- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gubek-Einste #40525 üzenetére
köszönöm
-
Exodius
őstag
válasz
Gubek-Einste #40525 üzenetére
Megvan a kártya: [link]
Az árnyékolást hogy érted? Az egyik antennát lecseréltem egy nagyobb darabra.
-
paci88
tag
válasz
Gubek-Einste #40528 üzenetére
60-as netem van, ami garantáltan 20-at tud elvileg. Kb 3m méterről beszélünk, mivel van 3 szint és a középső szinten van a modem. Nincs nagy igény 1 laptop, 2 telefon és 2 Drambox, ebből az egyik wifi-s. Az emeletre beszereztem egy konnektorba dugható jeltovábbítót, de sokszor szaggat vele a tv, Tp-link egyébként, erősebb tőle a jel, 150-es egyébként, érdemes lenne lecserélni 300-ra? Az alsó szinten ugyanúgy gyenge a jel eléggé, de engem főleg az emelet érdekelne.
Szerk.: lassan ott tartok, hogy bármennyit megér, hogy jó legyen
-
SpeedyG
tag
válasz
Gubek-Einste #40512 üzenetére
Digis Strada : 1024/512 Kbps
Köszi a tippet!Ez nem lenne elég:http://www.edigital.hu/single-band-router/tp-link-tl-wr841n-300mbps-vezetek-nelkuli-router-p48391.html
-
imyourfriend
őstag
válasz
Gubek-Einste #40509 üzenetére
10/0,5 mbites a net így azt nem is említettem, gondolom bármelyik router elboldogul vele könnyedén. 15k a max keret, 2 max 3 téglafal amin át kellene lőni a jelet, eddig ezt a jelen router megoldotta csak a másik problémát nem amiért lecserélem. 4 számítógép van itthon, de javarészt 2 illetve 3 eszköz használja. Köszönöm a gyors választ!
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Gubek-Einste #40498 üzenetére
Köszi neked is, és Multibitnek
-
alex devil
senior tag
válasz
Gubek-Einste #40495 üzenetére
Köszönöm a választ! Semmi egyéb igényem nincs csak ennyi, hogy ne melegedjen és ne kelljen kihúzni a tápot meg visszadugni amikor felforrósodott és végig tudjak nézni egy filmet jó minőségben. A laptopom a tévém és egy médialejátszó csatlakozik kábellel, a wifit csak a telefonom használja.
Köszönöm még egyszer, a kettő közül amit ajánlottál megveszem valamelyiket. -
ladlac
tag
válasz
Gubek-Einste #40505 üzenetére
Akkor próbáljam meg a T-Home új Speedport eszközét, aztán ha minden kötél szakad, kábelezzek?
-
ladlac
tag
válasz
Gubek-Einste #40503 üzenetére
Sajnos nem sok a hely, és már a jelenlegi kábel sem túl esztétikus. Kicsit azért kezdek megijedni, én azt hittem egy öt méteres sugarú körben nem nehéz erős wlant varázsolni, ahol csak öt centis vékony, sima beton válaszfalak zavarnak be.
-
gerryke88
újonc
válasz
Gubek-Einste #40480 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
atomanti19
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #40480 üzenetére
Hogyan kezdhetném a hibakeresést? Eddigi tapasztalataim a hibával kapcsolatban:
-Ha csak a modemről kapja LAN-on az asztali a netet akkor minden rendben.
-Routert utánakötve is üzemel de x idő után lefelezi/negyedeli a LAN sebességet és a 22-30 as pingből lesz 600-700. Ezt nem tudom eseményhez kötni! Ha van eszköz csatlakoztatva a Wifire ha nincs megtörténik.
-Mindeközben a Wifin zavartalan a jelkommunikáció és mindvégig az is marad.
-Átmeneti megoldást jelent ha a hardveres kapcsolóval kikapcsolom a wifit kb fél percre, majd vissza ilyenkor helyreáll a sávszélesség és a ping is visszaesik 20-40 re.
-Router teljesen gyári illetve hónapokig kifogástalanul tette a dolgát.Nem vagyok nagy szaki a témában, így nem tudom mi lehet a gond. De nem jelentene megoldást ha valahogy másodlagos prioritással kezelné a WLAN hálózatot? Bocs az offért.
-
Kobe
veterán
válasz
Gubek-Einste #40466 üzenetére
nagy elvárások nincsenek:
2 laptop (win 7), 1 tablet (win 8.1) + 2 androidos teló + 1 smart tv csatlakozna rá (kábellel egyedül a tvt tervezem rákötni, többi mind wifi) + ugye az USB-s külső vinyó, amit szeretnék a különböző eszközökről használni róla
60 Mbites UPC net mellé
1 szobában van minden eszköz, nincsenek köztes falak - max 8 méteres távolság a legtávolabbi pontokon
konkrét árhatár nincs megszabva, de a lehető legolcsóbb / leghasznosabb megoldást keresem -
Thomas19
tag
válasz
Gubek-Einste #40415 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
Az 1,2-es szorzó a fenti leírásból jött, idézem: "Az adott környezetbe maradéktalanul ajánlható eszköz kiválasztásakor a fel és letöltési sávszélességünk összegére számoljunk rá ~20%-ot, majd keressük meg az ezt teljesíteni tudó darabot a listában."Szóval azt mondod, hogy a TP-Link 841N tutira bírni fogja a sebességet? Akkor azt választom, ha gyorsabb és olcsóbb is az Asusnál, ráadásul az egyik barátom is közben azt írta, hogy szerinte inkább TP-Linket vegyek. Kár, hogy eladták a Linksys-t, nekem az valahogy könnyebben kezelhetőnek tűnt, mint azok, amiket azóta próbálgattam.
-
hommeros
őstag
válasz
Gubek-Einste #40410 üzenetére
Köszi
-
Richvargas
tag
válasz
Gubek-Einste #40387 üzenetére
Konkrétan erre gondoltam: "Miután rendszerbe állítottuk, az első internetre lépéskor megmondta az alapértelmezett Wi-Fi jelszót, majd részletesebb információ nélkül elkezdett letölteni valamit, amit óvatosabb felhasználók biztosan élőből leállítanának. Pedig ez a valami a Netgear nagyon ügyes Genie kezelőszoftvere ... A Genie segítségével vagy webböngészőbe írt IP címmel (esetleg a routerlogin.net címmel) juthatunk a router kezelőfelületére,"
Az a szép megrajzolt felület a Genie-n keresztül érhető csak el, ha nem telepítjük, akkor mi van? Olyankor ilyesmi alap kinézet fogad? Ez a Genie szintén felhő alapú (mivel van mobilra is), mint a Linksysnél?
Kb így értettem a kérdésemet
Újabb modellnél már lan-os ip alapján megy a Genie, nem programból, ezért nem értem... -
sb
veterán
válasz
Gubek-Einste #40379 üzenetére
Köszi.
Világos, hogy sok mindentől függ, csak nagyságrendileg érdekelt a dolog:
- Egy átlagos elrendezést tekintve (tehát nem 3-4 födém vagy 8-10 fal, hanem egy általános 2 szintes, 1-2 falas témában)
- És nagyságrendileg jó lehet-e 1db eszköz. Ha határeset akkor nyilván majd a helyzet adja... ha semmiképp nem elég 1db eszköz ekkora méretre/2 szintre akkor eleve úgy készülök és most nem is keresgélek ehhez routert. A mostaninak bármi megfelel, a 3600 is... utána meg majd a próba eldönti és jöhet mellé repeater vagy a régi router. -
Scale
őstag
válasz
Gubek-Einste #40336 üzenetére
Köszi.
Most igazából el is gondolkodtam hogy kell-e nekem wifis router, lehet hogy egy wifi usb stickkel többre mennék, mert nagyon ritkán használnám a wifit, időként, azért meg hogy most itt menyjen éjjelnappal a wifi (és sugározzon
) azért fölös. Kicsit off de ilyen wifis usb stickből tudtok ajánlani? Vagy igazából majd keresek erre megfelelő témát.
-
mergesmate
tag
válasz
Gubek-Einste #40321 üzenetére
Értem és köszönöm a választ!
Szerinted megér +8000Ft-ot az asus a tp-linkhez képest?
Tud annyival többet?(főleg a wifi részére gondolok) -
Sárpac
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #40323 üzenetére
AC56U-ról egy negatív véleményt olvastam több helyen, hogy hatótáv problémái vannak ennek amit linkeltem már nincs ilyen gondja. Szal ezért lenne ez. TPLINK-ből valami megbízható, mert ott is vannak jó felszerelt darabok?!
-
szata.68
senior tag
válasz
Gubek-Einste #40249 üzenetére
Arról meg azt hallottam,hogy nehéz beállítani,meg babrálni,mert ARM-os,ezért ajánlották az N15-öt. (nem értek hozzá,de nekem hihető)
-
rhonin
senior tag
válasz
Gubek-Einste #40211 üzenetére
Nagyon köszönöm a gyors segítséget.
Asszem marad az n18u. Még egy kérdés amire nem találok választ.
Mindenhol 3 év garanciát olvasok. Ez most eu garancia?
Tehát pl. Németben vásárolt router gariztatható itthon is?Esetleg ha van valakinek ilyen routerje akkor megnézné a gari kártyát?
Krealon neked is köszönöm a segítséget.
-
rhonin
senior tag
válasz
Gubek-Einste #40208 üzenetére
65nm-es lakásról van szó, de az elhelyezést meg tudom oldani, hogy max 1 fal távolságban legyen mindentől.
Mit értesz ez alatt, hogy soha? Miben kell konpromisszumot kötnöm. Futtatottak számában gondolom igen, de nem is akarok egyszerre 200 torrentet futtatni.Nast ha kötnék rá később akkor számolhatok valami kompromisszumra egy komolyabb routerhez képest?
-
crissprivat
senior tag
válasz
Gubek-Einste #40206 üzenetére
"Soha az életben nem lesz olyan a router-en való torrent-ezés mint egy gépen/NAS-on."
Soha nem tudni,mit hoz a jövö
-
crissprivat
senior tag
válasz
Gubek-Einste #40200 üzenetére
Tesz egy ilyet a kinti falra és netezhet a játszótéren saját wifivel
-
kubu83
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #40148 üzenetére
Köszönöm!
Utána nézek!
-
kubu83
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #40143 üzenetére
Szia!
Max 10e Ft. szeretnék rá kötni. Jelenleg egy 10M-as netem van, de folyamatba van egy 20m-ás.
Sajnos a középút nem oldható meg. Az egy folyosó és a net a munka szobába van bevezetve. -
dni
őstag
válasz
Gubek-Einste #40137 üzenetére
Már csak egy kérdésem volna, mennyire future proof megoldás volna ez, kb mekkora sávszélességet tudnak átvinni?
-
Kulbi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #40126 üzenetére
N56U esetén a belső antennától tartok.
-
Kulbi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #40110 üzenetére
Hali,
Diginet mellé lenne, ez most nem a legnagyobb csomag, de változhat. Szóval ezen nem spórolnék.
Max. 20e, akár használtan is. Azért, mert a NAS mindent ellát, tehát nem kell extra funkció, szerver torrent stb. A lényeg, hogy a kábelen átvigye a rendelkező sebességet és tudjak javítani a panelban a wifi lefedettségen. Ha nem megy, akkor majd valamelyik szobába bedobom a második routert, de ezt most még inkább kihagynám.
Milyen programot érdemes mérésre használni?
-
chillytommi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #40042 üzenetére
Értem, köszönöm.
Még egy típust néztem, a korábban említettekhez hasonlóan: az Asus RT-AC66U típust.Érdemes ilyen árú, tudású routert vennem, vagy inkább az általad említettekből
(TP-Link 1043NDv2/3600, Asus N65U, Asus N66U) válasszak?
Azt még tudom, hogy wifin keresztül LG G3-mal és lehetőleg 5 GHz-en szeretnék csatlakozni, már amennyiben a telefon is tudja kezelni ezt.
Köszi. -
Heng®
tag
válasz
Gubek-Einste #40096 üzenetére
Köszi a választ!
Jó látom, hogy a TP-Link 3600/4300-ben ugyanolyan a proci és a ram csak az antennák mennyiségében van különbség? Számít ez nekem egy 70m2-es lakásban?
-
Heng®
tag
válasz
Gubek-Einste #40082 üzenetére
- Jelenleg 60Mbit-es UPC-s netem van
- 30k fölé már csak nagyon szájhúzva mennék
- 2-3 telefon, 2 laptop lenne rajta wifin 2.4Ghz és 5Ghz is kellene egyszerre a régebbi telo/laptop miatt
- Nyomtató és egy usb-s pendrive lenne rádugva
- Egy Samsung 48H6400 tv lanon csatlakoztatva. Ezen szeretném lejátszani az usb-n lévő filmeket
- Alkalomszerűen streamelnék tartalamat a telefon és a tv illetve a laptop és a tv között.
- 70m2-es tégla lakás szinte minden eszköz a 20m2-es nappaliban van, de legyen lefedettség az egész lakásban max 8m táv 2 falon át. -
dubplate89
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #40082 üzenetére
A HPF-et hol találom, illetve én eltávolithatom mint előfizető? Ha igen, akkor hogy kell ezt csinálni?
A router amit linkeltél az majdhogynem féláron van az ASUS-hoz képest, ennek persze örülök, de mi az amiről lemondok emiatt? Biztosan kell nekem a dualband vidéki házba, lesz valami különbség? Csúcsidőben maximum 10 készülék van rácsatlakozva, általában 4..
Köszönöm szépen a segitséget!
Zsolt
-
Spuri2000
senior tag
válasz
Gubek-Einste #40069 üzenetére
Több csatornát is próbáltam az RT-12-vel és a Tenda-val is és lényeges változás nem volt! Zavaró tényezők sem voltak a közelben (több router, 2,4 GHz működő eszközök)
-
dubplate89
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #40058 üzenetére
Olvasgatva külföldi véleményeket azt vettem észre, hogy gyengének találják a jelerősséget/hatótávot. Igazából ha tud annyit mint a régi TP-LINK WR340G akkor nem lehet gond, az egy sokkal korábbi konstrukció, ez az egy dolog aggaszt még. Lehet, hogy kezdetnek csak egyet rendelek és megnézem úgy milyen..
-
Zoli2
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #40042 üzenetére
MInd a router, mind a vevőkártya oldalára 3-3 antenára van szükség? Húú az összesen 6 db antenna.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Gubek-Einste #39479 üzenetére
köszönöm az ajánlást
-
Spuri2000
senior tag
válasz
Gubek-Einste #39457 üzenetére
Lecseréltem egy Tenda W303R routerre és sokkal jobb lett a jelerősség!
-
Spuri2000
senior tag
válasz
Gubek-Einste #39441 üzenetére
Akkor ezek szerint még mindig nem tudjuk mi a különbség fizikailag a dualos és a 2.4 GHz antenna között...
-
Spuri2000
senior tag
válasz
Gubek-Einste #39416 üzenetére
Miben különbözik a dual bandes antenna a sima 2.4 GHz antennától? Két különbözô hosszúságú antenna van egy testbe zárva vagy mi?
Most rendeltem az ebayn antennát, így 30-40 nap múlva már ki is tudom próbálni és megosztani a tapasztalataimat. -
matyi19
őstag
válasz
Gubek-Einste #39419 üzenetére
Akkor ha jol ertem, hatotavot csak egy masik router beszerzesevel novelhetunk??
-
Multibit
nagyúr
válasz
A nagyobb értéket a SmallNetBuilder mérte, a kisebbet a gyártó specifikálta, talán ezzel együtt értendő: Concurrent Sessions = 10,000. A SmallNetBuilder által alkalmazott standard test method egy meglehetősen érdekes, szintetikus teszt módszer. Persze, lehet indokolni, hogy így hasonlíthatók legjobban a tesztalanyok képességei, de akkor sem életszerű. Simán előállhat az az eset (házi körülmények között, mondjuk torrenttel), hogy ez a router éppen nem boldogul, vagy - jobb esetben - fullra lesz hajtva egy 240-es UPC nettel.
Továbbra sem világos, hogy miért éppen ezt nézte ki a kolléga, mikor olcsóbban megúszhatná pl. egy TP-Link WR1403 v2-vel. -
matyi19
őstag
válasz
Akkor, ha jol ertem semmi ertelme nagyobb dBi-s, antennakat venni?
Nem lesz nagyobb a hatotav? -
matyi19
őstag
válasz
Gubek-Einste #39407 üzenetére
Ok, megrendeltem!
-
voyager4.4
senior tag
válasz
Gubek-Einste #39353 üzenetére
Az Asus tetszetős.
Custom firmware-ben tudnál segíteni a mostanihoz, csak, hogy merre induljak ?
Köszi
-
TBMC
addikt
válasz
Gubek-Einste #39320 üzenetére
koszonom valaszod!
A 2 asus kozott vacilallok(bar sztem 5ghz lesz mert kb 2rugoval dragabb), tp linkrol nem annyira olvastam jokat.
-
skoda12
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #39314 üzenetére
Ok, köszi az infot, megnézem hol vannak raktáron, mert gyorsan kellene.
-
nzozz
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #39243 üzenetére
Helló!
Az lenne a kérdésem, hogy az N15U miért számít elavultnak? Illetve az rendben, hogy a N18U jobb tőle, de másfélszer annyiba is kerül... -
rukh
senior tag
válasz
Gubek-Einste #39251 üzenetére
Kösz!
Akkor direktben teszem fel a kérdést: ha valaki használ Telekom-os, LTE képes Huawei E3372 USB sticket routerrel együtt (gyári, nem moddolt firmware-el), legyen szíves megadni utóbbi típusát!
Előre is kösz a segítséget,
Rukh -
rukh
senior tag
válasz
Gubek-Einste #39243 üzenetére
Jelenleg T-Mobile LTE képes USB stickem van, amivel általában 20-24 Mbps sávszélesség érhető el.
Olyan routert keresek, ami normálisan kezeli az USB sticket (nem akarom a PC-ről megosztani az internetet).
A router UTP kábellel kapcsolódna egy médialejátszóhoz és egy smart tévéhez (biztosítaná számára az internet elérését), wifin keresztül pedig egy tablethez (amivel vezérelném a médialejátszót). Nem akarok intenzíven torrentezni, csak néha szétnézni a neten, illetve ritkán letölteni pár klipet, zenét.A kérdés azért merült fel, mert olvasgatva hasonló fórumokat, úgy tűnik, hogy a 3G/4G mobil USB stickek kezelésével sokszor merül fel probléma, ezért érdekelne, milyen típus lenne alkalmas a fentiekben leírt feladatol elvégzésére.
-
válasz
Gubek-Einste #39201 üzenetére
Köszönöm, tökéletes lesz.
-
Metacska
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #39172 üzenetére
Laikus számára mi a különbség a TP-Link 1043NDv2 és a 3600 között? Azt látom, hogy az utóbbinak két USB portja van, de van más egyéb lényeges? Talán a 3600 a két antenna ellenére biztosabb jelet ad.
Melyiket javaslod?
Köszi!
-
Metacska
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #39172 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat. Az említett típusok milyen sebességet tudnak produkálni wifin keresztül?
-
Hulioboy
tag
válasz
Gubek-Einste #39099 üzenetére
Kedves Gubek
Köszi a válaszodat, a mostani routerem egy öreg (4 éves) TP-Link TL-WR841R típusú cucc, és 2 naponta ledobja a telefonomat, újra kell indítanom állandóan, Persze szeretnék egy torrent klienst is futtatni a routeren, ha már veszek újat (ebben sajna nincs usb) és ha már mindent bele veszek akkor van egy MK 808-as android tv kütyüm is a Tv mögött, és gondoltam rá, hogy esetleg wifis hálózaton lejátszaná a filmeket is.(Nem kellene pendriveot használnom) Ezért is gondoltam az AC-s verzióra amúgy a netem sima upc 120 MB
Ezekkel az infókkal melyiket javaslod? -
nemmaradtnév
tag
válasz
Gubek-Einste #39106 üzenetére
Köszönet!
-
geucsa
tag
válasz
Gubek-Einste #39104 üzenetére
Köszönöm a megoldási - és a termékjavaslatokat is!
-
TBMC
addikt
válasz
Gubek-Einste #39099 üzenetére
Koszonom valaszod! Szerettem volna probalkozni, de elsokent elszallt belole az 5ghz jel kiosztas valami oknal fogva. Factory reset utan sem mukodott. Firmware update utan pedig mar a storaget sem ismerte fel. Majd ra 2napra mar csatlakozni sem lehetett a routerhez, se wifin se utpn keresztul. Igy bevittem.
Custom firmwaret nem probaltam igy.
Uj routert illetoen t online 30megas net, az osszeg pedig 40ruppo alatt johetne szoba.
Elore is koszonom!
-
kokosmith
tag
válasz
Gubek-Einste #39066 üzenetére
Szia!
Ez már bő féléve volt. Nem cserélte a cég, hanem 30 napig vizsgálták (úgy hogy 3 napon belül vittem be), majd visszafizették az árát. Azóta maradtam a UPC által adott Technicolor routernél. Azt nem értem, hogy ha az AC56U az újabb és erősebb, miért drágább az AC66U mégis egy 10-essel?
-
kokosmith
tag
válasz
Gubek-Einste #39059 üzenetére
AC56U-val már próbálkoztam, gyári hibás volt, illetve nem lehetett rátenni Tomato firmware-t. Mi a helyzet az AC66U-val? Azon külső antennák vannak, tehát elvileg akár jobb lefedettséget is biztosíthat, nemde? Illetve itt még próbálkozhatnék irányított vagy erősebb antennával, ha nem lesz elég a jel. Szóval a 2 között mi a pro-kontra? (AC56U és AC66U)
-
kokosmith
tag
válasz
Gubek-Einste #39047 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a részletes választ. Lenne még pár kérdésem:
- mindenképpen tudjon úgy működni, hogy az erősebb eszközre áttudjanak csatlakozni az eszközök kézi kapcsolat váltás nélkül
Sajnos az általunk ajánlott eszközökkel ez nem megvalósítható. WDS-sel felépített linknél így van de ahhoz már min két eszköznek a beszerzése kellene.Ezek milyen eszközös? Hogy működik a WDS-el való felépítés?
Keret 30-40e Ft lenne eszközöknél. De nyilván szeretnénk először egy eszközre való beruházással megoldani a lefedettséget, ha megoldható. A Linksys router a földszintet megfelelően lefedi, tehát gondolom az emelettel sem lehet majd gond, ha ott is lesz egy router. Ebből a keretből melyik a legjobban javasolt? Van lefedettségbeli különbség a belső és külső antennákkal rendelkező routerek esetén? Köszönöm!
-
midnightstar
tag
válasz
Gubek-Einste #39037 üzenetére
Az, hogy van-e külső antennája a routernek, mennyire befolyásolja a hatótávot? Illetve a két tplink közül mindkettő bírná az intenzív igénybevételt?
-
mr.gokart
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #39024 üzenetére
Esetleg tudnál ajánlani egy másikat?
-
Mályki
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #39027 üzenetére
Ha azt szeretnem hogy egy letoltott 1080p 3D filnet vigyen at laptoprol a tv re ahoz fontos az 5 ghz? Vagy nincs koze hozza? Csak annyit akarok hogy hibatlanul kommunikaljanak az eszkozok egymassal es esetleg tavolrol el tudjam ernim
Van erre lehetoseg? Nem vagyok otthon a routerek vilagaban.ezert is jottem ide
-
remekkelek
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #38974 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat és a javaslataidat.
-
BalaG
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #38984 üzenetére
köszi de ennel kicsit olcsobb kellene
-
Kiskopika
senior tag
válasz
Gubek-Einste #38974 üzenetére
Nem tudom, hogy kell e. A jelenlegi szolgaltatos is kello tererot ad minden hol, de csak 54mbites. A iras/olvasasi sebesseg lenne a lenyeg
-
Dogmatix
tag
válasz
Gubek-Einste #38946 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
laacika
tag
válasz
Gubek-Einste #38902 üzenetére
"Gyári firmware-rel csak AP módot tudja de lehet rátenni custom firmware-t (verziótól függően) amellyel meg lehet oldani a repeater módú működést is."
Menyire egyszerű ebből kihozni a Repeater módot?Azt tudom hogy egyszerű firmware-t frissiteni de melyik lenne jó ehhet a tipushoz?(TP-Link TL-WR841ND)
-
laacika
tag
válasz
Gubek-Einste #38902 üzenetére
Köszi szépen válaszod!
-
hunaqua
addikt
válasz
Gubek-Einste #38904 üzenetére
-
Kolty
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #38893 üzenetére
A helyzet az, hogy nem ismerem milyen antenna adja a jelet. Munkahelyen van, nincs lekorlátozva azt mondták használjam nyugodtan, de tolakodni nem szeretnék (fali antenna)
Laptopommal hol tudok rá csatlakozni hol nem. Ezért gondoltam, hogy kiteszem az ablakba.Biztos akkor, hogy nincs ilyen usb.s egyszerü kütyü ami jelet is erősít?
-
válasz
Gubek-Einste #38895 üzenetére
Értem, akkor sztem N18U is bőven ki fog szolgálni
Köszi -
Kolty
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #38890 üzenetére
Laptophoz kellene.
Ablakba szeretném kitenni.
Nincs fal csak kb. 250m -
kaciokos
őstag
válasz
Gubek-Einste #38873 üzenetére
Köszi a választ. Azért néztem ezeket, mert kicsik, könnyen hordozhatóak, és ez fontos szempont. Alapvetően nincs szükségem nagy teljesítményre, a DLNA csak opció, a többi funkcióhoz meg szerintem nem kell nagy teljesítmény, vagy tévednék?
A második esetet úgy gondoltam, hogy mondjuk laptoppal felugrok a fizetős WiFi-re, elintézem a piszkos anyagiakat, aztán lecsatlakozom, MAC klónozás a routerrel, router felcsatlakozik a fizetős WiFi-re, laptoppal már a routeren keresztül csattanok fel, a laptopon elvégzem az azonosítást, és utána telefonnal is fel tudok ugrani a router WiFi-jére, és violá. Elvileg ez működik, sőt, gyakorlatban is láttam már, pont egy D-Link DIR-505-tel, gyári firmware-rel.
Mint írtam, a custom firmware nem akadály, de ha lehet azért elkerülném.
-
Traxx
őstag
válasz
Gubek-Einste #38870 üzenetére
És személy szerint miben lenne jobb az Asus? Megbízhatóbb típusnak gondolod?
Egyébként arra 3 év gari lenne, míg a TP-Linkre 2.
-
pappkarcsi
senior tag
válasz
Gubek-Einste #38835 üzenetére
Közben kiderült, hogy 100as linken vagyok, azon 93-94mbps lesz, míg akik gigan vannak 110et mérnek.
-
bezgo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #38829 üzenetére
Köszi a tippet!
Sajnos egyik Archer sem 3.0-s
Viszont így eljutottam a tplink ac-s cuccaihoz, a C8 már usb 3-mal van szerelve
Valakinek esetleg tapasztalat Archer C8-cal kapcsolatban?köszi, G
-
válasz
Gubek-Einste #38818 üzenetére
Köszönöm. A két Asus között mi a különbség? Ahogy én néztem, az N18U újabb típus, a másik meg Dual band-os.
Igazából a gigabites LAN-on kívül semmi extrára nincs szükségem, se usb, se egyéb. A wifin viszont lehetőleg minél nagyobb sávszélesség legyen LAN-on (filemásolásra, nem stream-re). És a wifi beszórási területe is legalább legyen akkora, mint a 1042ND-é. -
dauphin
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #38816 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
válasz
Gubek-Einste #38816 üzenetére
Ezek nekem is jók a kérdésemre?
-
default.
őstag
válasz
Gubek-Einste #38785 üzenetére
Értem.
Akkor az Asus N12 D1 tudja ezt?
Amúgy 20 megás DSL nethez.. :Sjeni: köszi!
-
kissdani
senior tag
válasz
Gubek-Einste #38794 üzenetére
Nem mutatna szépen a polc.
A n18u-nak akkor megegyezik a hardvere a AC56-al? -
kissdani
senior tag
válasz
Gubek-Einste #38791 üzenetére
Sajnos nem igazán. A wifi nem lényeg, ami fontos aza hardver meg az usb 3.0.
Akkor hardverbe csak a ac87u veszi fel vele a versenyt? De az meg kicsit drágácska! És valami ami hasonló teljesitményben? -
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #38791 üzenetére
Esetleg egy polc felrakása nem megoldható?
Én is így raktam az előszoba falára az AC56-ot.
-
Ruffian
tag
válasz
Gubek-Einste #38775 üzenetére
Ez sajnálatos. Esetleg valami megoldás van erre a problémára?
Jelerősítő, vagy ilyesmi? -
válasz
Gubek-Einste #38723 üzenetére
Ma átmentem és megkértem őket, hogy had nézzem meg a modemet és a routert a földszinten. Nem volt bedugva a kábel. Pedig vagy 3x megkérdeztem...
-
válasz
Gubek-Einste #38723 üzenetére
Köszi, ezt még megpróbáljuk este!
Talán lesz valaki, akinek megvannak a belépési adatok... -
mitvisz
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #38728 üzenetére
Köszi
-
aviator
tag
válasz
Gubek-Einste #38725 üzenetére
Milyen net sebesség mellé kellene?
Teljesen sima, mezei nethez kellene, semmi extra, nem tudom mennyit tud ez a net, ha mondjuk a letöltések fixen ilyen 3-5 Mbps-el tudnának jönni annak örülnék.Kell gigabites portok és/vagy 5 GHz támogatás?
Nem nagyon.Mennyi lenne a beszerzésre?
Max. 10k de láttam már 5-8k körül is olyan routereket amiket korábban használtam (TP-Link) és tudom, hogy rendben vannak.Milyen és mennyi eszköz használná a router-t?
2 laptop wifin, egy asztali PC kábelen, estenként egy telefon.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) lenne használva?
50m2 panel lakás, a jel útjában egyrétegű "panelbeton" falak vannak, a maximális távolság a lakáson belül ahova el kell jutnia 5 méter.Egyéb igényeid a router-rel szemben?
Megbízható, folyamatos internetkapcsolatot tudjon biztosítani, alkalmanként egy szakadás adatvesztéshez is vezethet, ha éppen olyat csinálok.Köszönöm a segítséget!
-
Squirrel
őstag
válasz
Gubek-Einste #38685 üzenetére
Koszonom szepen a valaszt. Gondolom AC-s wi-fire az altalam emlitett internet-csomaggal, es felhasznalasi terulettel nincsen szuksegem. Akkor megveszem az Asus N66U-t.
Olvasgattam a forumot es velemenyeket, innen jott az otlet erre az Asus-ra, a Netgear-rol csak kulfoldi tesztet olvastam, ott rosszakat nem irtak rola, de egy baratomnak azt hiszem R6100-asa van, klassz kis router, de egy emeletnyi fodem plussz par meter/fal kifog rajta. Emiatt aggodok az antennak hianya miatt.
-
chriss89
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #38662 üzenetére
-
chriss89
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #38656 üzenetére
Ez fizetős progi ugye? Letudnám vele csekkolni, hogy kellene beállítani pontosan a routert?
-
nemerei
tag
válasz
Gubek-Einste #38656 üzenetére
Köszi
Amit linkeltél az igen csak a nyomtatóhoz kell, de a fő routeremet is le szeretném cserélni egy másikra, esetleg tudsz ajánlani valamit, mondjuk Digi 500 as nethez és valami stabil, nagy hatótávú wifivel, ami nem fagyogat. És az se baj ha már ac-s. -
chriss89
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #38653 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. A gyári upc-s modem router 5ghz-en max 80 2,4en 45. Rádugtam a 841n-es régi routerem, az is 45. Akkor mondjuk Archer C5-tel jó lesz. C7 számomra gondolom feleslegen, mert nem kell sok mindenre.
-
nemerei
tag
válasz
Gubek-Einste #38653 üzenetére
A nyomtatóra visszatérve lehet nem írtam hogy a routerem és a nyomtató kb 10 méterre van egymástól úgyhogy úgykéne megoldani. Én azt szerettem volna, hogy a nyomtatóhoz kötök egy routert, ami csatlakozik a fő routerhez(ami a netet is osztja) ezt kéne valahogy megoldani. Erre várnék pár ötletet, hogy milyen routereket vegyek, és a hálózat is stabil legyen
-
nemerei
tag
válasz
Gubek-Einste #38634 üzenetére
Köszi
Tp-linket biztos nem veszek, mert most is az van és egyáltalán nem vagyok vele megelégedve, 1043nd v1 és a létező összes firmet kipróbáltam már de 1-2 naponta mindíg megáll a wifije. Archer C5 meg volt ismerősömnek és azt mondta, hogy fagyott neki.
Asus-okat még nem ismerem ezért szeretnék kis tapasztalati infót kapni róla. Módjuk olyan felső-közép katosat. pl Ac66UÜdv
-
gedikart
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #38634 üzenetére
Köszi, 15ezer Ft a keret.
"Ha továbbra is szeretnéd használni a Tomato firmware-t akkor Asus N12 D1". Úgy érted tomato felmegy erre az asus routerre is? Mert a tomato honlapja nem listázza, mint kompatibilis router. Teljesen jó a gyári firmware is, ha stabil, úgysem lesz piszkálva. Alap felhasználásra lesz. -
beller
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #38619 üzenetére
Köszi a segítséget.
-
jeni
félisten
válasz
Gubek-Einste #38615 üzenetére
Köszi nem voltam figyelmes
ez a kulcs szó: Dual-Band Wireless-N600 Gigabit ADSL Modem Router
ha így nézzük a T Home hálózatra van tervezve gondolom,ott meg amúgy is adnak wireless routert - már aki ép olyat kér - előfizetés alatt ingyenes használatra,mivel a fateromnak egy Cisco-t adtak egy antenna nélküli-t (bár az is igaz az nem kétmagos) ami emeleten van és lent a földszinten is lehet venni a jelet,igaz a felére esik vissza.
tény,hogy praktikusabb ez a megoldás egybe épített cucc, mert a pesti anyósomnak ez már két szettből áll: egy D-link (?) ADSL modem és egy Asus antenna nélküli router (pontos típusa nem ugrik be,amolyan 10/100 kategóriás modell lehet-ha jól tudom mostanában Thomson márkájút adnak wireless nélküli változatban - egy ilyen van az anyámnál van lent Balatonnál ) -
yossarian14
tag
válasz
Gubek-Einste #38534 üzenetére
Ha jól látom ezek a routerek csak 10/100-at tudnak vezetéken. Ez nem korlátozza le a 300 Mbps wifit? Tudom, hogy ez utóbbi csak egy elméleti maximum, de így a gyakorlati maximumot is lekorlátozza, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Futás, futópályák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Parfüm topik
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Gaming notebook topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest