- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoroStar86
senior tag
válasz
Gubek-Einste #103015 üzenetére
Harmadik emelet, kb 35 éves szerkezet - beton falak. Max 2 szoba a távolság. De egy kábellel át tudom húzni a szobámba a jelet, ott is be tudom kötni - illetve egy switchbe már be is van.
-
CoroStar86
senior tag
válasz
Gubek-Einste #103011 üzenetére
Szia! DragonZ kollégához hasonlóan ugyanazok lennének az igényeim. Egy ax-es router kellene. Egy laptop, három telefon lenne rá csatlakozva. Digi 1000, optikai net. Kis doboz van az optikai kábelnek plusz Huawei Echolife HG8121H router. Kábelen jön kb 120 MB/sec, de wifin max 2-3, még a YT videók is megakadnak 1080p-ben. Ja, a keret kb 50 rugó, indokolt esetben lehet több is. Semmi csiribiri nem kell, csak stabil, gyors kapcsolat. Előre is köszi a választ!
-
DragonZ
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #103011 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!
-
Polllen
félisten
válasz
Gubek-Einste #103005 üzenetére
Köszi!
Utánuk olvasok itt, h van-e érdemi különbség közöttük a számomra.
-
lordmark
tag
válasz
Gubek-Einste #102977 üzenetére
Fő routernek TUF-AX3000v2-t néztem ki, mögé egy RT-AX1800U, ami mögé szintén egy RT-AX1800U-et néztem ki. Lenne ellenvéleményed? A fő router remélem elég lefedettséget ad, mert ott a felső szintről le kéne fednem a földszintet is
-
lordmark
tag
válasz
Gubek-Einste #102959 üzenetére
Köszönöm! Amiket ajánlottál (AX52/AX53U/AX55/AX1800U) ezek mind routerek ha jól értem. Ehhez képest mennyiben másabb a korábban küldött 1 router + 2 node csomag? Jobb a 3 router kombó?
Magasabb árkatagóriaban ajánlanál mást esetleg? Adnak azok többet ezeknél? -
lordmark
tag
válasz
Gubek-Einste #102943 üzenetére
Nem bánnám, ha olyan 70-80k körül megállna, reális ez?
Az összefoglalóban linkelt változatot néztem egyenlőre csak, de itt sem tudom még hogy van e egy központi szerepet betöltő egység vagy mind ugyanolyan elem? Vagy ezek mellé kell egy fő router még? Bocs, ha alap dolgot kérdezek.
Ha ezt épp nem, akkor mit ajánlanál? -
lordmark
tag
válasz
Gubek-Einste #102935 üzenetére
Köszönöm. Ha csillag topológiát nem nagyon tudok megvalósítani úgy is vállalható egy Asus AIMesh összeállítás?
Amennyiben egy 3 egységből álló rendszert állítanék össze úgy mely eszközöket ajánlanátok egymás után fűzve? Leginkább az időtállóság végett AX-es változatban gondolkodnék.
Lehetőség szerint az első routeren legyen 3-4 ethernet aljzat, már ha van ilyen mesh környezetben -
-szabi-
addikt
válasz
Gubek-Einste #102931 üzenetére
Köszönöm neked is a segítséget.
-
Daert
őstag
válasz
Gubek-Einste #102913 üzenetére
Köszönöm az ajánlatokat!
-
Cyrusv10
tag
válasz
Gubek-Einste #102905 üzenetére
Köszi a választ
És ha nem akarunk kábelezni, lehet-e jobb a sávszélességet/kisebb ping valamivel? -
leikomessi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #102895 üzenetére
Köszönöm szépen az AX12-re esett a választásom!
-
kpityu2
őstag
válasz
Gubek-Einste #102894 üzenetére
Az RT-AX52 nem jobb? Újabb SoC van benne, másodlagos eszközön nem hiányzik az USB, és olcsóbb is kicsivel.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Gubek-Einste #102894 üzenetére
Asus AX55 mintha már kifutott modell lenne
-
Kovjoy
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #102887 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
-
szido85
csendes újonc
válasz
Gubek-Einste #102885 üzenetére
Nem tényező az ár, viszont a TUF AX6000 ki tudná szolgálni a komolyabb igényű klienseket, a mesh csak gyengébb kliensek távolabbi használásához kéne (telefon, tablet, IOT), így nem hinném, hogy erősebb vas kell mindenhova.
Wireless AP lenne nekem az ideális megoldás, de olyanból nem nagy választék van asusnál, főleg nem a home kategóriában. -
Chrystall
senior tag
válasz
Gubek-Einste #102731 üzenetére
A csomag: 150mbps (jelenleg elég, ha a TV-n kívül a többi eszköz Ethernetről megy, csak Wifinél van probléma, ha minden arról megy)
Eszközök: 4 mobileszköz 1 okos TV
Falak: tégla (10-30cm vastagok), max légvonalbeli távolság 15m, 2 szint, szomszédok légvonalban 25 méterre legközelebb
Pénz: jó lenne letudni 30 ezerből de max 50 ezerAz elhelyezkedésről annyit, hogy jelenleg is van amúgy odafenn Netgear jelerősítő, de sajnos nem ér semmit ha megy az okostv, mert ugyanúgy belassul, mintha közvetlen a modemhez csatlakoznék.
-
membrandj
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #102655 üzenetére
Köszi ismét!
Még egy utolsó kérdés. Önmagában életképes, ha csak xd5 eszközök vannak? Vagy javasolt azért egy normális router, ami a dhcp központ? -
membrandj
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #102628 üzenetére
Köszi ismét!
Még 1 dolog. Ha fontos neki, hogy dizájnos legyen a kütyü, akkor melyik az a zenwifi, ami mondjuk az ax3000 vagy ax4200 router sebességét hozza? -
eldoble
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #102624 üzenetére
Ha mégis megvenném a ASUS RT-AX58U-t, akkor a ASUS RT-AX53U-al lehetne mesh hálózatba kötni?
-
membrandj
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #102625 üzenetére
Köszi!
Kezdésnek szintenként 1 db ax4200? Később bármilyen mesh specifikus asus készülékkel bővíthető vagy érdemes? xd5 pl? -
eldoble
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #102624 üzenetére
Köszi.
A Asus_RT-AX53U v. TP-Link AX20 (AX1800) kettő közül azért akartam az egyiket kiiktatni, mert egy új Asus_RT-AX58U-t akartam venni, de ha ennek sem nagyobb a hatótávja mint a két másiknak akkor nem dobok ki 45e forintot.
Ezért jött képbe a Mesh... -
Essejó
veterán
válasz
Gubek-Einste #102603 üzenetére
Wifin nálunk csak a mobilok vannak és 1 tablet. Most kint mobillal az udvaron wifi6-al link
Pedig vagy 3 téglafal van köztem és a HGW között. -
gxyb
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #102599 üzenetére
Kis google után úgy néz ki igazad lesz
Köszönöm! -
eldoble
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #102580 üzenetére
Köszi, megnézegetem, legfeljebb kérdezek még.
-
umfrider
senior tag
válasz
Gubek-Einste #102576 üzenetére
Köszönöm
Gyakorlatilag ez úgy néz ki ki, hogy az antenna veszi, erősíti a jelet, benne van a SIM. UTP-t beledugom a benti routerbe és kész (?)
-
umfrider
senior tag
válasz
Gubek-Einste #102572 üzenetére
Eszköz tippben kérhetem segítséged?
-
CivicEsi
senior tag
válasz
Gubek-Einste #102573 üzenetére
A 4200-est én is néztem, és még emberi árban is van...
-
gaben88
őstag
válasz
Gubek-Einste #102556 üzenetére
Jelenleg, ami biztosan tudni fogja a 6E-t, az a Meta Quest 3. De az időtállóság miatt gondolom, hogy ez a jövőre nézve megérős lehet (pl majd új konzolok, notebookok, stb), vagy szerinted felesleges, úgy is itt van a nyakunkon a 7?
Elmúlt már az az idő, hogy van időm, kedvem kísérletezgetni, játszani velük, így akkor, maradok Asus vonalon.
-
válasz
Gubek-Einste #102552 üzenetére
A lényeg, hogy tudja azt, mint a Tenda AC10. Nem kell se több, se kevesebb.
Annyival legyen jobb, hogy ne szakadjon meg a net naponta egyszer megmagyarázhatatlan okok miatt. Gondolom a minőség miatt drágább lesz, de ezt elfogadom.
Szóval ezt néztem ki: ASUS RX-AX57 -
gaben88
őstag
válasz
Gubek-Einste #102530 üzenetére
Azóta is nézegetem ezt a kategóriát és végül akkor már legyen picit időtállóbb, WiFi 6E, így az Asus nagyon szimpi. Viszont tud a ROG Rapture GT-AXE11000 annyival többet, hogy megérje a felárat pl a RT-AXE7800-hoz képest? Illetve, ha már gamer router, az MSI RadiX AXE6600 vagy Acer PREDATOR CONNECT W6-ról mi a vélemény? A TP-Link AXE75-ről sok rosszat olvastam.
Nagyon köszönöm!
-
B.Ricsike
őstag
válasz
Gubek-Einste #102533 üzenetére
Egyébként milyen más lehetőség lett volna?
Még nem vettem át, nem fizettem ki, ha van normális, jól kinéző és falra szerelhető alternatíva, elgondolkodom rajta. -
B.Ricsike
őstag
válasz
Gubek-Einste #102537 üzenetére
Köszönöm!
Még egy utolsó:
TP Link és TP Link Mercusys között érdemi különbség van?
Ugye elvileg a Mercusys az almárka, kicsit butított. Mi az igazság? -
B.Ricsike
őstag
válasz
Gubek-Einste #102533 üzenetére
Ez akkor megfelel, jól gondolom?
Illetve, az ok, hogy a Wifi Mesh erről megy, de pl a TV-ket is ide kell dugni vagy az mehet a szolgáltató Router-éből?
Gyártó: TP-Link
Modell: TL-SG105PELeírás:
5 10/100/1000Mbps RJ45 port
Négy 802.3af/at PoE+ porttal felszerelve, portonként akár 30 W-os teljesítménnyel, az adatok és a tápellátás egyetlen kábelen keresztül továbbítható. -
KisTücsök
addikt
válasz
Gubek-Einste #102532 üzenetére
Konkrét készülek ajánlást tudsz mondani, hogy lássam mégis mibe fájna?
___fokukac: Ez milyen rendszer?
-
nagysz
tag
válasz
Gubek-Einste #102516 üzenetére
Köszi. Egy C80as Archer-em van, amit áttennék ebben az esetben AP módba. Alapvetően elégedett vagyok az eszközzel, nagyon jó a wifije meg kulturált az egész, nem szivesen cserélném le, ha nem muszáj. De ha igen..
-
TaliGa
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #102484 üzenetére
-
Light95
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #102459 üzenetére
"Ez sajnos nem fog menni, teljesen új eszközök kellenek majd."
Ha nem működnek az új eszközzel, nem probléma. Csak nyílván jó lett volna ha meg lehetett volna oldani a régi jelerősítővel. -
phulee
tag
válasz
Gubek-Einste #102411 üzenetére
Köszönöm
-
phulee
tag
válasz
Gubek-Einste #102408 üzenetére
Hálásan köszönöm a tanácsokat!
Annyi kérdésem még, hogy az általam írt eszközök közül melyiket ajánlanád a földszintre másodlagos eszköznek?
Most láttam 30e-ért garanciával TUF AX3000 V2-t, ennek van 2.5Gbit portja, ami a vezetékes backhaul miatt jól jöhet. Vagy elég lehet akár egy RT-AX53U is? Ehhez csak egy iptv és egy laptop és pár mobil csatlakozna...
Előre is kösz!
-
phulee
tag
válasz
Gubek-Einste #102403 üzenetére
Világos, köszönöm a választ. Viszont az lehet járható, hogy első körben a földszintre teszek egy megfelelő eszközt és majd később az emeleten is kiváltásra kerül a szolgáltatói eszköz? Így jobban optimalizálható a költségoldal.
Továbbra is inkább az Asus preferált a jobb backhaul támogatás miatt, ha jól sejtem?
Tehát a földszintre mehetne ezek közül valamelyik:
ASUS RT-AX52,
ASUS RT-AX53U,
Esetleg drágábban egy ASUS TUF Gaming AX3000 V2 - ez most 37e.Aztán később az ONT helyett valami komolyabb, szintén Asus eszköz. Ez így jó lehet?
Köszi!
-
BitRider
senior tag
válasz
Gubek-Einste #102327 üzenetére
Hát, nem szánnának rá sokat: 25 ezer / darab, de ha nagyon kell, 35-ig elmehet az egyik, vagy mindkettő. Több csak tényleg nagyon indokolt esetben lenne reális.
Nagyot csalódtunk as ASUS RT-AX92U-kban. Most tudtam megnézni tüzetesen és ott valami olyan probléma volt, hogy iszonyat instabilan működött a legújabb firmware-rel (v3-as sorozat), és még az előző rendszergazdának kellett az ASUS-tól új firmware-t kérni, így most valami v9-es cucc megy rajtuk. Már nem szakadnak állandóan, cserébe a sebesség lett hazavágva. Nem szívesen kísérleteznék ezekkel, főleg, hogy azóta sincs a
3.0.0.4-nél újabb FW rájuk, így mindenképp cserélném ezeket.Biztos vannak jobb ASUS-ok is, de ha lehet, kerülném őket. Más esetben sikerrrel állítottam be Telekom-os WiFi mellé kábellel TP-Link routert access pointként ugyanazzal a két SSID-vel, ott nem volt gond a routerek közti váltással. Érdekel persze a mesh, de csak ha tényleg haszna lenne.
-
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste #102282 üzenetére
Hi, rendben köszi gyors válaszod, ebbe az irányba indulok akkor el.
-
tasiadam
veterán
válasz
Gubek-Einste #102233 üzenetére
Annyi lenne a lényeg, hogy mennék a Cisco irányába, és ha jól tudom, a Linksysnek is mezei cisco CLI-je van. (Újabban Network automatizálóként dolgozom) Van egy Archer c7 AC1750-es TPlinkem, de egy hulladék, ami a DNS és DHCP. Befoglalok IP-t, valamikor meg majd vált a lease, de sosem időben.
Szüleimnek egy N300-as Wifi van, vagy N150, ezt is cserélném.
Linksys E5400, vagy E5350
Magamnak pedig:
Linksys EA7300 -
tasiadam
veterán
válasz
Gubek-Einste #102232 üzenetére
A story az, hogy van egy ház, amit idén építünk, a börzsöny oldalán, és mivel áramon kívül nincs semmi közmű, így a netből is csak a 4G SIM a megoldás.
Itt van a térkép.
És ha vodás nettel vagyok ott akkor van valamennyi, de videohíváshoz karcsú, netezni nem mindig lehet. Fákkal van az egész környék körülvéve. A város bal oldalán a határátkelőnél van egy 4G antenna, a ház pedig a város túlsó oldalán + 2km kb légvonalban. Ide szeretnénk netet. Tudom, hogy vannak SIM-es routerek, viszont a térerő kevés lenne, szóval a booster az valahogy kéne rá, hogy legalább egy 40 megabites net kijöjjön belőle, ami már elég 1 darab 4K filmhez is, szóval kb bármihez. Ez a kültéri modem + belső WiFi is simán elég, ha simmel műxik. -
tasiadam
veterán
válasz
Gubek-Einste #102224 üzenetére
Tudsz egy ilyet mondani?
-
amargo
addikt
válasz
Gubek-Einste #102190 üzenetére
Köszönöm az ötletet,, itt tényleg (szerintem) csak reperter jöhet szóba (iskola) én mint szülő vagyok itt annyit tudok, hogy a tanárok szenvednek, mert nem ér el a jel, így nem is tudnak megfelelően anyagot leadni. Csak 2.4GHz van, az is talán N (még nem néztem meg jobban)
Gondoltam rá, hogy egy régi tp-link-em erre a célra berakom, 10 éve nincs használatban.. pont ez is a baja, az FW is ilyen korú. 10e környékén van egy reperter.
Ami eszközöm van az meg mind drágább (mikrotik, ubiquiti). Ezért gondoltam, hogy veszek egy sima tp-link re220-et csak ez belső antennás, de egyetlen termet kell lefedni (kb 30nm). Megnézem a 230-as dugókat hol vannak, köszönöm!
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste #102191 üzenetére
Dehogynem, csak épp nem tudom, melyik programozható vagy indul újra ha elmegy a mobilnet.
-
Essejó
veterán
válasz
Gubek-Einste #102104 üzenetére
Ha már épít akkor inkább egy kis nas-t rakjon össze 7/24-ben megy a torrent, akár a gigát is kihajtja, minden gép eléri a megosztást, nem kell a Win megosztésssl nyűglődni, csak a megosztott mappát felcsatolni hálózati meghajtóként.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Hamár képbe jött a rádugott ssd/torrent akkor ezen a vonalon melyek a legjobb routerek 40-80K környékén?
-
balu1977
senior tag
válasz
Felét se?
-
xDiESEL92
tag
válasz
Gubek-Einste #102085 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget.
Végül vettem egy ASUS AX82U-t.
Érdekes, hogy az elején gyengébb volt WiFi sebességben, mint az előző AX10-es TP-Linkem.
Játszottam a csatornákkal, frekvenciákkal és nem sikerült sehogy beállítani rendesen 400-500-nál gyorsabbat mérjek, aztán egyik pillanatról a másikra megtáltosodott.Ötlet, hogy mi miatt lehetett?
Firmware frissítés is volt előtte de az sem oldotta még meg akkor.
-
Bobby81
tag
válasz
Gubek-Einste #102020 üzenetére
Földszintes, nem nagy, téglafalas épület, de tele van szórva okosotthonos kütyükkel amik a 2.4 Ghz vonalt használják. kb 15-20 db. TV, 4 mobil, 3 tablet, 2 számítógép, 2-3 laptok. A net sebesség nem releváns, mert a gépek közötti adatkapcsolatnak is jónak kell lennie. Nem seretek várakozni, amig az egyik gépről áthúzom az adatokat a másikra. A pénz nehéz kérdés mert ha van egy jó ajánlás akkor lehet megveszem de ha nem nyeri el a tetszésemet akkor lehet bármilyen olcsó vagy drága nem veszem meg. Az ASUS felé kacsingattam eddig, de csak azért mert az volt. Xiaomit nem akarok mert szoftveresen egy hulladék. Mostanában a mesh felé kacsingatok, de lehet nem sok értelme lenne. Nem tudom mi lenne a jó választás ami a következő 4-8 évet kiszolgálná
-
lasz10
junior tag
válasz
Gubek-Einste #102003 üzenetére
Nincs 5G jel, ami 3,4 km-ről nem is csoda. Bent azért jobb a jelerősség, mert a vas a betonkoszorúban összegyűjti, és a sarokban van a router éppen.
-
BitRider
senior tag
válasz
Gubek-Einste #101927 üzenetére
-
BitRider
senior tag
válasz
Gubek-Einste #101919 üzenetére
Abból mi lenne ajánlott, tekintve a fentieket?
-
kpityu2
őstag
válasz
Gubek-Einste #101903 üzenetére
Most már hozzájön az Asus AX52 is. Ugyanaz mint az AX53 csak nincs USB, cserébe valamivel olcsóbb.
-
ZedTheOne
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #101903 üzenetére
Köszönöm!
Van lényegi különbség a két készülék között? -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Gubek-Einste #101904 üzenetére
Mondjuk most pont van akcióban, ennyiért megéri:
TP-Link AX12 13 ezer Ft -
Xahsio
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #101871 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséged!
A végső megoldás végül bridge mode-os ZTE, utána a TUF-AX3000v2, majd ebbe kábelesen kötve egy AX1800U lesz, opcionálisan nyitva hagyva a lehetőségét, hogy később még egy AX1800U-val bővítek a kert felé.
(Vagy, ha erre csak hosszú idő múlva lenne szükség, egy akkor ajánlottnak minősülő, AiMesh-t támogató ekvivalens routert választok.)@MaCS_70 neked is köszönöm a segítséget!
-
Risard
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #101654 üzenetére
Még mindig dilemmába vagyok hogy lecseréljem e a régi routerem ( Xiaomi AX 3600 kínai firm van rajta) vagy vegyek mellé mondjuk egy ax3000 est az alsó szintre akár kábellel! Vagy ha lecserélném mire? Ami hasonló tudású! (Ház kialakítása miatt 2 router kellene hogy mindenhol legyen rendesen net)
-
Szajo
őstag
válasz
Gubek-Einste #101729 üzenetére
Értem köszi a választ!
És az IPTV boxok UTP kábeleit a szolgáltató routerében kell majd hagyni vagy átkötni a külső routerre?
Tehát modemként ad ki netet kábelen ugyanúgy? -
kedvesgabor
tag
válasz
Gubek-Einste #101610 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
TP-Link Archer AX55 lesz belőle memorix "rábeszélt". -
memorix
senior tag
válasz
Gubek-Einste #101610 üzenetére
ASUS RT-AX57 29,9 eft
TP-Link Archer AX55 27,9eftEzek 2x gyorsabbak és nagyobb hatótávval rendelkeznek mint TP-Link Archer AX12
A gyártók nem adják meg mennyi eszközt tudd stabilan, nagy sebeséggel lekezelni a legtöbb router. Itt arra érdemes hagyatkozni, hogy a több mag és nagyobb CPU és nagyobb RAM lehetővé teszi hogy stabilabb teljesitménnyel üzemeljen a router sok eszköz esetén....
érdemes nem a belépőszintű TP-Link Archer AX12 venni hanem valamilyen közép kategoriásat a keretedből pl amit felsoroltam. -
válasz
Gubek-Einste #101605 üzenetére
Koszi, en is ezt latom. Valoszinuleg nem eri meg nekem most az 5G (par honapra kellene csak, koltozesben vagyunk, a felujitas utan full Unifi rendszer lesz majd).
-
mucsiattila
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #101593 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
-
ftc
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #101594 üzenetére
Rendben, megrendelve.
-
mucsiattila
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #101550 üzenetére
Köszi, akkor viszont átfogalmaznám a leírást:
1 - Otthoni környezetben használnám, a ház két végében van LAN, oda mehet a mesh. A kertben viszont nincs, így oda egy repeater kellene. Nem baj, ha ott lassabb a net, csak legyen.
2 - Kábelen 3 eszköz csatlakozik, amiből 1 NAS. WiFi-n 14 eszköz, amiből 4 wifi6-os (3 telefon, 1 tablet).
3 - Milyen net sebesség mellé: digi 1000 mbps
4 - Maxmális összeg: eredetileg 50.000 HUF lett volna, de ez felxibilis lett, miután megláttam a mesh árakat.
5 - Preferlt márka: Asus, TP-Link, de bármit meghallgatok.
Segítségetek előre is köszönöm.
-
Daffchy
őstag
válasz
Gubek-Einste #101582 üzenetére
Ha meg tudnám oldani a kábelezést nem is lenne gondom a meglévő cuccaimmal.
-
HdRew
őstag
válasz
Gubek-Einste #101566 üzenetére
Egyébként kb. mennyi eszközt tud kiszolgálni 1-1 komolyabb darab? Mondjuk nálunk az új lakásban lesz 1 gt-ax6000 és egy ax82u.
Gondolom, hogy annyi eszközt nem fogunk csatlakoztatni egyszerre és netezni, amennyi megfektetné őket, hacsak nem hívunk be pár embert erre a célra.
-
Lazsnak
tag
válasz
Gubek-Einste #101566 üzenetére
köszönöm, ránézek. Milyen hardware specifikációkra érdemes figyelmi amúgy?
-
Essejó
veterán
válasz
Gubek-Einste #101564 üzenetére
Szigszallagot javasoltak neki.
-
gurabli
őstag
válasz
Gubek-Einste #101541 üzenetére
Őszintén nem nagyon látom előnyét a cserének.
A mostani stabil, úgy látom a Digi netből kihozza a maximumot. DoT működik, PiHole, Adguard, Diversion, ami kell. VPN (Wireguard) a szerveren fut. Gigabites belső háló mindenre elég, a wifi meg kb. szintén - ami komolyabb, oda mindenhol kábel van kihúzva, gigabiten. -
mucsiattila
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #101530 üzenetére
Köszi!
Viszont ha nem úszom meg egy eszközzel, akkor lehet inkább mesh lesz a vége
Akkor viszont gondolom érdemes lenne inkább pack-ot venni, nem külön-külön. -
Lasersailing
senior tag
válasz
Gubek-Einste #101498 üzenetére
Köszönöm szépen!
Első ránézésre tetszik is, egy dolog van, ami fontos lenne, de nem tudom, hogy ez tudja-e:
3 hálózatot szeretnék kiépíteni:
1) saját belső (3 lan + wifi)
2) szomszéd (1 lan)
3) saját külső (csak wifi)2)-est szeretném 100%-baan elszeparálni a saját hálózattól.
1)-es a 3)asról ne lehessen látható?
Ez gyárilag megoldható ezzel a routerrel?
(eddig Tomatoval megoldottam, de nem azért mert értek hozzá, hanem mert itt sok segítséget kaptam)
-
Puro
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #101504 üzenetére
A lehető legolcsóbban szeretnék kijönni belőle
Előny, ha openwrt-t lehet rá felrakni, a wifi teljesítménye/minősége nem számít a fő routernek, egyébként a falak tufa és tömör kisméretű tégla. Van 3 bridge módba rakott routerem, azok utpn kapják a netet és wifivel lefednek mindent, a kliensek jelenleg 15. Igazából egy szempont a lényeges, hogy natolni tudjon gigabitet reccenés nélkül, azt se bánom, ha nem wifis eszköz.
-
lipido
senior tag
válasz
Gubek-Einste #101502 üzenetére
Koszi, raprobalok
-
hegegabi80
addikt
válasz
Gubek-Einste #101497 üzenetére
Mivel csak 30/10-es netem van papíron, de 60/20-at hozza a gyakorlatban, így nem látom még értelmét AX-es routernek. Ráadásul nincs még wifi 6-os készülék itthon.
Természetesen használtan venném az AC-s routert, újonnan biztos AX-est vennék én is. -
BrandonXXV
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #101476 üzenetére
A felsoroltak közül mi a rangsor?
AX6000 a legerősebb/legjobb? -
BrandonXXV
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #101476 üzenetére
Köszi, meglesem őket.
-
Aftershock11
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #101471 üzenetére
Köszi! Viszont ez ennyiért 1-1 router, ami miatt a meshben (és így az AX3000-ben) gondolkodtam, az a lefedettség. Most is egy router van a lakásban, és a lefedettség a fő probléma. A panel falak nagyon megakasztják a 5GHz-t. Ha egy mesht szeretnék kihozni ebből, akkor miben érdemes gondolkodni?
-
BrandonXXV
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #101473 üzenetére
és Alex91, a keret 100-120e is lehet, persze nem feltétlen törekszem a legdrágábbra.
Igen, ki is próbálom a hétvégén a meglévő eszközök átcsoportosításával.
-
ludla
őstag
válasz
Gubek-Einste #101440 üzenetére
Igen az lenne a normális rendszer, de ha arra mégsem költene, mi az a routert ami eléggé stabil?
-
ludla
őstag
válasz
Gubek-Einste #101438 üzenetére
Most fejből nem tudom, és mi lenne szerinted erősebb? Próbáltam keresgélni de a gamerekre vannak ráugorva mindehol, nálunk nem ez dominál.
-
Zafi
tag
válasz
Gubek-Einste #101427 üzenetére
Bár most nézegetem ez igen csak 100k felett van!!! 70k fölé nem nagyon tudok menni, ha lenne más ajánlás örülnék!
Köszi -
run4fun
tag
válasz
Gubek-Einste #101429 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Abban az esetben, ha 1Gbps sebességű net mellett teszem le a voksom, akkor miben változtatnál ezeken? -
Zafi
tag
válasz
Gubek-Einste #101427 üzenetére
köszi
-
misimagaki
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #101418 üzenetére
Köszi! Igen, ez tényleg tapasztalati úton derül ki. :-) Egy kérdést megért, hátha valaki...
Olvasgattam itt a fórumban. És elbizonytalanodtam a Xiaomit illetően. Mert láttam, hogy az Asus RT-AX53U AX1800 minimálisan drágább, mint a Xiaomi.... Lehet jobb választás az Asus?
Eddig mindig TP-Link eszközeim voltak, de a C7-tel nem vagyok elégedett... Bár elgondolkoztam, hogy MESH képes, talán elindulhatnék abba az irányba is. -
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste #101410 üzenetére
Hi, köszi a gyors választ és az infókat.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Gubek-Einste #101413 üzenetére
Akkor már csak 1 utolsó kérdés. HA 4 portos routerben gondolkodunk, mi lenne az ajánlott típus? Aztán onnantól minden kérdésem meg van válaszolva.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Gubek-Einste #101408 üzenetére
Esetleg [ezt] az elgondolást figyelembe véve lehet, hogy olyan routerre lenne szükségem, ami 4LAN portot tud és nem csak 3at?
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Gubek-Einste #101408 üzenetére
Köszönöm!
Akkor azt hiszem az első ajánlásod marad! -
Cold5
senior tag
válasz
Gubek-Einste #101391 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Ez a ház egy 10X10 kocka durván. A router az egyik szoba falának a közelében (40cm) és a mellett lévő szobában (kb. 3m - iPad Air 2) már írtóra gyenge a jel és lassú a sebesség is 2.4 GHz-en. Nyilván az 5 GHz, még ennél is rosszabb, szóval azzal nem is nagyon próbálkozom. Innen egy kicsit távolabb lévő szoba (kb. 7m - egy laptop hálókártya intel AX201) mégrosszabb a helyzet kb. 50-100Mbit van meg az 1000 Digi netből.
Minden helysége nem tudok eszközt rakni...
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Gubek-Einste #101393 üzenetére
Bocsánat, még valami.
Ha esetleg ki tudnám tolni a büdzsét egy AX82U-ra, jobban járnék vagy szinte felesleges? (vagy hasonló árban valami más?) -
Rabbitf_24
addikt
válasz
Gubek-Einste #101392 üzenetére
Köszönöm a választ.
Sajnos nem gondoltunk rá, hogy a melléképületben iroda lesz, a gégecsőben már semmi nem fér el sajnos.Az ajánlott típusokból 1-1 darab kell a házba és a melléképületbe? Működik úgy is hogy nincs kábellel összekötve a 2 router?
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Gubek-Einste #101393 üzenetére
Köszönöm!
-
hkari
őstag
válasz
Gubek-Einste #101364 üzenetére
Köszi! Ebben a kategóriában van olyan amit ajánlanál helyette?
Most egy Synology AC2600 van, de az új Syno árát sokallom az 1 DB 2,5-ös port miatt. miatt.
Multibit: Köszi megkeresem
-
válasz
Gubek-Einste #101335 üzenetére
Sztem is jobb lenne, ha megkotlik valamelyik, akkor nem egy egybe drága eszközt kell cserélni (pl. ha a router áll meg, attól a belső háló még menni fog). De ő dönt, ő ismeri, hogy pontosan mire van szüksége.
-
draco31
veterán
válasz
Gubek-Einste #101325 üzenetére
Nincs bajom, vagyis egy ideje nem akarja átengedni ezt a komoly sebességet sem, ezért is lesz a csere. De kb 6-7 éve üzemel hiba mentesen. Az előd TP-Linket szétvertem baltával
Telefon, kamera, jeltovábbító, stb, stb szintén Xiaomi.
Akkor ez el is dőlt. -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #101256 üzenetére
Koszi, kozben megneztem es alig olvsobb mint a QNAP aminek gyorsabbak a portjai es az egesz egy profibb cuccnak tunik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Linux kezdőknek
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Linux felhasználók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Windows 11
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest