- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Magisk
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gaben88 #106360 üzenetére
Mi is itthonról dolgozunk az asszonnyal. Én egy Asus GT AX-6000-es routert használok ilyen célra két vezetékes internettel (Telekom + Vodafone). Az áramkimaradás ellen APC szünetmentest használok, ahogy itt már mások is írták.
Amúgy bármelyik Asus router tudja már a dual WAN-t. A másodlagos WAN lehet akár USB-s modemben lévő SIM kártya is, korábban én is olyat használtam backupnak. (DIGI mobilinternet). Ha mobilinternetet akarsz használni másodlagos WAN-nak, arra kell figyelni, hogy olyan modellt kell választani, amin van USB!
Be tudod konfigurálni, hogy milyen esemény váltsa ki a váltást a két WAN link között, például a router folyamatosan pinget egy weboldalt, és ha mondjuk 1 percig nem kap választ, akkor átvált a másodlagos linkre. De azt is lehet, hogy terheléselosztással egyszerre használja a két WAN linket, ezzel csak az a baj, hogy akkor sok funkció nem működik (pl. QOS, AiProtection, stb.).
-
i400
senior tag
válasz
gaben88 #106364 üzenetére
M7350-et használtam egy időben (2016tól) állandóan töltőre kötve. 2 notebook 2 telefon volt rajta max, a hegytetőn elérhető 30-40 mbit közötti netet elbírta
így is sikerült havi 1-1,5 tb-t adatot forgalmazni (filmezés, youtube, videóhívás) a hátlapja nagyon hitvány műanyagból van, az porlad 4+ év után meg az akksi sem hálálta meg ezt a fajta használatot, fel is fújódott. Amazonról jött egy másik bele és működik máig. A gyárilag megadott 8 órás üzemidőt érdemes fenntartásokkal kezelni. Az elődje ami csak 3g-s volt de mellé 5000mah akksival (powerbanknak is lehetett használni), na az egy napot simán elpötyögött
-
-
memorix
senior tag
válasz
gaben88 #102561 üzenetére
Nem sokat hoz a konyhára a 6E, a sima AX88U Pro is kitudja szolgálni az igényedet ami most kell neked, én úgy vélem.
A Tri Band router jó lesz ha Wifi 7 nek hívják. Azokat meg most arany áron árulják. Az eszközökbe is Wifi 7 kártya kell és nem árt ha stabil a software a wifi 7 nél a routernek és az eszköznek is.
Annyire sok pénzed van, hogy inkább kidobod az ablakon?
Te pénzed te tudod, egy biztos én nem vennék 6E routert még ha új routert keresnék akkor sem.
A többi eszközöd is csak az eszközökben elhelyezett WIFI kártya sebeségen tud menni. EU -ban le van szabályozva a router teljesítménye. Hidd el nem lesz nagy ugrás a 6E router ha olyat választasz. -
memorix
senior tag
válasz
gaben88 #102559 üzenetére
Szerintem a Wifi 6E halott, nincs annyi eszköz ami támogatná. Minden gyártó a Wifi 7 -re fog koncentrálni idén és a következő években. A Wifi 6E érdemes szerintem kihagyni. Vegyél egy ROG GT AX6000 -t vagy AX88U -t és akkor az bőven kiszolgál a következő 3-5 évben. Addigra a Wifi 7 eszközök is megjelennek a laptopokban és egyéb eszközökben, várhatóan lesz gazdaságos kiszerelésben is, Wifi 7 router a következő években.
Addig is, a többletet rakd be kamatozni a következő routerhez.
-
válasz
gaben88 #102554 üzenetére
Azóta is nézegetem ezt a kategóriát és végül akkor már legyen picit időtállóbb, WiFi 6E, így az Asus nagyon szimpi.
Van vagy a közel jövőben lesz megfelelő kliens eszközöd? Ha nem akkor szerintem annyira nem éri meg ez irányba elmenni.Viszont tud a ROG Rapture GT-AXE11000 annyival többet, hogy megérje a felárat pl a RT-AXE7800-hoz képest?
Nem, kivéve ha ki tudnád használni a jobb 6 GHz-es képességét.az MSI RadiX AXE6600 vagy Acer PREDATOR CONNECT W6-ról mi a vélemény?
Nincsen velük tapasztalat így elég két esélyesek de ha van kedved akkor rájuk próbálhatsz. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest