- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddoki
csendes tag
válasz
repvez #96618 üzenetére
Ez eddig érthető. De ebből nem derül ki hogy a végpont kiépítésénél milyen eszközt (eszközöket) fog telepíteni a szerelő. Ez pl Huawei OptiXstar HG8147X6 tud AX-t WiFi-n.
Várd meg amíg kiépítik a hálózatot nálad, vagy a szomszédoknál és utána el tudod dönteni hogy szükséged van-e saját eszközre.
(Ezt pedig nem személyesen neked írom, hanem gondolatébresztőnek szánom. Nincs olyan hogy internet kábel. Van fémből (általában rézből) és üvegből készült kábel. Ez egy átviteli közeg, hogy mire használják másodlagos szempont. Diginél maradva az optikai hálózatán nyújt telefon, TV és internet szolgáltatást. Attól függően hogy mit veszek igénybe beszélhetek
telefon, TV vagy internet kábelről ? És ha keverem a szolgáltatásokat, akkor hogy nevezem ?
Még az UTP kábelt is használhatom adatátvitelen kívül másra (pl távtáplálásnál LAN -on áramot visznek át rajta.)
-
ddoki
csendes tag
válasz
repvez #96605 üzenetére
Szia !
Szerintem olvasd el az alábbi két topik téma összefoglalóját:
[DIGI internet]
[DIGI kábel TV]
A bekötés után kiderül mire lesz szükséged. Nincs náluk IP TV, WiFi képes eszközt adnak, stb -
-
válasz
repvez #17155 üzenetére
Routerre Windows? Nincs!
Az okosítás alatt azt értem, hogy felteszel rá egy OpenWrt firmware-t, amire aztán a megfelelő USB driverek telepítése után tudsz tenni HDD-t, és azt megoszthatod a hálózaton, de akár nyomtatóval is megteheted ugyanezt, stb... A hardver korlátait figyelembe véve még akár torrentezni is lehet vele! De ezt már tényleg csak szerényen...
-
-
arnyekxxx
veterán
válasz
repvez #17083 üzenetére
741ND-m van, kb 3/4-ed éve használom digi 20/10es nettel, ezt wifin is meg kábelen is full tudja, net még nem szakadt meg, a kábelen rákötött gépet rendszeresen inditom WOL-al távolról és töltök le a róla cuccokat, nekem atomstabil. Ennek a hatótávolságát nem tudom megmondani, de ma tettem ki az ablakba a 743ND-t és a kertben ugy kb 50 méterig volt olyan a kapcsolat, hogy a wifis (nem túl izmos) telefonnal be tudtam tölteni weboldalt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- DJI topic
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Ingyenes magyar EPG szerver észrevételek
- Okos Otthon / Smart Home
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Változatos hardverbokréta
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest