-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hdf
tag
válasz
tPedro_ #29962 üzenetére
Szia!
Elnézést a késő válaszért!
A Bemutatóteremben (Bp. XIV. ker.) vettem.
Volna egy kérdésem, biztos tudja valaki a választ:A TP-LINK 3600 router webes (böngészővel) kezelőfelületére gyárilag mi a felhasználó név és jelszó?
A hozzá kapott cd-vel tudtam beállításokat végezni, de a webes hozzáférés érdekelne! -
-
-
-
-
-
Tegla80
addikt
válasz
tPedro_ #27234 üzenetére
sziasztok
tapogatóztam már töbször,de még mindig ezen a router dolgon kattogok,és nemtom mit vegyek.
-valós,rendszeres erős igénybevételre, tetőtéri szoba,30c+ felett!! a Dlink ezt nem szereti. tudom 1ik sem,de ez van. )
Addig sikerült eljutnom,h külső antennás lesz és a
TP-Link TL-WDR3600 vs ASUS RT-N16 párosból lenne.
(Dualnak technikailag van annyi előnye,h az miatt a TP legyen??)
melyikkel járnék jobban,mert jelenleg sokszor van ,h az elején a D-link,összeomlik és ez általában a virágbolti beszerzéskor,vagy multi közben ,vagyis megterheléskor sikerül.
Rendszer:
30/2 es Net(coax-on),Thomson modem, Dlink dgl4300 (2pc-1ps3-1tv,kábelen,2noti+3teló wifin),ebből táplálva egy netgear wrg614 ami 'wan"-ban kapja a netet (1pc kábelen,2teló 1 tab wifi-n).
Legelőre kellene az "erőmű mert a másik2 is marad a rendszerben.(sőt ha nem elég így az udvaron akkor lenne 4. is!)plusz, pl 1T1R, 2T2R,3T3R, 2T3R, stb router-ek vannak,ez fontos adat?? honnan tudhatnám,h nekem melyik kell?mi alapján kell eldönteni,vagy ez miért is lényeges?
Gubek-Einste , Intruder2k5 sztetek,mire költsem már végre el azt a 20ast ? (alap FW,mókolni nem fogom tudni
, ezért a gyári legyen stabil!! )
THX -
-
válasz
tPedro_ #26328 üzenetére
A QoS-t tudom mit jelent, csak nem voltam benne biztos, hogy gyakorlatban mennyire jelentos a szerepe.
Lassabb nethez azért jó ha van!
Mondjuk 50Mbps-hez már annyira nem kell!Amúgy nem tudom a WRT54GL-en mit használsz, de pl. az RT-N12 (és az RT-N16 is) Tomato kompatibilis!
-
válasz
tPedro_ #26326 üzenetére
nincs az a hardveresen erős router, ami nem fektethető el húzós torrent által, persze vannak eltérések hardver függvényében, hogy melyik mit bír.
wifi szempontjából az rtn-12 a legjobb, de torrent alá jobb a másik két említett router, mivel hardveresen erősebbek, pláne az rt-n16, amiben 128 megabyte ram van.
100-as router mellé elég azonos képességű switch, de gigabit képes mellé jobb a gigabit képes, így nincs/nem lesz szűk keresztmeteszet.
qos; link -
válasz
tPedro_ #26319 üzenetére
szia,
számokban vagy százalékban nehéz kifejezni, mivel nem csak a router függvénye, hanem ellenoldala és környezeti tényezője is válogatja, de azonos környezetben például egy adott mobiltelefonnal - mert az köztudottan szűk keresztmetszet - nézve, és részint sarkítva;
ea2700 II 1. szoba (jó) II 2. szoba (gyenge) II 3. szoba (nincs)
rt-n16 II 1. szoba (kitűnő) II 2. szoba (közepes) II 3. szoba (gyenge/szakadozó)
rt-n12 d1 II 1. szoba (kitűnő) II 2. szoba (jó) II 3. szoba (közepes)tajati; szia, egyértelműen az utóbbi!
-
válasz
tPedro_ #26304 üzenetére
Arra bőven megteheti egy ASUS RT-N12 D1 is például, ami szintén BroadCom Chipset-re épül, akárcsak a WRT54GL! Bár ez még nem Gbit-es, de arra a netre ez felesleges is! Sőt, még a kétszer, háromszor ekkorára is... De ha az kell, akkor meg RT-N16! Mivel preferálod a WiFi-t, így a belső antennás darabokat inkább nem is forszírozom!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged