-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
360xbox360 #70337 üzenetére
-
válasz
360xbox360 #70322 üzenetére
Egyértelmű, hogy az 66u B1, de a C7 is a jobbak között van. Sokak még ilyen sincs.
Az Asus jobb és okosabb felhasználói felülettek rendelkezik, többet tud. Jól terhelhető.Nekem C7 v2 van. 75 nm-es téglalakást szépen beszór... mivel középen van, ezért 5Ghz is eljut minden helységbe... amiről köztudott, hogy gyakran csak a szomszéd szobáig OK.
A C7 v2-nek egy javított változata még kapható: C7 v4. De ma már egyre inkább a C7 v5 kapható, aminek fix antennái vannak, csak 1 USB portja és ez utóbbi miatt gyengébb tápegységet csomagoltak hozzá. Ez ezért baj, mert az otthoni ki routereknek az egyik gyenge pontja tápegység. A 7/24-es üzemet egy idő után nem bírva instabillá válnak és ez kihat a routerra is. A gyengébb tápegységgel ez a baj.A C7 topikja kihalt. Elszigetelten előforduló eset, hogy az internet időnként belassul... Gigabites is. Úgy oldották meg, hogy a routert konnektoros időzítővel, vagy szoftveresen a menüjéből pl. minden hajnalban újraindítják és akkor 1 napig tuti gyors. De ez csak az egyetlen baja, ami csak keveseknél fordul elő.
Ha ma kellene választanom egyértelműen a 66u B1-et venném. Korábban drága volt, de ma már ennyi pénzért a legjobb döntés.
-
válasz
360xbox360 #70322 üzenetére
Az is ajánlott
-
mpo
veterán
válasz
360xbox360 #60830 üzenetére
Nekem 500/200-as van, de a routerekben a 100 a határ, a fölött nem jó a régi, ami nekem is volt TL-WR841ND.
A mobilra töltsd le a WIFI Analyzer és a Net Analyzer appokat és ezekkel nézd meg mi van a környezetedben.A mobilom 802.11 b/g/n csak 2,4 GHz, ezzel max. 50 Mbit sebesség jött össze, amire azt mondták jó..
A laptopon 80 Mbit volt a max WIFI-n, most UTP-vel 485 Mbit úgy mint a desktopon, ami nem WIFI-s.A új gigabites routerem WIFI jellemzői 300 Mbit + 450 Mbit =750 Mbit, naiv vásárló meg koppan, amikor a fenti mérési eredményei jönnek ki.
Itt már felvilágosítottak, hogy a 300 Mbit elméleti sebesség és soha a közelébe nem lehet jutni.
Azt kell még kiderítenem (tanulás), hogy mit jelent a mobilon a b/g/n-ből az n, ha ennyire képes, egyesek szerint egy antenna van benne.
Miután megvettem a TP-LINK Archer C2 AC750-t, jöttem ide, fordított sorrendet javasoltak.
Egy laptopnál, (ha nem cserélsz benne alkatrészt) lehet-e csodarouterrel sebességet növelni? -
válasz
360xbox360 #60830 üzenetére
Ajánlott típusok 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U (CFW-vel AC-s), D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)
25-30k között: Asus AC58U, TP-Link Archer C5/C7 -
H_András
tag
válasz
360xbox360 #18542 üzenetére
Nekem jó ideje megbízhatóan produkál ez a router, amit kinéztél. Erős terhelést kap, két gép vezetékről plusz egy nas, kettő laptop wifiről, plusz telefonok néha, és vendéggépek is alkalmanként,. Kétszintes házban vastag téglafalakon is szór megfelelően, és a kertben is príma a vétel. Nem emlékszem hogy bármi gond lett volna vele valaha is, se fagyás se semmi. Szubjektív vélemény, de idáig ez volt a legjobb vételem, nem mellesleg öt év garancia van asszem még mindig ezekhez.
-
Beri
addikt
válasz
360xbox360 #18537 üzenetére
Az első hozzászólásban lévőket szájíztől, pénztárcától függően.
cucinho:
Linksys és Tomato-párti vagyok
Akkor vedd azt.Jelerősségben mekkora lehet a különbség a két router között?
Ég és föld. A 320N igazi gyengesége a wifi jelszint vol.johnny_gold: Marvell, nem Broadcom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nintendo Switch 2
- Yettel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Delta Force (2024)
- Fotók, videók mobillal
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest