatók
- Könyvajánló
- BestBuy topik
- Revolut
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Autós topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged