- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
sparks
senior tag
válasz
sparks #66406 üzenetére
Kicsit OFF leszek, de jártam itt 4G-s és vezetékes netes routert keresni. Végül is az lett a vége, hogy vettem egy TP-LINK Archer MR200-at, beletettem a kártyát, bedugtam a szerverembe a második ethernet porton, találtam egy frankó bash scriptet, ami másodperceken belül átkapcsol a backup internetre, ha elmenne a UPC net és az okosotthon /riasztó kombóm nem maradhat net nélkül 1 percre sem.
Pláne, hogy asszony a UPC netről nem tud céges emailt küldeni (vagy visszapattan vagy el se megy a levél), így neki is kellett a mobilinternet, mert arról levelezik. Így minden fasza
Csak azért írtam le, ha valaki hasonló backup internetes megoldást keresne az okosotthon szerveréhez és paranoiás, mint én, akkor így megvalósítható a folyamatos üzem. -
-
Cyrin
addikt
Az a baj ezekkel az USB-re dugott winyókkal, hogy általában nagyon lassúak ebben a formában, ezenkívül egyszerre csak egy kliens használhatja. Szóval megosztható, de egy rendes NAS sokkal jobb lenne (pl. akár egy WD World, vagy egy igazi komolyabb).
A 825 helyett viszont, ha nem fontos az 5 Ghz-es frekvencia, jobban megéri egy 655-ös.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- Megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest