- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
MegaQxY
csendes tag
Sziasztok van egy Cullman magnesit 522T állványom, a kérdésem az lenne, hogy milyen gyors cseretalpas lehetőleg 3D vagy gömbfejet tudnátok hozzá ajánlani (lehetőleg ne legyen olyan drága) 2-3kg-os teherbírás esetleg.
A válaszokat előre is köszönöm.
szerk : Bocs a válaszért, mellé nyomtam. (ez egy új kérdésnek indult
)
-
kiskornel
addikt
Inkább csak tények:
- rátettem a mérlegre az obit: 1760g. (hiába írják, hogy 1380g)
- a 450D-re azt írják: 475g. Én aksival mindennel együtt 650g-ot mértem.
- Egy komolyabb gömbfej 500g. Az enyém 760g.
- mint említettem még megy rá egy kb. fél kilós kis lcd tv... sajna most vittem vissza az eladóhoz, mert volt benn 3 csík.
Ez így: 3670g.Az biztos, hogy nem szabad egy 5kg-os állványt venni hozzá, mert az pici lesz. De hogy mennyire vigyem túlzásba, azt nem tudom, ezért is fordultam ide. Egy biztos... A két kg már alapból nem stimmelt.
Nagyjából azért fordultam hozzátok, mert hátha valaki tud olyat ajánlani, amivel legalább a minimális rezgések kiküszöbölhetők. Pl. a régi gagyi állványom esetén a nyakpánt lelógott, megfújta a szél, belengett, és a kép is belengett.
Ezért szeretnék valami brutál, kolosszus, antirezonáns, ultrastabilállványt, aminél legalább esély van rá, hogy megállnak a rezgések kisebb szélben.
Állvány ügyben tényleg nincs tapasztalatom.
-
kiskornel
addikt
Ottkar: én is így számoltam. Kb. 2x-3x nagyobb teherbírás kell, mint amennyi a súlya a felszerelésnek, amit tart, és akkor előre lehet teljesen nyújtani az optikát, meg oldalra lebillenteni, akkor se lesz instabil.
DTomi: Most nem igaz az az állítás, miszerint nagyobb teherbírás = stabilabb állvány? Meg nem rossz az a max. 180cm...
LCD: Live viewhez egy kis hordozható LCD TV. Makro-hoz nagyon sirály. Legjobb benne, hogy a 10x nagyításnál látni lehet, mikor nyuszik meg a kép / ül el teljesen a rezgés.
Nem szeretnék remegést. Ha azt mondjátok, hogy nem érdemes túlbiztosítani magam, mert egy enyhe szellő és beremeg az optika, akkor...
-
Teng
aktív tag
No nézegettem a slik 700DX hol 43? mert amit találtam 48e volt .... olcsóbban sehol sem láttam. a benrót néztem A-258 n6 CLASSIC kishijján egyárban van a Giottos-sal, annyi hogy számomra tottál ismeretlen márka mégcsak tesztet sem láttam róla sehol, megprobálok keresgélni ezügyben... És a fejről, amit kinéztem mi a véleményed?
-
ottkar
addikt
Az hogy a gömbfej mekkora telét képes megtartani egyedül a golyó átmérőjétől függ. Amit most vettem Velbont 36mm-es. Van 52mm-es is.de a teléknél nem a felcsavarozás pontja számít hanem az optika előre lógása is, azt ki kell támasztani.egy 200-ast sőt 135-öst is ajánlatos.
-
Cassidey
senior tag
azert irtam gombfejet, mert eddig csak azt probaltam, es gyorsnak, egyszeruen hasznalhatonak tunt. igazabol makro, meg termeszet nem igazan erdekel, par ejszakai varosfotohoz, selfportrait-hoz kellene (persze ha lebeszelsz a gombrol akkor siman meggyozheto vagyok).
megnezem a benrokat, ezekrol nem hallottam meg, bevallom elsore vmi manfrotto ugrott beottkar: nekem tok mind1, h egyutt van e bar ugy hallottam azok nem szoktak jo minoseguek lenni, annyit mondtam, h mi a keret mert annyira nem tartozik az atlagfelhasznalasomba az allvany-szukseglet (nem is tudom, h fogalmazzak
h ketszer ennyit fajna kiadni erte..
-
Pistabaaa
aktív tag
Ezt, mint mit? Illetve akkor kérdésem: esetleg nem tudod, hogy hol lehet ilyet kapni? Mármint a tappancsot. Mert kerestem már, de nem nagyon volt, egyedül a Praktiker-ben mondták, hogy szokott lenni, de múltkor pont nem volt (és azt sem tudom, hogy ilyen-e, de valószínűleg igen, mert körülírás alapján bólogattak az eladók, hogy az).
-
Pistabaaa
aktív tag
Nos, ha kell, barkácsolok, bár azért próbálok ilyen tappancsos megoldást, mert nem speciálisan mondjuk csak a B oszlopra lenne téve. Tehát pl. ilyen beállításokra is gondoltam. Úgyhogy mindenképpen ilyen megoldásban gondolkodok, ehhez ha lenne esetleg ötlet, vagy pl amit írtam, hogy szerintetek azt elbírja-e.
Többiek: a rázkódáson pedig azt a kellemetlen verziót értettem, amikor a kamera maga remeg be egy-egy kisebb bukkanó vagy hasonló miatt. Tehát valahogy ezt szeretném kivédeni. Kérdés, hogy mondjuk egy ilyen tappancsos megoldás mennyire tudja elnyelni ezt a rászkódást a rugalmasságából adódóan.
-
-
Bandus99
őstag
A Fotovilag.hu -n levo hirdetes szerint 40-60e Ft. Azt nem tudom mikor 40 es mikor 60
-
orbano
félisten
valahogy én is így képzeltem el (egyszer szembesültem, hogy egy ilyen sooter's-es állvány nem bírt el egy 30D-t, ami egy erős puffanásban nyilvánult meg, mert összecsuklott az állvány és eldőlt. az 1 napos géptulaj arcát érdemes lett volna lefotózni
)
azt hiszem akkor veszek egy ilyen kisebb, nívósabb állványt, ami cserélhető fejes (ezek a szanaszét tekerősök nekem nem jönnek be, inkább valami gömbfej kell nekem, vagy hogy hívják).
a középoszlopból melyik a jó? a tekerős-fogaskerekes, vagy a gyors? (nem akarok rá óriás kütyüket agatni, max. kb 2, esetleg 3 kilót). -
orbano
félisten
szeretek kis cumóval túrázni, sosem szoktam nagy málhát magammal vinni, mert szeretek szanaszét rohangálni, le-föl mászkálgatni minden helyre. így is sok lesz a fotósfelszerelés + 1-3 kilója, nem hogy még egy 2 kilós állvány
ezért tetszet a 35centisre összecsukható biszbasz állvány, az befér rendesen bármilyen tatyóba. egy 50 centissel már csak a szopás van, nem szeretem
inkább lehasalok/térdelek/guggolok az állványhoz, vagy akármi.
-
Monya78
veterán
Ez az állvány egy Tripod, anyaga: fő rész valami kazán lemez lehet, a kihajthatós-húzhatós részei valami könnyeb fém...a fej nem levehetős, egy egyszerű menet+alatta egy kis filc, úgyhogy mindenféle magasítást és döntést csak a lábakkal lehet végezni.
összecsukva kb. 50cm magas, magasság a max. kb. 150-160cm.Majd készítek róla egy fényképet...
-
Smogus
őstag
Az egy lábas szivacsozás nagyon gáz szeritnem, ha rajta van az álványon az egész cucc akkor ritkán teszed arrább egy kézzel
Egyébként nagyon jó konstrukciónak tűnik ez a benro
kár hogy van már egy mamim, mert látva ezeket az árakat, kicsit sokallom érte a pénzt
De már megvan itt a sarokban -
werttzui
addikt
Jónak néz ki mindkettő de ez a benró valami új márka bár 3 év gari igazán megfontolandó a giottó az meg egy elismert márka de kitudja én megnézném mindkettőt kézbe.Ja a maninál meg vizszintbe is lehet rakni a középoszlopot valakinek pl ezért jön be.De a te igényeidnek kell megfelelnie remélem sikerül választanod.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Pontosítsunk,mekkora az a tele és hány kg-t pakolsz fel az állványra? Napi használatban?Írhatnál bővebben mi is lett a baja.
A táskáról,sok olyan dolgot vettem már ami ha visszacsomagolásra került az istenért nem fért be a dobozba,táskába stb. Itt meglepődve láttam ,h elsőre betettem a helyére,és így ment ez sokadszorra is.Én már ilyeneknek is örülök.Sok szentségeléstől ment ez meg. -
j.bravo
addikt
Teljesen kihúzva a közepén megkocogtatva persze rezeg pár mm-t, de nyekleni nem nyeklik. A 676-os Mfr-nál masszívabb benyomást kelt. (Ja és a 679-es Mfr. is berezeg erre a kocogtatásra, igaz, nem 2-3, hanem csak 1-1-5mm-t)
Ma (illetve, tegnap, azaz szombaton) elég sokat használtam, a képeket még nem volt erőm letölteni és konvertálgatni (800MHz-es p3 laptop nem szereti a raw-t), de használatban okénak tűnt.
A Bigma alá azért lehet hogy kevés lenne(én csak egy 55-200-at meg egy vakut pakoltam rá, d50-nel).
-
j.bravo
addikt
Találtam még ''gagyibbat'', meg is vettem
Ezt: Velbon RUP-40 [link]
Tényleg teleszkópos seprűnyél fíling( (c) csiga997 )
Ezek voltak még a versenyzők:
Manfrotto 679B [link]
Manfrotto 676B [link]
Velbon RUP-4 [link]
Majdnem a M. 679B-t vettem ''egyszer élünk'' alapon, merthogy mégiscsak Manfr, de nagy volt és a többihez képest nehéz, és fura volt hogy (ha nem volt megszorítva a bilincs) a csődarabok elég nagy szögben elforogtak egymásban. (A többi típus nem kör keresztmetszetű csóból van, ezért azoknál nem.)
A 676B-nél pedig a kis Velbon valahogy sokkal masszívabbnak tűnt... aztán mivel a legnagyobb se sokkal drágább, úgy gondoltam, ha az olcsó nem válik be, és áron alul kell továbbadnom ill. a komolyabbat vennem helyette, még akkor se bukok nagyot rajta - és így legalább az esélyét meghagytam annak hogy hátha jó ez is. Meglátjuk. -
quandsoir
csendes tag
azért remélem nem a 6500 lesz a gépem életem végéig
én is ugy látom hogy ehhez a géphez megfelel, de kíváncsi voltam a véleményekre
ellenben werttzui nak is igaza van abban hogy komolyabb tükörreflexeshez nem való!
szóval lesz egy ''tökéletes'' állványom a 6500hoz és egy 7500 forintos 3lábú műanyag teleszkópos távdobó botom a későbbi tükörreflexes csucsgéphez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Még olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) -Újszerű-
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest