- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
No M Tobi #33208 üzenetére
Nem írtad le milyen net alá kellene az eszköz, illetve, hogy milyen környezetben lenne használva.
Hiába van egy router-en USB3.0 port attól még nem lesz gyorsabb az adat átvitel mivel egy router még az USB2.0 sebességet sem tudja kiszolgálni, főleg nem 20k alattiak.
A komolyabb igény miatt inkább egy gigabites portokkal szerelt típus lenne ajánlott.
Ajánlott típusok ebben a kategóriában: Asus N15U/N16/N56U, TP-Link 1043NDv2/3600/4300.
Az Asus N14U nem ajánlott mivel csak 100-as portjai vannak és alig olcsóbb mint az N15U. -
No M Tobi
csendes tag
válasz
No M Tobi #33202 üzenetére
Sziasztok,
közben nézelődtem, és olvasgattam, úgyhogy picit tudok konkrétabbat is kérdezni:
Asus RT-N65U
ezek ugyan drágábbak, mint amit eredetileg rászánnék, de ez a legolcsóbb ami tud USB 3.0-át azok közül amit a topik elején az ajánlott routerek között találtam. A kérdésem, hogy szerintetek indokolt e ezért több pénzt kiadni? a külső vinyóm is támogatja az USB 3.0-át, de nem tudom, hogy ha wifin keresztül stream-elnék HD filmeket, akkor számítana e a gyorsabb USB kapcsolat. Ha nem, akkor elég egy USB 2-es router is. Sőt single band is, mert a chromecast sem tud 5ghz-t, a notebookokról pedig csak olvasgatok, netezgetek, úgyhogy oda sem látom indokoltnak a dual bandet.
ebben az esetben mondjuk egy Asus RT-N14U.
A legfontosabb még mindig, hogy atomstabil, megbízható legyen
Köszi,
L
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- FOTÓS beárazás
- Hardverkemping június végén
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- PlayStation 5
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest