- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ptesza
senior tag
válasz
donat_sz #48517 üzenetére
A Chat GPT szerint nem az és egyéb más anyag sem, hacsak nincs róla tanúsítvány. De még mindig ott van az FDM technológia miatti rétegződés és barázdáltság . Ha karácsonyi sütiformákat szeretnél akkor mindegy melyik anyagot használod. Ha kész van csak dobjad ki és legközelebb megint nyomtatsz. Amit mutattál alkatrészt egész pontosan nem értem , milyen kapcsolatban van a kávéval, ezt neked kell eldöntened majd.
Ha fémből szeretnél akkor megoldás lehet a viaszvesztéses fémöntés. A lényege az, hogy kell legyen egy mintadarab. Készítenek hozzá egy formát ami segítségével egy ugyanolyan alkatrészt készítenek viaszból. Van ahol tudnak viaszt 3D nyomtatni is. Ez kerámia bevonatot kap több rétegben. Ezután kiégetik és ilyenkor kifolyik a viasz az előre elkészített tölcséres felületen. Itt fogják betölteni majd a saválló acélt pl. Van sok ilyen cég de ez azért nem egy filléres szolgáltatás. Valamint számítani kell arra, hogy lesznek felületek amit majd meg kell munkálni.
-
válasz
donat_sz #48517 üzenetére
Szia!
Nem, az ABS kőolajból készül, egyáltalán nem élelmiszer biztos. Az ABS-t lehet acetongőzben lágyítani, simább és fényesebb lesz, de gondolom egy ilyen kezelésen átesett termékből te sem ennél vagy innál. Bizonyos PETG vagy PLA anyagok lehetnek élelmiszerbiztosak, de a rétegek közé tapadó koszt kb lehetetlen kiszedni belőlük. Az egyetlen járható út amit találtam eddig, hogy élelmiszerbiztos epoxy-val vonod be a tárgyat.
-
Vesa
veterán
válasz
donat_sz #48485 üzenetére
Gondolom food safe filament megfelelő. Viszont ahogy olvastam, alapvetően semmiféle 3D nyomtatott tárgy nem alkalmas élelmiszerrel történő tartós érintkezésre, mivel a réteges felépítés miatt, a barázdák mélyedéseiben baktériumtelepek jöhetnek létre. Pár napja néztem erről egy videót, ott laboros méréseket is végeztek és az jött ki, hogy nem biztonságos hosszabb távon és a normál tisztítás sem volt elég a fertőtlenítéshez. Megtaláltam a videót
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest