Hirdetés
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
ASUS RT-AC1200GU Router ezt ajánlották korábban 18k az Euronics-ból.
-
Cs1csó
titán
Az összefoglalóban van arról szó, hogy ajánlani csak azokat a routereket ajánlják, amikkel viszonylag SOK - és döntően - pozitív tapasztalat van. Tehát ha jön mondjuk egy revízió egy régebbi bevált típusból az sem lesz automatikusan ajánlva a teszteletlensége miatt.
Amit én látok pl. az árukeresőn ,hogy a TP-Link és az AUSUS router-ek mennek inkább a többiből jóval kisebb mennyiségben talál gazdára esetleg mostanában a Xiaomi még kezd felpörögni.
-
Kátai
senior tag
A TENDA miért nem ajánlott gyártó? Ilyet néztem (TENDA AC10 AC1200) ki.
Ha annyira nem ajánlott akkor árban,tudásban helyette mást tudtok ajánlani? -
TeeJay
félisten
válasz
erikke17
üzenetére
AC1200GU inkább
AC57U V2 sima 1magos procis és páran írták hogy eléggé szenved ha nagy a forgalom rajta
wifiben király mert szintén wave2 MU-MIMO már de el lett szúrva azzal hogy nem olyan bika a proci alatta mint az AC65P-ben meg az AC57U V1-ben amivel egyezik az AC1200GU is
ott 2magos 4 szálas Mediatek MIPS proci van valódi HWNAT-al
-
erikke17
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szuper köszönöm a választ :)
Esetleg egy AC57U v2? -
válasz
cappa72
üzenetére
Végülis vettem még egy TP-Link wr 841nd-t (v10), és ez leváltotta a 842nd-t.
Péntek óta béke van. Eddig működik.
A gyerekek azt mondták, hogy most nem szaggat (gondolom játékoknál...).
Mad ma, amikor újra online tanóráik lesznek, kiváncsi vagyok mennyire lesz jól használható az egsz hálózat. Úgy, hogy én is hóból dolgozok (mármin hómofisz). -
-
erikke17
őstag
Sziasztok

Szeretnék új routert venni de el vesztem a rengetegben. Néztem ajnálott listát csak nem tudom aktuális e még vannak e újabbak amik ajánlottak. Jelenleg egy RT-N10 van Tomato fw-vel. Viszont koros már be lassul, wifit el dobálja stb. Most egy tanyanetet szolgál 10mb/s 1-2 hónap múlva jön az optika már itt van kapuban FTTH szóval előre gondolkodom. 250mb/s lenne a csomag amit majd tervezem.
Routerre kb egy 25k lenne. Semmi komoly elvárás csak legyen stabil
Wifi jólenne ha gyors lenne akár 5Ghz is jöhet, mivel sokat streamelem xboxot PC-re wifin keresztül van konzol csatlakoztatva ha azt el inditom el hasalt dolog. Eszközök többsége wifin kapcsolódik 5ghz képesek, tablet, telefon, notebook stb egy az asztalim meg médialejátszó megy kábelen keresztül.Előre is köszönöm.

-
mrmft
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ok, latom.
-
Dragon3000
nagyúr
A szülői felügyeletnél is lehet készülékenként állítani a dolgot:

(#80482) Ébri
156mm magas a router+ az antennák, ha egyenesen állnak, akkor 310mm magas lesz, le lehet hajtani őket, de akkor kérdéses milyen lesz a wifi, ilyenkor kb 180mm magas.
(#80484) Ébri
Ezt szerintem minden router tudja, az ac65p is. -
Ébri
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Manualban nem találtam, biztos bénán kerestem, de WAN MAC címet meg tudok adni Asus progiban is, ugye? Tehát hogy ne a router eredeti MAC-jával mutatkozzon be ISP-nek, hanem azzal, amit megadok.
-
mrmft
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Az AiProtectionban - szuloi felugyelet - idobeni utemezes alatt lehet, kliensenkent megadni, hogy mikor ferhet hozza az azdott kliens az internethez. Vezetekes es vezetek nelkuli eszkozokon is ugyanugy beallithato. Lehet rosszul fogalmaztam az elozoben, en ezt anno nem lattam az AC65P-ben. Nem az idozitett WiFi ki-bekapcsolasrol volt szo, hanem a szuloi felugyeletrol.
@80481
Kliens fuggo, nalam az AX-es router sokat lenditett az AC-s klienseken is, es 5GHz N kliensen is. 2,4GHz-et nem hasznalok, arrol nyilatkozni nem tudok. Ha AC66U B1 arban gondolokodsz inkabb tennek hozza es AX56U-t vennek. Te sem hasznalsz sok klienst ahogy leirtad, igy boven eleg. -
Ébri
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Köszi! Asus honlapon úgy látom összekeverték a cm-t a mm-el, legalábbis remélem nem 156 centi magas. Úgy látom polcba nem fog beférni. Antennái csak felfelé meredezhetnek? Háttér: nappaliátrendezés esetén számítok némi vitára.
-
Süvi
őstag
Sziasztok!
Az elmúlt héten volt egy kérdésem és kaptam is sok tanácsot, de egy kicsit most elbizonytalanodtam.
(UPC500-as net, 150mn-es hosszú családi ház, UPC modem és router a ház közepén.
A lakás egyik felén 4k TV, Apple Tv, Online stream, a lakás másik felén számítógép.
A középen lévő modemtől Cat5e be van húzva a lakás egyik és másik felén lévő szobába.
Arra gondoltam, hogy vennék 2 routert AP-ként (switch) beállítva a két szélső szobába)Egyenlőre 1 db Asus1200GU készüléket vásároltam, ami jól működik, de biztosan kell még vennem 1 vagy lehet, hogy 2 másik eszközt. Valaki javasolta, hogy miért nem mesh, erre látom, hogy a héten elég jó áron (40.000) van TP-link AC1200 DECO M4 (3-PACK)
Mivel apukáméknak szeretném jól beállítani és a keret nem túl sok, ezért a következőt kérdezném:
- Nem járnánk-e jobban, ha visszavinném az Asus1200GU-t és helyére megvenném a TPLink Mesh csomagot? UPC router modem módban lenne és a három DEco M4 egység pedig az UPC routerre csatlakozna Cat5e kábellel.
Az asztali PC szintén kábellel lenne összekötve az egyik szobába elhelyezett Deco M4-gyel, az Apple TV pedig szintén kábellel a másik szobába elhelyezett Deco M4.
Nagyon köszönöm -
szaboi6512
őstag
Üdv!
Régebben olvastam hogy le lehet cserélni Asus routerre kötöött HDD-n a web controllt.
Merlin FW!
Kereső nem segített. Tud ebben valaki segíteni?
Ez kellene, ha lehetséges.
Köszönöm -
mrmft
senior tag
100as nettel nem fogja ontani a hot. A fentit az allando gigabites torrenttel tapasztalta, teged gondolom nem erint. Szuloi felugyeleten tul - IP alapjan utemezve lehet a WiFi-t tiltani illetve engedelyezni (orakan megadva pl. 9:00-10:00 kozott engedi csak az eszkozt hasznalni) az AC66U B1/AC68U-ban, ezt tudtommal az AC65P nem tudja. Ha 30 korul gondlokodsz en egy AX56U-t is megneznek, papiron tudom gyengebb, de a gyakorlatban 1x1, 2x2 kliensekkel 5GHz-en bizotsan nem, sot. A plusz funkciok es szolgaltatasok ugyanugy bennne vannak. 20 alatt lasd #80467.
-
Ébri
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
-
-
Ébri
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Egyre csábítóbb
E-könyv olvasóra sikerült egyszer úgy tenni alternatív fw-t hogy fél napig próbálkoztam, mire használható lett újra, azóta lettem erősen óvatosabb. Bár továbbra se gyári olvasóprogramot használok ott se
. -
Ébri
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Első hsz-ben nagyrészt írtam, de:
Falakat a régi router is bírja (max 2-3, a födém betonja lehetne szűk keresztmetszet, de mostani WR541 is átviszi), nyeles telek, szóval <5 hálózatot látok max. 1-es erővel a 3-ból.
Net most 100, de jelenlegi router miatt nem upgrade-eltem 250-re, s remélem hogy fejlesztenek továbbra is. Szóval ilyen téren jövőbiztosat szeretnék.
3-4 LAN, 7 wi-fi, de igazán párhuzamosan ezekből a 3-4 lan megy együtt, ill. 3-4 wifi.
Egyéb igény: szülő felügyelet, minél jobb konfigolhatóság/felügyelet. -
-
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Általánosan ajánlott eszköz az Asus AC57Uv2 vagy AC1200GU lenne 20k alatt, felette az AC65P az ajánlott választás.
Köszi, igazából garit nem akarok veszteni miatta, amúgy nincs bajom az ilyen mókolásokkal.
Nyom nélkül visszatehető a gyári firmware minden eszközre vagy már annyira megrottyant az eszköz, hogy nem lehet kideríteni, hogy mi is volt rajta.#80459
Köszi! Ez a rengeteg felesleges USB ne lenne rajta
De a zárójelesek valóban jónak tűnnek.
Manapság már alapnak számít az USB port a legtöbb eszközön, USB port nélkül már alig kapni eszközt. -
-
-
h1mpi
félisten
Nekem sima gyári szoftver fut rajta, annyi hogy FW-t frissítettem a legújabbra. Openwrt-ben nem vagyok jártas. Mondjuk 35m-re nem próbáltam a kertben, de ahogy Te is mondtad a házat lefedi szépen. Esetleg Neked megoldás lehet egy range extender, Nekem szépen működött. Most kimentem a legtávolabbi pontra (12 méter és ott 50 mb/sec-el jön a net)
-
Ébri
senior tag
Keretet nem tudom
. 30e-nél többet nem szántam rá, de számomra felesleges dolgokra nem szeretnék költeni, s nem tudom, egy 15-es routernél mennyivel jobb az én céljaimra egy drágább. Ugyanakkor ha drágábban van a tökély, akkor meggondolom.Szerintem AC elég, leginkább mert az AX még túl új, legalábbis új szabványoknál sokszor úgy érzem, a userek béta tesztelnek. (Meg ha jól gondolom, ax routerekből a normálisabbak jóval drágábbak, mintegy újdonásig felárként.) AX-nél a felügyelhetőséget biztos, hogy fontosabbnak érzem.
-
BossBoss
őstag
Sziasztok!
Tudtok olyan ár/értékben megfelelő rack kompatibilis, 16 végponthoz és 6 access pointhoz gigabites POE-s switchet?
Köszönöm!
-
blakey
titán
Bár vannak olyan routerek ahol egész tűrhetően működik a gyári rendszer és elegendő a felhasználó számára de a CFW-k általában fokozzák a komfortérzetet és sokkal jobbá teszik a routert. Egyébként el kell döntened, hogy mennyit szánsz a dologra és utána kapsz ajánlásokat. Ha visszaolvasol akkor találsz néhányat.
-
Ébri
senior tag
Sziasztok! Jelenleg egy TP-Link WR741ND v4 routerem van.
LAN telelakva (számítógép, tv, streamer, blu-ray),
Wifin csak mobil eszközök vannak, 3 telefon, 2 tablet, 2 laptop
Nyeles telek, szóval a miénken kívül jelenleg csak néhány wifi hálózat látszik.
Ház nem nagy, de emeletes, a jelenlegi egyantennás is használható mindenhol, legrosszabb vétel is kettes.
Viszont mikor feleségem dolgozik és a gyerek órán van, néha akadozik, valamint időnként eltűnik a wifi újraindításig, szóval gondlkodom, hogy lecseréljem.USB bemenet nem hiszem, hogy kellene, de az jó lenne, ha aránylag időtálló lenne, azaz friss szabványokat támogatna, s lehetőség szerint gyors legyen. Fentiek alapján erős sugárzás nem fontos. Firmware-t nem akarok cserélni rajta gyáriról (legalábbis gariidő alatt
), abból vmi olyan lenne jó, ami biztosít vmennyi szabályozást, esetleg logokat forgalmakról.Köszi!
-
blakey
titán
Az AC65P-nek gyenge a szórása, többen írták én is tapasztaltam de nekem nem kell, hogy a lakáson kívül is szórjon, OpenWrt-vel javíthatsz a helyzeten. Írtam, hogy az AC57U V1-nek pl. jobb a 2,4 GHz-es szórása és sebességben is jobb a távolabbi pontokon, igaz én CFW-vel használom a routereket. Javaslom, hogy OpenWrt-nél válaszd pl. USA-t és akkor a 2,4 GHz-es szórás is jóval jobb lesz a gyárihoz képest.
-
lacos001
senior tag
válasz
AttilaMvh
üzenetére
Igen, képben vagyok ezzel kapcsolatban.
Függ a ház attól, milyen-mekkora telket tudok levadászni és ehhez mérten lesz kb 130-150nm, nappali+3-4 szoba. Ha sikerül a 3-400nm telek, akkor emeletes lesz, ha nagyobb, 6-7-800nm, akkor egyszintes.
Csak még ki kell találni, le kell adni hová tetessem...
Emeletes... [kép] [kép]
Nem emeletes [kép]
Előtér 1, nappali 2, minden szobában 1. Eddig ez a terv. 40€ minden kiállás a kábelnak.
Ehhez mérten kell routert vegyek, mert megtartom ezt a szolgáltatót...
Persze a ház változhat, van pár terv és az idő sem sürget annyira..Jó kiépités kell, nem fogok évente matekolni ezen. -
Sziasztok!
Az otthoni wifi hálóztam hatótávját szeretném kiterjeszteni,ehhez kérnék tanácsot.
Max 10-20k között milyen range extendert/jelerősítőt tudnátok ajánlani,ami egyszerre tudja tovább sugározni az N-es 2,4GHz-et és az AC-s 5GHz-et?Mindkét hálózat használatban van,ezért fontos,hogy ezután is működjön mindkettő.
A ház egy 80nm-es családi ház,a ház egyik sarkában van az Asus RT-AC85P főrouter,a falak miatt a másik átellenes sarkában,vagy hátul az épület mögött az udvaron már vagy gyenge a jel,vagy el is megy már 2,4-nél is,az 5GHz meg gyakorlatilag folyamatosan szakadozik már a ház hátsó felében is.Vagy esetleg adjam el a routert és ahhoz az összeghez dobjam hozzá az extenderre szánt összeget és vegyek egy Mesh szettet (2db-os) 50k körül?Ha igen,akkor erre is tudnátok nekem ajánlani 45-60k között?
Ti mit ajánlotok?
-
Joci0623
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi! Az lesz!
-
-
Joci0623
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
2 db laptop, 1 db Xbox one, 2 iPad, 3 mobil, 1 Apple tv, 1 chromecast.
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Tartalom streamelés házon belül (Plex), nagyrészt sd tartalom (mese a gyereknek), néha HD tartalom, de semmi 4K vagy ilyesmi.
Általánosan ajánlott eszköz az Asus AC57Uv2 vagy AC1200GU lenne 20k alatt, felette az AC65P az ajánlott választás.
a lényeg annyi lenne hogy a 3 falat ami a legtávolabbi helységig az útjában van átvigye, úgy hogy a legtávolabbi ponton mèg használható legyen a net. Kb ennyi.
Mit lenne érdemes választanom? Egy jobb Router? ( ha igen milyet?)Repeater? Esetleg más???
Kezdetnek egy saját router beüzemelése lenne az ajánlott, ha nem lenne elég a lefedettség/sebesség akkor egy újabb eszköz kellene kábellel bekötni egy másik helyiségben.
ami szóba jöhet az a strong wi-fi mesh kit (1610) amit a telekom ajánl (kuponnal 10 e Ft most), vagy a már említett Asus ac 65p, nem tudom melyik lenne a jobb.
a legfontosabb hogy stabil erős jel legyen mindenhol.
Köszi! -
válasz
Monyos
üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Általánosan ajánlott eszköz az Asus AC57Uv2 vagy AC1200GU lenne 20k alatt, felette az AC65P az ajánlott választás. Hosszútávra tervezés miatt érdemes lenne egy jobb eszközt választani.
-
válasz
Joci0623
üzenetére
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Általánosan ajánlott eszköz az Asus AC57Uv2 vagy AC1200GU lenne 20k alatt, felette az AC65P az ajánlott választás.
Mit lenne érdemes választanom? Egy jobb Router? ( ha igen milyet?)Repeater? Esetleg más???
Kezdetnek egy saját router beüzemelése lenne az ajánlott, ha nem lenne elég a lefedettség/sebesség akkor egy újabb eszköz kellene kábellel bekötni egy másik helyiségben. -
válasz
joczo1337
üzenetére
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen router mellé kellene az eszköz?D-link DIR-842-ből láttam párat jó áron,illetve most egy Tenda AC6-ot.
Nem ajánlottak.IPTV menjen rajta(most hirtelen nem ugrik be,de van valami funkció amit a switchnek támogatnia kell,hogy menjen)
IGMP Proxy és IGMP Snooping kell az IPTV-hez. -
-
Monyos
aktív tag
sziasztok!
Adott egy kisvárosi Internet + IP TV (1 box) + telefon előfizetés VDSL2 vonalon a szolgáltatótól kapott routerrel.
Az itt elérhető maximális sebességet (LE 11 / FEL 1.5 Mbps) stabilan hozza és szinte a teljes családi házat le is fedi, viszont egyáltalán nem tudja megfelelően kezelni/elosztani a terhelést.
Ha az internet irányába valamilyen nagyobb forgalmat bonyolít egy eszköz (akár wifin akár kábelen), akkor minden más eszköz elnémul és használhatatlanná válik az internet.
Elméletileg ez a VDSL2 velejárója, akár le akár fel elfogy a sávszél akkor megakassza a netet.
Ez most lett igazán dühítő, hogy 100%-ban itthonról dolgozom, így sokszor kell szólnom a családnak, hogy függesszék fel az intenzív net használatot egy kis időre amíg befejezem az adott feladatot.
Ezért egy olyan routerre lenne szükségem, ahol beállíthatom, hogy a munkás PC prioritást élvezzen és ne tudjuk leakasztani a netet. Azzal sajnos tisztában vagyok, hogy a 11 Mbps könnyen elfogy, de valamilyen megoldást jó lenne találni. A sebességből adódóan viszont talán nem érdemes 20k feletti routerre befektetni. -
lacy86
addikt
Koszi sracok.
@qnadam jogos, nem neztem vissza. 👍
-
tobias40
veterán
válasz
lacy86
üzenetére
Nekem egy Huawei LTE CPE E5186s+ 2 (23.000-ért adtam el)külső antenna volt telenoros kártyával, és meglepően jól muzsikált itt vidéken.De előre nem fogja neked senki megmondani milyen lesz a sebesség és a többi mert nagyon függ tőle hogy mennyi és milyen torony van a közelben és mennyien vannak rajta.
Nekem szerencsém volt mert átlagban egy két szintes házban mindenhol megvolt a 40/25 mega!
-
válasz
lacy86
üzenetére
Igen, az bizony egy visszatérő kérdés, kicsit visszakeresve találsz egy szép ajánlott listát, amit én megtoldanék még a Mikrotik LTE-s routereivel. Ezek különösen gyengébb vételi viszonyok között járhatnak komoly előnnyel, mert eleve kültériek, ráadásul három kivitelben három irányítottsági szintű antennával készülnek.
MaCS
-
lacy86
addikt
Hello,
Egy nem mindennapi kerdessel fordulnek hozzatok.
olyan routert keresek amivel mobilnetet tudok hasznalni.
konkretan SIM kartyas a router.
lehetoleg antennas legyen.Igen , tudom fura kerdes de hatha valaki tud tapasztalatot vagy tipust ajanlani.
Elore is koszonom.
-
Joci0623
csendes tag
Üdv! Következőben kérnék segítséget, adott egy 100 nm családi ház, gigabites telekom net, illetve a hozzá adott sagemcom Router. Sajnos a ház végéig nem ér el a wi-fi jel (3 fal van a Router és a felhasználási hely közt). Mit lenne érdemes választanom? Egy jobb Router? ( ha igen milyet?)Repeater? Esetleg más???(20-25 e keret lenne rá! Köszönöm a válaszokat!!
-
törölt tag
WPA3 nincs az RT-AC65P-ben

Az új kiszemelt:
Asus RT-AX58U
-
joczo1337
tag
Sziasztok!TP-Link C20 AC750-es routeremet sikerült eladnom,úgyhogy ehelyett keresnék valami access pointot használtan,lehetőleg minél kevesebb pénzért.
Amiknek meg kéne felelnie:gigabit LAN,és IPTV menjen rajta(most hirtelen nem ugrik be,de van valami funkció amit a switchnek támogatnia kell,hogy menjen)
D-link DIR-842-ből láttam párat jó áron,illetve most egy Tenda AC6-ot.
Ezekről mi a véleményetek?5-6ezer körül kapni őket használtan.
Köszi! -
Márton
nagyúr
Archer C2 routeremen egyik napról a másikra elment az 5GHz ac wifi.
Nem jelenik meg egy telón sem a listában, holott eddig mindig ezt használtam, mert gyorsabb az átvitel. 2.4 az van. Auto/manual channel, több restart is volt már..
Van ilyen, hogy megdöglik az 5ghz chip?
-
Giovanny
őstag
Üdv urak,még mindig nem tudtam megvenni a routert,de most már nagyon muszáj lesz. Eddig az ajánlott Asus 65P nézegettem,de most találtam egy Linksys MR8300 -ast,szóval tudom hogy nem egy árkategoria,de semmi tapasztalatom e téren pláne Linksys nem is volt soha.Jelenleg egy Asus RT-N16 van ottnon,és 1000/1000 nethez már nagyon nem ok
Lényeg egy tégla családi ház 120nm lefedettségét kellene biztosítania. -
válasz
tknof1871
üzenetére
Vegyek valami olcsó új vagy használt routert ilyen másodlagos vagy slave routernek amit az okos otthon használ? Vagy fordítva, cseréljem le a most használt Asus RT-N56U-t?
Jobb megoldás az ha a fő router lesz a friss beszerzés, pl egy Asus AC65P, és a jelenlegi lesz a másodlagos eszköz. -
tknof1871
őstag
Üdv!
Második router használatát javasolják ha okos otthon / smart home építésébe kezd a user. El kell különíteni az okos otthon eszközeit az otthoni hálózattól amin a PC és telefon van. (A DIY irány érdekel, home servert csinálni Raspberry Pi vagy más single-board computer felhasználásával.)
Jelenlegi helyzet: panel; 1,5 szoba, 50 m2, 1 PC + 1 okostelefon, 1 router Asus RT-N56U Black Diamond 600Mbps kétsávos gigabites wifi router 2db USB porttal H/W Ver: B1.
Vegyek valami olcsó új vagy használt routert ilyen másodlagos vagy slave routernek amit az okos otthon használ? Vagy fordítva, cseréljem le a most használt Asus RT-N56U-t?
Az Asus RT-N56U-ra eddig nincs különösebb panaszom. Csak 5 GHz-en használom a wifi-t. A telefon esetében hamar gyengül a jel ha távolodok. Ha nem abban a helyiségben vagyok mint a router akkor néha a telefon random elveszti a routert. Kikapcsolom a telefonon a wifi-t és rögtön be, akkor újra rákapcsolódik a routerre. (Valamiért a reconnect magától nem megy gyorsan). Nem tudom miért van, az LG G4 ilyen vagy az a baj hogy a telefontokban sok a fém és leárnyékol, akadályozza a wifi-t. (De ettől a toktól jó merev, szerintem ha ráül valaki akkor se hajlana meg a telefon). Ha úgy fordulok hogy a G4 és a router közé kerülök akkor is néha elveszti a wifi kapcsolatot és max 3 méter van a router és a G4 között és ugyanabban a szobában vagyunk.
PC vezetéken csatlakozik a routerhez. Ez mindig hibátlan volt.
-
AttilaMvh
tag
válasz
lacos001
üzenetére
Ami a házépíttetést illeti, érdemes lenne eleve bekábelezni Utp kábellel is, hogy utólag bármelyik helyiségbe beköthess routert AP módba,vagy bármilyen más eszközt, anélkül hogy szétfúrd a falakat, vagy külső kábelcsatornát használj falakra erősítve. De ezt biztosan tudod te is

-
válasz
scott_free
üzenetére
A stick-es megoldással az a fő gond, hogy figyelni kell a kompatibilitásra és sokszor gyengébb sebességet tud mint a közvetlenül a gépbe dugott esetben.
-
TeeJay
félisten
válasz
qnadam
üzenetére
AC65P-ben
5GHz-en ez a 4 beállítás vanAUTO
N-only (maximum 20/40MHz-et enged és kilövi az AC-t)
Legacy (kilövi a választási lehetőséget hogy 20/40/80MHz)
N/AC mixed (ezen van nálam és ez tökéletes fix 80MHz-en)tobias40:
neked Broadcom procis routered van ott nem lehet csak azt a kettőt állítani ezek szerint
értelem szerűen AUTO-n kell az 5GHz-et tolni, de az AC87U-ban nem két 5GHz-es wifi van?
Egyik N-es 5GHz másik meg AC5GHz nemde? -
válasz
scott_free
üzenetére
openwrt-vel elég sokféle sticket össze lehet hozni. egy olcsó hilinkes huawei például jó lehet, csak a dupla nat lehet probléma (dmz-vel kikerülhető, de azt a sticknek is tudnia kell).
-
scott_free
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm, akkor lehet, hogy elengedem ezt a sim-kártyás router dolgot.
Amúgy stickesben van olcsóbb, ami működik is? (mármint ami működik usb stickes 4g-modemmel) -
TeeJay
félisten
válasz
tobias40
üzenetére
2,4GHz N-only
5GHz N/AC mixed én ezt írtam
Asus routernél biztos van ilyen beállítás neked meg Asus van nemde?
2,4GHz-en B vagy G adaptert már szinte senki sem használ lévén hogy kb. 10éve van már N-es wifi minden laptopban5GHz-en meg csak a komolyabb wifik tudnak N-es verziót, a többi már mind AC-t használ azért nincs 5GHz-en AC only mód csak N/AC mixed
illetve azt is írtam hogy 2,4GHz-en ne szenvedj 40MHz szélességgel mert bekavar
tedd 20MHz-re és keress 1-13 között olyan csatornát ahol a legkevesebb szomszéd wifi van -
lacos001
senior tag
Akkor mindenféle aggodalom nélkül választhatok ezek közül, nem nyúlok mellé?
Bár gondolom nem poénból irtad
A későbbiekben is jól fog jönni...épittetünk házat, bár ott vmi komolyabb lesz kitalálva, akkor úgyis bepörgök...
kösz
-
tobias40
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Netflix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 13 128GB,Vodafone,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Dr.NX