- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
válasz
Gregman #24898 üzenetére
Amúgy ha szánsz rá annyi pénzt, az pont jó lesz neked, ki fog szolgálni rendesen. Ha keresel mégis másikat, azt nézd meg, hogy mennyi az átvitele. Ez amúgy nagyságrendekkel jobb, mint egy sima kis asztali 8 portos. Mert azoknál a 5 és a 8 portos is ugyan annyit tud átengedni magán. De ha több port kell és mindnek kell a gigabit, akkor nincs mese, a TL-SG1016D kell. De ha 16 port kell és nem kell mindnek a gigabit és nem lesz egyszerre nagyon használva, akkor a gyors eszközöket rakhatod egy olcsóbb gigabitesre, a lassabbakat meg akár 10/100-asra is. Csak mert úgy olcsóbban jön ki összesen. És akkor választhatsz innen: [link] Ugye a TL-SG1016D 17.000 körül van. Egy asztali "gagyi" 8-as 10/100-as csak 2500ft és egy 8-as gigabites is csak 7000ft. De ahogy nézem, PC-k, TV-k NAS, ezeknek kell a sebesség HD filmnél. Szóval a 8 port kevés és 16-os gigás nincs asztaliban.
TL-SG1016D
-
Soma01
veterán
válasz
Gregman #24884 üzenetére
Szerintem a TP is elég lesz, ha nem kell spec. feladatot is ellátnia. Ha kell akkor úgy is kategóriát kell lépni. Sok adat mozog a hálózaton egyszerre? Mert az össz teljesítményét is nézni kell egy switch-nél. Szóval ha van rá keret és lesz bővítés, vegyél 16-osat.
Pl. a TL-SG1016 switch 32Gbps-ot tud max egyszerre átendedni magán.
Itt vannak a TPlink cuccai: [link] nem tudom hová kell, szerintem elég lesz a "Unmanaged Switches" alatt keresgélned. -
Gregman
tag
válasz
Gregman #24324 üzenetére
Gabek-Einste és Intruder2k5!
Nagyon megköszönném ha Ti is elmondanátok a véleményeteket (24320 és 24324).
Nagyon jól hangzik, hogy az rt-N66U így viszi a torrenteket (sajnos a tegnapi ~33eFt-os ár már nem él).
A tp-Link 3600 / 4300-ról még nem tudom, hogy milyen frekin megy a processzora és mekkora memória van benne, ezek mit bírnának?
Köszönöm előre is.
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Gregman #24320 üzenetére
Hardvergyűjtemény, ha még nem idejétmúlt.
-
Soma01
veterán
válasz
Gregman #24320 üzenetére
"Asus RT-N66U:
- ha jól láttam a WAN port "csak" 100Mbit"Ezt rosszul láttad!!
- a processzor 600MHz-es (ez elég torrent klienshez??)
Elég is meg nem is. Attól függ mennyire fogod terhelni.Az tény, hogy a 4300 olcsóbb. Azt venném. Most látom mit írtál: [link] Ha nem ezen akarsz torrentezni, akkor a 3600 is elég.
-
válasz
Gregman #24108 üzenetére
Gigabites router-ből a következőek ajánlottal amelyek gyárilag vagy 3rd party firmware-rel meg lehet oldani a manuális wifi ki-be kapcsolást: TP-Link 3600/4300, Asus N66U, Netgear 3500Lv2/3700/3800/4x00, Linksys E3200/E4200v1.
A négynél több LAN portot pedig legegyszerűbben egy gigabites switch-el lehet elérni.Az igényeidnek nagyjából megfelelő négynél több LAN portos router a WD My Net N900, ezen konkrétan 7 gigabites LAN port van de a megvételét nem ajánlanám.
-
krealon
veterán
válasz
Gregman #24108 üzenetére
Gigabites switch melle csak akkor erdemes gigabites routert vasarolni, ha az internet sebessege legalabb 80Mbit, esetleg belathato idon belul ennyi lesz.
SoHo (Small Office, Home Office; Hazi, kisirodai) hasznalatra szant eszkozokon nagyon rintkan van negynel tobb UTP LAN port. Konkretan egyrol hallottam: TL-R860
En a kovetkezo manualis WiFi kapcsolobombbal renendelkzo routereket ismerem:
TP-Link TL-WR842ND (100Mbit LAN)
TP-Link TL-WDR3600 (1000Mbit LAN)
TP-Link TL-WDR4300 (1000Mbit LAN)Ezen kivul az OpenWRT kompatibilis es WPS (QSS) gombbal rendelkezo routerek nyomogombjat at lehet programozni WiFi kapcsolova.
-
válasz
Gregman #23876 üzenetére
Szia!
Én maximálisan elégedett vagyok vele, szerintem ha módodban áll ezt venni anyagilag, akkor semmiképpen nem járhatsz rosszul! Bár meglehetősen profi a gyári firmware is, sok funkcióval, sok beállítási lehetőséggel, de ha nem idegen tőled a moddolás, akkor Tomato-val egész biztosan megvalósítható nagyon sok dolog! Én az első perctől azt használom, a gyárit nem is láttam, csak itt az emulátorban! Természetesen nem gond a WiFi ki-be kapcsolása sem, és ez nem jár reboot-al! De egyébként Tomato-val WRT54G esetén sem, DD-WRT-t nem használok! Az ára sajnos eléggé ingadozik, én kevesebb, mint 33k-ért vettem, de előtte, és utána is volt már 45 is!
-
tlala
addikt
válasz
Gregman #18408 üzenetére
Amit leírtál igényed az mind benne van egy Tomato firmben, én mindkettőt használom is. (Pl. 0.00 órakor kikapcsolja a WIFI-t reggel 7-ig, ill. a nagy "WIFI párosító" gomb funkciója átprogramozható, én kézi WIFI KI/BE kapcsoló funkciót tettem rá, stb.)
Ez egy Netgear 3500L típusú modem, nem a legolcsóbb kategória - szerintem válaszd valamelyik Tomato firmhez alkalmas olcsóbb modellt, amelyik tetszik pl. az #1-es hsz-ból.
Ezzel együtt még az sem kizárt, hogy létezik a WRT54-re feltehető olyan DD-WRT stb. firm, ami szintén tudja ezt - majd a témában nálam okosabbak megmondják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest