- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
Alex91 #48427 üzenetére
Új SoC, új router. Nem sok tapasztalat van vele. Akinek a wifi a legfontosabb egy routernél, jó választás lehet. Egy magos ARM proci és kizárólag USB2 csatlakozók. Ha valaki "csak" routerként használja (nagyon helyesen
) és fontos számára a 2-2 külső antenna (valószínűleg 2.4 GHz-re és 5 GHz-re külön-külön), még jól is járhat vele.
-
válasz
Alex91 #48285 üzenetére
Érdekes egy lista, van benne több olyan is ami nálunk nem annyira releváns vagy ajánlott. Az első helyezett Asus AC87U-val egyet értek.
#48286 Executioner9
Érdekes kérdés. Mindkettő eléggé kilóg a sorból a maga nemében. Hosszabb távon talán az AC55U jobban megéri.
Ha van rá lehetőség akkor inkább az AC56U-t vedd meg. -
Raruh
tag
válasz
Alex91 #47094 üzenetére
Üdv. Tanácsért fordulnék hozzátok.
Digi 100 Pro csomagom van, amiben 100/100 adatforgalom van elméletileg (Mbps) kábelen keresztül be is jön kb-ra kép:[link]
Meghalt az Asus RT N10E típusú routerem, és sajnos a Media Marktban vettem, ahol az agyhalott ügyfélsolgálatosok nem beszélték a nyelvemet, és nem fogták fel, hogy egy másik routert szeretnék, ami működik, és tudja is biztosítani számomra ezt a sávszélességet. Az előző Router 150Mbps-re volt képes papíron, ebből szépen jött olyan 70 körüli érték. Jelen router, amit sikerült nagynehezen megvásárolnom(Tőlük! mert pénzt nem adhatnak vissza...) egy Dlink GO-RT-N300 [ilyen] mely elvileg 300Mbps wifit képes nyújtani. Ennek ellenére nagyon maximum 40 jön a 100-ból, ha csak 1 kliens csatlakozik is, tehát nincs akik között osztódjon ez a sávszélesség. Van egy szuper beállítás : [nevezetesen ez] ahol a Bandwidth-nál csak 20M és auto 20/40M közül lehet választani.. Tudom, buta vagyok a témában, ezért fordultam hozzátok. Ilyen esetben ez a router Wifi kapcsolaton csak maximum 40M sávszélességet tud produkálni? Akkor miért reklámozzák, és írják minden felé a dobozára, a termékleírásba, stb, hogy 300Mbps-t tud?
Megj: Az elhelyezés szerintem elég jó. max 3 méterre van légvonalban a laptoptól, nem árnyékolja fal, szekrény, vagy akármi. Bár mivel antennája nincs is, így fogalmam sincs, merre van beépítve neki. Csatornát ellenőziztem, hogy csak ezt az 1-et nem használják a szomszédok
Illetve mi lenne az ideális router, ami tudná Wifi kapcsolaton a 100 hoz képest legalább a 90%-os sávszélességet biztosítani? Kábelhuzogatás nem megoldható, tudom, hogy az lenne a legolcsóbb, és legtisztább megoldás, de laptopról van szó..Köszi!
-
Multibit
nagyúr
válasz
Alex91 #44476 üzenetére
Igen, elmondta:
Sajna a böngészős admin felületek nagy része elég nyögvenyelős telefonon megnyitva.Azt kell tudomásul venni, hogy - ma még - a router gyártók számítógépes (és nem telefonos) adminisztrációra készítik fel a termékeiket. Tetszik nem tetszik ez van. Aki ennek ellenére ragaszkodik a telefon mini ablakához, az kénytelen nyögvenyelni.
-
Atomcsirke
aktív tag
válasz
Alex91 #44456 üzenetére
Az androidos alkalmazását ahogy látom, nem menesztették az egekbe, de sajna más gyártónál még ennyire használható cuccok sincsenek.
-
válasz
Alex91 #44384 üzenetére
te csak gyártót írtál, azért említettem, hogy általánosítva nem igaz, mert minden gyártónál vannak jó és nem annyira ajánlott típusok, igaz ez az asus, tp-link, netgear...stb. esetén is, a linksys esetén annyi a cifrázás, hogy amikor a cisco szárnyai alól kikerült és a belkin vette át - aki hálózatokban korábban nem volt profinak mondható -, akkor kivárás volt, hogy mi lesz a helyzet, illetve sok teszt leírta őket a korábbi cisco jelzésű típusokhoz képest, de mára már van olyan linksys, amit magam is mernék használni, például az ea6500 v2, az ea6900, vagy néhány beszerezhetetlen és megfizethetetlen wrtxxxxac típus.
az a baj, hogy az rt-n18u szintű hardverrel szerelt linksys jóval drágább, illetve nem is abban a wifi kategóriában van már. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Alex91 #42314 üzenetére
Hát először az is kérdéses, hogy milyen netje van
Nekem pl egy 150 Mbit/s router simán hoz 60-80 Mbit/s-t közvetlen mellette egy normális vételi eszközzel, tehát normális rálátással ott is meg lehetne ezt oldani, de tényleg kérdéses, hogy milyen internet van ott, mert 100 Mbit/s fölé se így se úgy nem lehet menni 15 ezer forintból, mert akkor már bő 300 Mbit/s Wifi-s router kellene gigabites LAN portokkal, ráadásul 2 darab, ami jó kis pénz, de gondolom én, hogy nem 100 mega feletti netről van szó
Egy megoldásnak szerintem jó.
-
mike784
tag
válasz
Alex91 #42157 üzenetére
Kevesebb mint a felére le van korlátozva a feltöltési sebesség a ténylegeshez képest. Globális partnerszám 240. A t-home-os szerelő 1 órán keresztül próbálgatta úgy, hogy csak a saját céges laptopja volt bedugva a routerbe és nem volt net. Ez még a második routeremnél (Technicolor) volt, akkor segített egy gyári visszaállítás. Azóta hozott egy harmadikat (D-link), de megint kezd sz@rakodni. Azzal a különbséggel, hogy most az utána lévő Tenda fagy le.
-
jeni
félisten
válasz
Alex91 #42137 üzenetére
itt van tesz róla és a PC World 2015.április számában épen arról írnak. Több routert tesztelnek.
Még mindig első az Asus RT-AC66U igaz ez se új modell már. -
válasz
Alex91 #42134 üzenetére
Igen, nagyon úgy néz ki!
https://wikidevi.com/wiki/Linksys_EA6400
https://wikidevi.com/wiki/Linksys_EA6300_v1 -
gyulank
addikt
válasz
Alex91 #22127 üzenetére
Akkor a port sebessége. Ha a port sebessége 100Mb/s, akkor annyi. Ha a router nem képes 100Mp/s-ra akkor nem lehet rajta 100Mb/s-os port. De ha a 100Mb/s-os port nem igazi az övén, akkor honnan tudja, hogy melyiken igazi? Értem én, hogy ha már 1000Mb/s-os, akkor biztos képes 100-ra is, de ha már ráfizet, akkor már az 1000Mb/s-os portnak is igazinak kéne lennie.
-
sigmoid
tag
válasz
Alex91 #16572 üzenetére
Na közben találtam pont jót.
Egy kicsit drága, de cserébe van 64 mega RAM, VPN, meg elég profi OS gyárilag. És ahogy nézem fel lehet szerelni falra, ami nagy előny.
http://www.3bnetwork.hu/hu/termek/mikrotik-rb750g-routerboard-rb750g/2235
-
Fleed
aktív tag
válasz
Alex91 #14548 üzenetére
Köszi Alex91 és C0d3r a segítséget, a csatorna váltás megoldotta a problémát, később majd firmware-t is frissítek.
Arra van vmi ötletetek, hogy a fájlmegosztás miért lassú (300-500KB/s)? Próbáltam már cross kábellel is a másolást, de azzal se volt sokkal gyorsabb (kb 2x gyorsabb mint wifin). -
Alex91
félisten
válasz
Alex91 #14453 üzenetére
ASUS RT-N56U, ez se piskota!
-
-
-
titus26
tag
válasz
Alex91 #12023 üzenetére
azért hezitálok, mert a jelenlegi router nagyon melegszik, sokszor megfagy a hálózat, most az előbb is kb fél órát szívtam mire visszajött. azt nem tudtam kideríteni, hogy tyúk, vagy tojás azaz a router száll-e el, és utánna a world, vagy fordítva. a nas system logját most kimásoltam, de az csak azt ismételgeti, hogy network is unreachable. fagyott 1.91-es transmissionnal, meg újabbakkal is.
szóval a jobb megoldás érdekelne, vagyis a legmegfelelőbb router.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Alex91 #11864 üzenetére
De egy a probléma, nekem tri-band kéne szerintem, vagy valami ilyesmi.
A pontos felállás:
b/g 2.4Ghz: szüleim laptopjai
N: 2.4Ghz: iPhone 4
N: 5Ghz: MacbookErre leszek kíváncsi, de ha átáll 5Ghz-re automatikusan, miután kikapcsolom a telefonon a WiFi-t, nekem úgy is jó lenne.
-
vargalex
félisten
válasz
Alex91 #11852 üzenetére
Azért a DIR-825-öt elég drágán mérik az Ipon-ban.
Mondjuk én még áprilisban kereken 25000 Ft-ért vettem. -
-
girnyau
tag
válasz
Alex91 #10429 üzenetére
Az a baj, hogy ez egy multifunkcionális samsung lézer (scx-4521f) nyomtató. Szükség van minden funkciójára és ha cserélni akarnám a legolcsóbb megoldás 60000 volna és sajna annyi pénzem nincs. De szívesen veszek minden más megoldást. Néztem wifis nyomtatószervert is, de az ugyancsak 20000 így inkább egy új router.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest