Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz smallmer #58064 üzenetére

    Az antennák száma valóban nem eredményez nagyobb hatótávot... de megtévesztő lehet, mert vannak routerek, melyeknek a külső antennái mellett belsők is vannak. Laikus meg csak a külsőt lájta... és számolgatja.

    Az antennák száma a sebességre és ezzel összefüggésben a WiFi terhelhetőségre utalhat.
    Megfigyelték, hogy az only 2,4 Ghz-esek gyakran nagyobb teret szórnak be, mint a dualband-es testvéreik szintén 2,4 Ghz-en.
    Arra is van példa, hogy bár a hatótáv nem nő, de az antennák számának növekedésével a lefedettség nő... a plusz antenna állítgatásával pl. van, hogy megszűnnek, vagy javulnak korábbi holt terek.

    Az N56U nem illik a listába, egy unikum.

    Az C7 szerintem jobb és erősebb az AC58-nál... Jobb választás... kivéve ha van valami különleges feature ami az ASUS-ból kell... tehát nem csak alapszinten használnád az eszközt. Az Asus routreinek kezelőfelülete szebb és okosabb... tovább többletszolgáltatást nyújt. Megjegyzem...: amire a legtöbb átlag felhasználónak nincs is szükséges. (kivéve talán a dedikált módok (AP, Repeater stb...) gyors beállítását)
    Ezér az ASUS eszközei egy bizonyos szemszögből túlárazottak a TP-Link hasonló eszközeihez képest.
    Fő routernek én a C7-et venném a többi AP elé. De az AC58 is tökéletes lesz erre a feladatra, ha ragaszkodsz a kényelmesebb és okosabb ASUS felülethez.

    Megjegyzem, hogy nekem is C7(v2) van. :B

    Meliora sunt bono inimica

Új hozzászólás Aktív témák