Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
v3g374
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, első blikkre jónak tűnik.
-
-
v3g374
tag
Sziasztok,
TPLink Archer C7-em van itthon, de költözni fogok ez meg marad itt.
Ezért fog kelleni egy új router és gondolkodom, hogy váltanék Asusra (akár másra is).
Synology RT2600AC lenne a legjobb, de nem akarok bankot robbantani, ezért ennek a feléért néznék valamit.DIGI 1000-hez, teljes gigabit kell belső hálóra is. Stabil legyen, és ne kelljen sokat mókolni a beállításokkal (Cisco, Mikrotik). Kb 60 nm-ig kell csak.
Tudtok valamit ajánlani?
-
Flowtation
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm akkor ez lesz!
Valaki írta itt nem rég, hogy van rá openwrt, a táblázatos listában csak a v2 szerepel, viszont ITT meg azt írja, hogy external image, ez mit jelent?
Ettől még megvehetem? -
válasz
Flowtation
üzenetére
A TP-Link Archer C5v4-gyel van a legtöbb tapasztalat így leginkább azt.
-
elodman
aktív tag
Ave!
Rengeteg ellenvélemény bukkan fel a különböző trendi ajánlott típusokkal szemben is, s már több órás kutatással sem jutok előre.
HA a hatótáv fontos (családi ház, vaskos falak és kerti net is jó lenne), akkor vajon ősrégi technológiából, pl Asus RT-N12 családból érdemes manapság szemezgetni?
- pl. Win 10 támogatás nem tuti, - bár a drivereknél kiválasztható
- s semmi extrát nem tud, de egyelőre nem is kell6 éve ajánlotta @Intruder2k5 maestro: [link]
ASUS RT-N12 D1 - Wireless-N300 „3-in-1” útválasztó/AP/hatótávkiterjesztő
(Ezt a családot pl. itt is istenítik.)thanx für any Hilfe !!!!
-
nitro16
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Köszi rálestem, elég jó teszteket olvastam róla. Volt egy teszt a faszi a 3 emeletes házba rakta be, régi routerrel a legfelső szinten ahol dolgozik nagyon fos volt a net, ezzel a routerrel meg olyan eredmények jöttek mintha közvetlen mellete lenne.... az ára azért elég magas 65k de most úgy is várok egy kicsit hátha lesz valami jó akció, akár fekete péntek fele ahol talán beesik 40-45k-ra. Figyelni fogom ezt is az biztos. Az ac86u-t lemondtam tegnap, ezzel mindenképpen jobban járnék az tutti. (Olvastam az árukeresős ac86 értékelésedet is.
)Essejó: Köszi Ez még nagyon új, nem én akarok lenni a tesztelő, illetve ezzel a márkával szemben is szeptikus vagyok, így bíztos nem vennék ilyet. De azért köszi az ajánlást.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok! Még egy utolsó kérdésem lenne. A három közül melyiket vennétek, ha teljesen ugyan az az ár?
Huawei WS5200-21 (53037204)
TP-Link Archer C6 AC1200 (MU-MIMO)
TP-Link Archer C5 AC1200 V4Köszönöm!
-
nitro16
senior tag
válasz
vicces
üzenetére
Lehet az lesz. Most jó pár oldalt elolvastam azt látom, hogy az ac85p ugyan az mint az ac65p, bár ha nyílván egy árba vannak akkor az ac85p-t veszem, de szerintem megvárom míg leakciózák. Valószínűleg ennyire komoly mint a ac86u nem is kellene illetve nem is tudnám kihasználni, azoknak jó ahol van 1000 net.
Az a baj nem tudom, mennyi a garantált netsebesség a szolgáltató felöl. Üvegszálas a net
Most ha mérem netes oldalon keresztül a ping 10ms, letöltés 48mb/s, feltöltés 52mb/s.
De torrent alatt 6mb/s-nél gyorsabban nem is tudok szedni. (Tudom ez sok mindentől is függ itt). És ez marha kevés.... lehet egy komoly router se hozna sebességbe ennél többet, de legalább stabilabb lenne a net, és ha egyikünk letölt akkor se lassulna be a másik gépen. Aztán az is lehet, hogy semmit nem érnék a váltással.A mostani ac1200 c5 4 éves, akkor volt 25k. Szóval rááldoznám én azt a többletet ha indokolt, csak nem tudom van-e értelme.
-
nitro16
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Sajnos már az elején elfogyott pár perc alatt az a pár darab ac85p a 25k áron, így arról lemaradtam. Berendeltem a 86U-t 40k-t, bár azóta olvastam jót és rosszat is bőven vele kapcsolatba, így nem igazán tudom mitévő legyek. Lehet jobban járnék, ha lemondanám és megvárnám fekete péntek körül hátha beakciózzák megint ilyen 25k árba. Vagy kiprobálom aztán, ha nem vált be a 14 napos elállás jogán vissza küldöm, bár ennek nem vagyok a híve...
Amúgy ebbe a 25-40k ársávba szerinted mit lenne érdemes venni ezeken kívűl, a feljebb olvasható felhasználásra?
-
-
nitro16
senior tag
Hali
Adott egy 200 négyzetméteres családi ház, ahol vastag tégla falak vannak. A hálózaton általában 3 laptop + 3 mobil + 1 okos tv lóg folyamat, ez mellé majd jön még egy asztali gép is a későbiekben ahol fő szempont lesz majd a streamelés is.
Most egy tp-link ac1200 c5 router van használatban, de sokszor ha egyikünk letölt akkor nagyon belassúl a másiknál a net, illetve az alsóbb szinteken alig van wifi-jel még 2,4ghz is.
(Múltkor volt net probléma is akkor kijöttek és még a szerelő is mondta jobb lenne egy acélosabb router.)Tehát szeretnék egy komolyabb stabil routert ahol a hatótávolsággal sincs gond.
Múltkor már nézegettem ezeket illetve elolvastam a hozzászolásokat is, de ebben kérném a segítségetek, hogy mit ajánlanátok. Sajnos fejből nem tudom megmondani mekkora netünk van itthon, tudom ez gáz.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ASUS RT-AC66U B1-t 35k
Asus RT-AC85P AC2400 most 25k akciósan
Asus RT-AC86U AC2900 Mbps Dual 40k akciósan.Sokat torrentezek is, szóval erre is megfelelő legyen az eszköz.
Mit ajánlanátok nekem, előre is köszönöm!

-
attilav2
őstag
válasz
SPeti1984
üzenetére
Tendát nem vennék, C5_v4-re van OpenWrt és Padavan, de csak 64mb ram ja van és 8mb flash, van usb port-ja, van már vele tapasztalat, átviszi a ~900mbit-et. C6-nak 128mb-ram ja van(masszív torrentezést emiatt jobban kell hogy bírja), flash 8mb, v2 verzióra van OpenWrt.
Találtam egy tesztet a C6_v2-ről, többek közt C5_v4-el is összehasonlítják a sebességet. Döntsd el melyik tetszik. -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi három router közül melyik jobb, melyiket érdemesebb megvenni?
TP- Link Archer C5 AC1200 V4
TP- Link Archer C6 AC1200
Tenda AC9 AC1200 -
NORBl
aktív tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ez nekem sokat nem mond.
A wifi beállítás között állítsam 1-11 közé a csatornát, és akkor úgy meg fogja találni az okos eszközöm a jelet? Telekom router sugároz 2.4 / 5 ghz n, ebből kifolyólag nem lehet valami csatlakozási probléma?
-
Egy kis magyar bemutató az új Huawei WiFi AX3 router-ről.
-
válasz
felsatan
üzenetére
Ui.: Az nem működőképes, hogy berakom a SIM kártyát egy csak erre a céra fenntartott mobilba és megosztom wifin keresztül a netet?
Alkalmi megoldásra jó csak ez, folyamatos használatra már inkább egy fix eszköz lenne az ajánlott.Sajnos a SIM kártyás eszközök elég drágák.
Ajánlható eszközök: TP-Link Archer MR200/MR400/MR600, Asus 4G-AC53U/4G-AC55U/4G-AC68U, D-Link DWR-953, Huawei B525/E5180 (Cube)
-
NORBl
aktív tag
Az miért van, hogy a régi Huawei Telekom álltal adott routert lecserélve a fekete seagemcom os ra nem tudok kapcsolódni semmilyen okos eszközzel a wifihez? A telefonom látja, nincs probléma.
De a Xiaomi Amplifier v2 - őt nem tudom működésre bírni.
Valakinek van ötlete, vagy esetleg szaktopik ajánlás?
-
NORBl
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi az infókat.
-
attilav2
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Puding próbája az evés. Hátha valaki rendel egyet
-
felsatan
tag
Sziasztok! Olyan helyre költözöm, ahol nincs vezetékes internet, csak mobilinternettel tudok csatlakozni a világhálóra. Milyen routert ajánlanátok átlagos felhasználásra, ami be tud fogadni SIM kártyát? Átlagos felhasználás alatt netezést, online videónézegetést és havi 3-4 filmletöltést értek.
Ui.: Az nem működőképes, hogy berakom a SIM kártyát egy csak erre a céra fenntartott mobilba és megosztom wifin keresztül a netet?
-
-
-
attilav2
őstag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Esetleg kipróbálhatod a huawei új, olcsó, gigabites routerét: árukereső
Hivatalos termékoldal
Ha nem hozza amit kell akkor elállhatsz, online rendelésnél azt hiszem két heted van erre.NORBl: a huawei új budget gigás routere lehet alternatíva az 1200GU-ra, olcsóbban, csak nincs még vele tapasztalat, de a specifikációk szerint ígéretes. Illetve az 1200GU-nak két előnye van, amiért esetleg érdemes azt választani: usb port és custom fw lehetősége.
-
NORBl
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Király, köszi.
Szóval a lényeg, hogy átlag felhasználás mellett az Asus 1200GU nál ebben a kategóriában nincs jobb jelenleg, ugye?
Köszi.
Jah plusz akartam kérdezni, hogyha én ezt az Asust össze dugom a telekomos routeremmel, akkor az iptv az asus ből jövő lan szállal fog működni, vagy csak közvetlenül a telekomosból?
-
phoenix1989
addikt
válasz
woodworm
üzenetére
akkor valami javaslat új termékre? ha ezzel a routerrel nem megoldhat a dolog.nem szándékozom sokat költeni erre. a lényeg hogy a 100megás netet tudja hozni kábelen meg wifin is. esetleg a 200at ha netán emelném a netet.
#82257) Gubek-Einste hiába oda való ha válasz nem igazán érkezik ott sem, én is próbáltam.
-
attilav2
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Már vettem egy 1200GU-t drágábban, ~21k volt
Nem tudtam hogy létezik ez a Huawei, tartalék routernek pont megfelelt volna, ugyanis az 1200GU-t a meglevő AC57U mellé vettem tartaléknak ha esetleg téglásodna az AC57U az Owrt miatt akkor azonnal be tudjak valamit állítani helyette. Elég sok helyen kapható ez a Huawei és olcsó is
Hardveresen AC57U/1200GU szint, csak jóval olcsóbban, igaz custom fw nem is lesz rá a HiSilicon SoC miatt
-
-
attilav2
őstag
Sziasztok!
Erről a routerről mi a véleményetek? Huawei WS5200-21 AC1200Mbps Két sávos gigabites Wi-Fi Router
Az ára elég jó, a leírás szerint a huawei saját SoC-ja van benne.
CPU: Hi5651H, Dual-core 800M processzor2.4 G Wi-Fi chip: Hi1151 2x2 Wi-Fi 2.4GHz 5 G Wi-Fi chip: Hi1151 2x2 Wi-Fi 5GHz 11ac RAM: 128 MB DDR3Flash memória: 128MB Nand FLASH
Most 13k-ra le van értékelve. -
woodworm
veterán
válasz
phoenix1989
üzenetére
Az biztos, hogy 100-as portok vannak rajta, de ez vagy 10 éves technika. Szerintem simán belefér, hogy csak ennyit tud.
-
woodworm
veterán
válasz
phoenix1989
üzenetére
Lehet egyszerűen csak ennyire gyenge.
-
phoenix1989
addikt
Sziasztok. van egy levelone wbr-6003 routerem és van egy olyan gondom , hogy ha a gépet a modemmel kötöm össze akkor a 100megás net rendesen jön , viszont ha a routeren keresztül érkezik a net akkor csak 50megával képes jönni és a wifi is csak 25ttel döcög. valaki tudna valami megoldást? a router gondok fórumán már érdeklődtem de nem sok válasz érkezett. előre is elnézést az offért
-
ajapi
tag
Huawei e5577-es mifi routert használok évek óta, eddig jól működött. Újabban állandóan ledob. Telenor adatkártyát használok, a Sim-et is kicseréltettem, de nem segített. Mostanában melegedett, akkut is cseréltem, hiába. Mi lehet az oka?
Ha újat kell venni, akkor milyet?
kösz -
stairmaster
tag
Sziasztok!
Sim kártyás (független) routert szeretnék venni, otthoni használatra. (semmi extra)
Melyiket ajánljátok Huawei B525 vagy B535? Nagy különbség van a kettő között?
Boltban már csak a B535 van, de sokan a B525-öt ajánlják.Előre is köszönöm!
-
varmi2
nagyúr
Melyiket vegyem? Archer c5 v4, vagy a c6-t? Csak normál használat, semmi különleges igénybevétele nem lesz.
-
-szabi-
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kicsit sajnálom, hogy itt a PH-n mindig csak a drága cuccokat tesztelik de népszerű típusokat a leginkább érdeklődésre számot tartó árkategóriában nem hasonlítják össze.
Archer C6 és AC57U a két legkelendőbb típus ebben a kategóriában.
Nem tudom mennyire lehet adni az árukeresős véleményekre de C6-nak összesen 280 értékelése van amiből 81% 5 csillagos.
AC57U esetén 95 véleményből 74% az 5 csillagos. -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi.

AX56U és AX58U között árban is már elég jelentős (+50%) különbség van, ér annyival többet az 58U?

Mindkettőben fél giga RAM, de az 58U-ban csak 3 mag, 1-el kevesebb USB.
Az a +1 antenna, 160 Mhz és 3000 Mbps névleges WiFi sebességen kívül tud még valamivel többet ami indokolja ezt a 1,5x árat?
-
-
válasz
Sidorovich
üzenetére
Érdemes AX-s eszközt venni de inkább az AX58U-t.
-
-szabi-
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ha van is plusz három módosítható beállítás a firmware-ben mindig írjátok, hogy a tényleges használhatóság csak helyszíni teszt során fog kiderülni.
Volt már alkalmad a kettőt összehasonlítani? -
vak_bottyan
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi,ott is feltettem most.

-
Sziasztok!

Jelenleg egy Asus RT-AC66U AC1750 routerem van, amit szülőknek ajándékozok, mivel szükségük lett jobb wifire. Most azon tűnődöm, hogy helyette ugyanilyet vegyek megint, vagy ha már úgy is új router, érdemesebb-e egy kicsivel tovább nyújtózkodni és egy WiFi 6-os Asus RT-AX56U AX1800-at venni? Ahogy néztem, ebben 2x annyi mag és memória van, de pl. csak 2 antenna a 3 helyett. Utóbbi nem feltétlenül jelent gyengébb WiFi-t 1-2 helységgel odébb?
68 m2-es panellakásban lesz használva, sokat streamelünk pl. Chromecasten másik szobában is.Korai még ez a WiFi 6 vagy érdemes lehet beruházni rá?

-
válasz
vak_bottyan
üzenetére
Ide való ez már.
-
-
-
vak_bottyan
tag
Sziasztok.Útban van az általatok ajánlott Asus AX92U.Jövő hétvégén be szeretném üzemelni és van pár kérdésem.Van VPN előfizetésem a NordVPN-nél és a Norton 360-hoz is adtak.Valahogy be lehet állítani a routeren ezek közül valamelyiket?Mennyire bonyolult,ha igen?Ha be lehet, akkor az összes wi-fi-n aktív,vagy lehet választani,hogy csak az egyiken legyen,a másik kettő meg használja a használat országát?Ugyan ez a LAN portokra is kérdés,hogy az is így használható!Nyilván a 4 port egy hálózat!A teljesítmény beállítását melyik országra kell megadni,ha azt szeretném,hogy a legmagasabb teljesítményt szórja?Olvastam itt Japánt és USA-t!Van különbség?Olvastam itt,hogy az okos eszközöket érdemes vendég hálózatra rakni!Alexa,Ring.A mosógép és szárító és a HUE és az elektromos fűtés (Nobo) Hub-ja is erre legyen kapcsolva,vagy az maradhat simán,maximum lekapcsolják.Vagy nem jól gondolkodom és azokon keresztül hozzáférnek a routerhez ha nem vendégként van rákötve?Köszönöm,ha tudtok ebben segíteni.Szerintem lesz még pár kérdésem,de most csak ennyi jutott az eszembe.Köszönöm még egyszer.
-
dkende4
lelkes újonc
Végül egyébként a TP-LINK AX10-es routert vettük meg, jövőhéten hagyok itt róla egy értékelést mérésekkel, hátha valakinek még jól jön. Köszönöm a sok segítséget!
-
NORBl
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Egy ASUS AC1200GU mitől ajánlottabb mint az alábbi TP-Link pl ?
https://www.arukereso.hu/router-c3144/tp-link/archer-c1200-ac1200-p356075045/#%MCEPASTEBIN%
Valamint néztem ezt az ASUS-t is.
https://www.arukereso.hu/router-c3144/asus/rt-ac57u-p440228367/#termek-leiras%MCEPASTEBIN%
-
-szabi-
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hi
Kettő napja egyik szóba jöhető routernek írtad Asus AC57U-t.
AC57U v2-es verzió SoC: Qualcomm QCN5502, Flash: 16MB, RAM: 128MB.
Archer C6 v2 SoC: Qualcomm Atheros QCA9563, Flash: 8MB, RAM: 128MB.
Asus 16000Ft, míg TP-Link 12500Ft áron kapható.
Mitől jobb Qualcomm QCN5502, mint QCA9563?
Volt már alkalmad a kettőt összehasonlítani?üdv
szabi -
válasz
Flowtation
üzenetére
Annyira nem.
-
Chesterfield
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
"Router-i képességei elmaradnak a többi eszköz mellett, alapvetően AP-nak/mesh node-nak jó csak."
Ez nekem így teljesen jó, most is 2 routert használok a lakásban AP módban, csak hogy legyen mindenhol wifi.
Köszi
-
Flowtation
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a segítségedet. Végül is némi olvasgatás után úgy döntöttem, hogy jelen esetben elengedem az openwrt-t, mint kritériumot, mivel csak szinte AP-re van szükségem. De hogy mégis legyen tartalék, ezért egy Archer C6 mellett tettem le a voksom. Itt olvastam kissé feljebb, hogy a C6 egy 1043 5ghz-el és több rammal.
Ezért még ezt is ajánlanád?
-
válasz
Chesterfield
üzenetére
Router-i képességei elmaradnak a többi eszköz mellett, alapvetően AP-nak/mesh node-nak jó csak.
Digis ZTE F618 router-hez kötném.
Ha jól láttam van 2 lan port a Deco eszközökön, nekem az elég is lenne, csak egy philips hue hub-ot szeretnék vezetékesen csatlakoztatni.Ez így rendben lenne?
Mondhatjuk -
válasz
dkende4
üzenetére
Amiket ajánlottál, azokkal esetleg van személyes tapasztalatod?
Nekem is Asus AC65P-m panelban van de csak mobillal van használva a wifi.Csak mert papiron a Tenda is hozza WiFin a 870-et, dehát....
A link sebesség soha nem lesz mérhető sebesség!
Mindig csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy egy adott eszköz mire képes. -
válasz
Flowtation
üzenetére
Az Asus AC65P-re és AC1200GU-ra van OpenWRT.
-
Chesterfield
őstag
válasz
Chesterfield
üzenetére
Pontosítom a kérdésem:
Digis ZTE F618 router-hez kötném.
Ha jól láttam van 2 lan port a Deco eszközökön, nekem az elég is lenne, csak egy philips hue hub-ot szeretnék vezetékesen csatlakoztatni.Ez így rendben lenne?
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Az Deco M4-hez miért olvasom azt több helyen, hogy kell egy normál router is?
-
dkende4
lelkes újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Elfelejtettem leírni, egy Tenda AC8-ast vettünk (utólag megbánva persze), ez adott kb 1 méteren belül 350-et max, lanon meg 870 körül. Ezért gondolkozok drágább eszközben.
Viszont a nem központi elhelyezés miatt nagyon fontos lenne, hogy tényleg jó legyen a range. Amiket ajánlottál, azokkal esetleg van személyes tapasztalatod?
Csak mert papiron a Tenda is hozza WiFin a 870-et, dehát.... -
Flowtation
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Köszi a választ. En is úgy gondolom, hogy hosszú távon egy router jobban megérné.
A felső szintre kellene, gázszilikát falak vannak, ket szoba, közöttük egy előszoba ahol lenne a router.
Ha jól emlékszem akkor egy havernak is egy tp-link archer 1200at vettem itteni ajánlásra. Ez jó is lenne csak az volt vele a gond hogy nincs rá openwrt. Ha ez utobbi is megoldható az tök jó lenne. -
dkende4
lelkes újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Én is így gondolom, de van egy csomó AC-s router, ami meg nagyobb sávszélességet ajánl alacsonyabb áron. (Tudom, hogy más előnyei is vannak)
Meg nem tudom, hogy egyáltalán a közel jövőben fejlesztenek-e az országban 1 gigabit fölé, hogy ki is használhassuk az AX-et úgy igazán. -
-
dkende4
lelkes újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Panel lakásról van szó, vékony, de rendesen szigetelő falak sajnos. Szóval erős kell hogy legyen.
Egyéb igény nincs, de szívesen elszórakoznék egy usb3-as porttal
Wifi 6-ra szerintetek érdemes a pluszt megfizetni? -
-
válasz
Flowtation
üzenetére
Elég lenne egy AP is de router beszerzése olcsóbb lenne és jobban meg is érné.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Általánosan az Asus AC65P/AC1200GU/AX58U/AX92U lenne az ajánlott eszköz.
Szóba jöhet még a TP-Link Archer C5 vagy az Asus AC57U is.
Az AC1200GU kezd kifutni így érdemes gyorsan megvenni. -
dkende4
lelkes újonc
Sziasztok! FONTOS kérdéssel fordulnék hozzátok!
Az alábbi alaprajzú lakást szeretnénk lefedni gigabites wifivel. Megpróbálok minél több infót biztosítani.
Csatolok továbbá egy heat mapet, amit egy gyengébb routerrel mértünk, sajnos a távolabbi gép úgy csak kb 40 Mbps-t kapott, de minimum 150 kell neki munkához.
(Itt ugyanott van a router, ahol jelöltem)
A főbérlő nem szeretne fúrni a lakásban semmit, ráadásul a központi helységben (Hall) nincs áram, ezért lehet csak a jelölt helyen a router. Maximum 50 ezret tudunk rászánni, de inkább kevesebbet szeretnénk.(Minden laptop 11ac-t tud, a cserélendő router kb 870-900 Mbps-t kap most, azzal nincs gond.)
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Bevallom nem nagyon tudtam vissza olvasni, ezért elnézést.
Keresnék egy routert az emeletre, mert a szolgáltatói (sagem 5655v2) nem az igazi már fent. Az lenne a kérdésem, hogy vegyek routert vagy elég lenne esetleg AP is? A közeljövőben lesz villamossági felújítás a házban, szeretnék LAN-t vezetni mindenhova a házban, tehát a vezetékelés megoldott lesz, addig ideiglenesen tudok felvinni végpontot.
Most 300-as net van, 5 mobil eszköz, illetve 2 tv van most wifin. Gigás készülék kellene, a szolgáltatói tud 5Ghz-et is, ez sem lenne hátrány. (bár most nem használom, mert a készülékek folyamatosan dobták a wifit, amióta csak a 2.4 megy, azóta nincs ez a jelenség, de ez itt most nem releváns.)
Tehát router vagy AP? Ha konkrét típust is ajánlanátok, az maga lenne a tökély.
Köszönöm! -
-
-
shapphire
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy TL WR940N-es routert használok, de szűk keresztmetszet lett a 100-as LAN port.
Tégla fal, lakásban lenne használva. Kb. 2 Lan port lenne foglalt, meg nagyon max 4-5 mobil eszköz Wifin. Gigabites Lan port.
Alacsonyabb kategóriás, jó ár/érték arányú eszközre lenne szükség, 10-20 eFt között, ha lehet TP Link.Előre is köszi!
-
goli11
tag
Sziasztok!
Melyiket vegyem? Asus RT-AC57U v1 használtan garival vagy TP-Link Archer C5v4 újonan? (a kettő kb egy árban van)
Legfőképp a wifi teljesítmény ami fontos lenne mert a jelenlegi N18U nem igazán van a helyzet magaslatán. A jelenlegi router házfal mellett van és a fal túloldalán a kertben kb 10 méterre már van hogy eldobja a jelet a mobilom. 1Gigás DIGI nethez kellene.
Előre is köszönöm. -
válasz
Pandimakaay
üzenetére
Ide való kérdés.
-
Pandimakaay
tag
Sziasztok, segítsetek kérlek. Digi netem van, csak egy kábel jön be. Volt egy 150mbit es tplink routerem. Azt csinálta folyamat letöltésnél, hogy töltötte, majd egyszer elkezdett esni a sávszélesség teljesen nulláig. Majd maga a net is elment. Lecsatlakozott a netről és azt írta a hálózatra, hogy nincs internet. Ajnálották, hogy telefonáljak be digihez, mert biztos nat-olt hálózat mögött vagyok és tetessem át ipv4-be. Már abban vagyok, újra ugyanezt produkálta. Vettem most egy új routert tplink gigabiteset. Ugyanazt csinálta, ma felhívtam digit tuti e az ipv4 és igen abban vagyok. Van valami ötletetek mit tudnék tenni? Rohadt idegesítő és megoldást nem igazán találok.
Köszönöm előre is.
üdv: Laci
-
varmi2
nagyúr
Üdv.
Van még értelme venni egy ilyen ruotert? TP-LINK TL-WR-1043ND még nem tudom milyrn verzió számu, de zsír új bontatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nem tudtam hogy létezik ez a Huawei, tartalék routernek pont megfelelt volna, ugyanis az 1200GU-t a meglevő AC57U mellé vettem tartaléknak ha esetleg téglásodna az AC57U az Owrt miatt akkor azonnal be tudjak valamit állítani helyette.

Dr.NX