- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz
MittuDomain_ #67761 üzenetére
Az asus wireless termékekre elméletileg 2-3 év helyi garancia van és neked kell a szervízbe eljuttatni. Kivéve, ha a forgalmazó ennél kedvezményesebb feltételeket ad.
-
mpo
veterán
válasz
MittuDomain_ #67761 üzenetére
Az Asust még megkérdezheted, ha megjön.
Ha még 3 év garanciát is kapsz, akkor főnyeremény. -
mpo
veterán
válasz
MittuDomain_ #67759 üzenetére
A hazai garanciára nem sok esélyt látok.
A kérdésedet a megrendelés előtt kellett volna feltenni.
Nyertél 10e Ft-ot.
[link]Ha jól emlékszem a fogyasztóvédelmi szabályok ebben az esetben nem érvényesek.
Ismered?
Szeretnék én fele olyan okos lenni előre, mint a feleségem utólag. -
Soma01
veterán
válasz
MittuDomain_ #67481 üzenetére
Jó a feltételezés. Az pedig külön dicséretes, hogy kábelt is szeretnél húzni az adott pontra és majd csak onnan wifi. Sokan "át akarnak lőni" x darab falat, stb.
Szóval a kábel végére mehet router is és AP (access point) is. De kár nagyon olcsót venni. A Tp-link 740/741 vagy 841 alá ne add. -
herdsman12
őstag
válasz
MittuDomain_ #67459 üzenetére
Dobjál már egy linket a 8 rugós Xiaomi Router 3G-ről.
(#67463) Soma01
Tőled is jöhetne egy 8 rugós 3G link.
Köszi.
-
Soma01
veterán
válasz
MittuDomain_ #67464 üzenetére
Ha el tudsz kábelezni egy jó pontra, akkor tedd azt és ne repeatert keress. Szerintem N300-as elég lesz erre a célra. AP módba meg lehet kapcsolni bármelyiket. A DHCP-t úgyis ki lehet kapcsolni rajtuk.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MittuDomain_ #67459 üzenetére
én 1,5évig egy netgear wnr614et használtam, ma adtam el pont... de olyan 5-7ezer magasságában elég jók vannak...
-
Soma01
veterán
válasz
MittuDomain_ #67461 üzenetére
Akkor most mennyi pénz van rá?
Már írtam, milyeneket keress. (Asus, TP-Link)
Külföldi rendelés esetén Xiaomi is lehet. Itthon kb. annyiba kerül a 3, mint Kínában a 3G, kb. 8.000 ft. -
Soma01
veterán
válasz
MittuDomain_ #67457 üzenetére
"mobilt nyomkodni" tényleg elég a repeater. Ha csak erre kell, tényleg elég egy pár ezer forintos router is, ilyen funkcióval. Ha új routert szeretnél, akkor ettől drágábban fogod azért megúszni. Az olcsóbb Asus routerek tudnak ilyen funkciót gyári szoftverrel. Pl. N12 plusz. De N12 D1 az ajánlott inkább. Vagy veszel használtan Tplinket (741, 841) és teszel rá másik szoftvert (firmware-t). Így már kijöhetsz 3-4.000 forintból is. De wifin nem lesz meg az 50 Mbps sem, de "mobilt nyomkodni" nem is kell több. Repeater módban nehéz lenne kihozni még a 100 Mbps-ot is ilyen árú eszközzel. Mondjuk ha veszel kettő 300-asat, (pl. 2 db. 841) akkor már egész jó sebességet érhetsz el.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MittuDomain_ #67457 üzenetére
hát a 100as router nem.fogja kihasználni a teljes sávszélességét a 120as netnek... ahhoz gigabites port kell... viszont ha elég a teljes sáv 80-83%-a akkor 6-7ezerét már kapsz 100as routert n-es wifivel,ami képes átvinni a 100at...
-
vargalex
félisten
válasz
MittuDomain_ #21084 üzenetére
Nem fogja összezavarni, ha több eszköz van rajta egy USB HUB-on. A router külön eszköznek fogja látni őket. Lehet akár több HDD is rajta egyszerre.
A nálam lévő 1043ND-n most pl. egy 4 portos HUB-on (az 1043ND-nek ugye csak 1 USB-je van) van:- 8GB-os microSD kártya egy kártyaolvasóban
- nyomtató
- USB-s DVB-T vevő
- USB-s hőmérő -
Beri
addikt
válasz
MittuDomain_ #21082 üzenetére
rendes torrent/samba/ftp kliens van benne
Ilyen routert még nem szült a világ.És persze a vinyó sebessége sem mindegy.
Számokat ide.Ahogy nézegettem, alig-alig találtam olyat, ahol alapból több portos usb van
Veszel egy saját tápos USB hubot, problem solved.UPC fiber power 25 menne bele, de ez talán nem oszt v szoroz.
Így van, egyáltalán nem.Ha letöltőkliens kell out-of-the-box, vegyél egy asust tetszés szerint. N13u (minimálprojekt), N16, N66.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Oneplus Nord 5G
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest