- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Fotók, videók mobillal
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Soma01
veterán
válasz
Motoxxx #65850 üzenetére
Ahogy felettem is leírta korren, nem fog tetszeni az árcédula. A gigabit után a 10 gigabit következik és az nem otthoni kategória. Az N18U-t meghagynám és lehetne venni mellé egy másik routert. Az igényeidnek megfelelően. Meglehet, hogy egy erősebb Mikrotik vagy Ubi router (ezek menüjéhez legalább hozzá lehet szagolni otthoni felhasználó szinten is) tudja wan porton is a link aggregation-t (LAG). De ezt én most nem tudom. Esetleg a Telekom nem tud ebben segíteni? Ők mit mondanak?
A két gépre vagy két gép csoportra való 1-1 Gbps viszont "olcsón" megoldható. Így pl. két gép is tud tölteni egyszerre 1 Gbps sebességgel, de ennek a két gépnek külön routeren kell lenniük. A csoportosítást te döntöd el, hogy melyik gép melyik routerre csatlakozzon a két router közül. -
Soma01
veterán
válasz
Motoxxx #65846 üzenetére
Nem tudom, hogy érted a kihasználást, de egy eszközön (Pc, laptop) nehezen fog menni a 2 Gbps. De pl. két eszközön tud menni viszonylag könnyen a 1-1 Gbps. De ez le is van írva a Telekom ezen csomagjánál. Egy gépre is megoldható, de duplán kell kábel és kártya is. Aztán egy elég izmos router kell, hogy ki is tudja szolgálni ezt. (nem otthoni kategória, árban sem) Szóval 2x1 Gbps kihasználása a reális és nem kerül túl sokba.
-
-
-
válasz
Motoxxx #54726 üzenetére
A mostani már lesz megfelelő.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U/AC55U/AC58U, TP-Link Archer C5/C7 -
válasz
Motoxxx #31139 üzenetére
A net miatt nem, mivel írtad, hogy jelenleg 10Mbps, és nem is nagyon lesz több, de LAN-on jó lehet, ha esetleg gépek közt másolsz nagyobb adatmennyiséget, vagy bekerül a hálózatba egy médialejátszó, vagy bármi, ami nagyobb adatforgalommal jár! Nyilván nem elvárás, jelen igényeidnek megfelel a 100-as portokkal szerelt router is, de a jövőre nézve jobb lehet! Persze az is logikus és érthető érv, ha azt mondod, hogy erre jelenleg nincs szükséged, és inkább maradsz a külső antennás RT-N12 mellett!
-
-
válasz
Motoxxx #31137 üzenetére
Szia!
A chipset miatt ezek közül leginkább az RT-N15U, és az RT-N12D1 az ajánlott! Nem nagyon szokott panasz lenni az N15U wifijére sem, ha nincsenek extrém elvárásaid vele kapcsolatban, akkor szerintem jó lesz az is! Ráadásul a három közül ez az ami Gbit-es portokkal rendelkezik! RT-N12E-t szintén a chipset miatt nem szoktuk ajánlani, belülről hardveresen teljesen eltér a D1 verziótól!
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- 24 GB-os RTX A5000 HP - garanciával
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest