- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
válasz
MrCsiT #69086 üzenetére
Érdekesség, hogy ebben a tesztben az AC86U és a Synology RT2600ac tesztelése után, annak ellenére, hogy kis mértékben az Asus volt gyorsabb, a kezelőfelület és a gyártói támogatás miatt a tesztelő mégis a Syno-t választaná, lsd. a "Verdict" részben:
"let’s not forget that the Asus RT-AC86U supports custom firmware (RMerlin) and the community is quite active into implementing new feature and fixing any new vulnerability. But, while the SRM OS is closed-source, it still remains one of the most up-to-date software on a consumer-type router. So, from my purely subjective point of view, I will declare Synology the winner of this round."Amin el lehet töprengeni vagy utána olvasni, hogy HA működik a mesh funkció az AC86U-ban, és nagy a ház, akkor kettő AC86U-val vajon milyen sebességet képes villantani az ismertebb mesh technológiás gyártókhoz képest? (engem ez nem érint jelenleg.)
-
emmm
őstag
válasz
MrCsiT #61333 üzenetére
Pont ennek kapcsán is lemondanék egyelőre az Asus routerekről. Nekem is van egy otthon, de eljött az ideje egy AC-s router beszerzésének, egy hozzá való AC-s PCI-e kártyával együtt.
1. Tudna valaki egy igazán megbízható AC-s dualband routert ajánlani, ár kb. 60 K környéke is lehet (ha kell, ráteszek pár ezret), ami nagyon gyors, jó a jele messzebbre is (lakáson belül persze), és meg van áldva minden jóval?
2. Valamint jó lenne egy AC-s PCI-e kártya is hozzá a gépbe, nem kábelezek már. Anno egy ilyet néztem ki: ASUS PCE-AC68 - de ez megint Asus, nem tudom, milyen lenne...
-
Optika01
tag
válasz
MrCsiT #61333 üzenetére
Köszönöm az infót. Kipróbálni sajnos már nem tudtam, mert már összecsomagoltam és viszem vissza. Meglátjuk mi történik. Én reménykedem, hogy csak egyedi hibás, mert a szolgáltatásai nagyon tetszene ( mókolás nélkül torrent, paraméterezhetőség, mobil app-ról irányítás).
Még egyszer köszönöm.
Az eredményről majd adok infót.
üdv: -
-
Multibit
nagyúr
válasz
MrCsiT #60629 üzenetére
akkor azért kikerekedett a szemem, hogy ez meg mi??
Ez a probléma más gyártó routereinél is létezik. Nem Synology specialitás.A NAS funkciók annyira nem érdekelnek, mert épp egy Syno NAS-om van otthon.
Na, éppen ebben az esetben teljesen lényegtelen a a router USB sebessége.A Synology-nak éppen az az egyik előnye, hogy nem feltétlenül szorul rá a szoftvercserére. Az általad linkel D-Link-nél sokkal jobb szoftvere van (hw erőben is jobb).
-
-
válasz
MrCsiT #46634 üzenetére
Ami legjobban illik az N66U router-hez az az Asus EA-N66.
Vehetsz egy dual band router-t és tehetsz rá CFW-t amivel már meg tudod oldani a repeater módot.#46635 Executioner9
Manapság már csak szimmultán dual band router-t lehet kapni vagyis egyszerre tud forgalmazni 2,4 és 5 GHz-n.
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
5 GHz-s wifi nélkül: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
5 GHz-s wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
20k felett: Asus N65U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9
Mindre van valamilyen CFW.Az N300-as jelölés csak a link sebességet mutatja amely bruttó sebesség vagyis tartalmazza a kapcsolat fenntartáshoz szükséges részeket is, valósan vagyis mérhetően egy ilyen N300-as linken, megfelelő körülmények között, kb 80-100 Mbps vihető át, 5 GHz-n kicsivel több is.
-
-
-
-
Beri
addikt
Próbáltam konyhanyelven fogalmazni. Másrészt csak arra akartam kilyukadni, hogy hiába adsz a 80as portnak prioritást, attól még a firefox nem fog gyorsabban letölteni ftp-ről. Tehát nem csak egy portot használ.
cellpeti: Te meg írd már le végre, hogy mekkora sáv alá akarsz routert! Egy ideje már próbállak rávenni, de valahogy eddig még nem sikerült
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Netfone
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA/50 FÉLE HÁZ
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest