- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
libus
őstag
válasz
quailstorm #68902 üzenetére
De az én esetemben elég lenne a Grid antennához egy ilyen TP-LINK TL-WA801ND 300M Wireless Acces Point és nem muszáj ide routert tennem. Nem igaz?
Ezt az AP-t összekötném kábelesen egy jó routerrel (Asus AC68U), ami szórná wifin is meg kábelesen is osztaná a kapott Internetet. -
libus
őstag
válasz
quailstorm #68899 üzenetére
De én Wifin kapom/veszem a Netet, és ebből a routerből menne át az Internet egy másik router WAN portjába ami szórná Wifin a kapott Internetet.
(Így nem feleződne Wifin a kapott sebesség.)
Azt nem tudom, hogy az az UTP dugalj kimenet (LAN), vagy bemenet (WAN) . -
stingy2
senior tag
válasz
quailstorm #68821 üzenetére
Köszi. Én jobban bízok a Broadcom-os routerekben - a mostani is 7 éve megy és semmi baja.
Úgyhogy ez lett:[link]
Remélem a köv. 7 évet kiszolgálja. -
TeeJay
félisten
válasz
quailstorm #68821 üzenetére
Asus-hoz meg van Merlin ha kell pár extra opció
Asus WRT = Bruce Banner
Merlin = Hulkde most tényleg már egyre értelmesebb áron van AC66U B1 ami tuti fix hogy bőven elég 1gigabit nethez
és torrenthez is, természetesen ha gépen torrentezel nem routerrel -
TeeJay
félisten
válasz
quailstorm #68811 üzenetére
pont az említett 1043ND volt az egyik parasztvakítás
mert a V1.x gyári FW-en jó ha 160megabitet tudott PPPoE miközben gigabites volt minden portja
a V2.x-től meg már van benne jófajta QCA SOC + HW NAT és lazán viszi a gigás netet PPPoE-vel isbiztos van pár hasonló gigabites router ami elvérzik 200megabit körül hiába gigabites
na a 100-as WAN portos AC router ugyanilyen
a wifi tudna többet is de a WAN port limitálja 94megabitre
mondjuk még mindig jobb mint a 100-as WAN portos 1antennás N-es router mert az meg jó ha 50-60megabitet tudpl marinéninek egy okostelóra ami AC wifis bőven elég
1antennás AC wifi 80MHz-en 433-as linken már simán átvisz 200-240megabitet -
TeeJay
félisten
válasz
quailstorm #68748 üzenetére
ezt csak a jóisten tudja megmondani
RAM azt hiszem az AC66U B1-ben 2x annyi amúgy mindkét CPU elég jóféle gigás nethez
ha QCA jobban bejön akkor 4magos 710Mhz-es előbbi
ha Broadcom kell akkor 2magos 1GHz-es utóbbi
fene tudja melyik a jobb össze kellene hasonlítani egymás mellett a kettőt csak ugye kinek van mindkettőmeg ugye a nagy eltérés hogy
az 58U csak 2x2:2 MIMO-s 2,4 és 5GHz-en is míg a 66U B1 meg 3x3:3 MIMO mindkét frekvencián
előbbinek 2-2 külső antenna van erre utóbbinak 3 osztott antennaén AC66U B1-et vettem és bitang jó a wifije a 1043ND V2.x után
-
Soma01
veterán
válasz
quailstorm #68497 üzenetére
Köszi!
És a Huawei? Ha jól tudom HG8121H (2db LAN) vagy HG8247H (4db LAN) a típusa. Az is 300-as, nem csak 150-es? Erre nem tudtam még rájönni. Olvasgattam a Digi témát, de úgy rémlik, hogy ezzel a fajtával nem értek még el 100 Mbps feletti sebességet. Ebből gondolom, hogy csak 150-es. Vagy csak nem voltak alaposak a felhasználók és nem volt nekik sem egy 300-as vevőjük? -
Soma01
veterán
válasz
quailstorm #68494 üzenetére
N300-as WiFi van benne? (2x2:2?)
-
woodworm
veterán
válasz
quailstorm #68489 üzenetére
Korántsem biztos, hogy valóban felemésztené a teljes hardvert. A mikrotik sem a qualcomm gyári drivereit használja a gyorsításhoz, hanem a fastpath van implementálva. Amivel egyébként foglalkoznak openwrt/lede fejlesztők is, a wdr3600/4300 jóval 500Mbit felett megy vele.
Amiről viszont beszéltem az a szoftveres és hardveres offload támogatás az openwrt-ben, többet inkább ott tudnak mondani, én ehhez kevés vagyok.(#68490) quailstorm
Kérdőjel van a végén, tehát nem állítja, hanem kérdezi. Egyébként a két magos+két szálas mt7621 is jóval 500Mbit felett teljesít openwrt-vel. -
woodworm
veterán
válasz
quailstorm #68479 üzenetére
Az asus ac58u kapcsán lehet érdemes lenne utánaérdeklődni openwrt-s fórumokon, hogy a 4 mag nyers ereje mit tud kezdeni a pppoe gigabittel. Egyébként openwrt-n is elérhető már hardveres támogatás, tehát az sem elérhetetlen álom.
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz
quailstorm #68484 üzenetére
Sok webáruházban lehet venni. Ha rákeresel feldob néhányat
-
ekkold
őstag
válasz
quailstorm #68479 üzenetére
Asus 66U routerem nem volt, csak régebbi asusokhoz volt szerencsém - azokat nem szerettem. A régieket minden módosítás után ujra kellett indítani, és tetű lassúak voltak.
Nekem is WDR4300-am volt (ill. el van rakva tartalékba). Nekem teljesen stabil volt, (a legutolsó gyári fw-vel használtam), 2,4GHz-en átlagos, 5GHz-en használható, de elég kicsi hatótávval. Azon kívül nem nagyon ment 860MBps fölé sebességben. A mikrotikkel érezhetően gyorsabban mennek a dolgok, nagyobb sebességgel lehet torrentezni, gyorsabban tölti be a böngésző a weblapokat. A speedtest.net esetében nem szépen lassan kúszik fel a sebesség a méréskor, hanem szinte az első pillanattól kezdve gyors.
-
válasz
quailstorm #68429 üzenetére
ARM alapú eszközöknél megy a CTF CFW alatt is, OpenWRT alatt nem tudom de Tomato/Merlin/HGG alatt biztosan.
Asus AC66U B1 megfelelő lesz hosszútávra is. -
dominik19938
újonc
válasz
quailstorm #33583 üzenetére
mi ez a open WRT ? esetleg ez is a legujabb fajta? http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/TP-LINK-TL-WR841ND-300Mbp-wireless-router,103952,504904,1153281.html?langId=-19
és am ebben az árkategóriába melyik a legjobb router szerinted? nem tudom milyet vegyek
-
dominik19938
újonc
válasz
quailstorm #33577 üzenetére
én nem tudom hány féle van ezt néztem: http://tp-link.hu/halozati-eszkozok/wireless/wireless-wireless-n-300mbps/tp-link-tl-wr841nd-300m-wireless-router-2x2mimo
-
válasz
quailstorm #33471 üzenetére
Mindenképpen megéri a cserét, a D-Link nagyon régi és hardveresen is rossz, a TP-Link még ha régi verzió is) sokkal erősebb hardveresen.
Szerintem semmire sem jó a D-Link, dob ki.
Verziótól függ, hogy milyen custom firmware van rá.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I7-7700, 16GB RAM, SDD) Beszámítás Posta ok (32)
- iPhone 11 128GB fekete, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 87% akku, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB FEHÉR, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 94% akku, doboz, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB fekete, gyárilag független, karcmentes kijelző szép állapot, 86% akku, legjobb ár!
- Félkonfig Asus z690, i7-12700k, 4x8gb 4400mhz, 1tb Ssd,
- iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium Új eredeti Apple akkuval, USA model
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest