-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Spidee #18687 üzenetére
Nekem is egy ilyen WNDR3700-as van. Kb. 5 routerem volt eddig, illetve sok routert telepítettem ismerősökhöz, barátokhoz. Számomra ez a Netgear a csúcs eddig otthoni vonalon! (Céges felhasználásra természetesen csak CISCO!)
Torrent kliensként nem próbáltam használni, én egy DNS323-as NAS-t tartok erre a célra. A fullHD-s mkv filmeket természetesen kifogástalanul lehet nézni az eszközzel, úgy is, ha közben a 120 megás UPC-n sok szálon húzom a torrenteket. Otthonra bivalyerős ez a cucc!
-
válasz
Spidee #18687 üzenetére
Igen, egy kicsit valóban nehezebb, mert erre nem lehet rátenni a fentebb linkelt Tomato-t, az Atheros Chipset miatt! Tudsz rá tenni DD-WRT-t, vagy OpenWrt-t, ezeknek viszont nem része a torrent kliens, hanem telepíteni kell mellé... Utóbbihoz a firmware flashelése után már lehet találni leírásokat, szerintem még magyar nyelven is, ha más nem, akkor a Tóth Szabi féle 1043-as írás jó lesz hozzá. DD-WRT már nehezebb dió, mivel ott Atheros platformra nincsenek csomagok fordítva, így ott is csak az OpenWrt-s cuccokat tudod használni, de ezt csak némi trükközés után. Megijedni azért nem kell tőle, nem oly nehéz feladat ez! Lebeszélni meg nem akarlak én egyikről sem, ahogy eddig sem tettem. A véleményemet elmondtam, az egy dolog, de egyikre sem mondtam, hogy azt ne vedd meg, vagy épp azt vedd meg!
-
-
válasz
Spidee #18677 üzenetére
Ez a vas szerintem olyan ~5MB/sec sebességre képes USB-re kötött HDD-ről, tehát FullHD videózásra inkább ne számíts, de természetesen "normál DivX" minden további nélkül átmegy rajta! Tomato fw-ben van torrent kliens (transmission), de ha már fent van ez az fw, akkor lehet rá telepíteni rtorrent-et is, ha az szimpatikusabb. Nem a torrentek száma és mérete a meghatározó, sokkal inkább a nyitott kapcsolatok száma, ami nyilván nem lehet sokszáz, mint egy 4 magos PC-n.
-
válasz
Spidee #18665 üzenetére
Szia!
A Netgear WNR3500L verziók közti különbségeket nem tudom, mert elég eltérő infók vannak róla mindenhol... Van ahol azt írják, hogy a v2-ben 128MB RAM van, illetve 128MB flash, ami eleve egy baromság... Ugyanitt azt is írják, hogy a v2 nem tud 3rd party firmware-t futtatni, ami szintén nem igaz, mint ahogy láthatóan a 128MB memória sem! Ennyit tehát a WNR3500L Wiki-ról... De persze a v1-en ugyanúgy megy a moddolt fw. A DD-WRT oldala most sem különböztet meg verziókat a a 3500L-ből! Akik jelentkeztek vásárlás után, nem mondtak rosszat róla...(1, 2)
-
válasz
Spidee #18642 üzenetére
A D-Link DIR-825 alternatívája lehet a Netgear WNDR3700, ez szintén ugyanaz a vas, de jelenleg talán 1-2 ezer Ft-al olcsóbb mint a D-Link. A keretbe belefér még az általam is használt ASUS RT-N16, illetve az ehhez hasonló felépítésű Netgear WNR3500L is! Utóbbinak elég kedvező az ára is...
Ha van öt perced, ezt olvasd még el!
-
-
stvnppp
senior tag
Hali!
Nekem is ide kapcsolódik a kérdésem.
Mostanában nézegettem a routereket, és a TP-linkek megtetszettek, a TL-WR941ND, TL-WR1043ND, valamint a LINKSYS WRT320N. Az én kérdése(i)m is az USB porthoz kapcsolódik. (A három említett közül csak a 1043-on van.)
Korábban olvastam, hogy ez csak adattár befogadására alkalmas, de későbbi fw-vel talán mást is lehet vele használni.
- Később lehet majd nyomtatószerverként használni? És ha kiadnak egy ilyen fw-t akkor annak mekkora a valószínűsége, hogy az gyári, és nem ilyen buherált lesz, vagy ha buherál, akkor az mennyire megbízható és jár-e garivesztéssel?
- Illetve ez a port teljes értékű USB port? Értem ez alatt, hogy ha rákötök egy hordozható winchestert, ami az USB-n keresztül kapja az áramot, akkor az fog kapni elegendő áramot, hogy meg tudja hajtani a merevlemezt? (van esetleg valakinek ezzel tapasztalata?)
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv
István -
Beri
addikt
Amelyik szimpatikusabb. A linksysnek nincs usb portja, viszont a tp-linknél is csak fájlmegosztásra használható a gyári szoftverrel. A 320N-hez már van dd-wrt, a 1043hoz még nincs, de elvileg várható. WAN to LAN kb. ugyanannyit tud a két router.
Válaszd azt, amelyik szimpatikusabb.Nashville: Nem kell feltétlenül ragaszkodni ahhoz, hogy ugyanattól a gyártótól vedd meg az adaptert, mint amelyiktől a routert, szabványos n-es eszköz mindegyik.
-
Beri
addikt
-
Beri
addikt
A 655-tel is megoldható az USB-s nyomtatómegosztás, csak minden gépre fel kell tenni a Shareport Network USB utility-t. Nem egy profi megoldás, de működik. A supportjáról nem tudok semmit mondani, nem volt még rá szükségem
A 1043ND pedig jó kis eszköz, gyors, de főleg olcsó. 20k-ért rablásnak érzem, de ha annyi lenne az ára máshol is, nem is tenném szóvá. Minden szolgáltatást tud nyújtani, amit a többiek az árkategóriájából.
-
törölt tag
igen, kezeli a nyomtatót adattároló mellett, én felgyűrtem egy gdi-s xerox 6110-et hálózatinak. kicsit küzdöttem, de összejött.
a gigabiten szerintem max 5-6x sebességnövekedést fogsz tapasztalni a 100-as lanhoz képest.
szerintem vinnie kéne, bár a le/fel-t párhuzamosan tuti nem "halytlya" ki, de nálam még a szomszéd szobából is tud ennyit lanon, ha jól beállogatom az antennákat. de legrosszabb esetben is a közelében lesz.
gondolom ezekből az n-es adapterekből is biztos van jó meg még jobb, meg usb meg picimaci, de ezen kérdéskört én passzolom -
törölt tag
nekem is egy rt-n16 dohog a sarokban pár héte
. jelenleg 7 napja megy bontás és újraindulás nélkül, pedig gyilkolom mindenfélével. ebben a hónapban volt 180 giga netes forgalom, n-es wifi-n net + lan 2 laptopról 50 giga + helyi hálón a desktopokon serveren 200-300 gb adatforgalom
attól függ, mik az igények.
ha usb kell (meg torrent vele) és nem gigabit, akkor asusból van rt-n13u, ha usb nem és gigabit igen, akkor rt-n15. de nem tudom a wan-lan throughput milyen rajtuk.
ezek aránylag újak, messzemenő következtetéseket netes tapasztalatok alapján nem nagyon mernék levonni, de egyelőre nagy problémákat nem olvastam sehol, a kernel is már a legújabb rajtuk, a kezelőfelület, lehetőségek ugyanazok, mint a 16-on, a hardver gyengébb, de van olyan erős, mint a linksys meg d-link.
én személy szerint a 13u-t venném most, mert az igényeimnek szerintem megfelelne az is, ha ezt a stabilitást meg funkciót adja. csak mikor nagyon kellett, nem lehetett még kapni, a 16os is kb. 1 napja volt az ipon árlistáján.
ha nem nagyon akarsz kockáztatni, akkor megrendeled valamelyiket neten h mittomén péntekre érkezzen meg, 3-4 napot gyilkolod különböző extrém kínzási módszerekkel és 8 munkanapon belül elállhatsz, ha elégedetlen vagy. nekem másodikra bejött. az elődje egy majd 40k-s draytek volt (monnyuk a visszaküldéses elállással vannak gondjaim, kis vita támadt az ipon meg a posta között, aminek én iszom a levét, meg mindenhol csak 30 napon belül utalják vissza, bár elvileg levásárolható is tud lenni).
szóval ilyenkor is csúszhat szar a palacsintába, ha nem tudod bevállalni, h rosszabb esetben kb. 2x fizetsz ki valamit, aztán az egyik összeget csak később kapod vissza, akkor van benne rizikó. -
törölt tag
azért érdemes körbenézni ott is, ahol pár százan megvásárolták, és értékelték.
http://www.amazon.com/D-Link-DIR-655-Extreme-Wireless-Router/product-reviews/B000LIFB7S/ref=dp_db_cm_cr_acr_txt?ie=UTF8&showViewpoints=1
http://www.amazon.com/Linksys-WRT320N-Dual-Band-Wireless-N-Gigabit/product-reviews/B001SEL326/ref=cm_cr_pr_link_1?ie=UTF8&showViewpoints=0
http://reviews.cnet.com/routers/d-link-dir-655/4852-3319_7-32145084.html
http://reviews.cnet.com/routers/linksys-dual-band-wireless/4852-3319_7-33564354.html
és azért ez meglehetősen tudja árnyalni a képet.
kicsit sok nekem az elégedetlen júzer, semhogy kategorikusan ki lehessen jelenti, mennyire jó a szóban forgó d-link meg linksys.
meg a sokcsillagos postoknál 90%-ban kb. ez áll: great router. I bought this router a week ago.
aki meg elégedetlen, fullosan leírja, épp mivel szív.
az a baj, h erre a keresési módszerre a saját káromon jöttem rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- LG Ultragear 27GN60R (fekete szín)
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Eladó Garanciális Thrustmaster T248 kormány és pedál + TH8S váltó + kamion váltógomb
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest