- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek.
Mi a különbség az ASUS RT-AX58U AX3000 és az ASUS TUF-AX5400 Route közt? Ha jól emlékszem korábban otthoni használatra itt ajánlottátok (valamiért most nem találom azt a hozzászólásom) az AX58U eszközt, de az AX5400-as jelenleg kedvezőbb árú lenne.
Van tapasztalat az AX5400-al?
Illetve melyikre telepíthető vagy majd támogatott lesz rajta a custom firmware (openwrt,ddwrt,tomato...stb)?
Megéri azt választani vagy inkább az AX58U?Köszönöm előre is,
-
Zoleee89
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #81852 üzenetére
Ahol nem tudok használni vpn-t? (pl. céges gépről)
A régi router a melléképületben lenne, de egyenesen rá látna egymásra a 2 eszköz.(egy ablakon keresztül)
Az új pedig egy emeletes ház felső szintjére kerülne (kb egyik oldal közepén ablak mellett) kb. 4 tégla falon és első szinten 1 falon kellene átmennie. -
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék kérni egy kis segítséget router választásban, jelenlegi hálózat bővítéséhez.
Jelenlegi eszközök:
- 100/10-es internet, de valószínűleg nagyobb csomagra fogok váltani (digi1000)
- TL-WR1043ND és egy Tenda 8 portos Gigabites switch (sg108)
Kapcsolósó eszközök:
4 kamera (kábelen), 2 asztaligép (kábelen), 3 TV (kábelen), 1 Laptop (wifi), 1 nyomtató (usb), 1 NAS (kábelen), 3-4 telefon (wifi), SonOff kapcsoló, esp8266-os eszközök és további okosotthon eszközök (kb 16-20)
Elképzelésem a következő lenne:
Jelenlegi TL-WR1043ND routeren lenne 3db kamera és 1-1 esp8266-os eszköz. Ez kapcsolódna vezetéknélkül az új reouterre.
Az új routeren lenne USB-n egy nyomtató (ezt akár a nas-ba is tudom kötni, ha nincs a routeren usb port), a NAS, 1 asztali PC és a 8 portos switch, vezetek nélkül 8-12 SonOFF/esp8266-os eszközök 1 laptpo és 3-4 mobiltelefon/tablet kapcsolódna. A Swicth-re kerülne 3 TV, 1 kamera és egy asztali PC
Mennyire számít újnak vagy egyedinek külső elérés esetén nem számokat használni, hanem megnevezéseket? Pl.: XY.com/nas – megadott portra átfordítaná.
Külső hálózatról elérni a routerhez és a beállításokhoz? Esetleg VPN?
Tervben van még további eszközök beszerzése is okosotthon kialakításához (termosztát, kapcsolók meg kitudja még mi).
Szerintetek mennyire jó így az elosztás, egyes eszközök leterheltséges?
Tudnátok ajánlani egy routert, ami összefogná a hálózatot?
Árban nem tudom mennyi lenne egy ilyen router. Tudnátok ajánlani egy normálist, ami tudja a külső hálózatról való elérést, a karakteres port fordítást (ha ennek nevezik) és egy olyat ami csak a hálózatott szolgálná ki (kb. 15-20eFt körül) ?
Bocsi, ha kicsit összeszedetlen voltam és túltoltam. (próbáltam nem az lenni) -
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy wr542g-s routeren le lehet-e szabályozni valahogy a másodpercenkénti ARP csomagok számát az internet felé?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Zoleee -
Zoleee89
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #14213 üzenetére
Még olvasgatok majd szerintem, mert ott tartok hogy nem tudom melyiket vegyem meg.
Mi a probléma a stabilitásukkal?
Köszönöm az eddigi segítséged és információkat.
Zoleee -
Zoleee89
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #14204 üzenetére
Igen csak ez az ASUS WL-500W lesz a végén, kicsit lassú az usb elérése ahogy írod.
TP-LINK 1043ND openwrt-vel sikerül felkonfigurálnom akkor lesz rajta swap is? és akkor aránylag gyors stabil routert kapnék? ami elméletileg bírná egyidejűleg 10-20 torrent megosztását is?
Köszönöm szépen az eddigi segítséged és türelmedet.
Zoleee -
Zoleee89
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #14200 üzenetére
Pc nélküli letöltés lenne a lényeg,ftp,nyomtató szerver és kívülről el érhető legyen akár a hálózatban lévő gépek is. Későbbiekben lehet bővülne még pár dologgal a rendszer, de első sorban ezek lennének a fontosak és hogy stabil legyen.
Nekem csak egy 160gbos wd merevlemezem lenne rákötve.
Zoleee -
Zoleee89
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #14193 üzenetére
Ahogy nézem nem lesz egyszerű folyamat meg csinálni router okosítása.
2,5" külső merevlemez notiról és asztaliról egyaránt megy egy usb portról.
USB HUB típusát illetően tudsz adni valami tippet amelyik bevált?
Gondolkodok még rajta és még egy kicsit utána olvasok jobban.
Remélem sikerül majd még megtalálnom az ideális routert.
Köszönöm az eddigi segítségedet.
Zoleee -
Zoleee89
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #14191 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Igazad van az ár ki maradt. 13-16 eFt szánnék rá.
USB HUB-al eddig sajnos nincs sok jó tapasztalatom pc terén, nem tudom hogyan router esetén hogyan működne. 2,5" külső merevlemez lenne rá kötve ami USB-ről kapja az áramot.
Elbírja a router?
Zoleee -
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Most szeretnék vásárolni wifis routert.
Jelenlegi internet sebességem 30/3mbit.
Olyan routert keresek ami később okosítható és van 2 usb portja.
Az egyiken nyomató lenne a másikon meg egy merevlemez.
Milyen routert tudnátok ajánlani?Későbbiekben lehetséges a sávszélesség növelése is.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Zoleee
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged