- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
válasz
Mauzes #81897 üzenetére
De legalább át tudsz kapcsolni. Ha egy ssid-n vannak, akkor át sem tudsz váltani, mert a mobilod egy wifinek fogja mutatni, és ugyanúgy nem fog átugrani magától, mintha külön ssid lenne.
Nekem az elephone telefonom tudott olyat, hogy magától átugrott az erősebb jelre megbízhatóan, az volt az egyetlen, amit nem kellett átrakosgatni kézzel.
Valószínű, hogy ha most kellene kiépítenem egy nagyobb házban a wifit, akkor meshben gondolkoznék.
-
viktorhu
veterán
válasz
norba69 #81895 üzenetére
Pedig azzal senki nem vitatkozna, csak az árán csodálkoznának erősen
Nálunk irodai környezetre mikrotik routerek vannak, de itthon tökéletesen kiszolgál a régi totolink routerem (amit mégsem ajánlok itt, mert már elavult a hardvere, az újabbakat meg nem próbáltam, de szeretem a kezelőfelületét meg az évek után is még viszonylag rendszeres frissítéseket).
Ha most újat kellene venni itthonra, akkor nagyon nehéz volna nem asust venni, akármennyire is megszerettem a totolinkeket, mert olyan jó áron adnak jó hardvert, és helyi üzletben meg lehet őket vásárolni.
Jó lenne, ha elkezdenének gyűlni a tapasztalatok az új qualcommos kiadásokról, ahogy a mediateket elhagyja az asus, főleg a hardveres natolási képességükről, mert úgy tűnik, mire nekem kerül sorra a váltás. már nem fogok mtk-sat kapni.
-
Mauzes
addikt
válasz
MaCS_70 #81896 üzenetére
De nem tök béna állandóan átkapcsolgatni? Mármint ha van két wifi eszköz, az feltételezhetően azért van, mert egy nem ad elégséges jelet bizonyos helyeken a házban. És akkor mozogsz a házban (egyik vég - másik vég, vagy földszint - emelet), gyengül a neted vagy elmegy, át kell váltanod. Aztán visszamész, megint át kell váltanod. Stb.
-
válasz
Mauzes #81888 üzenetére
Pedig az egyedi SSID a korrekt megoldás. Nem véletlenül adunk különböző elérési pontoknak különböző azonosítót.
A közös SSID-nek szemét kis következményei lehetnek, előnye viszont, szemben a közhiedelemmel, konkrétan nincs. Például semmiben nem segíti az átállást az egyikről a másik AP-ra, pont úgy manuálisan kell, csak az azonos SSID még jól el is fedi a helyzetet, problémát.
MaCS
-
copass
veterán
válasz
Gubek-Einste #81883 üzenetére
legyen akkor a topik neve "Milyen Asus router". úgy lenne korrekt, ha több márkából is ajánlanál. de az hogy mindenre csípőből Asus a válasz az felettébb érdekes.
azt meg ne is próbáld nekem megmagyarázni hogy egy tplink,dlink,stb. nem felelhet meg... -
tgtom
tag
Sziasztok!
Költözés miatt kérdezlek titeket. Itthon jelenleg egy Asus RT-AC66U B1 működik, de ezt itthon hagynám a szülőknek. Amit szeretek benne: USB, DualBand, VPN, Vendégháló, mobil alkalmazás.
Ezek tudatában szeretném kérdezni, hogy van-e esetleg ennél jobb router hasonló árban, esetleg hasonló tudással olcsóbb, ajánlott router?Köszönöm!
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Gubek-Einste #81887 üzenetére
Téglaház és a hatótáv olyan 20-30m legalább de ha több nem gond. Szomszédok kötsögök
de 2-es 6-os és 10 csatornákat használják szóval tiszta csatornám nem lesz. 5GHz-t senki egyelőre
Egyszerre max esetben 4 mobil, 2 PC, TV (netflix) amit bírnia kéne. A két asztali PC és valszeg a TV 2.4GHz a telók 5GHz lenne
-
Mauzes
addikt
válasz
Gubek-Einste #81886 üzenetére
Ok, köszi! A különböző ssid-t azért nem szeretem, mert akkor manuálisan kell átállni a másik eszközre. Bár írod, hogy roaming assistant-tal elvileg automatizálható a dolog, ha tudja a router. Ezt mindkét routerben be kellene állítani, igaz? És akkor "majdnem" úgy viselkedik majd, mint egy mesh hálózat?
-
válasz
Dr. Romano #81885 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Általánosan az Asus AC57Uv2 vagy AC1200GU lenne az ajánlott eszköz.
Az AC1200GU kezd kifutni így érdemes gyorsan megvenni. -
válasz
Mauzes #81884 üzenetére
A két sávnak nem tudom, pontosan mi az előnye olyan házban, ami nem túlterhelt jellel.
5 GHz-en nagyobb sebesség érhető el de kisebb távolságban mint 2.4 GHz-en.Egyébként mi lenne, ha az egyik Asus wifi jelét a másikkal repeater módban próbálnám továbbítani a ház egyéb részeire (pl. emelet), és ugyanazt az SSID-t használom?
Jobb megoldás a kábeles kapcsolat és más SSID és csatorna használata.Akkor a klienesek melyik eszközre fognak csatlakozni? Gondolom nem fognak mindig az erősebbre, hanem azt próbálják meg tartani, amire előbb csatlakoztak (akkor is, ha az már gyengébb).
Pontosan így van, roaming asszisztens használatával lehet lerúgatni az adott eszközzel a klienst a váltás elősegítésért. -
Dr. Romano
veterán
Üdv. Otthoni használatra keresnék valami routert ami erős 2.4GHz-n de tud egyszerre 5GHz-t is.
Igazából a legjobb érdekelne ami belefér 10-15-be...
Egyelre csak 30-as net van. -
Mauzes
addikt
válasz
MaCS_70 #81880 üzenetére
Nincs semmi különös igényem, de ha nagyobb wifi range kell ugyanarról az eszközről, akkor feltételezem az N18 lesz a jobb. A két sávnak nem tudom, pontosan mi az előnye olyan házban, ami nem túlterhelt jellel.
Egyébként mi lenne, ha az egyik Asus wifi jelét a másikkal repeater módban próbálnám továbbítani a ház egyéb részeire (pl. emelet), és ugyanazt az SSID-t használom? Akkor a klienesek melyik eszközre fognak csatlakozni? Gondolom nem fognak mindig az erősebbre, hanem azt próbálják meg tartani, amire előbb csatlakoztak (akkor is, ha az már gyengébb).
-
válasz
kalozhun100 #81882 üzenetére
Jelenleg a hasonló árú eszközökkel szemben jobb választás.
-
kalozhun100
őstag
Ennyire jók ezek az Asus routerek más gyártók termékeivel szemben?
-
-
petymeg
addikt
válasz
Gubek-Einste #81868 üzenetére
Üdv.
500as a net. 2 szintes a ház vasbeton födém, és tégla válaszfalak. Kertes ház, a szomszédok 5-10 méterre.
Ez nem jó?
-
The.Bali
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #81872 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
chakany
tag
válasz
Gubek-Einste #81875 üzenetére
Köszönöm!
-
chakany
tag
válasz
Gubek-Einste #81873 üzenetére
Ez gyors volt, köszönöm
Megnézem amiket ajánlottál. NAS-ból milyet javasolsz? Szintén a stabilitás lenne a lényeg, mert nem szeretnék idegbajt kapni
Köszönöm! -
válasz
chakany #81871 üzenetére
Nagyon sokat töltök le és fel is. Heti nagyjából 100 GB. Tehát stabil router kellene. NAS-t nem szeretnék, számomra elég drágák. Ebből adódóan a legolcsóbb megoldás érdekelne. UHD filmeket streamelnék róla (60 MB/s), de közben ne akadjon, és a torrent is fusson közben.
Ide már NAS kellene.Van még egy probléma. Albérletben vagyunk és nem a mi nevünkre szól a szerződés, beköltözéskor aktiváltuk a routert, azóta szépen ketyeg. Nem tudjuk a jelszót a digihez, de nincs meg a szerződés. Valahogyan láthatóvá tudom tenni a jelszót, hogy ne kelljen a tulajnak intézkednie ez ügyben (nem szíves keresem meg emiatt)?
Pedig kelleni fog.Általánosan az Asus AC65P/AC1200GU/AX58U/AX92U lenne az ajánlott eszköz.
-
chakany
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Abszolút nem vagyok jártas a routerek területén.
Kaptunk most egy tájékoztatást a digitől, hogy a háztömbünkben lecserélik a hálózatot optikaira, így 1000 Mbitet kapunk mindannyian. Ennek megörültem, de rájöttem, hogy új router kell, mert ez csak 100 Mbitet tud. Olyan routert keresnék amiben torrent kliens is van beépítve, mert rámenne egy nagyobb külső vinyó, hogy ne kelljen pörgetni a gépet. Nagyon sokat töltök le és fel is. Heti nagyjából 100 GB. Tehát stabil router kellene. NAS-t nem szeretnék, számomra elég drágák. Ebből adódóan a legolcsóbb megoldás érdekelne. UHD filmeket streamelnék róla (60 MB/s), de közben ne akadjon, és a torrent is fusson közben. Vagy ha mégis akadna a stream (a vinyó miatt) akkor átmenetileg a kezelőfelületen le tudom kapcsolni a torrent klienst amig megnézzük a filmet?
Kábelen van bekötve a PC is meg a TV is. A wifi lefedettség a jelenlegi routerrel is tökéletes (a lakás mértani közepén van elhelyezve), de azt csak telefonra használjuk.
Van még egy probléma. Albérletben vagyunk és nem a mi nevünkre szól a szerződés, beköltözéskor aktiváltuk a routert, azóta szépen ketyeg. Nem tudjuk a jelszót a digihez, de nincs meg a szerződés. Valahogyan láthatóvá tudom tenni a jelszót, hogy ne kelljen a tulajnak intézkednie ez ügyben (nem szíves keresem meg emiatt)? Egy TP-Link TL-WR841N routerről van szó.Ha nem ide kellett volna ezt írjam, írjátok meg légyszi, hogy hol érdeklődhetek.
Köszönöm a segítséget!
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni WiFi router választásban.
- AC-s 5Ghz-es tartomány támogatása fontos lenne mert hosszú távra terveznék
- Tekekom 1000mbites csomag mellé
- Panel lakás, jelenleg egy TpLink 2 antennás 100mbit router jelét a másik szobában már alig lehet látni
- 2 notebook (wifin), 2 wifis okos TV, 3 új telefon kapcsolódna állandóan
- keret minél kevesebb annál jobb de inkább működjön és legyen drágábbLeginkább a jelerősség ami probléma és tanácstalan vagyok a választásban, egyéb igény nincs
Köszönöm a segítséget előre is.
-
copass
veterán
sziasztok, segítséget kérnék:
TL-WR940N van most.
TP-Link Archer C6-ot néztem ki, maradnék a tp-linknél ha lehetséges.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
panel 1 db ~ 12 cm falon kell átmennie wifi jelnek.
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
digi1000 optika
2 lan 3 wifi
Mennyi lenne a beszerzésre?
max 15k
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
portforward, mac clone,parental control,Address Reservation,stb -
válasz
petymeg #81867 üzenetére
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Általánosan az Asus AC65P/AC1200GU/AX58U/AX92U lenne az ajánlott eszköz.
petymeg
addikt
Üdv!
1 gép lenne dróton, meg vagy 5-10 eszköz wifin. Milyen gigabites router ajánlott, ami ár-érték arányban jónak számít?
-
woodworm
veterán
válasz
sarkanyolo2 #81865 üzenetére
A v2 is annyi volt a valóságban, csak papíron rosszabb specifikációt adtak meg.
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
woodworm #81861 üzenetére
Az AC57U v3 mennyire ajánlott? Az aimesh miatt nekem nagyon jó lenne. Otthon kettő v1 van padavannal. Szintenként egy darab, amiből az egyik access point. De így ugye két hálózatom van amit nagyon jó lenne eggyé alakítani mert nincs közöttük holt tér így automatán se váltanak az eszközök közöttük. Tehát ha két ilyennel ez megoldható és nem rosszabbak hardver és wifi lefedettség ügyileg a v1-nél akkor be áldoznám a padavant az aimeshért.
-
válasz
SzabóTamàs90 #81859 üzenetére
Asus AC1200GU lenne az ajánlott de már kezd erősen kifutni.
-
woodworm
veterán
válasz
DaveGahan89 #81860 üzenetére
Ha v2 nem éri meg, mert ugyanezt megkapod az ac57u v2-esként sokkal olcsóbban. Az ac57u v3 is 20e környékén van, és az aimesh képes.
-
DaveGahan89
újonc
válasz
SzabóTamàs90 #81859 üzenetére
Asus RT-AC58U most akciózva van az EMAG-on, 22.290 HUF-ért. (Tegnap még lentebb volt, 20.290 HUF-ért.) Ami jó vétel, mert 25ezer alatt eddig nemigen lehetett kapni.
-
-
evilskati
aktív tag
Sziasztok!
Asus AC65P és AC66U B1 között árban nincs sok különbség, érdemes megvenni az utóbbit?
-
Nocens
csendes tag
Köszi a válszt!
-
Zoleee89
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #81852 üzenetére
Ahol nem tudok használni vpn-t? (pl. céges gépről)
A régi router a melléképületben lenne, de egyenesen rá látna egymásra a 2 eszköz.(egy ablakon keresztül)
Az új pedig egy emeletes ház felső szintjére kerülne (kb egyik oldal közepén ablak mellett) kb. 4 tégla falon és első szinten 1 falon kellene átmennie. -
válasz
Zoleee89 #81849 üzenetére
Jelenlegi TL-WR1043ND routeren lenne 3db kamera és 1-1 esp8266-os eszköz. Ez kapcsolódna vezetéknélkül az új reouterre.
Inkább vezetéken kellene bekötni őket.Külső hálózatról elérni a routerhez és a beállításokhoz? Esetleg VPN?
Inkább VPNMilyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Általánosan az Asus AC65P/AC1200GU/AX58U/AX92U lenne az ajánlott eszköz.
válasz
kalozhun100 #81848 üzenetére
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Általánosan az Asus AC65P/AC1200GU/AX58U lenne az ajánlott eszköz.
válasz
Nocens #81845 üzenetére
-Nem tudom, hogy le lehet-e cserélni a szolgáltató által adott routert, vagy mögé kell-e kötni az újat (a kábeles része jól működik szóval ez végül is nem nagy baj).
Nem lehet, csak a sajátot tudod utána kötni.-Tégla családi ház (150m2).
-Kb 80 kHUF a keret.
Lehet, hogy egy eszköz nem lesz elég de ennyiből simán ki jön kettő is.Illetve melyik éri meg jobban? Jövő állót venni egy kicsit drágábban, vagy venni egyet, ami most átlagos, és a jövőben úgy is olcsóbb lesz az akkori átlagos?
Mind a két megoldásnak vannak előnyei és hátránya is.
Általánosan az Asus AC65P/AC1200GU/AX58U lenne ajánlott elsődleges eszköznek, másodlagosnak elég lesz egy AC57Uv2 is.
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék kérni egy kis segítséget router választásban, jelenlegi hálózat bővítéséhez.
Jelenlegi eszközök:
- 100/10-es internet, de valószínűleg nagyobb csomagra fogok váltani (digi1000)
- TL-WR1043ND és egy Tenda 8 portos Gigabites switch (sg108)
Kapcsolósó eszközök:
4 kamera (kábelen), 2 asztaligép (kábelen), 3 TV (kábelen), 1 Laptop (wifi), 1 nyomtató (usb), 1 NAS (kábelen), 3-4 telefon (wifi), SonOff kapcsoló, esp8266-os eszközök és további okosotthon eszközök (kb 16-20)
Elképzelésem a következő lenne:
Jelenlegi TL-WR1043ND routeren lenne 3db kamera és 1-1 esp8266-os eszköz. Ez kapcsolódna vezetéknélkül az új reouterre.
Az új routeren lenne USB-n egy nyomtató (ezt akár a nas-ba is tudom kötni, ha nincs a routeren usb port), a NAS, 1 asztali PC és a 8 portos switch, vezetek nélkül 8-12 SonOFF/esp8266-os eszközök 1 laptpo és 3-4 mobiltelefon/tablet kapcsolódna. A Swicth-re kerülne 3 TV, 1 kamera és egy asztali PC
Mennyire számít újnak vagy egyedinek külső elérés esetén nem számokat használni, hanem megnevezéseket? Pl.: XY.com/nas – megadott portra átfordítaná.
Külső hálózatról elérni a routerhez és a beállításokhoz? Esetleg VPN?
Tervben van még további eszközök beszerzése is okosotthon kialakításához (termosztát, kapcsolók meg kitudja még mi).
Szerintetek mennyire jó így az elosztás, egyes eszközök leterheltséges?
Tudnátok ajánlani egy routert, ami összefogná a hálózatot?
Árban nem tudom mennyi lenne egy ilyen router. Tudnátok ajánlani egy normálist, ami tudja a külső hálózatról való elérést, a karakteres port fordítást (ha ennek nevezik) és egy olyat ami csak a hálózatott szolgálná ki (kb. 15-20eFt körül) ?
Bocsi, ha kicsit összeszedetlen voltam és túltoltam. (próbáltam nem az lenni) -
Essejó
veterán
válasz
kalozhun100 #81846 üzenetére
Lankábeles kapcsolatot, kivéve ha szereted szívatni magad wifivel.
-
kalozhun100
őstag
Hello, most cseréltük nagyobbra a netet, 100/10esre. Egy Cisco epc3912es modem van, illetve egy tp-link wr740n wifi router. Pici a wifi router, nem hozza a sebességet, Xboxon akad a multi játék. Nagyjából minden wifiről megy. Milyen Routert tudnátok ajánlani?
-
Nocens
csendes tag
Sziasztok!
A flip szolgáltató által biztosított WiFi router-el (Huawei HG8245H) vagyunk elégedetlenek (gyakran beszakad a wifi, amit aztán csak újraindítással lehet visszahozni), amikor panaszt tettünk lecserélték egy ugyan olyanra. Ennek a helyére szeretnénk egyet, ami megbízhatóan működik szakadozás nélkül.
-Tégla családi ház (150m2).
-Net sebesség: 150 Mbit/s
-Jelenleg 5 mobilt, 4 laptopot és egy ps-t kellene WiFi-n kiszolgálnia és 1 TV-t és 3 PC-t kábelen (A jövőben lehet, hogy több eszköz lesz).
-Kb 80 kHUF a keret.
-Inkább fogják a szomszédok is a jelet, mint hogy a házban ne legyen.
-Nem tudom, hogy le lehet-e cserélni a szolgáltató által adott routert, vagy mögé kell-e kötni az újat (a kábeles része jól működik szóval ez végül is nem nagy baj).
-Ha lehet ne Xiaomi vagy Huawei legyen.
Illetve melyik éri meg jobban? Jövő állót venni egy kicsit drágábban, vagy venni egyet, ami most átlagos, és a jövőben úgy is olcsóbb lesz az akkori átlagos?
Köszönöm előre is! -
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.A T-home most cserélte le a régi vezetékeket optikaira,de a sebesség nem éri el az előfizetett értéket(150/50).Többszöri méréssel mindig csak kb 94/50-ér el.Közben kiderült,hogy a jelenlegi router nem bír csak 100mb-t(Xiaomi Mi Router 3).Gondoltam veszek valami jobbat,gyorsabbat mert úgy is szeretnék hűség hosszabbításkor emelni a sebességen.Kinéztem párat,segítsetek eldönteni melyik jobb megbízhatóbb,és időt állóbb.
TP-Link Archer C7 AC1750
Asus RT-AC65P AC1750Mbps
Ha van más ajánlatotok azt szívesen fogadom.
Szerintem max 30000ft szánnék rá.Családi ház 40cm-es téglafalak,kb100nm,egy szintes,2 tv,3 teló,2tablet,2pc.Ez ritka amikor mind egyszerre megy.
Előre is Köszönöm a segítséget. -
Imi1981
veterán
válasz
Essejó #81839 üzenetére
Igen kábelen bár speedteszten csak akkor tud 880-920 megabit letöltést ha az antenna Hungáriát állítom be szervernek. Más szerverrel 550-680 között tud letöltést. Feltöltést 940 megabitet tud szinte mindig! Nem tudom ehhez a routernak lehet e köze .
Wifin csak 2.4 GHz-t tud az is kicsit lassú de amúgy stabil router. Ne dobálja el a wifi jelet és három médialejátszót és egy torrentezős pc-t szolgál ki kábelen . Wifin csak kettő telót . -
Imi1981
veterán
válasz
Gubek-Einste #81837 üzenetére
Tudom és tervezem is de majd később valamikor. Most nemsokára szül a feleségem úgyhogy most nem akarok routert venni . Ilyen Gateway eszközt meg elvileg ingyen tudok igényelni és ezért érdekelne érdemes e lecserélni a szintén szolgáltatótól kapott ZTE 668-at ?
-
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Olvasgatok a Tarr Kft oldalán (a szolgáltatóm) és home Gateway eszközöket elvileg igenyelhetném . Most egy ZTE f668 routerem van amit még a 150 megabites netemhez kaptam de már 1000/1000 megabites netem van és csak 2.4 GHz wifije van. Ezek az eszközök link link. Hardverilag erősebbek ezek a routerek mint a ZTE 668 ? Wifit tudnak 5 GHz -t ezek a Gateway eszközök az látom de amúgy hardverileg erősebb e az érdekel. Nem értek annyira hozzá. Kösz előre is a segítséget!
-
-
humigabi
aktív tag
válasz
ttwepinefrin #81832 üzenetére
-
Pixx96
aktív tag
Sziasztok
Van itt olyan aki 68u ról váltott 65p-re? Kiváncsi lennék a véleményére mert én a napokban vettem egy új 68u-t E1 (1ghz) verziót és elég nyögvenyelősen viszi az 1000-es netet. Konkrétan egy fullHD youtube mellett beesik 15-20MB/s-re a letöltés mondjuk egy steam játék letöltés vagy torrent közben az addig 80MB/s-ről... ami nekem kicsit zavaró.
-
humigabi
aktív tag
válasz
ttwepinefrin #81826 üzenetére
Nem a wifihez van, ahhoz csak belső antennája van. Én most is ilyet használok, nem írtam volna olyat, amiben nem vagyok biztos.
-
humigabi
aktív tag
válasz
ttwepinefrin #81824 üzenetére
Huawei B525, Huawei B535, mindkettő MIMO, vagyis két csatlakozós.
-
ttwepinefrin
tag
Üdv!
Tudnavalaki olyan 4g LTE routert ajánlani amire külső antennát lehet kötni, a gyér térerő miatt? -
Scale
őstag
válasz
Gubek-Einste #81807 üzenetére
Én is ezeken az osszekotesen gondolkoztam. Próbáltam eddig repeater módba rakni az asust, mert ez tudja ezt a funkciót alapbol, viszont ugyanazzal az ssidvel próbáltam mint a dlink 2.4 és 5ghz-es ssidje, de valamiért az Asus közelében nagyon gyatra volt a sebesség, mintha akadt volna. Olyan mintha összeakadt volna a két ssid és nem is egy hálózat lett volna.
Apkent vajon ez más lesz?Egy fontosabb kérdés: az Asus lehet a fő router a telekomos modem után és akkor AP a dlink ami 2.4 és 5g-t is nyomja? Azért lenne jobb mert ahová raknam a dlinket ott vannak jócskán azok az eszközök amik ki tudják használni az 5g-t (telefonok, tv box, PS).
Egy ssidvel menjen az összes? Illetve a két csatornát is érdemes egy ssidre rakni vagy ezt hogy szokás?
Köszi
-
Moby
veterán
válasz
gtx560unlock #81725 üzenetére
Van számottevő különbség a hengeres AC2100 meg a tégla AC2100 között?
-
Essejó
veterán
válasz
Gubek-Einste #81819 üzenetére
Ami jó lenne ha kábellel kapcsolódna a lentihez.
-
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
Routert vennék egy 300/500/1000-es nethez, még nincs eldöntve a sebesség. Kis alapterületű, kétszintes családi ház. Elég sok wifi eszköz lenne rá csatlakoztatva, így nem is annyira a szuper sebesség, inkább a stabilitás és lefedettség lenne kulcsfontosságú. Tv, 3 telefon, tablet, 2 laptop, playstation, sonos hangfalak (3-4 db). Van pár régebbi eszköz, így kell 2.4 ghz és 5 is. Nem bánnám, ha már wifi 6-ot is tudná az eszköz az időtállóság miatt.
A földszinten lenne a router, nem tudom az emeletre kellene-e pluszban egy wifi repeater, vagy nagy valószínűséggel elég az alap.
Usb, nyomtató, hdd stb nem lesz közvetlen rákötve, torrent sem szempont, gyári fw-rel szeretném használni. Gyakorlatilag semmi extra funkció nem szükséges, nem kell hogy játékos legyen (rog pl), szóval csak alap, de azt frankón tudja.
Árban olyan 50-60k reális? Ha van ennyiért, szuper, ha drágább, akkor inkább lemondok pl a wifi6-ról.
A válaszokat előre is köszönöm! -
webb04
csendes tag
válasz
szaboi6512 #81814 üzenetére
Köszönöm.
-
webb04
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy HUAWEI PM M5 Lite notebook,illetve van egy csak netezésre szánt SIM kártyám.A gépben nincs SIM olvasó.Milyen zsebwifit ajánlanátok?Mire érdemes figyelni?Nem sürgős,szóval ebay,ali is mehet.
Előre is köszi Bálint - remélem,hogy nem off! -
-
Schaeffer
újonc
válasz
Gubek-Einste #81806 üzenetére
Okés, nagyon szépen köszi a segítséget!
-
dudzsi
tag
Sziasztok! TP-Link MR6400 router megy Tmobilos internetes simmel? Mert párhelyen olvastam a multbol hogy a telenort meg a vodafonet preferálja jobban. Használ valaki Tmobilossal?
-
-
válasz
Schaeffer #81794 üzenetére
Ha nem fedi le az egészet, akkor az AP-kat vezetékesen kell rákötni a routerre, vagy tudnak kommunikálni WiFin?
Ajánlott vezetékkel megtenni.A kültéri eszköz alatt mit értesz? LTE antennát, mint pl. a Telenor által ajánlott "ATK-LOG ALP LTE antenna", bedugva a routerbe? Vagy valami mást?
Nem, olyan eszköz amely csak a mobilnetet kezeli és a router-nek csak egy sima Ethernet kábelen adja tovább a netet amit dual WAN beállítással el lehet osztani a belső hálózat számára.
Ez lehet antennával egybeépített kültéri eszköz is vagy olyan LTE modem amelynek kültérre helyezett antennái vannak.#81795
Dedikált eszköz alatt LTE antennát értesz? És ha igen, akkor ez mehet a routerbe bemeneti jelnek, vagy ezt is jobb közvetlenül a gépbe csatlakoztatni, mint az USB-t?
Nem, ez lehet antennával egybeépített kültéri eszköz vagy olyan LTE modem amelynek kültérre helyezett antennái vannak. Az ilyen eszközt már nyugodtan lehet a router-be is kötni mert nem lesz sebesség csökkenés.És ezeket vezetéken kellene összekötni egymással, vagy látják egymást anélkül is? A leírásukból nekem úgy tűnik, hogy ezek még nem tudnak WiFi mesh-t, de pl egy RT-AC68U már igen, a MaCS_70 által ajánlott (bár nyilván másik árkategóriában leledző, de cserébe ax-et is kezelő) RT-AX92 pedig nyilván igen.
Ha beruháznék most valami jövőállóba és feljebb mennék árban, ott mi az ajánlás?
Sajnos az AC65P és az AC1200GU nem AiMesh képes (egy firmware frissítéssel még lehetnének) így csak vezetékes kapcsolattal köthetőek össze de AiMesh esetén is ajánlatosabb lenne a vezetékes kapcsolat kiépítése az eszközök között a stabilabb működés miatt.
Drágábban az AX58U vagy AX92U lenne mint ajánlott eszköz.#81796
Köszi szépen Neked is, ez is elég jól hangzik, az egyszerűség ebben az esetben komoly vonzerő, nem fog rosszul esni, ha nem kell napokig konfigurálnom / keresnem a mesh eszközök optimális helyét.
Dehogy nem kell, minden wifi-s eszköznek meg kell találni az optimális helyet, főleg egy több eszközös rendszerben.Ha mégis kell a mesh, ahhoz mi a javasolt elsődleges / másodlagos eszköz?
Az Asus AX58U vagy AX92U lennének az ajánlott eszközök. -
Scale
őstag
Sziasztok!
Eddig egy kisebb lakásban használtam egy ASUS N18U típusú routert és most házba költöztünk, viszont itt vannak bizonyos pontok a házban ahova eléggé gyérül jut el a jel, illetve főleg ezeken a pontokon a tv box (xiami mi box s) és a ps4 is elég gynegén fogja a jelet. Volt itt egy DLINK DIR842-es router amin van 5g is, most ezt raktam üzembe, viszont nem sokkal jobb a helyzet ezeknél az eszközöknél.
Igazából a router környékén tök jó a sebesség (telefonon 5g-n 200mbs, 2,4g-n meg olyan 50-75), ezzel meg is lennék elégedve ha máshol is ilyen lenne adott sávon, így nekem szerintem maga a hatótávolsággal, lefedettséggel van gond itt, nem a sebességgel amit nyújt bármelyik router.
Erre mit tudnátok javasolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- ASUS routerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nők, nőügyek (18+)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Eladó SAMSUNG Odyssey G3 LS24AG320NRXEN 24'' Sík FullHD 165 Hz 16:9 FreeSync VA LED Gamer monitor
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest