- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egy SOHO kategóriás switch nem tud forgalmat irányítani, csak átmegy a portjai között minden forgalom. Amelyik tud az már nem otthonra való így tehát neked egy router kell.
Wifi nélküli router nem ajánlunk SOHO kategóriában mert:
- Alig lenne olcsóbb mint a wifi-s.
- Nem nagyon lehet ilyet kapni, ami van az is elég gyenge teljesítményű (a Mikrotik eszközöket nem sorolom a klasszikus SOHO kategóriába).
- Később még jól jöhet a wifi képesség.
Ami ajánlott 50-es nethez az az Asus N12 D1 és a TP-Link 841ND de érdemes lenne elgondolkodni egy gigabites eszköz beszerzésén is. -
Van ismert gyártósból is hasonló, csak MO-n nem kapható!
-
A kinézett eszköz ismeretlen gyártótól származik így nem is ajánlott. Ennyiért már gigabites típust is lehet venni (TP-Link 1043ND) vagy egy kicsivel többért már egy TP-Link 3600 is beszerezhető.
20k alatt ajánlott típusok: TP-Link 3600/4300, Asus N15U/N16/N56U, Netgear 3500Lv2, adapterből TP-Link 722N/722NC/822N.
A wifi erősen képlékeny, nagyon sok függ a környezettől (falak száma/anyaga, távolságok(fel/le), zavaró más hálózatok), előre nem lehet megmondani, hogy melyik eszköz meddig és mekkora sebességre lesz képes, ez csak a helyszíni teszt során fog eldőlni. -
Dot
őstag
Annyit még hozzátennék e 2 router/dlink di 524; blekin n1 vision/ 'infózásához':
Wifi: G módba csatlakozva a 'szokásos' eredmények jöttek 2,4-2,5MB/s fel/le /mind2 routernél/
N módba /természetesen csak az n1-re vonatkozik ez /~4MB/s másolás és torrent is ennyi!
Mivel panelbe lakom mindenhol 90% felett volt a jel a sebesség is mindenhol a fent említett.Nemrég voltam lanparty-n ahol asszem BR-6204Wg ez a router volt wifin itt is a 2,4-2,5MB/s volt a jellemző.
-
Malachi
veterán
leírom én is mit tapasztaltam, ha már ezt kiemelted
szóval 120-as UPC Fiber, router nélkül általában 80/10 fölött produkál. netgear WPN824-el meg nem hittem a szememnek - ez egy 10/100-as b/g wifi router - szóval kábelen 12/7-et, wifin pedig 7/5-öt enged át.
felhívtam a UPC-t, mert a wifi csomagjukban véletlenül éppen ilyen WPN 824-et adnak havi 1500-ért, hogy akkor ez most hogy. annyit tudtak mondani, a router már elavult, nem is ajánlják nagy Fiber csomagokhoz.
egyébként létezik olyan, hogy egy router "elfárad"? mert ez 2 éve még bírta a 15/15-öt, akkoriban olyan netem volt, Comunique volt a szolgáltató.
ja, most látom, hogy Dot félreértett valamit. na mindegy, azért hagyom a hsz-t, hátha hasznos lesz valakinek.
-
törölt tag
-
ecaddict
senior tag
Nem tudom ismeritek-e, OpenWRT HW lista.
Szerintem ezt érdemes nézni, a jobb routerekről majdnem minden info megvan.atesss
Linux virtualizációra gondoltam, de a WL-500 ezt nem fogja tudni.
Lehet már ismered a OpenWRT-s WL-500 NW interface leírást.A lényeg, két ethernet interface használatos, az egyiken a WiFi lóg, a másikon meg a LAN switch.
-
ecaddict
senior tag
Mennyire lassan? Asus RT-N16?
Ne kérdezd mikor lesz kapható, semmi közöm sem a gyártóhoz, sem a forgalmazókhoz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- Samsung S24 Ultra 12/256 GB titanium kék 3 év garanciával
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ASUS RX 6750 XT 12GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged