- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darbo
tag
válasz
Gubek-Einste #24199 üzenetére
ebből nekem 4 szimpi így elsőre, a 2 tp link és a 2 asus.
Megkezdem a kielemzést , de szívesen vennék pro és kontra érveket, több szem többet lát alapon. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Gubek-Einste #24183 üzenetére
használtból kellene valami lowkodni, wifi csak a tablet+mobilhoz kellene néha.
-
andrás47
senior tag
válasz
Gubek-Einste #24147 üzenetére
Szia !
Köszönöm.
Ezek a beállítások ere vonatkoznak ?: TL-WR841ND ?
És azt honnan lehet megtudni támogatott vagy sem ?
Ha ez mégsem nem jön be, a meglévő 841nd-vel ,akkor van-e más megoldás még?Köszönöm.
-
M4c1k4
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #24128 üzenetére
Üdv,
Valamennyi optikai rálátás azért van, olyan 20%, most télen jobb, mert nincs levél a fán.
Ezek szerint, ha a 3600-as jelerőssége jobb mint a 2543ND, akkor gondolom a WDR4300-as is jobb, bár nem néztem milyen hardver, chipset különbségek vannak köztük.Azt alapból tudtam, hogy nem fogom megúszni próba nélkül, mindenféleképp meg kell vennem két routert, mert az adott terepviszonyokkal biztos kísérleteznem kell.
Köszönöm az eddigi segítséged!!
Még biztosan lesz kérdésem, ha veszek routert, de még nem tudom melyiket.
Nagyon jó ez a fórum is, csak idő kéne átolvasni.Lehet, egy időre jegelem a router vásárlást, amíg kialakul az AC szabvány, ahogy írtad.
Köszi még egyszer mindenkinek aki segített!! -
maxika2004
őstag
válasz
Gubek-Einste #24129 üzenetére
Köszi ! akkor ezen még matekolok hogy is legyen...
-
M4c1k4
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #24111 üzenetére
Köszi a választ!
A 2-300Mbps-t úgy értettem, hogy 150Mbps duplex-be, vagy legalább 100Mbps. a Fórumban olvasgatva kiderül, hogy az N-es szabványú Dual-Band routerek is olyan 60-80Mbps-t tudnak átlagban. Még az is megfelelne, de arra kicsi az esély, hogy 250 méteren ezt hozni fogja.
Most már csak az lenne a nagy kérdés, hogy az 5GHz-es routerek közül melyik tudna 250 métert áthidalni optikai rálátás nélkül. Persze az antennákat lecserélném nagyobbra.
A TP--Link WRD4300-ra max 50 métert írtak az 5dBi-s antennával.
A TP-Link WD2543ND-ről pozitívabban írtak, de hatótávolságot nem tudok.
Az Asus AC-66U-ra nincs pénzem, csak a magasabb ár és technológia miatt érdekelt volna mit tud,
gondolom az RT-N66U-is hasonló paraméterekkel rendelkezik.Utánanéztem és valóban benne van a 3db. Sige gyártmányú SE5003L-es antenna erősítő IC.
Hogy miben és mennyit számít fogalmam sincs.Az Atheros 9220-as chipset-ről is írnak 24-25dBi kimeneti teljesítményt, de ebből szoftveresen mennyit tudnak kihozni az rejtély.
Ha van tapasztalat, írjátok már le, kinek milyen távolságból látható a router legalább 30-40Mbps jelszinttel?
A 2,4GHz-is megfelel, nem fontos az 5Giga.Köszönöm..
-
csucsu21
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #24093 üzenetére
okés köszönöm és még annyi lenne hogy egy 150 vagy 300 mbs-os router hogy meik mekkora nete tud kezelni gondolom nem 150 meg 300 mbs-osat de lehet tévedek
-
snooze
veterán
válasz
Gubek-Einste #24117 üzenetére
ezt a 3rd party firmware-t alapbol tudják,vagy rá kell telepiteni?olyan kellene ami tudja,ne kelljen mokuskálni vele..
-
maxika2004
őstag
válasz
Gubek-Einste #24092 üzenetére
Köszi !
Hát lehet elég lesz a 841-es is !Egy ilyen ruterem volt :
[link]ehez képest hatótávolságban mennyivel jobb kb a 841-es ?
-
maxika2004
őstag
válasz
Gubek-Einste #24092 üzenetére
"hálózatban 3x3 MIMO képes eszköz. "
ez mit takar a gyakorlatban, mi van ami ilyen pl ?
-
Boha
tag
válasz
Gubek-Einste #24074 üzenetére
Köszöntem!
-
densie
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #24061 üzenetére
Még annyit hogy a router tud wds ben csatlakozni akkor így sem megoldható pedig azt hittem ennek az a lényege?
-
densie
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #24059 üzenetére
Köszi a választ akkor tundál linkelni egy olyat amivel működne?
-
dh66e
veterán
válasz
Gubek-Einste #24039 üzenetére
Köszi a tippet,nem ismerem a mostani felhozatalt csak ezeket láttam megfelelő sebességűeknek,de akkor jobban belemélyedek a témába.
-
stellaz
veterán
válasz
Gubek-Einste #24033 üzenetére
köszi, akkor ez még külön jó
-
stellaz
veterán
válasz
Gubek-Einste #24024 üzenetére
a tp linket 7 ropeszért már meg is rendeltem, az asus meg egy 10-es
ha csak a cserélhető firmware a különbség, akkor nekem nem éri meg, mert nem nagyon szoktam bubuskodni a hálózattal
maximum a torrentet tudnám kihasználni a jövőben, hogy ha az asusra azt lehet telepíteni (ahogyan olvastam korábban), de azt se most
-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste #23965 üzenetére
-
válasz
Gubek-Einste #23975 üzenetére
Van 3rd party támogatás az N56U-hoz is, csak kevesen használják, nem jó a supportja!
-
válasz
Gubek-Einste #23965 üzenetére
Igen én ezt tudom, de a kérdés itt az E2500-ra vonatkozott!
-
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste #23950 üzenetére
Értem, igen, most én is beleásom magam a témában.
Kettő közül már egyszerűbb választani illetve köszönöm a véleményeket mindhármótok részéről.Ha jól megy januárban én is nyilatkozom róla, mennyire terhelhető.
Addig is keresek 1-2 review-tSzép napot köszönöm a gyors helpet!
-
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste #23938 üzenetére
Tehát bármelyiket veszek jól járok vele, amit még nem írtam jó lenne Gbites verzió, esetleg 5Ghz sávszél.
Mondjuk ha kellene választanom és maradnék a jól bevált Tp-Linknél mert szerintem elég felhasználóbarát és könnyed a kezelőfelülete.
Látom amit még írtál mindkét Tp-link 20k-s árkategóriában van.Köszönöm
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
Gubek-Einste #23935 üzenetére
Értettem
Beleásom magam az árháborúba
Köszi a segítséget mindenkinek! -
jbl
senior tag
válasz
Gubek-Einste #23926 üzenetére
Azért írtam,hogy 10szer erősebb az átlagnál.
TP-Link 4300-ről váltanék. -
sg22
senior tag
válasz
Gubek-Einste #23912 üzenetére
kozben rajottem, hogy nem az eroseggel van a baj
lakotarsak neha elkezdenek tolteni, en meg belaggolok jatek kozben... bandwith limitet kene valahogy csinalni, csak nem tudom a routerem tud e ilyet. ahogy neztem a beallitasokat nem
kpn experia boxom van, nem tudom mi a markaja, milyen router igazabol. van valami megoldas erre?
-
slashing
senior tag
válasz
Gubek-Einste #23900 üzenetére
Köszönöm a listát, pont most itt van egy e4200(sógorom által), az első benyomásra nem tetszett de most már eléggé barátságos a kicsike, lehet ez lesz a nyertes de nézegetem még az ASUS RT-N66U v. AC66U-t meg Netgear 4x000 szériáját. Bár az asus web gui-ja szép meg minden de eléggé idegenkedek az ilyen újjításoktól mert a nagy felhasználóbarát kezelőfelület valahogy midig bonyolúltabb mint a hagyományos régi...
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
Gubek-Einste #23890 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Tényleg nem villámgyors netem van, 25/1,5 UPCSzétnézek, ünnepek után, hogy mi maradt a boltokban
-
attila199207
tag
válasz
Gubek-Einste #23838 üzenetére
Eddig egy TP-link 741n volt amit 5 ezer forintért vettem 2 éve és eddig hibátlanul működött
Átjött kábelen a 90mbit, a wifi az tényleg gyenge volt csak olyan 20-30mbit jött át -
attila199207
tag
válasz
Gubek-Einste #23834 üzenetére
hagyományos router alatt értem hogy semmi extra szolgáltatás
semmi usb , eco mod egy teljesen "alap" router a sima router számomra -
válasz
Gubek-Einste #23834 üzenetére
Ki tudja... Vagy éppen lehet a WiFi nélküli is, a hagyományos router! Talán egyszer majd megtudjuk!
-
vacs
veterán
válasz
Gubek-Einste #23801 üzenetére
Értem, köszi a segítséget.
Valószínűleg a TP LINK 4300-as lesz a befutó. -
ubisali
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #23684 üzenetére
Szia! Hálózatba szeretnénk játszani a Warcraftot! Tehát kb. 4-5 gépet akarunk összekötni! Ezek közül egy asztali gép a többi laptop! Köszönöm a segítséget!
-
matyi19
őstag
válasz
Gubek-Einste #23686 üzenetére
Nem nagy összeg, de nem rég volt egy nagyobb beruházásom szóval, most nem....
Amúgy valamivel fel lehetne dobni, egy új firmware-nek lenne valami értelme?Most a legfrissebb gyári van rajta. -
takidj
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #23677 üzenetére
Köszi! TP-Link 4300 lesz a nyerő így elsőre. Azt hiszem a vinyót is erre dugom rá és ezen fog futni a torrent szerver. A routert el fogom tudni érni távolról telón keresztül és úgy menedzselni? Pl másik városból mobileneten keresztül?
-
matyi19
őstag
válasz
Gubek-Einste #23676 üzenetére
Koszonom a valaszt!
USB portra nincs szugsegem, az ND-n is gondolkodtam, de annak sincs nagy ertelme ha nem cserelek antennat... -
matyi19
őstag
válasz
Gubek-Einste #23644 üzenetére
Köszönöm a választ...
Mivel én Romániai vagyok, szerintem nem sokat segítene ha elárulnám...
Ha mégis akkor a szolgáltató az RCS&RDS, a net csomag pedig: Digi Net Fiberlink 2, 100Mbps -
válasz
Gubek-Einste #23597 üzenetére
Elnézve a képeket, azt nem értem, hogy egy kávéfőzőre minek USB port?
Pet1985
Totálisan mindegy, ilyen megkötés nincs! Nekem jelenleg CISCO modemem van ASUS routerrel, de amíg DSL-em volt, addig használtam szintén ASUS routert, az általad is említett D-LINK modem 360R T1E típusával! Semmi gondom nem volt velük!Azért azt hozzáteszem, hogy ha régi típusú, szürke-kék színű DSL 360R modemed van, és netán már fáradnak benne a kondik - amit PC-vel használva lehet észre sem veszel - akkor TP-LINK routerrel akadhatnak gondok! A tapasztalatok szerint ez a márka nagyon nem szereti, amikor az említett modem haláltusáját vívja, és lehetetlen a csatlakozás a netre, az adott párossal! Persze ez csak ideig-óráig tart, mert aztán végleg bekrepál a modem, és akkor már más eszközzel sem fog csatlakozni!
-
Pet1985
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #23597 üzenetére
Köszönöm a választ!
Azért gondolkodtam D-Linke routerben, mert a modemem is az. De ezek szerint mind1, hogy milyen router márkát választok.
-
Tin
veterán
válasz
Gubek-Einste #23582 üzenetére
openWRT-t és DDWRT-t tud a 941-es is. az usb port tényleg jó dolog, de nem lenne használva.
magasan az elsődleges szempont, hogy erős legyen a wifi része meg hogy stabil legyen.
ebben is inkább a 842ND?
-
Tin
veterán
válasz
Gubek-Einste #23575 üzenetére
25 mbites nethez kellene, és a következő pár évben biztosan nem fog kelleni a gigabites router.
ami fontos, hogy tényleg erősen tudjon jelet adni, mert a mostani (külső antennás linksys) harmatgyenge. ott valószínű a routerrel lehet a gond, nekem is linksys van, de belül kicsit más, és nekem az teljesen jó.
a legfontosabb tényleg az, hogy stabil legyen, ne dobálja a kapcsolatokat, ne lassuljon be, és megbízhatóan működjön.
a felsoroltak közül a linksys antenna nélküli, kilőve, az asus routereket meg nem ismerem.
TP-LINK TL-WR941ND
ez a router stabil, megbízható? az ipon fórumában dícsérik az erejét. nem mai darab, kijavították már a gyerekbetegségeit?
-
Colka79
tag
válasz
Gubek-Einste #23579 üzenetére
THX!!
Akkor ezek közül fogok választani!!
Még 1x köszönöm a gyors választ!!
-
xigris
őstag
válasz
Gubek-Einste #23572 üzenetére
Köszi szépen
-
coolpet
senior tag
válasz
Gubek-Einste #23576 üzenetére
Koszi!
-
szacsee
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #23551 üzenetére
Köszi, viszont 1 antennás kellene, mivel egy nagyobb antennával van megoldva a jó jelátvitel.
TP-Linknél még abban sem vagyok biztos, hogy levehető antennás.
Egybeeszközöknél ez mennyire "gagyinak" számít: TD-W8951NB illetve ND végű.
NB-s tuti Annex B-s ND-nél nem tudni.
Elvileg Annex-B területen vagyunk, de holnap megnézem (Invitel ezért nem tuti). -
Pr3no
tag
válasz
Gubek-Einste #23533 üzenetére
DIGI mellé, hogy pontosan milyen van nekik azt nem tudom, de ha már DIGI akkor nem lassú, viszont sosem használják ki, ha nem bír 50 Mbit-et az még nem gáz, ha cserébe olcsóbb.
És viszonylag kis helyen lenne használva, szóval nem kell nagy hatótávolságú sem. -
batagy
őstag
válasz
Gubek-Einste #23539 üzenetére
Szia!
OK, köszönöm a választ.
Érthető indokok.
Mondjuk esetünkben 3rd party firmware nem igény, de a másik három indok jogos.
Ha csak routert vesz, az még sokkal olcsóbb is. Egyetlen hátránya a külön készüléknek, hogy több helyet foglal és két táp kell neki.Most már én is a külön routert fogom neki javasolni, de mégis arra a kérdésre is szeretnék választ kapni, ha netén mégis egybe eszközt választunk, akkor az együttműködik a T-Home ADSL-lel? Kell speciális beállítás a T-Home ADSL profilhoz, vagy szabványos?
Kösz!
-
Motoxxx
tag
válasz
Gubek-Einste #23535 üzenetére
egy 10/2 es invitel netem van. Köszi a választ.
-
Treff
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #23458 üzenetére
köszi, elindulok ebbe az irányba
-
Treff
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #23421 üzenetére
köszi!
-
sharkshock
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #23363 üzenetére
"Asus N66U, TP-Link 3600/4300, Netgear 4000/4500, Linksys E4200V1/EA4500"
Smart tvre streameléshez már teljesen jó a Linksys EA4500, de a legtutibb az EA6500 ha az ember megengedheti magának
Linksys után Asus, harmadik nálam a Netgear, és természetesen egy jó tplink a végére.
-
sharkshock
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #23409 üzenetére
TP-Link 74x/84x/94x, Asus N10/N12, Linksys E900/E1x00.
Hát ezek közül leghamarabb a Linksys E900-at venném meg( esetleg EA2700, nem sokkal drágább), utána asus, és a legvégén a tplink. szerintem.
-
nofi
addikt
válasz
Gubek-Einste #23432 üzenetére
Köszönöm a választ!
Egyelőre a TP-Link 3600-assal szemezek legjobban -
monti0222w
addikt
válasz
Gubek-Einste #23346 üzenetére
Köszönőm a válaszodat aszerint fogok eljárni.
-
ESP
őstag
válasz
Gubek-Einste #23375 üzenetére
Értem.
akkor felejtsem el?
-
válasz
Gubek-Einste #23375 üzenetére
TL-WR1042ND
-
SRS
tag
válasz
Gubek-Einste #23372 üzenetére
Köszi a segítséget.
A TP linkel rosszak a tapasztalataim úgyhogy szerintem asus vagy linksys marad. -
SRS
tag
válasz
Gubek-Einste #23370 üzenetére
max 35 ezer körül mi lenne a legjobb választás?
-
SRS
tag
válasz
Gubek-Einste #23368 üzenetére
Samsung 55es8000
-
SRS
tag
válasz
Gubek-Einste #23366 üzenetére
Valami Cloud technikájú wifi van a tvbe és ehez kellene valami router
de sehol nem találok leírást hogy ez mit jelent. -
SRS
tag
válasz
Gubek-Einste #23363 üzenetére
Van valami Cloud rendszer ezekbe a tvkbe ezek a routerek azt tudják?
-
Faresz29
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #23354 üzenetére
Szia!
A 4900-ben 800Mhz-es proci van, a 4300-ban nem tudom milyen...
Vajon ez számít valamit? -
válasz
Gubek-Einste #23352 üzenetére
Köszönöm
Intruder2k5: Nekem bevált, úgyhogy maradok ennél gyártónál.
-
zsakaizoltan
tag
válasz
Gubek-Einste #23345 üzenetére
Köszönöm!
Ezt néztem ki, ami árban is megfelelne nekem!
Amire használnám: LG LM620S típusú tv lenne rákötve , illetve wifin-n keresztül noti meg telefon kapcsolódna rá! UPC 50 megás netem van.
Ez megfelelne akkor az elvárásoknak? A beállítása mennyire lenne egyszerű? -
JohNNyL
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #23315 üzenetére
Most is bekapcsolt gép megy de ez így nem hatékony energiafelhasználás szempontjából és ezzel szemben is szaggat a film néha néha mikor nagy tartalmat kell kiszámolnia! Így ezekből gondoltam, hogy a szűk keresztmetszet a router lehet!
-
Tom5
addikt
válasz
Gubek-Einste #23299 üzenetére
áh, nekem ez kínai. Nekem elég ha bedugom, belövöm a jelszót és múkodik...
-
jNk
senior tag
válasz
Gubek-Einste #23297 üzenetére
WDR3500
- Szimultán dual band
- 1 usb port
- wan/lan portok: 10/100mbit
- wifi be/ki gombWDR3600
- Szimultán dual band
- 2 usb port
- wan/lan portok: 10/100/1000mbit
- hw nat: "WAN to LAN throughput of over 800Mbps" -
monti0222w
addikt
válasz
Gubek-Einste #23291 üzenetére
Szia mint már írtam nem értek a wifikhez a kérdésem akkor az lenne mit tud a gigabites router, mennyivel különb attól amit ajánlottál. Ha ilyenben gondolkodnék akkor mit ajánlanál és az a 20k. az pontosan mennyi! Köszi a türelmed.
-
Tom5
addikt
válasz
Gubek-Einste #23297 üzenetére
Oksa, köszönöm a segítséget. USB nem tényező nálam úgyh lehet befektetek a 3500-as modellbe.
mod - valami leírást tudna valaki linkelni, hogy valójában mi is a gigabites vezérlő. (melóban vagyok korlátozottak a lehetőségeim
)
-
Tom5
addikt
válasz
Gubek-Einste #23295 üzenetére
Értem, TL-WDR3500/3600 között is a sebesség a különbség amint jól látom?! Amúgy ua. a kettő. Kérdés, hogy a 3500-ös bírna még a 80/25-el?! (mert gondolom a 40/20 meg sem kottyanna neki)
-
Tom5
addikt
válasz
Gubek-Einste #23293 üzenetére
Egy main gép van és 2-3 Wifis eszköz, teló és lapos. Tehát mondhatni, hogy a hardver ugyanaz csak itt 300Mbit/sec van?! Ez csak a Wifire érvényes vagy úgy mindenre? (bocs az amatőr kérdésekért, de most mélyedek bele a rúter lélektanba)
-
monti0222w
addikt
válasz
Gubek-Einste #23273 üzenetére
Szia Digi netünk van és 50megás /sec. Az igények alatt mit értesz ? Annyi lenne a lényeg, hogy a lakásban bárhol tudjak csatlakozni a netre.
-
JAGER 10
tag
válasz
Gubek-Einste #23279 üzenetére
USB port kell még rá, mert külső HDD-vel akarom használni.
-
Negative
tag
válasz
Gubek-Einste #23252 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
TP-LINK TL-WDR3600 megrendelve.
-
Kipity
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #23267 üzenetére
Rendben köszönöm, a TP-Link TL-WDR3600 szimpatikusnak tűnik!
-
Halfer
tag
válasz
Gubek-Einste #23261 üzenetére
Értem, akkor ezért nincsen a lefedettségről túl szemléletes adat. Köszönöm.
-
zazahoho
őstag
válasz
Gubek-Einste #23171 üzenetére
Ilyen gyors választ nem is mertem volna remélni
.
Az 5 évet azért írtam mert d-link ből már a második döglött be, illetve csak a táp.Meg nem is volt wifis.
Jó pár oldalt átolvasgattam ,de ezeket a típusokat szemeltem ki. 2 asztali gépet kell kiszolgálni és 1-2 tabot telefont.Szóval ha lenne jobb készülék akkor szívesen fogadom a tanácsokat. -
Integrator
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #23152 üzenetére
A DIR-645-ön csak azért gondolkodtam el, mert sok helyen agyon dicsérik ezt az új SmartBeam technológiát, de Nekem nem mond semmit.
-
válasz
Gubek-Einste #23154 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen!Üdv.
-
Axess
tag
válasz
Gubek-Einste #23125 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
Magnat
veterán
válasz
Gubek-Einste #23082 üzenetére
Nekem 3 elborult ismerősöm is van akinek van, ebből egynek a céges mellett van saját is, de valszeg tényleg nem ez a jellemző
-
Magnat
veterán
válasz
Gubek-Einste #23079 üzenetére
Pontosan nem vagyok képben vele, csak h vannak limitációk BB esetében, de remélhetőleg nem az van neki
-
Panthera
őstag
válasz
Gubek-Einste #23040 üzenetére
5M - erre csatlakozna többnyire 2 pc vezetéken és 1 tab.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #22923 üzenetére
15/1Mbit ADSL. Az igényem annyi, hogy tudjam állítani a portok priorotását valamilyen módon. Például ha egy alsóbb prioritású porton megy a feltöltés lefoglalva a teljes sávszélt és egy másik gépről elkezdek internetezni, akkor ne kelljen 3percet várnom mire bejön az oldal, mert rögtön átadja a router a sávszélt. WiFi képes legyen természetes.
Az a baj, hogy nem tudom, hogy keressem és mit kellene néznem a specifikációknál. -
soultrapp
senior tag
válasz
Gubek-Einste #22880 üzenetére
elsőnek ezt a topicot linkelted:-)
-
Godimodi
tag
válasz
Gubek-Einste #22875 üzenetére
5-10 megás net van,ennél nem gyorsabb.
-
Travelos
őstag
válasz
Gubek-Einste #22850 üzenetére
köszönöm hálásan
-
kiskekko
tag
válasz
Gubek-Einste #22832 üzenetére
Köszi!
-
peperox
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #22827 üzenetére
köszönöm!
-
laxika0428
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #22820 üzenetére
Köszi a gyors választ. ez elviekben meg is oldaná a problémámat?
-
SAMYka
senior tag
válasz
Gubek-Einste #22804 üzenetére
Ez a 1043ND szimpatikus
Kérdés amire nem találtam választ: képes e USB-HUB működtetésre is?
Arra gondolok ha esetleg később rádobnék egy nagyobb vinyót amit a hálózaton lévő gépekkel szeretnék elérnimod: közben meg van igen tudja kezelni a hub-ot
-
Schizoka
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #22800 üzenetére
ohh most jut eszembe tervbe van tv vétel is és pcröl 3d hd filmeket néznék a tv lejátszóval és olyan router kellene ani ezt akadás mentesen tudja.
-
Schizoka
aktív tag
válasz
köszi
-
SAMYka
senior tag
válasz
Azt megtanultam hogy nem mindig a legolcsóbb a legolcsóbb inkább jó ár/érték/megbízhatóság arányút keresek.
(most is dolgozik egy WRT54GL nem volt olcsó de jól teljesít csak az usb hiánya most a gond) -
SAMYka
senior tag
válasz
Gubek-Einste #22797 üzenetére
Köszönöm
Topicját olvasgatva vegyes érzelmek vannak bennem.
Esetleg más opció? -
Schizoka
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #22796 üzenetére
Jelenleg egy pc és egy xbox 1 laptop és nemsoká egy telefon lesz használva rajta.
pc csak torrentre és böngészésre xbox multira laptop böngészésre van hastnálva.
mostanában vettem észre hogy megszakad a net és csak akkor lesz ujra ha resetelem a routert.ez kb 3 hete van.
először a szolgáltatóra gyanakodtam.de kihúztama routerböl a kábelt és közvetlenül a modembe dugtam és akkor jó lett.
meg még olyan gondom ami már pár hónapja zavar,hogy mikor multizok a boxxal akkor fps nél mikor lelönek a visszajátszásnál látszik hogy aki lelő már hamarabb lát engem és lő én meg csak éppen meglátom.gondolom ez a ping értékkel függ össze de az mérésnél jó szokott lenni.(14-25)ja ár az olcsó és megbízható legyen
-
arn
félisten
válasz
Gubek-Einste #22737 üzenetére
koszi, most mar okosabb vagyok
-
arn
félisten
válasz
Gubek-Einste #22722 üzenetére
koszi, akkor antennasat keresek - csak fura, hogy az ujabb linksysek szinte mind antenna nelkuliek (korabban azok is antennasak voltak).
a switch vs router dolgot termeszetesen nem a 100mbit/gigabit viszonylatban gondoltam, hanem a modern gigabit router/switch viszonylatban. ezek az altalanos 150-200 mbitek furak egy gigabites eszkoztol kabelen, a switchemen szinte a vinyok a szuk keresztmetszet.
-
dAnky
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #22707 üzenetére
Az a baj h nem nagyon tudom mit tudhat egy router azon kívül hogy szétoszthatom vele a netet
most láttam itt olyanokat hogy van olyan router amivel ha letöltök filmet torrentről ha a gép ki van kapcsolva a letöltés akkor is megy. Ezt nem egészen értem hogyan működik de jól hangzik
)
-
Shomci
tag
válasz
Gubek-Einste #22662 üzenetére
hello!
köszönöm szépen a gyors választ.
a fentieket azért zártam ki, mert eddig csak rossz tapasztalatom volt velük, de ha van olyan ami szerinted jó, megfontolnám!
köszi,
Soma -
LámaZ
addikt
válasz
Gubek-Einste #22706 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Még át kell gondolnom, hogy megéri-e nekem 10k ft-tal kevesebbet fizetni, de min. egy délutánt eltölteni a ROM-okkal és a barkácsolással. -
arn
félisten
válasz
Gubek-Einste #22711 üzenetére
koszi! csak egy "szerver" lenne a lakasban, ez kabellel csatlakozik a routerre. a htpcnel lenne kerdes, hogy eleg e a wifi, vagy inkabb a kabel? nem szarakodnek a kabelekkel, ha nem muszaj
a tobbi cucchoz (notebook, tablet, okostelo, etc) eleg a mostani megoldas is.
amugy miert ennyivel lassabb egy gigabites switchhez kepest a router? legalabbis nekem vmi holt kommersz 8 portos dlink switchem van, de joval gyorsabb, mint ami az elso hozzaszolasban van. nem lenne rossz kivaltani a ket dobozt eggyel, ha lehetseges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest