- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurika981
tag
válasz
Gubek-Einste #33951 üzenetére
Sajnos nem cseréli a szolgáltató, ezért is kérdeztem mivel tudnám helyettesíteni vagy hol tudnék ilyet esetleg beszerezni
-
Chereiose
addikt
válasz
Gubek-Einste #33950 üzenetére
oké köszi
-
Chereiose
addikt
válasz
Gubek-Einste #33942 üzenetére
-
domber00
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #33941 üzenetére
Nem lehet hogy a notinak pici a wifi chipje és csak ezért bir ennyit?Mert mi a bizonyiték ha veszek egy jobb routert hogy az jó lesz?notebookom amugy lenovo g500
-
Dot
őstag
válasz
Gubek-Einste #33927 üzenetére
Köszönöm.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Gubek-Einste #33908 üzenetére
Köszi a választ, az RT-N12 D1-et fogom venni valószínűleg.
-
solyom76
senior tag
válasz
Gubek-Einste #33919 üzenetére
aha, mar beállitottam mindent,amit írtak erről ,hogy mit hogyan lehet próbálkozni..a kliensnél is
de sajna a netem az udvaron max 15 méterig jó...a két antennás router az ablakban van... -
kelly7
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33910 üzenetére
Igen gigásat akarok. Viszont annyi volna még a kérdésem, hogy érdemes-e a leírt dolgokhoz esetleg inkább nas-t venni?
-
gabo89
senior tag
válasz
Gubek-Einste #33880 üzenetére
Sürgösen kellett, így most nem akartam custom fw-zni. Meg is vettem az AP-t, kiválóan működik.
Illetve mégsem, mert beállítás után nem tudok a webes felületébe lépni (jó címet írok be, nem valtoztattam meg), de a lényeg, hogy a lényeg megy.
Még annyi kérdésem van, hogy ez mire való? -
gordonfreemN
addikt
válasz
Gubek-Einste #33888 üzenetére
Feltettem a wi-fi analyzer-t a telóra, levileg megpróbáltam két olyan csatornán, ahol nyugalom volt, de idővel egyrészt mindig bejön valaki, másrészt ha tök egyedül voltam akkor sem volt jó, de mindjárt végig nézem.
Amúgy hasonló helyzet alakult ki az új gépemnél is.
Ez az alaplap, a hozzá kapott antennával ugyanúgy nyügös, viszont ha a routerhez kapott USB antennával használom, akkor hibátlan.bambano: próbálom
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Gubek-Einste #33884 üzenetére
De épp ez az érdekes, hogy az iphone 4 sem tudja a30 megát, pedig abban is N-es wi-fi van.
Szóval van amivel megy, van amivel nem. De ez már nem egy hétköznapi hiba az biztos. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Gubek-Einste #33881 üzenetére
Hát ide összefoglaltam a legfrissebb tényeket, de sajnos nem egyértelmű, mivel van a baj.
[link]
azért ksözi -
bigbuda
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33869 üzenetére
Értem, és mi az amit ajánlanál? 6 ezer ft alatt?
-
adika4444
addikt
válasz
Gubek-Einste #33868 üzenetére
Az általad javasolt 5 portos gépezet lesz. Akkor ennek még webes felülete sincsen? Kvázi olyan mint a hosszabbító/elosztó ami csak szétosztja pl. az áramot?
Köszi, bocs a hüje kérdésésrt. -
ggg666
őstag
válasz
Gubek-Einste #33860 üzenetére
Köszi és esetleg torrent miatt érdemes egy jobbat venni, vagy semmit nem számít?
-
ggg666
őstag
válasz
Gubek-Einste #33837 üzenetére
Tehát akkor veszek egy 8 portos switchet.
Erre melyik portra kell kötni a routert?
És a nas ezen keresztül ugyanúgy be tudja állítani magának a port forwardingot a routeren?
Üdv
-
Anon234
újonc
válasz
Gubek-Einste #33857 üzenetére
Köszi!
Netet azért nem írtam mivel költözés előtt állok és nem tudom még mire számítsak, de optimális esetben sem lesz több 60/6Mbit-nél.
Tehát akkor feleslegesen aggódtam, hogy egy N12 nem lenne elég ilyen célú felhasználásra? Mindenesetre átböngészem a TP-Link modelleket is.
-
martinkahhw
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #33844 üzenetére
nincs lehetőségem kabellel nyomni mert másik helységben van a wifi:/ mindenképp csak így tudom megoldani
-
válasz
Teljesen igazad van, torrentet lehetőleg nem wifi-n kell intézni! Persze megértem, ha esetleg valakinek abszolút nincs lehetősége kábelt használni, még ez sem akkora katasztrófa, csak akkor normális beállítások kellenek hozzá torrent kliens oldalon is, mint mondjuk maximálisan 50-100 kapcsolat (slot)! Manapság már sok jó sebességű seed-eres van a torrent oldalakon, így akár 5-10 kapcsolattal is ki lehet használni a letöltési sebességet! Wifi-n az elvárások is legyenek olyanok, nem kell 120-240Mbps-el letölteni, hanem be kell érni a kevesebbel is! Sokan csak "tudatlanul" felteszik a torrent klienst, és mindent alapon hagyva használják, az meg aztán nyitogatja a slotokat orrba-szájba automatikusan, nem csoda, ha megfekteti a routert...
-
Jedster
tag
válasz
Nekem nincs ilyen tapasztalatom.
Persze nem árt, ha a wifi forgalmat nem az SoC irányítja.
-
ggg666
őstag
válasz
Gubek-Einste #33837 üzenetére
Elvileg a modem-router az gigabites.
-
adika4444
addikt
válasz
Gubek-Einste #33833 üzenetére
köszi, a 100-as port is jó... A 801 vagy 901 közül melyiket ajánlod? Jelerősségbe client módban és ap módban hozzák azt amit ez a 601 ad?
-
bambano
titán
válasz
Gubek-Einste #33828 üzenetére
kösz, ez életmentő infó volt.
-
bambano
titán
válasz
Gubek-Einste #33825 üzenetére
Ezeknél a routereknél meg lehet mondani, hogy melyik sáv melyik antennán jön ki?
-
bambano
titán
válasz
Gubek-Einste #33825 üzenetére
olyan dolgokat kellene belerakni, amit nemigen tudnak a gyári firmware-k... pl. 2.4-en wifin radius autentikáció, egyedi sebességszabályozás, távvezérelt interfész állítás, stb. openwrt-n kívül nem ismerek más firmware-t.
kösz, megnézem a tplinkeket.
-
dezs520
senior tag
válasz
Gubek-Einste #33810 üzenetére
Köszönöm a segitséged,akkor valószinű egy kis asus lessz...csak bedugom a sticket,és felismeri a router?vagy kell valamit engedélyezni?
-
LLam
senior tag
válasz
Gubek-Einste #33789 üzenetére
Köszönöm a választ!
Olvastam itt a fórumban, hogy nem javaslod/javasoljátok az "egybecuccokat", csak nekem sok kicsit a modem a router meg a gigabites switch, de ez legyen a legnagyobb bajom
(értem, hogy a gigabites routerrel a swich is "nyugdíjazható", de csak addig amíg elég a 4 port
). Amilyen szerencsés típus vagyok pont olyan modemem van mint amit te írtál! (360r t1e)
Pedig az externet erőltette rám..
-
Attila2011
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33771 üzenetére
Köszönöm a válaszokat Gubek-Einste, kali és Jedster!
(#33771) Gubek-Einste, (#33772) kali
A TV elvileg támogatja a wifit 5 GHzen, telefonról annyit találtam, hogy dual bandes (sony xperia sp), nem tudom ez jelenti a Kali által említett MIMO dolgot-e. Sajnos laptop (lenovo g580) esetében nem lettem okosabb, pedig talán ennél számítana leginkább.
A mostani wifi bár elér az adott szobába, csak a jel időnkánt szakadozik és gyenge, illetve lassú lesz a sebessége.(#33774) Jedster
Jobban szeretnék Asust most, lehet hülyeség, de mert álló router. A mostaninak nagyon felmelegedik az alja mindig. Így Asus pedig talán jobban tud szellőzni. Az AC56U már picit drága, NAS pedig majd esetleg 1-2 év múlva lehetséges.
Wifi repeaterként mostani érdekes ötlet, ennek még utánna kell olvasnom majd. -
gurabli
őstag
válasz
Gubek-Einste #33767 üzenetére
Köszönöm!
Ami ennél olcsóbb, de még minden megfelelően működne rajta? Pl. nekem nem kell USB3-as.
Emígy ezek gond nélkül bírják a több torrentet teljes sebességen, dl és seed is, valamint mellette a media server funkciót is? -
SzJoco_
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #33757 üzenetére
Köszönöm a választ!
Tehát ha veszek mondjuk 16k körül egy kis használt Dell Optiplex FX160-at, aminek nem nagy az áramfogyasztása, és azt fixen rákötöm a nyomtatóra, van benne egy merevlemez is, akkor megoldható a dolog? Ha szabad kérdeznem, hogyan? Tudsz ebben segíteni?
-
SAMG3
tag
válasz
Gubek-Einste #33756 üzenetére
köszönöm a segítséget. Szerintem hnap rendelek is egyet közülük. A drágábbak jobbak is?
-
válasz
Gubek-Einste #33745 üzenetére
client elvárás esetén a tl-wr743nd, tl-wr843nd és rt-n12 d1 típusokat használom inkább, és még moddolt firmware felhúzásával sem kell bajlódni, de adott esetben csak az extender mód kellett.
aki nem írja külön, hogy nem gond a moddolt firmware felhúzása, annál nem is gondolkodom abban. -
sony309
őstag
válasz
Gubek-Einste #33730 üzenetére
Net: 40/20 vagy 80/20 (Digi)
Falak: Ytong válaszfal 10 cm / legkevesebb 1 - legtöbb 3 vagy 4
Legnagyobb távolság: kb. 10 m (csak vízszintesen)
Összeghatár: nem tudomA jelenlegi router-rel semmi gond, mindenhol tökéletes a vétel!
-
w.miki
veterán
válasz
Gubek-Einste #33547 üzenetére
úgy néz ki TP link 842ND lesz a nyomtató mellé. Ehhez hol lehet találni, Canon nyomtatót támogató FW-t? Könnyű egy ilyet feltenni?
-
zoli_1989
tag
válasz
Gubek-Einste #33590 üzenetére
Kössz a tippet a típus még nem biztos de szerintem a márka az már biztos TP-Link!
-
Mata12
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #33553 üzenetére
Üdv!
Köszi az infot Multibit és Gubek-Einste ! De tényleg erősebb? Csak azért kételkedem, mert itt a számok kicsit mást mutatnak, és kicsit összekavarodtam. Miben jobb az asus?
ASUS N56U
CPU1: Ralink RT3662 (500 MHz)
FLA1: 8 MiB (Macronix MX29LV640EBTI-70G)
RAM1: 128 MiB (Winbond W971GG6JB-18)TP-LINK TL-WR1043ND v2.x
CPU1: Qualcomm Atheros QCA9558 (720 MHz)
FLA1: 8 MiB (Winbond 25Q64FV)
RAM1: 64 MiB (Winbond W9751G6KB-25)Nem lenne rossz az 5 Ghz-s wifi, úgyhogy szerintem a 1043-as mindenképp ki fog esni, főleg ha tényleg erősebb az asus. A másik kiszemeltem igazából a TP-LINK TL-WDR4300 v1.1, és 15e ft körül van, a 3600as 1-2 ezerrel olcsóbb csak, akkor szerintem már inkább ez 3 antennával. Az asussal egyenlőre az a gondom, hogy az 20 körül mozog, és nem tudom, hogy jobb is lenne annyival, mint a tp linkek.
TP-LINK TL-WDR4300 v1.1
CPU1: Atheros AR9344 (560 MHz)
FLA1: 8 MiB (Spansion FL064KIF)
RAM1: 128 MiB (Hynix H5PS5162GFR x 2)Köszi!
-
dominik19938
újonc
válasz
Gubek-Einste #33572 üzenetére
mi a különbség az n12e és a n12d1 között ? a tp-linknél jobb a n12d1?
-
Jedster
tag
válasz
Gubek-Einste #33545 üzenetére
Nem volt komolyan megizzasztva a router. Nem találtam teszt metódus leírást, de kérdéses, hogy mennyire vehető komolyan egy olyan teszt, ami szimplán átviteli sebességekre alapozza a konklúziót?
Egyébként komolyabb tesztek alapján nem nagyon éri meg az árát. Ha valaki Linksys rajongó, annak ott az EA6900. Az USB-s meghajtó az, amit érezhetően gyorsabban kezel az 1900. Viszont annak meg 20000 oka van, hogy a 6900-ast válaszd. Ha valakinek ennyire komoly hálózat és seed szerver kell, akkor vesz mellé egy NAS-t.
-
Jedster
tag
válasz
Gubek-Einste #33542 üzenetére
ARM alapú dualcore SoC van benne. Marvell Armada XP MV78230-as:
http://www.marvell.com/embedded-processors/armada-xp/Aktív hűtés (csak szükség esetén megy). Kissé túlzásnak érzem otthonra.
http://ipon.hu/_userfiles/Image/joker/linksys/wrt1900ac/fcc02.jpg
Egyébként a tesztből nem derül ki mennyit bír. Csak annyi, hogy otthoni használatra ugyanolyan jó, mint az ASUS AC68U.
-
Jedster
tag
válasz
Gubek-Einste #33539 üzenetére
Watch Dogs fut rajta 1080p 60fps?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #33496 üzenetére
Jó de azt írtam, hogy az nem feltétlen kell, mert nem sok esélyt látok rá, hogy befizetnék arra. Max ha csak nem addig emelnék a sávszélt ingyen.
-
adika4444
addikt
válasz
Gubek-Einste #33496 üzenetére
Én még javasolnám a TP-LINK TL-WR 1042 ND-t... Vagy ez kevésbé ötletes?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #33494 üzenetére
Ez nekem már luxus, 10k felett routerre.
-
quailstorm
félisten
válasz
Gubek-Einste #33472 üzenetére
Há de miért? Van benne 2mb RAM meg 100MHz-es prockó
Sőt még egy 1MB-os EEPROM-ra is futotta. Az egy antenna és a mérete meg pont elég hogy ideges legyél hogy ahova és amiatt kell a wifi, na oda nem ér el. Már cseréltünk antennát, unokatesóm megszánt a tp-linkje gyárijával, sokkal jobb.
Egyébként az egyik gépben a wifi vevő se sokkal jobb: DWL G510-es wifi kártya, PCI-os. De szerencsére a leguccsó driver stabil. Az eredeti már XPSP3-mal feldobta a talpát, de végül még Win7 x64-re is lett, ezért megtartottuk.
Na utánanézek annak a routernek.
-
Schuby
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33456 üzenetére
a 1043 tól azért idegenkedem mert egy igen régi modell. Igaz, amikor kijött csúcskategória volt, de nem tudom mennyire tudja tartani a lépést 2-3 év múlva. Rendszeresen mozgatunk nagy fájlokat,nagy mennyiségü adatot, pont ez az oka, hogy gyorsítanám a rendszert. Felettébb idegesítő amikor kiírja, hogy hátralevő idő 5 óra. múltkor egy nagyobb dózisnak 3x álltam neki mert megszakadt vagy kérdéssel leállt, amit reggel nem vettem észre csak a hónom alá csaptam a gépet, aztán csak pislogtam amikor használtam volna.
-
Schuby
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33453 üzenetére
Közben megnéztem a chip tesztjét, az Asus N56U vagy tp link 4300 lesz a nekem való.Kérdés mi az érdemi különbség a kettő között és ez nekem mennyire fontos?
nem akarok évente cserélni, inkább áldozok kicsit többet, de bírja legalább 5 évet ez is. -
Schuby
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33450 üzenetére
maradjunk olyan max 15 k nál a net jelenleg 80/20, és a 2 asztali és a nyomtatószerver van a switchen igy mindenképp csere . A wifis cuccok túlnyomó többsége egy helységben van a routerrel, de a lakás legtávolabbi pontján sincs probléma a térerővel, igy azt gondolom ilyen téren semmi extra nem kell. az 5g-t jelenleg semelyik eszközöm nem tudja kezelni így nem feltétel. általános felhasználás, torrent a NAS -on fut
-
vasq
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #33442 üzenetére
Felmerult mégegy kerdes, akkor ha jol ertem ezt a wd nas-t amit linkeltem, siman egy alap routere is ra tudom dugni s mukodni is fog? Es a tvrol is el tudom erni a rajta levo filmeket.?
-
drmazsi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33430 üzenetére
Köszönöm a segitséget!
TP-link lesz szerintem, a 4300, 1000ft-al drágább a 3600nál.
-
drmazsi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33428 üzenetére
T-home net, 50/25perpill. Viszont Oktoberben költözök, de a routert vinni akarom, de addig meg nem akarok szenvedni a gyenge jellel.A sebesség is nő majd, min egy 120/50-esre
A beszerzésre én maximum 20 ezret gondoltam, de ha azt mondod h 35ért van egy olyan amit nem fogok megbánni, elgondolkozok, de az elsődleges az 20 ezer forint.
Családi ház : 110 m2, régi éptésű tégla falak,1 szint, 3 fal van a router és a laptop, mobil és egyéb eszközök között.
Ahova megyek, ott is körülbelül ekkora alapterület lesz
-
kk831228
addikt
válasz
Gubek-Einste #33376 üzenetére
Értem!! Köszönöm!!
. Tomato megy ezeken?? Az a baj az n15 nagyon jól néz ki...
. Viszont a 16 praktikusabb azért...
. Van droidra asus download master client torrent kezeléshez, aicloud meg fájlkezeléshez...
-
TwentyFour
tag
válasz
Gubek-Einste #33380 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Igazad van, adok egy esélyt a doboznak amit a nethez adnak.
-
kk831228
addikt
válasz
Gubek-Einste #33370 üzenetére
Üdv!!
Mi a különbség az n15u, n16 között?? Mennyivel jobb az n16??
Torrentezni mennyire lehet ezekkel?? Androidról el lehet-e érni távolról stb...??
Köszönöm!!! Üdv!!
-
lamathosz
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #33351 üzenetére
AP módban is ugyanez a helyzet NAT-olás nélkül. Kikapcsolt wifi titkosításnál is meghal, ha megy az IPTV.
-
Mauzes
addikt
válasz
Gubek-Einste #33302 üzenetére
Oké, nem mondom, hogy egy Árukeresőn az advanced user-ek nyilatkoznak, de ott pl. elég sok a negaív komment: http://www.arukereso.hu/router-c3144/tp-link/tl-wdr4300-p97044127/
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #33304 üzenetére
Köszi szépen. Igazából ez az 1-2 negatív vélemény, amit olvastam, nem tántorított el, hisz magam is megelégedettséggel használom régóta a TP-Linket (volt előtte egy Linksys, az nem bírta a strapát). Lehet, hogy rászánom magam a cserére. Lehetne kicsit olcsóbb mondjuk, de azért nem akkora hatalmas összeg.
-
Mauzes
addikt
válasz
Gubek-Einste #33298 üzenetére
A 4300 alapból szimpatikus lenne, de annak ellenére, hogy itt mindenki ajánlja, egy csomó felületen lehet olvasni, hogy tömegek szidják. Nem teljesen értem.
-
Vismajor01
addikt
válasz
Gubek-Einste #33287 üzenetére
Szia
Köszi a választ!
Ez az asus56U jónak néz ki. A régi DIR-600 után megváltás lesz(most az van). -
zuzu000
őstag
válasz
Gubek-Einste #33290 üzenetére
Hogy erted? Le van tiltva minden fajta torrent kliens rajtuk?
-
zuzu000
őstag
válasz
Gubek-Einste #33287 üzenetére
kíváncsiság képpen, mi ez a custom firmware-rel való torrentezés? miért jobb, mintha anélkül?
-
Tom5
addikt
válasz
Gubek-Einste #33276 üzenetére
Ez sajnos nekem semmit sem mond...
-
gery08
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #33268 üzenetére
Igen, wifin keresztül másol. Köszönöm a segítséged, szertem Tp-link 4300 lesz.
-
Soma01
veterán
válasz
Gubek-Einste #33265 üzenetére
Szerintem is ez lenne a megoldás. Egy 6.000 forintos routertől szerintem nem reális elvárás az az eszközmennyiség kiszolgálása. (az a Linksys se ennyi volt új korában) Szóval kategóriát kellene váltani. Esetleg márkát, de ott is felsőbb kategóriát. Pl. Asus, Netgear
-
LógaGéza
veterán
válasz
Gubek-Einste #33265 üzenetére
Sajnos a felhasználói vélemények nem a legjobbak a Mikrotik SOHO kategóriás WiFi routereivel kapcsolatban
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste #33261 üzenetére
most már majd lehet vadászni a TP-Link WR841ND-ből a V9.x verziókat mert azok még jobbak lesznek SOC tekintetében mint a V8.x ráadásul 32MB helyett 64MB RAM szóval 95megabitig amit a WAN oldalon át tud engedni best buy router lehet otthonra. nekem egész hónapban megy itthon a WR841ND V7.x több száz szálon fájlcserével de még sosem sikerült megakasztani úgyhogy 64MB RAM-al tuti hasítani fog
-
pws
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33223 üzenetére
köszi
N56U lett -
No M Tobi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #33216 üzenetére
haha köszönöm szépen, és elnézést az amatőr válaszért
tégla építésű kertesház. viszonylag jó a rálátás a fontosabb helyekre (dolgozó, nappali, kert)... azaz itt 1 téglafalon/ablakon kell csak átmennie a jelnek. A pince, a gyerekszoba és a terasz az ami macerásabb egy fokkal, ezek kevésbé fontosak, viszont ott is működnie kéne.olvasgatok még róluk picit, és kitalálom, hogy melyik legyen, nagyon köszi mégegyszer!
-
deadwing
addikt
válasz
Gubek-Einste #33211 üzenetére
Köszi szépen.
Egyelőre akkor TP-Link, ha meg valami gubanc lesz, akkor jön az Asus -
No M Tobi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #33209 üzenetére
hello - köszi a választ!
pont erre lettem volna kiváncsi, akkor az USB 3.0 felejtős.
40/20-as diginetem van, Huawei HG8242b modemmel.
2 laptoppal és 2 mobillal lenne használva (ha netán számít: 2006-os macbook, lenovo thinkpad, iphone 4s, régebbi samsung galaxy), nem kizárt, hogy a közeljövőben a két laptop egy asztali és egy táblagépre lesz lecserélve.
Megnéztem a routereket amiket ajánlottál. Azokat a funkciókat amikre szükségem van mindegyik tudja, az árat leszámítva számomra kizárólag másodlagos funkciók beli különbségek vannak
Vannak közöttük minőség, megbízhatóság, stabilitásbeli különbségek? Van amelyiket inkább ajánlanád közülük vagy vegyem amelyik olcsóbb / több a gari / jobban tetszik a szine stb?köszi!
L -
stickermajom
addikt
válasz
Gubek-Einste #33192 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod! Megrendeltem a WDR3600-at.
-
tibz03
őstag
válasz
Gubek-Einste #33187 üzenetére
Elérhetőnek elérhető lenne folyamatosan, csak nem pörögne 24/7-ben, csak amikor épp hozzá akarsz férni valami rajta tárolt adathoz, mint ahogy egy számítógépben is lekapcsol a HDD üresjáratban (ha ez az opció az energiagazdálkodásnál be van kapcsolva). Számomra az lenne logikus, hogy ezt egy router is tudja. De akkor ezek szerint ez nem így működik...
-
tibz03
őstag
válasz
Gubek-Einste #33184 üzenetére
Akkor melyik az a router, amelyik ezt tudja? Vagy honnan tudhatom ezt meg egy adott routerről? Milyen specifikációt kell nézni?
-
rico6
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #33179 üzenetére
köszönöm! egy próbát megér
-
rico6
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #33173 üzenetére
köszi! usb még jól jöhet, annyira nem nagy az árkülonbség...a Glitel modemet, meg csak azért kérdeztem, az van kéznél szolgáltatótól - ha megteszi, nem kell vennem
-
krealon
veterán
válasz
Gubek-Einste #33166 üzenetére
"Nem elég csak a router-en antennàt cserélni, a kliens eszközön is kellene.
Tablet-en nem lehet antennát cserélni, a TP-Link 725N adapternek pedig nagyon kicsi antennája van.
Nem érdemes antennát cserélni mert nem jelent valòs többletet."Ez egyszeruen nem igaz.
Az antenna hatasa adasi- es veteli iranyban is ervenyesul, ellentetben az adasi teljesitmeny novelesevel, ami csak az egyik iranyban hat.
Nyilvanvaloan ezeket keverted ossze.
Az antenna nem "erositi" a jelet, hanem fokuszalja. Egy kis (pl 2) dBi jelu antenna gyakorlatilag minden iranyba egyenletesen sugaroz, egy nagy dBi ertekkel jelol pedig csak egy kis ter reszben hatasos, vagyis a nagy dBi-s antennaval jobban kell "celozni". -
schulc99
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33166 üzenetére
Akkor csak a reménykedés marad, hogy elég lesz a router egymagában, mindenféle egyéb beavatkozás nélkül.
Az uncsitesomnak segítettem volna, de nem gondoltam hogy ennyire bonyolult lehet egy jó wifi net használhatóvá tétele.
Egyenlőre ha be lesz kötve nála a mikros net akkor megveszem neki a routert és próbálgatunk majd egy keveset hogy hol a wifi hatókör vége.
Ha nagyon nem akar működni akkor visszatérek ide és újból kezdem tanácsok kérését, hogy mit kell még venni vagy éppen cserélni.Nagyon köszönöm az eddigi segítséget.
-
jsk
senior tag
válasz
Gubek-Einste #33123 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
-
schulc99
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33163 üzenetére
"Mindkét oldalon kellene erősíteni a valós többlethez"
Ezt hogyan kell érteni?A laptopokba és a tabletekbe pl. TP-Link TL-WN725N kell venni? Ezzel lehetne nővelni a vételi erősséget, a routeren pedig esetleg az antennát lehet cserélni?
-
schulc99
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33161 üzenetére
Ez már nagyon szakmai kezd lenni.
Egy router beüzemelésével még elboldogulok, de ha kettőt kell összehangolni akkor az már sok nekem.
A két router pedig árban húzós lenne.
Ha nincs olcsóbb és egyszerűbb megoldás akkor marad a TP Link és a reménykedés hogy elég erős lesz a wifi jel az egész házban. Legfeljebb az antennát kapásból cserélem 8-asra, hátha segít valamit.Köszönöm a segítségedet.
Kellemes Ünnepeket. -
schulc99
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33155 üzenetére
1.
Ezek szerint az Asus-nál a márkanevet kell megfizetni, mert valamivel drágább a Tp Link-nél, de a tudásuk azonos.
Egyenlőre akkor megfelel a Tp Link, amíg nem lesz elérhető valami megfizethető AC- router, ami valószínűleg nem most lesz.
Honnan tudom vásárláskor hogy a Tp Link v8-as? A boltban csak mellébeszélnek és próbálnak rám sózni valamit, ezért ha megtudnád mondani hogyan tudom ellenőrizni hogy valóban v8-ast kapok a boltban.2.
Itt is valószínűleg jó lesz a Tp Link. Azonban ha gyenge lenne a wifi jel a ház valamely részén akkor mivel lehetne felerősíteni a jelet?
Fenteb olvastam pont ezzel kapcsolatosan egy kérdést, de sajnos két gyerek mellett az ár a fontos. Van olyan eszköz ami olcsó és alkalmas a wifi jelerősítésre? -
Bálint85
senior tag
válasz
Gubek-Einste #33157 üzenetére
és ez milyen messze küldi el a jelet, mert a Netgear WN3000RP-100PES 100-300m olvastam?
-
Bálint85
senior tag
válasz
Gubek-Einste #33154 üzenetére
Netgear WN3000RP-100PES azt hittem a legjobb mivel külső antennás és jobban fogja,szórja a jelet.
TP-linket elfelejtettem linkelni ők is gyártanakde a EA-N66 jobb a tp-linek-nél is?
EA-N66 a csúcs az összes márkánál? -
Maxtreme
addikt
válasz
Gubek-Einste #33133 üzenetére
Annyira azért nem vészes a távolság, mert a 2 ház egy udvaron belül van. Tehát szerintem m max olyan 25-30m lehet, falakat is beleértve.
20 megás tréhóm -
Tepsifüles
tag
válasz
Gubek-Einste #33124 üzenetére
Semmi extra, upc net, 2 laptop, 3 telefon és 2 asztali pcrőll kellene elérni (közös képek stb),
-
csiki_92
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33111 üzenetére
Hát húzós az ára. Köszönöm a válaszokat.
-
csiki_92
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33109 üzenetére
[link]Pl ez?
-
Bálint85
senior tag
válasz
Gubek-Einste #33099 üzenetére
az Asus AC68U milyen erős az antennája hány dBi ? ez megbízható router?
-
fulton
addikt
válasz
Gubek-Einste #33098 üzenetére
Hát inkább 20e alatt.
De ha olyan dologról van szó gondolkodtam az asus AC56U-n is.
A telom LTE támagatásu, valamint idővel notebook is lenne használva wifiről.
Szeretném ha nem dobálná le a wifim a netet, és hasonló problémáktól mentesen adná a netet.De lehet erre elég lenne egy olcsóbb "valami" is. Nem tudom.
Ebben kérném a véleményetek.Egyébként mire jó az hogy AC támagot? (ez valami LTE vel kapcsolatos?)
-
No.01
addikt
válasz
Gubek-Einste #33091 üzenetére
Ezt el is felejtettem... 50MB le 25 föl, könnyűszerkezetesház. Az egyetlen gond h náluk is a padláson keresztül jönnek be a vezetékek így a router a gardróbba van az emeleten, a nappali ill. a dolgozó viszont a földszinten.
A tippeket azért köszönöm checkolom is gyorsban mert ma legkésőbb holnap be is kell szereznem.
-
llaszlo
veterán
válasz
Gubek-Einste #33084 üzenetére
Én is ezekben gondolkodtam. Köszi.
-
llaszlo
veterán
válasz
Gubek-Einste #33078 üzenetére
OK, és mit ajánlanátok ezekre? Konkrét típust légyszi. Lehet régebbi is ami működik ezekkel normálisan.
Stream wifin USB-s vinyóról, ahogy fentebb írtam. Közben máshol írták, hogy samba-n keresztül is működne, tehát nem szükséges a DLNA. Plusz még torrent. A netünk sajnos elég lassú, gyorsabbat nem tud adni a T, 20/1-es. Tehát a torrentnél inkább csak az a lényeges, hogy tudjam X ideig seedelni meg leszabályozni a sebességet, de ez úgyis alap a custom firmwarekben. -
drmotto
őstag
válasz
Gubek-Einste #33077 üzenetére
Köszi, akkor a TP-Link lesz.
Azért ezeket írtam, mert ezekből tudok olcsóbban venni céges beszerzés keretében. -
SMartin-HU
tag
válasz
Gubek-Einste #33064 üzenetére
És mik azok az okok? Érdekelne bővebben.
A legtöbb hozzászólást (szanaszét minden fórumon) arra vezettem vissza, hogy nem értettek hozzá, beleugrottak a vásárlásba és alapvető dolgok miatt szidták.
-
sbe561
tag
válasz
Gubek-Einste #32994 üzenetére
Köszi!
-
Norby86
őstag
válasz
Gubek-Einste #33020 üzenetére
Köszönöm akkor ezen a 3 vonalon megyek tovább. Persze az is kérdés még számomra hogy a Broadcom chipes Asus routerek szemben egy 3600-as tp link routerrel, hálózatban másolva mennyivel lassabbak, vagy gyorsabbak, és mennyivel stabilabbak. Mert volt már dolgom Broadcomos cucokkal és azok nagyon szépen teljesítettek. Persze egy router az más kategória.
1043NDv2-t néztem én is, de nem tudom hogy azt venném. Egyáltalán, mit javítottak a v2-be?
-
rasurosenpai
tag
válasz
Gubek-Einste #33013 üzenetére
az a baj még, hogy ha ráteszek openwrt-t (amit nem is tudom, hogy hogy kell), ugrik a garancia. Amíg nem teszem rá, addig nem működik a továbbítás funkció. Ha ráteszem és működik akkor jó, ha ráteszem és nem működik, akkor vissza sem vihetem.
-
rasurosenpai
tag
válasz
Gubek-Einste #32984 üzenetére
Igazság szerint nem szeretnék szoftvert cserélni (openwrt, tomato) a repeater funkcióhoz. Árban mehetünk 7000 Ft fölé,a lényeg, hogy a fő szempontok: a hatótáv és a stabilitás jó legyen. Ezek függvényében mit javasoltok?
-
kooji
újonc
válasz
Gubek-Einste #33008 üzenetére
3 laptop, 5/512 ADSL. Otthoni használatra(családi ház).
-
Pitu
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #32993 üzenetére
Köszönöm a választ! Egy NAS menne 0-24-ben. Hosszútávon gondolkodom, így jól jöhet az AC támogatás (2. tv, tabletek...stb).
-
rasurosenpai
tag
válasz
Gubek-Einste #32984 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
még 1-2 kérdésem lenne:
A konnektorba dugható erősítőkkel nem is érdemes kísérletezni?
Hogyan tudom növelni a jelerősséget/hatótávot?
Elbírja a wifi, ha 3 telefon és 5 számítógép van csatlakoztatva rá?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Fujifilm X
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Napelem
- PlayStation 5
- Autós topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Asus RTX 2070 Super OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged