- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jamboo529
senior tag
Köszi a segítséget mindenkinek!
Megnéztem ezt a szimulátort, amit mondtál, .... hát első ránézésre azért van mit állítani.
Kicsit olyan, mint amikor először használtam a KMplayert, és be kellett állítani
A szimulátorban használt szakszavakhoz, meg majd keresek vmit a wiki-n vagy google-n, hogy tisztában legyek milyen rövidítés mit jelent, mert bevallom a legtöbbje kínai (legalábbis nekem). -
frodo
csendes tag
Szia!
Igazából én sem értem... A kapcsolat pppoe 50/25 mbit egyik oldalon ugye a tp-link TL-WR1043N a másikon pedig egy acer 5920-as noti (N-es wifi szabványt támogatja). Speedtesten szoktam nézni a sebességet, míg wifi-vel mintha lenne valami korlát 30 mbit fölé nem nagyon merészkedik, a következő pillanatban kábelről vígan jön 49 mbit fölött... Ezért gondolom, hogy valami nem igazán klappol, a noti router távolsága szük 1 méter, a noti kb 50 cm-el van magasabban mint a router, de behalok ha ilyen kis távolságon ekkora sebességesés lenne... :-) Esetleg a win7-ben nem muzsikálna jól az intel wifi driver? Vagy a noti N kompatibilis (1)-es wifije lenne kevés, most már látom van N (2) kompatibilis wifis cuccok, nem tudom mekkora lehet a különbség, de szerintem tudnia kellene... -
puttputt
őstag
ASUS WL-500gP --- Egy ilyen lenne most, elég jó áron elérhető.
Állítólag firmware-t kell birizgálni, hogy jól menjen, de nem tudom...
Ezzel megoldható lenne?
Kéne hozzá USB-s Wifi kártya az asztaliba? Vagy az asztaliba menjen egy kábel, ami összeköt ezzel a routerrel, lent a laptop fogja őket látni? -
puttputt
őstag
Okés.
Bár, egyelőre az is elég, ha arról tájékoztatást kapok, hogy jók-e az eszközök ahhoz, amihez szeretném. A gyorsaság már másodlagos.
Milyen kritériumoknak kell megfelelniük ezeknek a routereknek ahhoz, hogy az előző hsz.-emben leírt ügyeletet meg tudjam vele oldani?
Megfelelő lenne az, amit az előbb írtam? (Mármint, tulajdonságait tekintve.)Magyarul. Ennek a HSDPA-3G-USB-nek a kettéosztásához kell-e spéci eszköz (mint a szolgáltatóé magáé), vagy nem annyira "válogatós"?
Ezekkel mi a helyzet? Tudom, nem a legjobb (mondhatni a legrosszabb) márka, de alkalmas lenne rá?
-
djg
aktív tag
Igen, de nekem nem a gigabit kell, hanem, hogy jól vigye a wifi jelet. Ezért akartam ilyen irányba jó teljesítményű routert keresni. Az hogy gigabites csak mellékes számomra. Ezért ajánlottak itt nekem jobbat a célra. Aztán hogy valóban jobb-e csak akkor derülne ki, ha mindkettőt megvenném, amit nem fogok. Pénteken elvileg megjön a router, akkor majd kiderül, hogy elég jó-e.
Köszi a válaszokat all!
-
-
-
syler
aktív tag
Hát igen, nem sokat értek ebből
Annyit hámoztam ki belőle, hogy nem jelenthet gondot
Ne úgy gondold el, hogy seed minden áron, meg nagyüzemben. Annyit akarok, hogy amit letöltök azt seed-elje nekem amikor kikapcsolom a gépet
Itt van a fejemnél a gép és hát úgy nem hagyom bekapcsolva éjszakára.
-
syler
aktív tag
Szia. Még két kérdésem lenne ha nem gond
Tehát a TP-Link WR1043ND valószínű megveszem mert nem merem bevállalni az óccsó
belkint. Van esely rá, hogy a torrent működni fog rajta? Másik pedig, hogy nekem a legolcsóbb utp kábelem van, gondolom azt is be kéne szereznem jobbat. Tudnál valami jóféle utp kábelt mondani? 5m hosszban kell. Mondjuk CAT 7-es kábelt nem találok sehol, belkin CAT 6e kábelt látok.
-
-
törölt tag
nézd, rádugtam egy nyomtatót, ment.
rádugtam egy notivinyót, ment.
töltöttem le vele torrentről, ftp-ről. lejött vele próbaképp egyszer egy adagban 15 giga körül, hibamentesen (vissza nem ment semmi, de ezért van a seedbox).
üzemeltettem nas-ként pár napot (a backup profilok a klineseken futottak), mellette ment naponta 1-2 torrent, meg ftp letöltés. közben nyomtattam, wifin lógott 3 noti és/vagy gigabit kanócon 2 desktop.
+ este hd cuccokat néztem az asztalin az usb vinyóról.
a gigabiten 2 gép között majdnem a vinyó a szűk keresztmetszet.
persze, voltak kisebb bajok, pl. nem mindig szerette elsőre a vinyót a samba. a download master vistás noti alól nem megy. win7, xp alól igen. meg amúgyis egy határ szar. ha az adls kapcsolatot pause-ra rakom, vagy reconnectelem akkor nem csatlakozik újra, hanem dob valami hibát. csak egy hosszabb áramtalanítás oldja meg. rebootnál nincs gondja...
a qos hagy némi kívánnivalót maga után. 5 megabitből csak kettőt ad oda a webnek.
nincs vpn.ha nem lenne szükségem egy komolyabb home/file serverre (úgy tűnik a cel220-at is kinövöm, jelenleg matx lap + alulfeszelt, downclockolt e3200-ban gondolkodom), akkor lassacskán egy ddwrt-vel gyakorlatilag nas-ként + printservernek + letöltésre egyszerre lehetne használni. tudsz mutatni még egy ilyet n-es ewifivel, gigabittel?
azt hozzátenném, h ha valaki szeretne érte adni egy n13u-t meg cash-t, nem állnék ellen. kicsit sem használom ki, és nem is fogom. -
Uzmany
őstag
Jelenleg 54wrtgl van, de tomatoval. Be tudtam konfigolni, csak a menük feléről nem tudom, hogy eszik vagy isszák
Nemsokára lejár a hűségem, és gyorsabb netet szeretnék, úgyhogy itt az ideje egy cserének. Fontos lenne a stabil, szakadásmentes, gyors működés. Ez az elsődleges szempont. -
ps_feri
csendes tag
Köszi a választ. A mai nap bekötötték az ADSL-t. Egy Zhone 6211-I3 ADSL2+ modemet
hozott a "szerelő". Azt mondta, hogy a mai wifi routereken van 4 LAN port is, tehát tudom használni vezetékes hálózattal is őket. Nem tudom, ez tényleg így van-e, de mindenesetre
ilyen megoldást kell majd keresnem. A két asztali géphez kanóc, a két laptophoz meg wifi.
Egyébként ez UPC Telekom (Monortel) terület, ha van valakinek ezzel tapasztalata. -
tkesy
addikt
-
tyrial
csendes tag
Szia!
Köszi a segítséget, valóban még kinézetre is jobb
Már csak az ezen az Edimax 3G-6200n routeren gondolkozom, nem tudom, hogy HSUPA képes-e. A weblapon csak a HSDPA-t emelik ki, illetve, hogy 3G, 3.5G támogatás, de vajon a feltöltéssel hogy állhat?
-
Nashville
tag
-
Nashville
tag
Beri lenne még két kérdésem a döntés előtt. Ez az USB port mire használható, házi használatban milyen előnye van? A dd-wrt pontosan mit jelent? Tudom, hogy egy firmware, de mitől jobb a gyárinál? Visszaolvasgattam, de nem kerültem 100%- ban képbe.
Az már mindenképpen megnyugtató, hogy az adapter lehet más gyártótól is, így legalább ez nem befolyásol. -
Nashville
tag
-
meszi16
tag
Köszönöm a választ.
Én egy ilyen árkategóriára gondolok:8-10 ezrekekt nem tudok rászánni, ha ez ilyen árban nem megfelelő, akkor inkább veszek 20-30 m kábelt.
Mi a vélemény?
Köszönöm. -
libus
őstag
Akkor miben jobbak a 3 antennás routerek az 1 antennásnál? Jobb, stabilabb jel? De viszont távban nincs változás?
Kül. mennyiben van egy ilyen router + kültéri antenna? A szomszédba, azaz a vevőhöz kell v.mi? Bocsi, de nekem ez a Router dolog teljessen új, ill. kezdő vagyok ebben a dologban. -
dni
őstag
A gépek továbbra is a switchen keresztül lesznek összekapcsolva, kivéve ha nagyobb sebességet lehet elérni a routeren keresztüli kapcsolattal. Blu-Ray lemezeket is fogunk lejátszani egy hálózati tárolóról, tehát a lan sebesség is fontos szempont lehet.
A többes számot nem egy időpontban értettem. Nem tudom pontosan, hogyan lehetne megoldani, mert még nem mélyültem el benne, de igény volna rá(viszont a vnc, wol, dyndns, portforvarding most is megy és a jövőben is szeretnénk használni.)
A 941-es és a 1043-as esetében csak a portok sebességében van különbség, csak emiatt kerül a duplájába?
Az egyik szobába sajnos csak egy utp-t tudtunk behúzni, milyen kütyü segítségével tudnánk 2 eszközt rácsatlakoztatni?
-
törölt tag
Egy emeleten van a két lakás kb.: 20-25 m-re van a router és a másik gép usb-s vevője.Közte fal, ajtó, bútorok.
Szerinted javulna a vételi helyzet egy 941ND-vel? Megér 2k különbséget egy [link] ilyenhez képest?
Elsősorban vételi nehézségek leküzdése lenne a szempont. Hosszú távú szempont meg egy esetleges sávszél növekedés (majd később másik net előfizetés). Ez esetben a linkelt d link bírna e mondjuk egy 30\20-as netet (a jelenlegi 10\06-ot bírná szerintem simán)? Vagy ebben is a 941ND a jobb? -
törölt tag
Fogható a jel, megy is róla a net, de az 54 Mbps lan sebességből olyan 12-18 Mbps a jelerősség. Ha net sebességet mérek, akkor ez lecsökken 5,5 Mbps-re. A net ennyivel jön max a 10 Mbps-ből. De ami a nagyobb gond, az az, hogy sokszor eltűnik a jel (ha valaki mászkál a lakásban, vagy a lécsőházban) Antenna csere nem játszik sajna, a jelenlegi routerem nem cserélhető antennás. Az tuti kell egy új router, nade milyen?
Mi a best buy (ár\érték,stb) mostanában?
-
-
Myron
csendes tag
TL-R460-ban van Minimum Bandwidth Guarantee, elvileg ez kell nekem, ha ez működni fog faszán akkor über. (ez jobb mint ha Maximum Bandwith-et állítanék be a másik gépre, mert akkor is korlátozna ha nem lenne rá szükség)
Vagy vehetnék kb 3-szor annyiért Linksys WRT54G2-t, és felakhatnám rá a DD-WRT-t, de ott nincs sávszél korlátozás csak priorizálás, ha jól láttam.
Szerintem megveszem a TL-R460-at, majd meglátom hogy működik a gyakorlatban.
Az lehetséges hogy nem tapasztalok majd javulást a TL-el, de mondjuk DD-WRT-vel jó lenne? Szóval mennyivel lehet az jobb?
Csak mert kicsit olcsónak találom a TP-Link-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest