-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha fontos a nagyobb méret, egzotikusabb anyagok akkor Qidi 4 plus.
Hozzá érkezik AMS a hetekben. Kb ugyanúgy nyomtat normál anyagokat mint a P1S viszont a spécibb anyagokkal szebben bánik. Raktam fel pár teszt képet. Meg keress "releváns" Reviewt!
Nekem ugyan nem ilyen van de ilyet vennék nagyobb dolgok nyomtatására!. -
JulianSinulf
őstag
Szia!
Sokan megfeledkeznek a Prusa-ról. A Core One-ra érdemes ránézni. Prágában gyártják, van alkatrészellátás és elvileg még a keretedbe is belefér.
Nem szokták ajánlani, mert amúgy elég drága a többihez képest. Én imádtam az MK3S+ nyomtatóm, ez volt az első, amivel nem volt semmi gondom. Most egy XL-em van. Ezt még jobban szeretem.
Alkatrészellátás van, support is működik. A Prusament filamentek jó minőségűek.
És a Prusa eleve csinál hozzá profilt.
A szerelési útmutatók is jók, de érdemes elolvasni a kommenteket (ott van rá lehetőség), mert sokszor írnak nagyon hasznos dolgot.Ha Bambulab-ot vennél, nekik is jó minőségűek a filamentjeik. És nekik is van rá szabott profiljuk. Support működik. Alkatrészellátás remélhetőleg van. Nem minden esetben. Volt, hogy ígérték küldik, de aztán nem küldték. Azóta már láttam, hogy elérhető külön is (akkor nem listázva), de nem reklamáltam meg megint. A nyomtató sincs meg, amúgy X1C-m volt AMS-sel.
A szerelési útmutató is jó.Viszont, ha festeni akarod, akkor azért nézz utána, hogyan is kellene kezelni a nyomtatványokat. Én úgy tudom, hogy a rétegillesztéseknél meg tud folyni a festék. És ugye eleve nem sík a felület a nyomtatási technológiából adódóan. Szóval lehet, hogy kezelni, megmunkálni kell az anyagot festés előtt.
Ilyenre lehet, hogy célszerűbb színesben nyomtatni. Ez viszont akkor egyéb utánajárást igényel, mert az XL-en kívül a többi színváltásra képes nyomtató sok anyagot "kakil" és a nyomtatási időt is megnöveli. Az XL viszont baromi drága, ellenben gyorsan cserél színt, tud TPU-t is más anyaggal "együtt" nyomtatni és nem "kakil", csak törlőtorony van, ami mindegyiknél meg szokott lenni. De adott esetben még ez is kikapcsolható.Ha mindenképp festeni akarod, akkor lehet, hogy az SLS (gyantás) nyomtatóknál kellene körbenézned. Bár a nyomtatási méret sokkal kisebb, viszont sík felületet kapsz.
Emellett igényel egypár óvintézkedést is a dolog, mert a gyanta nem túl barátságos anyag, amíg meg nem szilárdul. -
Joshi
titán
Nem tudom mennyire nyálaztad át a topikot, de akkor egy "Bambu gyilkos" nyomtató biztosan elkerülte a figyelmedet. Én is többször írtam róla. Ez az Anycubic Kobra S1 + ACE kombó. Viszont ha te minimum 300k-t (ennyit írtál minimumnak)
el akarsz költeni, akkor az Anycubic biztosan nem a te barátod. Egyébként minimum összeget miért írtál?
-
Vesa
veterán
Legtöbben közvetlenül a Bambutól vettük, Németországi bázisról szállítják (szerintem így olcsóbb, de én még novemberben vettem akcióban, most nem tudom az árakat). A garancia így is él természetesen! (Egyébként van bambu topik is, ha már konkrét lesz a vásárlás, vagy van még releváéns kérdésed addig, akkor ott is segítünk).
A bambu hamarosan kiad egy új nyomtatót, ettől sokan azt reméljük, hogy csinálnak valami akciót a meglévőkre is. Erre persze nincs garancia, de az esélye elég nagy.
-
Vesa
veterán
Talán a Bambu most a leginkább ajánlott, a P1S-nél (AMS-el), nem nagyon van jobb ár/érték arányú gép ami szépen és gyorsan nyomtat. Ráadásul ez zárt, tehát macerásabb anyagokkal is tudsz nyomtatni (ASA, ABS stb.). Nyitott nyomtatóval ezeket nem tudod nyomtatni. Előnye még a bambunak, hogy Out of Box, nem kell manuálisan kalibrálgatni, szintezni és egyebek, ő bekalibrálja magát és azonnal szépen nyomtat. Én is sokat vaciláltam, és nagyon örülök, hogy a P1S-re esett a választásom ami nekem is itt ajánlottak, mert gyönyörűen nyomtat és én nem akartam a nymtatóval foglalkozni, szerelgetni, szintezgetni, csak hasnzálni szeretném. AMS-t mindenképpen vegyél hozzá, mert rengeteg haszna van, de olcsóbb is ha egyben veszed a Combo verziót (utólag megvásárolva sokkal drágábban jössz ki). 256x256 a munkaterülete, a legtöbb dologhoz bőven elég. Egyszerű hasnzálatban nagyjából verhetetlen, jó a szoftveres ellátottsága. Alkatrész is van hozzá minden, ha ránézel a shop-ban, minden megvásárolható. Hátránya, hogy zárt ökoszisztéma, tehát ehhez csak a gyártótól tudsz alkatrészt venni. Mondjuk több mint 1 millió nyomtatót adtak el, így emiatt nem aggódnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Netfone
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpársportok
- Hardverkemping június végén
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest