- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila2011
aktív tag
válasz
Attila2011 #61621 üzenetére
A korábbi hozzászólások és ajánlások alapján az alábbit néztem ki:
Asus Router AC1300Mbps RT-AC58UMost sok helyen 27k-ért vihető. 30k alatt van jobb típus, vagy vehetem ezt?
-
Attila2011
aktív tag
Sziasztok!
Mint kiderült, sajnos új routert kell vennem. Elszállt a korábbi Asus N56U készülékem.
Milyet tudtok ajánlani a következő feladatokra?
Elsődlegesen egy PC lesz bekötve, később lehet egy NAS is. Wifin keresztül csatlakozik 3 laptop, telefonok, TV. Az internet sebessége 100 MBit körül van, később lehet nő majd picit. Sokat nem hiszem, mert kábel net van.
Árban szeretném 30 ezer alatt megoldani.Köszi előre is a segítséget.
-
Attila2011
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #33771 üzenetére
Köszönöm a válaszokat Gubek-Einste, kali és Jedster!
(#33771) Gubek-Einste, (#33772) kali
A TV elvileg támogatja a wifit 5 GHzen, telefonról annyit találtam, hogy dual bandes (sony xperia sp), nem tudom ez jelenti a Kali által említett MIMO dolgot-e. Sajnos laptop (lenovo g580) esetében nem lettem okosabb, pedig talán ennél számítana leginkább.
A mostani wifi bár elér az adott szobába, csak a jel időnkánt szakadozik és gyenge, illetve lassú lesz a sebessége.(#33774) Jedster
Jobban szeretnék Asust most, lehet hülyeség, de mert álló router. A mostaninak nagyon felmelegedik az alja mindig. Így Asus pedig talán jobban tud szellőzni. Az AC56U már picit drága, NAS pedig majd esetleg 1-2 év múlva lehetséges.
Wifi repeaterként mostani érdekes ötlet, ennek még utánna kell olvasnom majd. -
Attila2011
aktív tag
Hello
TPlink 741ND ver 2.1es routeremet szeretném lecserélni egy erősebbre. A követlekező szempontok alapján:
- USB legyen rajta (nyomtató és később lehet HDD mitatt)
- Wi-Fi-je erősebb legyen mint a jelenleginek van (a legtávolabbi helyiségbe, ahol szükség van rá, már csak gyengén ér el)
- 1 laptop és 2 telefon használná a Wi-Fi-t (PC kábellel lenne rákötve), illetve időnként a szomszédos szoba TV-jén néznénk filmet is Wi-Fi-n keresztül számítógéről (vagy később hozzácsatolt külső HDD-ről).
- Nem létkérdés, hogy lehete vele torrentezni vagy sem, de ha tudja nem hátrány.A net sebessége egyenlőre 30MB és kábelmodemről menne a routerre.
A hozzászólások alapján Asus RT-N56U és 65U routereket nézegettem, nem tudom ezek mennyiben felelnek meg az elvárásoknak, illetve megérie a nagyobb számú a +5ezer forintot.
Válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest