- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
netreg
tag
válasz
Core2duo6600 #63544 üzenetére
Ok, kösz. Rendeltem egy TL-MR6400-at, meglátjuk hogyan teljesít. Majd beszámolok.
-
woodworm
veterán
válasz
Core2duo6600 #63555 üzenetére
Akkor sem általános probléma. Laikustól elfogadható, ha egy a gyártók által használt besorolást összekeveri vagy egy fedél alá veszi a típusjelzéssel, aki ajánlani jön ide, ne tegye már. Így sem sok értelmes választás van 30e alatt, ha kizárunk egy csomó eszközt, értelmét veszti a topik.
-
Winnie The P
őstag
válasz
Core2duo6600 #63555 üzenetére
1. Igen
2. max. 8-9k
3. 15mbps mikrohullám
ház kb. 90m2
Házon belül használva a wifi (5 telefon, max 2 laptop, asztali gép (kábel)). "Akadály" válaszfal
Most egy Tp-Link Wr741ND router van, ettől szeretnék egy erősebbet. -
Winnie The P
őstag
válasz
Core2duo6600 #63546 üzenetére
Ok. Akkor újra kérdezném, hogy mi az ajánlott?
-
woodworm
veterán
válasz
Core2duo6600 #63546 üzenetére
Az ac750-et még megértem, de az ac1200 önmagában miért lenne kizáró ok?
-
Winnie The P
őstag
válasz
Core2duo6600 #63535 üzenetére
Ok. Akkor mi az ajánlott ebben a kategóriában?
-
Soma01
veterán
válasz
Core2duo6600 #63528 üzenetére
Ő is válaszolt valakinek egy kérdésre...
-
netreg
tag
válasz
Core2duo6600 #63509 üzenetére
Nem teljesen értem. Ha arra gondolsz, hogy a 4G router egyfajta átjátszóként működik és vagy ad vagy vesz, akkor igen, ez probléma lehet, de az egyik oldalon van egy 6-12Mbps mobilnet a másikon egy 150Mbps WiFi, tehát elvileg nem fogja a WiFi lerontani a mobilnet sávszélességét. Vagy rosszul gondolom?
-
Batistuta7
tag
válasz
Core2duo6600 #63503 üzenetére
igen persze ezt értem , de létezik olyan hogy felvenni fel tudja az adatot leadni meg nem? értem ezt azalatt hogy a gépemről wifivel megy a routerhoz az az adatmennyiség amit kábelen lead. A tv-t azért zárnám ki mert ps4 el is ugyanez a helyzet.
-
Scarface89
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #63501 üzenetére
Szia ha jót nézek akkor 1gbps
-
DarthFater
tag
válasz
Core2duo6600 #63485 üzenetére
A Xiaomi Mi Router 3G-t ajánlották nekem.. Szerintetek jó vétel lenne? Miért csak külföldről érdemes beszerezni, ha itthon is van az Aqua, Ipon, stb boltoknál?
Meg igazából lehet, hogy csak Nekem, de túl olcsónak tűnik a tudásához képest...
Tényleg nem hallottam még róla, csak ajánlották, meg látom itt fórumban, hogy ti is montátok, hogy jó lehet...
Légyszi el tudnátok magyarázni, hogy miért jó, illetve mik a hibái?
Jó az 5GHz frekije?Nagyon köszi előre is
-
DarthFater
tag
válasz
Core2duo6600 #63485 üzenetére
Hát így is baromi sok pénz ez nekem.... Egy keveset még tudnék emelni a költségvetésen... Csak legyen van valami megfelelő erre a célra
Nyilván nem használná az összes eszköz egy időbenEgyszerre csak max 4 használná
-
superg
senior tag
válasz
Core2duo6600 #63434 üzenetére
Már amelyik mert nekem 3 hónap alatt egyszer sem rebootolt
-
csgabee
tag
válasz
Core2duo6600 #63434 üzenetére
kérlek írj melyiket ajánlanád,és ven variálok tovább.köszönöm.
-
Dinter
addikt
válasz
Core2duo6600 #63366 üzenetére
Most a földszinten van a HGW (ZTE H368N), ami az egész házat ellátja jelenleg wifi-vel, szóval ha azon bekapcsolva hagyom a wifi-t, akkor csak az emelet. Ill. ahol még lényeges lenne, az emelet alatti rész ahol lesz a router, szóval oda is csak még talán elérne.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Core2duo6600 #63362 üzenetére
Bocs, szerintem pont akkor írtam, túl sok meló volt.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Core2duo6600 #63356 üzenetére
Ez egy régi kis Asus, eddig nem zavart, csak most volt egy nagyobb upc telepítés.
Akkor mehet az N18? -
Bzzz
senior tag
válasz
Core2duo6600 #63327 üzenetére
Köszönöm! Elnézést az elgépelésekért!
-
Bzzz
senior tag
válasz
Core2duo6600 #63304 üzenetére
Szia! A TP-Link Archer C5 és C7 típusokba van switch chip? Azért kérdezem, mert nekem 8 UTP kábelt kellene bekötnöm a switchbe és ugyebár 1 kábelnek meg mennie kellene a routerből a switchbe (de 9 protos switch nincs, ez miatt meg nam akarok 16-soat venni), tehátarra gondoltam az egyik falból menő utp-t direktbe a routerbe dugnám be és így a switchen felszabadzul egy hely így összeköthetem a switchet a routerrel!
-
3L1T3
addikt
válasz
Core2duo6600 #63321 üzenetére
8 db Wi-Fi hálózatot látok egyszerre egy iPhone 7 készülékkel az enyémen felül.
Dual Band-be használom, használtam a routerem, de most kikapcsoltam az 5GHz és csak a 2.4 GHz megy, hátha egyszerre a kettőt nem bírta már.
-
3L1T3
addikt
válasz
Core2duo6600 #63319 üzenetére
Tégla építésű lakás, és valószínűleg ha költözök is téglába szeretnék. 50m2
Az általam említett TL-WDR4300-val maximálisan megvagyok, voltam elégedve. De megérett a cserére, főleg így a folyamatosan rosszalkodó Wi-Fi miatt.
-
Soma01
veterán
válasz
Core2duo6600 #63307 üzenetére
Ne ijesztgesd már szegényt!
Valami olcsóbb és egyszerűbb megoldást/routert is ajánlhatsz. Lehet nem is indokolt ekkora "tűzerő" az ő esetében. -
tomi888hun
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #63307 üzenetére
Köszi
És mondjuk egy olcsóbb egy routeres ,"félprofi" megoldás létezhet?
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Core2duo6600 #63304 üzenetére
Köszi!
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Core2duo6600 #63287 üzenetére
Tyűha, beindultál.
Egy másik - lehet kicsit OFF - kérdés, de nem nagyon találok rá sehol konkrét választ.
Ha van egy Router-em amin van ugye alap esetben 4 port, ami nekem kevés, mindenképp kell egy Switch is. Most is ez a felállás (Router + gigabites switch 8 porttal). Viszont mi a jobb, ha a Router-be csak és kizárólag a Switch van dugva, vagy ha pl. a PC, konzol, NAS a Router 1-2-3-as portján van és a 4-esben a Switch, amire megy a többi cucc? Van ennek bármi jelentősége? Vagy jobb ha a Router-be kizárólag a Switch-et dugom, az meg oldja meg ahogy akarja? Nem igen találtam olyan oldalt ahol az optimális setup le lenne írva.
-
válasz
Core2duo6600 #63299 üzenetére
Huhh ez így jó sok vacsi helyett
Alapból nem dolgozom itthonról minden nap, pláne nem folyamatosan. Rendes srác vagyok és bemegyek a munkahelyemre
Az alaptézis még mindig az lenne, hogy van itthon 2 laptop 1 ac-s, 1 n-es, 2 telefon 1 ac-s 1 n-es és egy ps4 slim. Idén váltanék diginet 500-ra. Kábelen max az elvileg okos TV-m csatlakozik a routerhez
Alap itthoni felhasználók vagyunk. Internet, youtube online sorozat nézés esetleg 1-2 dolog letöltése,olvasás, ritkán ps4-en online game de inkább offline. Lehet lesz még véve idén egy wi-fi-s nyomtató is, amit megint csak ritkán de azért fogunk használni. Illetve néha átugranak tesómék is 5-en vannak + 5 mobile ami wi-fire akar menni n-es ac-s vegyesen. A kecó nem nagy, panel 2 szoba legmagasabbik emelet így nekem nem kell az utcára is sugároznia. A váltás amúgy nem sürgős azért fordult meg a fejemben a router csere mivel 22-26k között volt asrock g10 és elég erősen elgondolkodtam rajta, hogy kipróbáljam-e vagy van hasonló jó ajánlat amit itt a kollégák tudnak mondani. Az asrock most visszament 40k fölé úgyhogy felejtő utca.
Köszönöm mindenkinek aki segít illetve naivságomon segíteni akar de egy kicsit most összegeznem kell magamban mi a szitu.
Előre is elnézést mindenkitől ez most itt egy teljesen magánvélemény lesz nem támadok senkinek csak kicsit kiakadtam és kiadom a gőzt.
Ha abból indulok ki igazából a 2 éves 5000 Ft-os tp-link 841n is működik minden gond nélkül. Annyi a baj vele, hogy nem tud 5 ghz-et és kevés lesz diginet 500-hoz. Ahogy nézegetem az uuudejó routereket eléggé el vannak szállva az árak. Nekem egy picit nehéz megenni azt, hogy 30-40k egy normális router. És akkor mondjuk a Tp-linkekhez ahogy nézegettem nem nagyon van firmware frissítés így mi a helyzet a Wi-Fiket érintő vulnerabilitykkal? Pl.: Krack...
Valóban érezhetően többet tud átlagos felhasználás terén mint egy 20k-s? Ha meg egyszerre azt szeretném, hogy több eszköz is simán működjön egyszerre akkor meg mu-mimosat kell venni ami meg még drágább mondjuk 50k. Így már a 35-40k-s értelmét is vesztette mert azok csak SU_MIMO-sak. Lehet csak én keresek szarul és ezért nehéz megemészteni. Az ajánlott Ac-seknél is 4 márkát látok, pedig van több gyártó is, Tenda, Netgear, Linksys, stb ezek közül tényleg egyiknek sincs jó cucca? Ezt nem azoknak szántam akik készítették a topikot és az összefoglalót hisz minden tiszteletem az övékcsak egy költői kérdés volt
Dolgozni csak akkor szoktam ha annyi volt bent amit már nem lehetett standard 8 óra +1-2 túlórába belezsúfolni. OpenVPN program és távoli asztal kombinációt is csak akkor használom ha 1-2 benti rendszerben kell piszkálódni. Ha nem szükséges akkor inkább nem. Ami még munkahelyi az max a vállalati levelezés amire a vállalati levelezőklienst használom a laptopomon illetve a telefonom gyári levelezőkliensét ha kell. Igazából nem élet-halál kérdése a munka itthon csak akkor ha valami ultra rövid határidős feladat.
Ezekhez is kell ennyi-féle fajta ultrabiztonságos eszköz? Már csak azért, mert ha ez ennyire bonyolult akkor nem lenne egyszerűbb az, hogy a router mellé teszem az asztalt és ha dolgozni akarok bedugom a lan kábelt a laptoba?
Vagy WPA2-Enterprise-t használni?
-
Hunork
veterán
válasz
Nem semmi vagy!
A Válaszoló lesz a neved ezután.
Amúgy kockáztattam. Megnéztem pár videót, aztán teszteket olvastam, és végül berendeltem akciósan 20k pénzért a D-Link DIR 879 Exo-t. Nincs rajta USB, de nekem nem is kell. Meglássuk, mire megyek vele, ennyi pénzért ilyen tudás szerintem megfelelő, tudja a dual band-et, papíron gyors is, van Smart Connect, a kérdés persze majd a való életben derül ki. Majd jelentem. -
válasz
(#63196) Gubek-Einste
Annyit azért tegyünk hozzá, hogyha egy rendes AP ét felteszünk a mennyezetre akkor azért eléggé tervezhető a történet.
Viszonylag kevés ember tesz ilyet, az általánosan használt eszközök esetén nem ez a helyzet. -
válasz
Komolyan nyomod absolute respect
Most egy TP-Link 841N-t használok itthon. A VPN az szoftveres, openvpn nevű progival csatlakozom a munkahelyem hálózatára és távoli asztalon dolgozom (jelenleg is).
Ha az SSID elrejtése és a MAC cím szűrés (csak az engedélyezett eszközök tudnak csatlakozni a routerhez vagy mintha mostanság ezt whitelistnek hívnák) és megvan adva, hogy a dhcp max hány eszköznek adhat ip címet a lakásban - panelban - nem jó akkor vajon mi? Hogyan lehet védeni a hálózatom anélkül hogy heteket töltenék azzal, hogy állítgatom és tesztelgetem a routert? -
Bzzz
senior tag
válasz
Aztaaa,de komoly vagy
Köszi válaszod!
A "router , switch helységet/szekrényt gondolom nem a tetőn kéne kialakítanom ha nincs leszigetelve (télen 0C nyáron várhatóan 60C lesz) hanem a lakótérben valahová a mennyezet alá a kábeleket összegyűjtve és esetleg egy szekrénnyel elrejtve?!
-
Multibit
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #63082 üzenetére
Holott azt hiszem, ugyanaz a cpu van a Edge router lite ban is
Igen, csak 500 MHz helyett 300 MHz-en jár. -
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Abból a szempontból talán mégsem mindegy, hogy ahogy írtam nem tudom, hogy androidon az applikációk által forgalmazott adatforgalom titkosított-e vagy sem, mert ha nem akkor a Linksys WRT54GL router kiesett, mert ott a legfrissebb firmware 2016-os, de az ASUS RT-N12 D1 routerben aminek a legfrissebb firmware-je 2017. novemberi már javítva van a WPA2 (KRACK) sebezhetőség, ezért lenne fontos tudni, hogy az androidos applikációk adatforgalma titkosított-e vagy nem, akinek erről van információja azt szívesen elolvasnám.
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz
Draga es szar, stim, ez az uj talan normalisabb.
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #63075 üzenetére
Egy alternativa ciscoban, edgemax lite kategoriaban, hat nem olcsobb 😈
https://www.cisco.com/c/en/us/products/collateral/routers/small-business-rv-series-routers/datasheet-c78-738374.html
Amugy most mar az edgemax x is tudja a giga pppoet, csak nem kell agyig rakni szaballyal
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #63052 üzenetére
Köszi a választ.
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a LAN sokkal biztonságosabb mint egy WLAN elérés, de mivel ismerősömnek a mobiljához kellene csak a router amin sem netbankot, sem egyéb bizalmas dolgokat nem intéz, ezért sem kell drága router (az más kérdés, hogy pénze sincs rá), és mivel csak 1db mobillal használná ezért a legalapabb router is megfelelő, a lényeg, hogy az "amatőr" hackerek ellen védjen, mert azzal én is maximálisan tisztában vagyok, hogy a profi hackerek ha nagyon akarnak bárhova bemennek.Igazából most már csak az az egy kérdés maradt, hogy a WPA2 sebezhetőséget kihasználó KRACK sérülékenység mennyire számít, mert ez ellen a Linksys WRT54GL router 2016-os hivatalos firmware-jében ugye még nincs benne javítás, de az ASUS RT-N12 D1 routerben aminek a legfrissebb firmware-je 2017. novemberi már igen, de olvastam, hogy igazából ez a sérülékenység csak a https-t nem használó oldalaknál lehet gond, de tekintve, hogy ma már a nagyobb oldalak döntő többsége https-t használ ez már szintén nem hátrány, a nagy kérdés számomra, hogy az androidos applikációk (pl. facebook, twitter, stb.) titkosított kapcsolatot használnak-e vagy nem?
Mert ha nem akkor igazából egyértelműen az ASUS RT-N12 D1 router a befutó amin már javították a KRACK sérülékenységet. -
PlatiaAmos
tag
válasz
Core2duo6600 #63073 üzenetére
de semmi más alternatíva nincs? csak ez az asus van ebbe az árkategóriába?
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #63052 üzenetére
Azt nem mondom, hogy egy Unifi rendszer alkalmas arra, hogy a nastól kezdve mindent kizárólag wifin használj, de megfelelő tervezés és kivetelezés mellett sokkal kevesebb a gond.
AP függő melyiknek mennyi a max eszköz amit ki tud szolgálni.
Teljes körű tájékoztatót a UBNT oldalon lehet olvasni, és annak megfelelően kiválasztani az igényeknek megfelelő eszközt. -
kippedli
tag
válasz
Core2duo6600 #63015 üzenetére
Tenda N300 model F3 a mostani. Tudnál ajánlani egyet ami jó lehet?
-
resist
tag
válasz
Core2duo6600 #62956 üzenetére
Szia, hát megmondom őszintén fontos az esztétika is, páromnak legalábbis nagyon, szóval így jártam
Tetszenek ezek az Ubiquiti cuccok, majd legközelebb ha tényleg elegem lesz a home routerekből komolyabban megnézem, csak akkor nem tudom hogy lesz DLNA a tévékre meg ilyen.Más. Anyámnak kellene router a régi Linksys WRT54GL helyett (jelzem 10 éves kb. a router és működik minden gond nélkül). Panellakás, olyan 45nm, nem fontos az 5GHz és nem akar külső antennás cuccot. 100Mbit a net, nem is lesz nagyobb. Az a lényeg, hogy a telefonok és laptop netet kapjon. az esetek 99%-ban 2 eszköz lóg a neten, ha odamegyünk, akkor 4.
Ez a D-link DIR-850L most elég kedvező áron van, és igaz tud 5GHz-et is (az én telóm ismeri). Ez nagyon vacak? -
acel786
tag
válasz
Core2duo6600 #62992 üzenetére
Köszönöm válaszodat,
a telefonok csak n-esek, a cél az lenne hogy 3-4 telefon tudjon hd-t streamelni. Most a 45Mbit/s közös maximum, több hd streamet nehezen bír -
olajbogyo
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #62984 üzenetére
Szia!
Megrendeltem az N18U-t .....18-ért megvan házhoz szállítva. Az az igazság, hogy a wifi, csak annyira kell, hogy legyen stabil, az sem érdekel ha, csak 10 mb/s. A Gigabit vezetékesen fontos, hogy a filmekkel ne legyen gond.
-
karesz1978
tag
válasz
Core2duo6600 #62297 üzenetére
köszi, akkor marad a kábelezés laptophoz meg tvhez :-(
Viszont akkor lehet routert se cserélek, most 300mps wifis router van. TpLink TL-WR1043ND
Vélemény erről a felállásról?
Vagy a ASUS RT-N18U azért kéne igyis? -
Soma01
veterán
válasz
Core2duo6600 #62264 üzenetére
Mit jelent a kiirtás?
Nekem nagyon könnyen sikerült összehozni egy Digis ONT-vel. Amit használnom kellett, mert már megvolt, az pedig egy gagyinak tűnő Mercusys 300 Mbps-os router. (a Mediából) Meglepődtem, hogy mennyire egyszerű volt és hogy működött simán és a LAN portjain is volt net. Gyári szoftver, szög egyszerű beállítás és menü. Mondjuk az lehet, hogy nem is WDS maga a kapcsolat, de a routeren belül így volt elnevezve és csak a Mercusys-szel kellet rácsatlakozni az ONT-re.
-
válasz
Core2duo6600 #62252 üzenetére
A nem ajánlott azt jelenti, hogy nem érdemes/szabad megvenni.
Amivel pedig nincsen tapasztalat az szimplán tapasztalat hiányos típus.A Mikrotik-ot azért nem szoktuk ajánlani mert nem olyan egyszerű a beállításai mint más típusoknak, sőt kimondottan bonyolult.
-
válasz
Core2duo6600 #62199 üzenetére
+kali
Köszi! Most derült ki, hogy a digi lehet ad routert (nem tudom milyet), de ha nem, akkor az asust választom.
Üdv!
-
válasz
Core2duo6600 #62194 üzenetére
Hali!
Ahogy nézem, van, ami már elég régi. Most per pillanat ott tartok, hogy vagy 12K -ért tp link 1043nd v4, vagy 26K -t rászánok és vagy asus rt-ac58u, vagy tp link archer c7. Valamiért az asus jön be a legjobban, tetszik, hogy van rá mobil alkalmazás.
Szerintetek?
-
válasz
Core2duo6600 #62143 üzenetére
Hali!
Köszi! Akkor a kérdésem, hogy kertes tégla családi házba keresek routert. Net Digi 1000/200. Cél, hogy egy okostévén szaggatás nélkül lehessen fhd filmet nézni 1 vagy 2 falon keresztül wifin, valamint a hatótáv minél nagyobb legyen. 20K -t szánok rá. Ide melyik az ajánlott router?
Köszi!
-
válasz
Core2duo6600 #62149 üzenetére
Kossz!
Az egyeni Fw alatt openwrt-t es tarsait ertem.
-
woodworm
veterán
válasz
Core2duo6600 #62143 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy van használható router 20e alatt, csak nem a gyári fw-vel, vagy itthon nem elérhető, de beszerezhető.
Az archer c3200 és 3150 pedig nem olcsó eszköz, csak akciós jelenleg, 90ezer helyett 70ezerbe kerül. Ezek a drága eszközök szinte sohasem kerülnek az összefoglalóba, mert eleve nem sokan használják, ezért túl sok tapasztalat sincs.
-
válasz
Core2duo6600 #62131 üzenetére
Az 1 m es fal hát kérdéses átviszi-e bármi.
A Hilti biztosan -
válasz
Core2duo6600 #62131 üzenetére
A wifinél ugye sose lehet tudni.
Tényleg nem túl jók a kolléga esélyei, de nem is kizárt, hogy erős részeredményeket érjen el.Nálam az RT-AC87-essel a következő helyzet:
3×100 nm-es ház, a router nagyjából középen van, a legtávolabbi zugok kivételével tökéletes az 5 GHz-es lefedettség. Az én külső falaim csak 30-asok, és rajtuk keresztül a ház 20-25 méteres körzetében még VoIP-képes a wifi. 100 mW adóteljesítménnyel.Persze egyértelműen a kábelezés a nyerő, a kameráknál meg gyakorlatilag egyedül korrekt megoldás.
MaCS
-
shaggy
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #62101 üzenetére
nem nem az igaz h 4 port van, de mindegyik foglalat 3 iptv és egy gép van belerakva és a másik asztali gép is kábelen ment csak amikor jtt a telekomos bekötni a 3 boxot abba a szobába került ahol a gép van és ami a gépbe volt kábel szépen bedugta a boxba és elintézte ha gépen ne legyen net.
És a kérdésem abba az lenne hogy ode ahol a gép és box van oda keresek valami wifi képes routert h minden jó legyen. Swichet ajánlottak ami tudja az IGMP-t, de ha router is van ami megfelel erre a célra és még wifit is tud az külön jó lenne.
-
mcll
senior tag
válasz
Core2duo6600 #62096 üzenetére
Köszi az infókat.
Mikrotik-om van (Routerboard hEX RB750Gr3), ezen próbálkoztam. Sajnos nagyon nem ismerem ennek a világát erre rá kellett jöjjek, bár pár dolgot sikerült megoldani (igaz külső segítséggel), de sokmindent nem úgy csinált ahogy akartam.
Tulajdonképpen az összes általam felvázolt dolgot tudta, beleértve a 4)-est is, és nincs is managelt switch-em. (amúgy a 4-es pontot egy régi routerem is anno megoldotta)
Szóval nekem a Mikrotik túl bonyolult. De ha a mostani routerem még bírja egy darabig és lesz időm, lehet nekiállok megtanulni. Nem egyszerű a világa az tuti. Amúgy tegnap játszadoztunk vele, és pl a port nyitással sokat szoptam, sosem akart menni, hiába resetáltam. Aztán kiderült hogy rosszul volt resetálva és egy alapkonfigot töltött be, ami miatt nem mentek a port forwardok. Azokat sikerült elindítani, de most sem jó, mert pl nekem fontos hogy a 80-as porton egy belső szervert lehessen elérni. Elsőre úgy tűnt sikerült is, aztán kiderült hogy majd minden 80-as kérést amit a netre indítok, az a belső szerver 80-asára routolja.. Ha viszont beállítottam az incoming interfészt akkor meg sehogy sem ment. És itt el is akadtam. Neten találtam leírásokat, egyikkel sem jött össze.
Viszont ez itt off.Bocsi.
-
akos86
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #62060 üzenetére
Azért nem kábelen mert messze van a router illetve a számítógép egymástól. Légvonalban 3,5 méter, fal mellett elvezetve ez kb 12-14méter vezeték kellene.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Core2duo6600 #61960 üzenetére
OK, annyit term. nem ér.... viszont akkor milyen modemot szokás venni? és ahhoz milyen routert?
Itt arról van szó, hogy a mostani cucc, hajlamos túlmelegedni, és akkor érezhetően visszaesik a performance.
bár a setup sem a legegyszerűbb, mert a modem-router, jelenleg egy switchre van kötve, az 1 másikra és az még 1 következő wifirouterre. De mivel a játszós gép kábelon van, (igaz a 2ik. wifi routerbe dugva) gondolom nem köztes darabok lassítanak. -
válasz
Core2duo6600 #61973 üzenetére
Cisco
Azt a kategóriát nem adták el. -
Multibit
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #61936 üzenetére
Hát pedig jobb lenne ha lenne rendes tűzfal az eszközökben
A LEDE-ben elég jó tűzfal vanCsak nem vérszegény hardvert kell venni alá!
Mi a baj a fasttrack el ?
Ezt tőlem kérdezed??? "Fastrack-el viszi 950 körül. de hát az nem az igazi" - ismerős? -
válasz
Core2duo6600 #61960 üzenetére
Ha már ez szóba került akkor AVM FRITZ! sem elvetendő.
-
habmalac
tag
válasz
Core2duo6600 #61926 üzenetére
Erre gondoltam én is. A ups- connect boxból felmenne egy kábel az emeletre, amit egy jobb routerig. Ez van most is csak egy gyengébb routerrel. Ez megoldhatja a dolgot nem? Egy ac-s routerrel jobb lenne szerintem.
-
Multibit
nagyúr
válasz
(#61893) Multibit
Azért a pénzért jobban jár egy Mikrotikkel és hozzá egy AP vel szvsz
Tudom, hogy mi várható egy Mikrotik routertől (5 évig Mikrotikeztem). De 1.0 Vér Istvánnak (azaz, az egyszeri felhasználónak) nem merném ajánlani. Ahhoz a Synohoz olyan szoftvert rittyentettek, ami nem csak csicsás, de okos is. Azaz nem szorul a router CFW-re. Arról nem is beszélve, hogy akár 1 Gbps nethez is használható. Mennyibe kerül az a Mikrotik rouer/AP kombó, amelyik fastpath-os kínlódás nélkül alkalmas gigabites NAT-olásra? Te sem véletlenül akarsz másik Mikit -
arn
félisten
válasz
koszi, de az amazon flashprice megoldotta a dolgot
-
leximester
tag
válasz
Core2duo6600 #60146 üzenetére
Ket emeletes kertes haz, 1-2 wifi-t latnak csak az eszkozok, tehat nem zsufolt a kornyek.
-
leximester
tag
válasz
Core2duo6600 #60135 üzenetére
Telefonokon illetve iPaden szerintem a youtube a maximum aminek kell a savszelesseg. Viszont Macbookon is szeretnem kihozni a maximumot amit lehet ebbol a keretbol.
-
mcll
senior tag
válasz
Core2duo6600 #60135 üzenetére
Köszi, én is ezt néztem az imént. Akkor csak megerősítettél benne.
-
Balli
őstag
válasz
Core2duo6600 #60080 üzenetére
Alsó szint közepén a plafonhoz közel lenne elhelyezve (lépcső alatt). Így sem lenne elég?
Mert 50nm kicsit felfele és 50nm kicsit lefele, amit le kellene fednie, úgy hogy nagyjából középen van az eszköz. -
Bass
addikt
válasz
Core2duo6600 #60061 üzenetére
Csak még egy kérdés mi az a cfw vagy mifene. Tényleg halandó vagyok 😀
Erről vélemény?
Mégse 20000ft. Család mellett fontos az ár is. -
válasz
Core2duo6600 #60057 üzenetére
vagy nyomtatónak. vagy kamerának. vagy időjárásjelentő eszköznek. vagy hangkártyának. vagy tunernek. vagy bárminek
-
tpeter77
addikt
válasz
Core2duo6600 #60044 üzenetére
GR2 képes rá? iskolának lesz véve, a lényeg hogy működjön.
-
tpeter77
addikt
válasz
Core2duo6600 #59850 üzenetére
Gubek-Einste (59847) és Core2duo6600 (59850)
kösz a tippeket, jövőhéten utánanézek.
A cél az alábbi:
2 internetszolgáltató lenne rákötve a routerre. Egyik irodában lévő gépek az egyik szolgáltatótól, a többiek a másikon szolgáltatón keresztül neteznének.sajnos Asus és Ubiquiti nem kapható ahonnan vásárolhatok, de Mikrotik igen.
Csak két tipus van 750-esből: Mikrotik 750 GR2 hEX és Mikrotik 750 R2 hEX lite kapható. Ezek közül melyik jó? -
JKalo
tag
válasz
Core2duo6600 #60007 üzenetére
Persze routerem marad, arra dugnám az AP-t.
Csak az a kérdés, milyet max. 20-30ezret szánnék rá.Tplink EAP245 ?
Tplink CAP1750 ?
vagy mást? ajánlanál/ajánlotok? -
dwelablack
tag
válasz
Core2duo6600 #60007 üzenetére
Router van a garázsban, upc net oda jön be.
Szóval a DHCP részét az letudja.
És milyen AP-t ajánlotok, ami nagy hatótávú, tudja a legalább 450Mbs-t, és mondjuk 20 pénz alatt van?
Köszi!
-
JKalo
tag
válasz
Core2duo6600 #59987 üzenetére
Köszi, de ezeket aranyárban mérik :-(
Ezek a dual AP-k mennyire ajánlottak/stabilak router mellé csak wifire otthoni használatra?
Tplink EAP245
Tplink CAP1750Vagy inkább 2.router AP-ként
Tplink Archer C7
Asus RT-AC58U -
jerry311
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #60003 üzenetére
Ip cím, subnet, stb... meg, a "mit is akarok beállítani..."
Épp ez az űrtechnika itt, legalább is a többségnek. Kezdve az IP címmel és a még rejtélyesebb alhálózati maszkkal...
-
Julot
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #59998 üzenetére
Nagyon köszönöm!
-
Julot
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #59994 üzenetére
Ez a Mikrotik 18k.-ért nagyon jól hangzik... A pontos típusát nem tudod?
-
Julot
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #59987 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy "minőségibb irányba mész el"? AP nincs, nem is gondoltam még rá, hogy kellene. A router Wi-Fi lefedetsége mindkét csatornán elegendő volt eddig. Csak az ASUS RT-N56U-B1 router van...+ Netgear GS-716T Switch, 2db NAS, Cat6a S/FTP 650 MHz kábelezés. Azért pakolok rack szekrénybe, mert így egy helyen lesznek az informatikai eszközök a lakásban, valamint mindenképpen javítani akartam a kábelek minőségén, főleg a stabilabb hálózat érdekében. ( A régi kábeleket tyúkbélnek lehetett nevezni leginkább... ) Ezért teljesen kicseréltem a vezetékeket.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #59939 üzenetére
Üzleti felhasználásra szánt Nast kell választani, és akkor nincs meglepetés.
Amit otthoni használatra javasolnak az olyan is.
aztán
Synology vagy Qnap közül érdemes választani, a min. 2 de inkább 4 lemezesek közül
A fenti két javaslatod üti egymást. A Synology-nak és a QNAP-nak nincsenek 2 és 4 lemezes üzleti szerverei. E két gyártó csak otthoni és kisirodai felhasználásra gyárt 2 és 4 férőhelyes NAS-okat.
Valóban offtopic, de kezeljük helyén a dolgokat! -
jerry311
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #59939 üzenetére
Mesh még ipari szinten is inkább kerülendő, akkor is ha csak ingyenes WiFi-t akarsz adni a népnek... Több cég is inkább lépett nagy teljesítményű (engedélyhez kötött) adók és fasza antennák felé. Inkább beszórják a lelátót a szemben lévő tetőről.
De ha már itt tartunk, hogy nem akarunk Ethernet kábelt húzni a lakásba...
Jól elhelyezett powerline adapterekkel meg lehet úszni. A legújabbaknak a sebessége is tűrhető. -
I'am Dony
őstag
válasz
Core2duo6600 #59918 üzenetére
Igen az a cél a későbbiekben - hamarosan - csak olyan routert szertnék ami majd jó lesz ahhoz is. Ha láma vagyok akkor elnézést, de nem vagyok otthon ebben.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Core2duo6600 #59914 üzenetére
Torrent
-
Radeon_5
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #59875 üzenetére
Cloud key egyebkent mennyire szukseges? Lehet menedzselni egy halozatot akkor is vele, ha egyaltalan ninics WAN (internet) eleres?
Es amugy mik az egyeb lehetosegek a Cloud key helyett, ha ezt meg lehet sporolni? -
Outblast
tag
válasz
Core2duo6600 #59865 üzenetére
Köszi szépen a segítséget, akkor ő lesz a befutó.
-
LeffeB13
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #59875 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, de az alábbi mondat pontosan mit jelent?
"de a roamingot az eszköznek is támogatnia kell."
És honnan derül ki, hogy egy eszköz támogatja-e? Ha jól értem, akkor egy adott eszköznél vagy működni fog vagy nem, és az adott eszköz fogja azt eldönteni, azaz ez nem 100%-os módszer.
Én azt néztem, hogy a probléma megoldására egy Netgear Orbi is alkalmas lehet, csak az ára elég durva. Erről mit gondoltok?
Természetesen, ha van ennél olcsóbb megoldás, ami nem lutri, hogy működik-e vagy nem, illetve nem kell profinak lenni a konfigurálásához (vagy csak napokat konfigurálgatni), akkor azt megköszönném. -
Outblast
tag
válasz
Core2duo6600 #59859 üzenetére
Köszi.
TP link C8 ez esetleg megfelelne? elég jó áron van, esetleg valakinek infó / tapasztalata róla?
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #59853 üzenetére
Elolvastam.
Mégis úgy érzem, hogy jóljönne a tanács. -
woodworm
veterán
válasz
Core2duo6600 #59833 üzenetére
A simkártyás routereken pedig a többi lenne kompromisszumos, transmission, nas funkció, dlna, samba normális sebességgel.
-
bambano
titán
válasz
Core2duo6600 #59822 üzenetére
mert az unifi mi? hint: soho vacak.
-
woodworm
veterán
válasz
Core2duo6600 #59828 üzenetére
Szerintem meg ágyúval verébre és a végén mégis a konkrét sticken és a támogatásán fog múlni. Lásd pl. a hilinkes huawei nem nagyon akar teljes sebességgel menni az asusokon. Azon a xiaomi routeren pedig végső soron onnan származik az fw.
(#59830) Szoszo94
A dir-860l b1 és a xiaomi 3g, ami szóba jöhet. Mindkettőhöz van padavan és openwrt, amivel próbálkozni lehet. De szerintem nagyon utána kell járni, hogy milyen stick támogatott rajtuk és milyen sebesség érhető el velük. Hasonló hardver van a két routerben, egyetlen usb3-as porttal, a xiaomin korlátozott a lan portok száma is, de több rammal és flash tárolóval. GAri nehézkes, viszont fele annyi, mint a 860l. -
Szoszo94
őstag
válasz
Core2duo6600 #59828 üzenetére
Üdv néked is.
Olvastam, de az már overkill, amiket mondasz. A mostani, újonnan 6000,-Ft-ért vett routerem tudja azokat stabilan, amiket írtam (leszámítva a gigabitet, ami csak plusz jó lenne, de nem feltétel), egyedül a modemet nem képes megfelelő sebességgel kiszolgálni. Ezért tettem fel a kérdést, hátha tudtok tapasztalat alapján mondani valamit, ami biztosan elbír egy 150Mbps-os Huawei LTE USB modemmel.NAS megint nem opció, plusz felesleges befektetés csak számomra, ismétlem, a mostani rendszer aprópénzből tökéletes majdnem, nekem csak egy minimum ennyit tudó router kellene ami jó társa lenne a modemnek
Igazából azon a listán minden elég drága, nem hiszem el, hogy nincs 15-20 körül egy kicsikét erősebb router a mostanimnál
-
Vasy09
őstag
válasz
Core2duo6600 #59822 üzenetére
Bocs a hülye kérdésért, de mi az az unifi?
-
Speed
addikt
válasz
Core2duo6600 #59806 üzenetére
Az Ap magát a routert jelenti vagy egy jelerősítőre gondolsz?
-
Speed
addikt
válasz
Core2duo6600 #59806 üzenetére
Vékony tégla válaszfalak vannak.
-
válasz
Core2duo6600 #59787 üzenetére
TimeCapsule mentésekre, online játékra, DLNA és file sharing, openVPN
Gigabites netet szeretnék osztani vele, otthoni környezetben és lehetőleg nagy hatótávú gyors és stabil Wifi-vel -
Radeon_5
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #59737 üzenetére
Igen, ez is egy jo kerdes, hogy a mesh mint megoldas az en esetemben jatszik-e, vagy tradicionalis csillag AP-k. Tekintve hogy nem fix telepitett halozat lesz, hanem helyrol helyre 'vandorlo', rugalmas megoldast kell keresnem, ugyhogy szerintem a ketto kombinacioja lesz.
Arra gondoltam, hogy A router/switch melle egy eros sima AP (UAP-AC-HD valtozat) ami onmagaban is le tud kezelni egy csomo usert (MU-MIMO 4x4, datasheet szerint 500+ user, ami tobb mint kell, de jo ha van tartalek kesobbre, es egyebkent is high density szituaciora szamitok), es mondjuk egy vagy ket mesh kepes egyszerubb egyseg (UAP-AC-M) kiegeszitonek, ha valahova nem er el a fo AP, vagy siman csak jobb lefedeshez. Mit gondolsz ebben van racio?
Azt olvastam hogy a mesh-kepesek igazabol hasznalhatoak sima AP-k kent is, szoval ez igy jo megoldasnak tunik. Ha van lehetoseg kabelezni, mind3 egyseg megy a switchbe, egyebkent csak a fo AP, a mesh-ek meg wifin at.A mesh igy ilyen B terv lenne, mar csak azert is, mert minden hoppal felezodik a savszel ugye, ha jol tudom, szoval alapvetoen nem a legjobb megoldas ha van kabel is.
Amugy a sima AP es a mesh is PoE-n eszik aramot ha jol emlekszem, szoval azt meg nem tudom pl hogy hogyan lehet dzsusszal ellatni egy mesh-elt egyseget - van konnektorbol PoE adapter?Meg egy: ha nincs kabel, Powerline adapter is gondolom jatszik? Ez lehetne akkor a B lehetoseg, es a mesh csak a C.
-
Radeon_5
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #59715 üzenetére
Koszi, igen, ez igaz
Arra is kivancsi voltam a kerdes feltevesekor, hogy esetleg nem leteznek-e 'okos', vagy legalabb kicsit nem buta AP-k, amik tudnak alapszintu router funkciokat.
De jah, mas okok miatt is kell egy router minimum, ha mar enterprise cucc, akkor hasznaljuk ki az osszes lehetoseget, monitorozas es groupok es minden egyeb.
Switch-re viszont akkor nincs szuksegem mindenkepp igaz?Tobbi kerdes (altalanos kozerdeku) elozo HSZ-emben, [link]
Ezekre esetleg valami otlet? Az a celom, hogy mivel live stream-szeruen kapcsolodnak a userek a setupomban a szerverhez, minimalizalni szeretnem az eshetoseget arra vonatkozoan hogy barmely kliensnek le-fel kelljen kapcsolodnia a wifire barmilyen okbol is, tehat stabil es fix maradjon a kapcsolat mondjuk egy oran at (akar mozgas eseten is).
Nem tudom a handoverek AP-k kozott, es 2,4ghz/5ghz radio kozott okoznak-e kiesest, mondjuk websocket vagy akarmilyen kapcsolat elveszteset - ha nem, akkor nincs gond -
Zöldpardon
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #59564 üzenetére
t com, de a sebességet nem tudom, így fejböl.
-
powerup2
addikt
válasz
Core2duo6600 #59521 üzenetére
erre
-
Lidl
senior tag
válasz
Core2duo6600 #59543 üzenetére
Igen, ezt értem, csak az anyós faxnis a kábelezéssel, meg, hogy mi látszik.
Elméletileg voltak kábelek falban, a szobákban, de mivel nem tudtunk IP TV-t és kábeles netet beköttetni (a szolgáltatóknak nincs kapacitásuk) ezért maradt a mikrós net és a MindigTV. Ehhez viszont a falból ki kellett húzni a cat5-ös kábeleket és koaxot behúzniDe azért nem reménytelen, és igazából használható volt így ezzel a TENDA routerrel is, csak az sokszor igényelt újraindítást.
Remélem egy "márkásabb" router megbízhatóbb lesz.Valószínűleg a 1043 lesz belőle
Köszi
Lidl -
Skynet258
veterán
válasz
Core2duo6600 #59529 üzenetére
Túlbonyolítjátok, és garanciát sem kérek senkitől, csak némi segítséget...
De akkor nem írom le újra, csak idézek az ide előzőleg írt hsz-ből:
" Egy helységben van a router és a PC, egymástól 3 méterre kb. A lakás többi része nem lényeges sebesség szempontjából, telefon, tablet meg egyebek most is kapnak netet rendesen, ez minden bizonnyal az új routerrel sem fog változni."
Alaprajz ehhez nem kell. Födém sem. Emelet sem. Akkor így most el lehet indulni?
Túlbonyolítjátok szerintem, nem kell semmi extrára gondolni, csak az érdekel, hogy ~30MB/sec másolást helyi hálón, PC-ről NAS-ra melyik szabvánnyal lehet elérni, ha a két egység egymástól cirka 3 méterre van? Ennél jobban nem tudom leegyszerűsíteni a kérdést...
Egy Archer C9 (AC1900) 36 ropi. Egy Archer C7 (AC1750) meg 25 ropi. Értelemszerűen nem költenék rá többet, ha hozható elvi síkon a kívánt sebesség. Födémmel, mert tető azért kell az ember feje fölé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest