-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
greenmaur
tag
válasz
Intruder2k5 #30535 üzenetére
(#30535) Intruder2k5
(#30536) Gubek-EinsteKöszönöm a válaszokat. Akkor mindenképp észben tartom majd, és elsődlegesen ezeket keresem majd. Mivel Budapesten nem járok csak fényévente egyszer így valószínűleg webshop ,de először körbenézek Debrecenben hátha akad egy-két ilyen Asus vagy Linksys.
D-Linket meg akkor passzolom, ha sok rá a panasz.
Az RT-N12E meg külön oda fogok figyelni, hogy nem kell. -
-
greenmaur
tag
válasz
Intruder2k5 #30531 üzenetére
Invitel NET 50 (50/20) -as internetem van ha jól tudom.
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #30528 üzenetére
Én meg hiszek Neked!
Na keresek 15-öst! -
gukker1
tag
válasz
Intruder2k5 #30519 üzenetére
Köszönöm,akkor belevágok,de az biztos ,hogy lesz majd kérdésem!
-
gukker1
tag
válasz
Intruder2k5 #30517 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!!!
Igazából,mivel állandóan megy a wifi itthon,a korlátozott le,-és feltöltés nem gond,inkább az az elvárás, hogy a gyári firmware-rel menjen a torrentezés,mókoláshoz nem biztos hogy elég tudással rendelkezem. -
xrvman
őstag
válasz
Intruder2k5 #30514 üzenetére
Köszi szépen.
-
xrvman
őstag
válasz
Intruder2k5 #30512 üzenetére
Ezzel az új TP-LINK verzióval is gondok lehetnek?
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #30502 üzenetére
Értem. Vadászok egyet.
Láttam van saját topikja is
Gubek-Einste: leginkább az, hogy amennyire be lett harangozva, annyival abszolult nem volt jobb, mint a jelenlegi WDR642G.(arra a célra, amire nekem kell) Az i-re az volt a pont, hogy a wifis nyomtatót egyáltalán nem tudtam hozzá csatlakoztatni.... Nem akarom ezzel kritizálni, Nekem nem jött be.
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #30499 üzenetére
Köszi!
N15, és N15U között csak az usb a különbség?
Nem gond, ha nincs antenna. A WDR3600-nak 2 volt. Egy fokkal nem lett jobb a wifi erősség a lakáson belül..... -
Reneolus
tag
válasz
Intruder2k5 #30496 üzenetére
Köszi a segítséget!
-
Reneolus
tag
válasz
Intruder2k5 #30494 üzenetére
Ok, köszi! Akkor sakk-matt... esetleg powerline megoldásokról mi a véleményed?
-
Reneolus
tag
válasz
Intruder2k5 #30492 üzenetére
Igen, néztem. A legkevésbé zsúfolt csatornát használom. Egyébként a router csere azért merült fel bennem, mert ha jól tudom, az N szabvány jóval nagyobb hatótávolságot ígér, mint a jelenlegi G-s routerem. Az igaz, hogy 2x - 4x akkora hatótávolsága van, mint egy G-ésnek?
-
Reneolus
tag
válasz
Intruder2k5 #30488 üzenetére
Köszi! Esetleg ha ezt az antennát szerelném fel a kamerára egy 5 méteres kábellel, így 10 méterre csökkentve a távolságot és csak egy 10 cm falat kellene áthidalni? TP-Link Antenna TL-ANT2409A 9dBi. Az AP-t sajnos nem tudom közelebb vinni...
-
Dani82
senior tag
válasz
Intruder2k5 #30484 üzenetére
Kb ilyen 4-5mbyte/s a letoltesi sebesseg.nem baj ha esetleg meegy tobbel ha a jovoben emelnek de ez is pont eleg
-
Brogyi
őstag
válasz
Intruder2k5 #30463 üzenetére
[Nézd] meg hol áll a memo használat.
Azóta soha nem jött össze ennyi kapcsolat, pedig most több felhasználóm van. -
Brogyi
őstag
válasz
Intruder2k5 #30461 üzenetére
Az szerintem csak annak segít aki torrentezni akar a routeren, és még ftp-t is akar esetleg DLNA-t is hogy tolja a stream-et a TV-re. Na, és ha lehet legalább 10wifi-t is vigyen.
Nekem 64MB-om van, és ha jól emlékszem egyszer toltam olyan 4k egyidejű kapcsolatot. Simán ment.
Ez kb. olyan mint a PC-khez 650W PSU-t vesznek, és ha meg méred nem szalad ki a 300W-ból max terhelésen. -
Anubris
őstag
válasz
Intruder2k5 #30443 üzenetére
Rendben köszönöm, megpróbálom akkor ezt beszerezni ha meg nem sikerült akkor majd írok hogy mit ajánlotok.
-
Anubris
őstag
válasz
Intruder2k5 #30441 üzenetére
Szia,
köszönöm a lekezelő válaszodat.
Szerintem leírtam hogy a jelenlegi rendszerrel nem működik, tehát tisztában vagyok vele és nem is vártam el tőle hogy képes legyen ezt a netet vinni. Éppen ezért írtam ide, mert azt hittem, hogy fogtok ajánlani nekem egy új routert.
"Fussa" routerre is, csak tegnap költöztem és azóta új lett a net a rendszer meg a régi...
A upc nem adott routert. De akkor felhívom majd őket és kérek, nem tudtam hogy annyira kedves cég hogy már adnak routert is. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #30437 üzenetére
köszönöm a segítséget, találtam egy negyedik oldalt, ahol van is raktáron és ingyenes a szállítás
már rendelem is
-
Badbard
újonc
válasz
Intruder2k5 #30376 üzenetére
Ami neked kell, azt nem routernek hívják, hanem Access Pointnak. 8-10 ezerből nem jön ki, de majdnem, és nem kell antenna sem.
-
Gyeptegla
tag
válasz
Intruder2k5 #30400 üzenetére
Köszönöm
-
Gyeptegla
tag
válasz
Intruder2k5 #30398 üzenetére
Akkor tipp?
-
Gyeptegla
tag
válasz
Intruder2k5 #30396 üzenetére
És ha választani kéne a wr 1042nd és a WDR 3500 között, te melyiket választanád?
A cél 3 szobát gyors wifi-vel ellátni, játékra, torrentre. A lényeg az hogy gyors legyen, és legalább 3 eszközt egyszerre kiszolgáljon.
Köszönöm a választ előre is.
Ja a net UPC 60 MBit
-
Hajas Mao
tag
válasz
Intruder2k5 #30393 üzenetére
Igen, kábelen megvan a 80mbit.
-
Hajas Mao
tag
válasz
Intruder2k5 #30391 üzenetére
80/4-es netem lett ma az eddigi 40/2-es helyett és nem akar 46 fölé menni router mellett. Fw-t még nem néztem...
-
mandju
senior tag
válasz
Intruder2k5 #30379 üzenetére
Most próbáltuk meg.
Egy tp-link wr-941nd-vel szórtuk a jelet és az én laposommal vettük a másik ház padlásán 82-88 dbm-t mértünk a gyári antennával. Mit gondolsz, sehogy nem lehet ezt összehozni?
-
mandju
senior tag
válasz
Intruder2k5 #30376 üzenetére
Ezt nem is így gondoltam. De két wds képes routerrel elméletileg megoldható amit írtam nem?
Csak azt kell biztosítani, hogy "a" jelű router jelét lássa "b" jelű router... vagy rosszul gondolom?Nálam így van itthon és működik Egy router a pinceszinten, egy az emeleten. Wifin kommunikálnak WDS módban.
-
válasz
Intruder2k5 #30359 üzenetére
Ja, azt tudom, de akkor mindegy, nem baj az ha van.
-
válasz
Intruder2k5 #30357 üzenetére
Bocs, ugy ertettem, hogy ha meg nincs IPv6-om, akkor erdemes figyelembe venni, hogy ez viszont mar tamogatja?
Magyarul kb 5 even belul el fog terjedni szerintetek, szukseg lesz ra? -
McSzaby
őstag
válasz
Intruder2k5 #30344 üzenetére
Igen, ez már nekem is feltűnt. Gondolom a boltban rontották el, de a lényeg, hogy RT-N15U, vagy TP 3600-t ajánlja a jónép inkább.
Azért kérdezem, mert veri a TP az Asust prociban is, illetve memória mennyiségben is, de kérdéses mennyire van rendben ez az Atheros AR9340 chipset...
-
balazs1956
senior tag
válasz
Intruder2k5 #30321 üzenetére
Köszönöm a választ.
Sajnos amióta felraktam az usb-s adaptert, már 5x jött a kékhalál ,különböző hibaüzenetekkel.Nem tom ezt okozhatja-e az új usb? Most mindenesetre leszedtem a drivert, és figyelek. -
balazs1956
senior tag
válasz
Intruder2k5 #30319 üzenetére
-
Vesa
veterán
válasz
Intruder2k5 #30286 üzenetére
Very thanks!
-
csuszi10
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #30293 üzenetére
KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET !!!!!
-
csuszi10
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #30290 üzenetére
Szia!
Igen ADSL netről van szó és milyen eszközöket javasolsz?
-
Vesa
veterán
válasz
Intruder2k5 #30256 üzenetére
Köszönöm a választ!
120-as nethez lenne. -
nauro
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #30204 üzenetére
És van olyan, ami kihasználja, vagy az n-es szabvány erre nem elég? ac-s készülékem nincs és nem is lesz egyhamar, az lényegtelen
-
balazs1956
senior tag
válasz
Intruder2k5 #30184 üzenetére
Köszönöm , az ssd ezek szerint nem játszik.És egy 2.5 "-os hdd-t hogyan tudok csatlakoztatni a routerre?Kell valami külső ház, vagy hogyan kap tápot? Valami usb csatlakozóval?Bocs, de nem nagyon értek hozzá
-
excalibur36
senior tag
válasz
Intruder2k5 #30158 üzenetére
-
Egon
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #30081 üzenetére
Felraktam ezt a Merlin-féle fw-t, kíváncsi leszek (köszi a tippet).
Tetszik, hogy minden beállítás megmaradt, nem kellett újrakonfigolnom. Amúgy egy gyári beállítások visszaállítása kell ilyenkor, vagy nincs jelentősége? -
Egon
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #30077 üzenetére
Nem, valahogy nem szimpatikusak a "házi" firmware-ek, jobban bíznék a gyáriban.
De ezek után lehet hogy kénytelen leszek ráfanyalodni, vagy adhatom el, és vehetek helyette mást... -
Egon
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #30075 üzenetére
Úgy tűnik, nem rebootol (legalábbis viszonylag gyorsan visszaáll a kapcsolat). Router uptime 0-ról indul.
Legújabb gyári firmware van rajta. Digi LAN (80 Mbit), modem nélkül. -
BRIKLY
veterán
válasz
Intruder2k5 #30048 üzenetére
Értem.Mondjuk én eddig abban a tévhitben éltem,hogy minél több antenna van rajta,annál erősebb a jel.
Az,hogy a határait súrolja még nem gond,javarészt úgyis az asztali gépet használom,ami kábelen kap netet.De persze azért a laptopon se 20 megát kapjak,ha már 60-as net van..
De van még egy kis időm gondolkodni,addig viszont akkor megkérdezném mi is az a MIMO.
-
válasz
Intruder2k5 #30042 üzenetére
Én is a WDS-re értettem de az is csak wifi és természetesen erre is érvényes az általános wifi-s tulajdonságok.
-
SG3rg0
őstag
válasz
Intruder2k5 #30008 üzenetére
Torikhoz is?
-
SG3rg0
őstag
válasz
Intruder2k5 #30006 üzenetére
20/10 de majd lesz nagyobb.
-
rhonin
senior tag
válasz
Intruder2k5 #29958 üzenetére
Értem. A 4900asban ez van: Freescale MPC85xx @800Mhz
Azt hiszem felhasználói tapasztalatokat kéne keresnem, de elsőre nem sok mindent találtam.
Jól belőtték ennek a háromnak az árát. Kb. 3000Ft-os különbségek vannak, nehogy már könnyen tudj dönteni.
Ráadásul olyan termékről beszélünk amit nem 1 évre veszel... -
rhonin
senior tag
válasz
Intruder2k5 #29956 üzenetére
Igen, bocs a két gyengébbe 560Mhz-es van a nagyobba meg 720 vagy 800-as.
Két revizió van azt írják, de mi a 800ast kapjuk. ( 720 --> Kína )
Hdd kezelésnél mennyiben számít a gyorsabb cpu? Vagy egyszerűen az 5Ghz-en átvihető magasabb sebesség miatt van szükség erősebb cpu-ra? -
tPedro_
őstag
válasz
Intruder2k5 #29922 üzenetére
Köszi, értem. Akkor úgy tűnik megér +3e-t a RT-N16.
Közben a TP link routerek között böngészve és a topikot olvasgatva találkoztam a TL-WDR3600 routerrel.
Ez a fent említett ASUS-hoz képest mennyire marad el? -
tPedro_
őstag
válasz
Intruder2k5 #29920 üzenetére
Es a memoria merete csak a 3rd party fw miatt lenyeges vagy mas okbol is?
-
majestic
őstag
válasz
Intruder2k5 #29910 üzenetére
Na akkor végre megvan a válasz! Akkor külön-külön lehet állítani a titkosítást! Nekem ez a lényeg, köszönöm ször!
-
majestic
őstag
válasz
Intruder2k5 #29907 üzenetére
Az általad belinkelt kép beállításainál, ha jól látom, NEM lehet külön a két sáv titkosítását eltérő titkosítással beállítani! Nem tennéd meg, hogy kipróbálnád? Nagyon fontos lenne, mert különben nem adok ki több tízezret ki egy új routerért....
-
majestic
őstag
válasz
Intruder2k5 #29907 üzenetére
Igen, ezt a képet a beállításokról én is láttam, nekem az jött le róla, hogy lehet, de azért gondoltam, megkérdezem. Ezek szerint akkor az 5GHZ-en működő készülék hasít, míg a 2,4GHZ-n működő viszont megy ahogy megy különböző titkosítással, ugye?
Egyébként a te routered és az AC689 között nagy a különbség?
-
majestic
őstag
válasz
Intruder2k5 #29905 üzenetére
Sajnos, mint mondtam, nem vagyok valami nagy tudora a routerek modolásának, nekem valami olyan kellene, ami gyárilag tudja ezt...
-
Truman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #29898 üzenetére
Nos, TP-Linket a hátam közepébe se még egyszer. Megmondom őszintén ezzel az N16 -ossal én is szemezgettem, azt hiszem teszek vele egy próbát, majd ha megjön a fizu. Van most az edigital.hu -n 19 900 -ért, 3 év garival, ingyen szállítással. Ja és nem tudjátok mennyiért tudok megszabadulni a 1043 -asomtól ha visszarakom a gyári firmware -t?
-
válasz
Intruder2k5 #29892 üzenetére
Persze, semmi kétségem afelől, hogy ésszerű használat mellett beton stabil az RT-N66U torrent futtatás mellett is.
Azért tartom ezt az alapelvet, hogy nem router-re való, mert a SOHO router-ek közül az RT-N66U-t valamint az RT-AC66U-t leszámítva nem igazán vannak olyan router-ek, amiken érdemes torrent-tel próbálkozni. Legalábbis legtöbbjük ~40 Mbit-es torrent letöltéstől maximálisan leterhelődik, amivel maga a router funkció háttérbe szorul. Aztán persze jönnek a problémák: "stabilitási gondok" és a "gyakori újraindulgatások", miközben erről nem is a router tehet, hanem az ésszerűtlen használat.Azt pedig teljesen irreálisnak tartom, amit a kolléga igényel: router-en 30 seed + 5 leech egyszerre, és még lássa el a router és egyéb funkciókat is mellette?
Na ne... És ha még ez az igény társul mondjuk egy 120 Mbit-es UPC csomaggal...
-
Misua
senior tag
válasz
Intruder2k5 #29864 üzenetére
Köszi az infókat...akkor neki állok 3600/4300 topikok olvasásának...még a végén mégsem cserélem le a TP-link 941-t
-
Misua
senior tag
válasz
Intruder2k5 #29857 üzenetére
eltérés csak wifi téren van - az hogy több falon túl erősebb a jele a 4300-nak?
-
HwAdokVeszek
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #29859 üzenetére
Itt a cégnél ahol dolgozok nagyon meg vagyunk elégedve a mikrotik termékekkel!
Ilyen routert is több nagykereskedésnél építettem már be (a beállítással nem lesz gond, már sokszor használtam, és használom is).
Csak ekkora internetet még nem kötöttünk soha ilyen routerre, azért nem tudtam hogy megy e, de remélem menni fog.
Belső hálózaton irodákat ki tudott eddig szolgálni gigabiten gond nélkül.
Most várok egy visszahívást egy mikrotik szakembertől, és pár óra múlva ha minden jól megy akkor megyek is érte.
Egy egész jó árat ki tudtam fogni, és így jóval olcsóbban kijövök mint az Asussal. -
DougButabi
tag
válasz
Intruder2k5 #29790 üzenetére
Köszönöm szépen.
Akkor ez egy tutira működő kipróbált firm?
-
válasz
Intruder2k5 #29780 üzenetére
Az Asus N56U és N66U között még ott van a N65U is a maga 25-30k árával.
-
válasz
Intruder2k5 #29780 üzenetére
Úgy olvastam, hogy belső antennával is elég jó jelerőssége van, így nem lesz gond. Ezek közül már biztosan tud majd választani. Köszi.
-
válasz
Intruder2k5 #29778 üzenetére
Ha gyorsabb lenne mégis akkor mit tudnál ajánlani? Úgy ~25k-ig még el lehet menni.
-
válasz
Intruder2k5 #29776 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom, mert egy ismerősömnek lesz, aki jelenleg külföldön van és nem tudja megmondani.
Valószínűleg valamilyen átlag itthoni csomag, semmi extrém.
-
Dragon27
senior tag
válasz
Intruder2k5 #29764 üzenetére
én se a router miatt .
de most ezt cserélem és erre is figyelek ... Ha fagyasztóláda, a villanybojler, stb... eljön a csere ideje akkor ezekre is odafigyelek de csak ezért nem fogok mindent lecserélni
De már nézegettem a solar paneleket is hogy a 12-24V fogyasztókat ezzel hajtani
csak 20 év mire visszatérülne az ára a napelemes panelnak + aksi + töltés vezérlő A villanyszámlát egyszerűbb befizetni
-
Dragon27
senior tag
válasz
Intruder2k5 #29702 üzenetére
Nem ez alapján választok de ezt is megnézem .. sokat fizetek a villanyért és mostanában ha veszek elektronikai cuccot megnézem mennyit fogyaszt ..
-
buca84
őstag
válasz
Intruder2k5 #29732 üzenetére
Az N66U is használt lenne. Igaz megbízható az eladó.
Szerk.: Elvileg van. Ha az ASUS-ra gondolsz.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #29727 üzenetére
Akinek ilyen gondjai vannak a környezetnek köszönhetően, az be tud szerezni megfelelő wifi receiver(eke)t, ha akar. Ha nem vesz egy nagy wifi-teljesítményű routert, akkor vesz több kis teljesítményűt. Így is úgy is költeni kell valamire.
-
válasz
Intruder2k5 #29691 üzenetére
Argepen talaltam. Az E jelzesu modellrol van szo.
Akkor a TP-Link 4600ert
?
Esetleg más? keveset szánnék rá. -
Dragon27
senior tag
válasz
Intruder2k5 #29663 üzenetére
Szép gép ASUS RT-N66U és a op rendszere is egyszerű .. De azon gondolkozok hogy a + funkciókért minek fizessek .. pl. USB, Bittorrent Client ... funkciók amit nem használnék ..
De szép nagy sebességre képes , 802.11a/b/g/n ez a 5 GHz is fontos
-
Dragon27
senior tag
válasz
Intruder2k5 #29621 üzenetére
pontosabban ez lenne az [ASUS RT-N66U Dual-Band Wireless-N900] de nem innen rendelném . Új üzleti és közel van szinte mindennap arra járok talán még + kedvezményt is kapok ..(100 Euróért ) szinte mindent ott veszek ... és 3 év garancia jár ..
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #29659 üzenetére
Good night !
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #29657 üzenetére
Nálam valami beakadt neki. nem jött be sem a rókával, sem az explorerrel. Végül egy csalafintasággal (Fent kattintás a PH linkre ,majd rögvest enter a fórum hypertextre és ) meggyógyult. ?????
Ki érti ezt ? Valakinek megtetszett az a pár angol szó amit leírtam? Paranoia?Na elengedem a defendert , hogy alaposan nézze végig ...
-
Multibit
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #29657 üzenetére
Nyugi! Látod, hogy ott a vigyor a végén
Egyébként RAM méret kategóriában alulmaradnék, de Flash méret és CPU sebesség tekintetében már jobb a helyzet... -
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #29654 üzenetére
Gyönyörű !
(A prohardver leált, az it café megy )
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #29652 üzenetére
Megnéztem a tesztet . Hát ez nem semmi !
Az a hűtő, a 2x3 csatornás wifi .. Hmmm !
256 mega RAMja van ennek a Fekete Lovagnak gyárilag mindenféle hőlégfúvós varázsolgatás nélkül?
Elgondolkodtató ... már csak megnézem how mutch is it !Akár egy android is vígan elférhetne rajta !
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #29646 üzenetére
De ha jó, akkor miért cserélnék ki?
-
kissadam9
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #29642 üzenetére
A jelenlegivel nem csak akkor van gond, amikor torrentezek, hanem bármi más közben is előjön. Volt már olyan, hogy este még ment, reggel mikor felkeltem meg már nem ment. Egyébként még egy utolsó kérdésem van. Ehhez mit szóltok? [link] Ezzel szoktak gondok lenni?
A mostani TP-LINK TL-WR1043ND V1.8-at lehet garanciáztatni szerintetek? Volt már rajta mindenféle firmware, most egy DD-WRT fut rajta, de az eredetit is vissza tudom tenni. Ha visszarakom az eredetit és nyomok rá egy 30/30/30 resetet, akkor az Auchan-ban szerintetek észreveszik, hogy volt rajta OpenWRT meg DD-WRT? Ha lehet garanciáztatni, akkor mi történik? Cserélik? És ha cserélik, akkor megint ilyen verziószámút küldenek, vagy már akkor egy újabbat, mondjuk 1.11-est adnak?
-
kissadam9
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #29639 üzenetére
Mivel nincs róla vélemény, így nem merem megvenni, pedig így a leírás alapján jónak tűnik (bár az 1043nd is jónak tűnt és mégis...). Tehát ha megveszem az Asus-t akkor ennek nem lesz ilyen nyűgje, hogy most van wifi, most meg nincs wifi? Ha elkezdek wifin keresztül torrentezni, mondjuk úgy 30 GB-ot egyhuzamban leszedek 5MB/s konstans sebességgel akkor sem lesz baja? (A torrent kliensben a max kapcsolatok száma olyan 100 körül van beállítva és ezt az 1043nd viszi, de néha van ez a gebasz vele...)
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Intruder2k5 #29602 üzenetére
Ezen jót nevettem...
Természetesen az illusztráció, egy ajtó lesz rajta...
-
leogecc
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #29581 üzenetére
Akkor egy Asus RT-AC66U jobb választás mint egy Tp-Link C7?
-
Oddløg
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #29546 üzenetére
Köszi! ASUS RT-N53 eddig pár cikk gyors átfutása után megfelelőnek látszik.
Milyen erősek a belső antennái? -
laabom
tag
válasz
Intruder2k5 #29518 üzenetére
30 as a net. De nagyrészt telón wifizéshez kell
-
randras
veterán
válasz
Intruder2k5 #29515 üzenetére
1.1 okés, köszönöm.
-
randras
veterán
válasz
Intruder2k5 #29443 üzenetére
Rendben. Egyébként most voltam Media Markt-ban (ahol a 3420 15K volt
), és ott is az volt, azért is nem értettem.
Ahogy néztem, a 3420 csak a media stream funkcióval, és a két antennával erősebb. Egy 5dBi-is antenna kevésnek számít?
-
válasz
Intruder2k5 #29420 üzenetére
Nem kell másik téma, elég az N56U-s is. Amit még meg lehetne tenni az az, hogy a címbe fel lehetne venni az N65U-t.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Intruder2k5 #29416 üzenetére
mindjárt át is nézek a topicjába ,hoztam 1 terrás külső hdd-t valamikor be kéne izzítani a torrentet!
Fogalmam sincs semmiről! Meg jó lenne ha hdd-ről a tv is látna a dolgokat.
Kérdés: ha beállítom a 2,4 és 5ghz-es hálózatot akkor a 5ghz-et csak az az eszköz fogja észlelni amitudja ezt ,vagy látja mindenki csak nem tud csatlakozni hozzá?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #29388 üzenetére
OK
-
Dot
őstag
válasz
Intruder2k5 #29384 üzenetére
Beteg!
Ez már a házból is kilóg! -
ledgeri
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #29368 üzenetére
Melyikkel? Utánanéznék... (tudom van topikja azoknak, de nem tudom hogyan keressek rá...)
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #29356 üzenetére
A samba-hoz, vagy dlna-hoz történő csatlakozás jóval előbb megtörténik (így detektálható is), mint a nagy átviteli sebességet igénylő másolás/lejátszás. Persze, ha a dlna és a samba egyidejű futtatásáról lenne szó, akkor előre el kellene dönteni, hogy melyik a fontosabb.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #29347 üzenetére
Szia!
Azért watchdog szerű scriptezéssel megoldható akár az is, hogy samba/dlna/ftp elérés esetén limitálja a Torrent le/feltöltési sebességet, vagy állítsa is le.
-
Rolli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #29352 üzenetére
Ok,Bocsi
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #29349 üzenetére
Értem, köszönöm a segítségeket!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #29347 üzenetére
Semmi task manager nincs?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #29342 üzenetére
Aha, ettől tartottam. Régebben olvastam NAS-okról, ahol szintén nem volt magától értetődő a teljes sebességű elérés, amit már akkor sem értettem: egy random PC-n kb nulla terhelést jelent a közönséges fájlművelet.
Na de azóta eltelt egy-két év, de akkor még mindig probléma.
15 MB/s-ből már lehet HD-zni úgy ahogy (úgysem BD-50-eket akarnék NAS-ról nézni), azzal már elégedett lennék.
De gondolom az 5-700 Mhz-et nem adják oda 10-20k pénzért.(#29343) proradeon
Ha NAS-t veszek, akkor viszont nem kell a router, hisz erre elég a DIR-600 is.
Viszont akkor meg a NAS-nak kellene tudnia ugyanezeket.
De akkor már gondoltam minek két eszköz 24/7-re, ha meg lehetne oldani eggyel is. -
Angelo69
senior tag
válasz
Intruder2k5 #29330 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Nincs nagy távolság a lakásban, így is számítana a antenna "hiánya"?
A Linksys nem támogatja az általad említett 3rd party firmware-t?
Ha ettől eltekintünk akkor sem ajánlanád egyiket sem?Digi-nél van előfizetésem. A TP Link / TD-W8968 típust ajánlották, én sem értettem miért, de gondoltam beleírom, max megerősítetek benne, hogy hülyeség...
D Link-et akkor elfelejtem...
Az Asus-t abszolút nem ismerem igazán.
-
sixpak
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #29324 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Akkor valószínűleg ismét TP-Link lesz, a 12.000huf körüli árával, bár az Asus nagyon jól néz ki, de nem ez a legfontosabb szempont.
Igazából azért bíztam a pozitív válaszodban D-Link ügyben, mert akkor már holnap reggel meg tudtam volna venni. Így viszont neten rendelem, ezért csak a jövő héten áll ismét helyre a rend a lakásban, vezeték nélküli net tekintetében.
Ami felettébb kellemetlen.
Kösz még egyszer, jó éjt. -
sixpak
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #29322 üzenetére
Szia, köszönöm a választ. Igazából a wifi sebessége nem annyira fontos, a vezetékes már annál inkább, mivel rengeteg játékom van Steam-en, Origin-en, amikhez csak kódot vásároltam, ezért nem mindegy, hogy mondjuk egy újratelepítés vagy egyéb hasonló dolog után mennyi idő alatt jön le a több 100 gb játék.
A fentebb linkelt tönkrement tp-link készülékkel kb. 8-10MB/s sebességgel tudtam abszolválni ezt a dolgot. Azt mondod, hogy ezekkel a D linkekkel ez nem fog menni?
Ha ezt a szomorú választ kapom tőled, akkor esetleg tudnál ajánlani megfelelő (olcsó) alternatívát?
Thx.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Mini-ITX
- Yettel topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Revolut
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest