Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Érzed már a Vibe-ot?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bluetooth-headsetekről általában
-
Mobilarena
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz
atish15
üzenetére
Nekem a Tv mellett egy Tl-SG 105e Switch van, abból kap az STB, és két asztali gép, és egy NAS hálózatot.
-
atish15
aktív tag
Sziasztok! Routert keresek egy két szintes 50-50 nm alapterületű házba. Az internet az épület földszintjén jön be az egyik sarokban és sajnos az emeleten már a túlsó oldalon kb 0 wifi van. Vezetékes kapcsolat megoldható az emeleten is. A földszinten rendben vagyunk mondjuk nem ártana ha a tv-be is tudnék netet kábellel vinni mert ott most a kábelt a set top box foglalja el de ha beiktatnék közé egy mesht mondjuk akkor abból tudnék két net kábelt is kivenni jól gondolom?
Vettem egy tp link archer modemet de sajnos nem tudom olyan helyre tenni, hogy ne lenne szemelőtt. Esztétika miatt gondolkodom más eszközben.
keretben nagyon max 40 körül gondolkodom attól függ hogy 1 vagy 2 eszköz.Esetleg
Tp link Deco x10, x20
vagy xiaomi ax3000?köszönöm ha segítesz.
-
abrtom87
tag
Sziasztok.
Van egy KAON 1344 mesh rendszerem 3 eszközzel. Szépen fedi a lakást, viszont a garázsba/tárolóba nem jut ki a jel rendesen (különálló épület). Nincs benne fűtés, ilyenkor elég párás bent a levegő, így beltéri egységet nem mernék kitenni. Kint egy 230-as konnektor van. LAN kábelt nem tudok kivezetni.
Tudnátok ajánlani valamit ami olcsón tud repeater módban futni LAN nélkül és kültérre való? Nem kell nagy dolog kintre, elég 1-2 Mbit sebesség is. Annyi, hogy a kamera működjön kint.
-
bp15
junior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy routert, amit fixen tudnék B1-re lockolni. Most kértem kölcsön egy B535-232-t (T-től vásárolt) de ezen nincs band selector. Tudnátok valamit ajánlani?
Ez tudja a funkciót? [link] -
TeeJay
félisten
válasz
undercover
üzenetére
Én már párszor leírtam hogy miket teszteltem
Egyelőre semmi panaszom nincs, hasít a router
AX50 sima 2stream wifi6 router 2404megabit max link 160MHz szélesség esetén
ja és valami Intel procis, biztos akarod te azt?
-
yanna
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Semmi "ájfon", Ipon az a link szerint.
-
undercover
őstag
Naah. Iphone csapata megint leakciózta a drágát.
Akkor ezt megéri megvenni? Úgy érzem megérne nekem egy próbát az AX50 csak egy 2020-as technológia.
-
TeeJay
félisten
válasz
pinnacle
üzenetére
V1 van nekem szerintem V2 csak idei gyártástól lesz arra meg lehet várni még nyárig mire mindenhol elfogy a készlet.
Veheted bármelyiket
Panel telepen nálunk csak a 3db Daikin klíma használ 2,4Ghz-et minden más telefon csak 5GHz mert ott van gyors wifi
Ja elfelejtettem írni hogy ezeket az értékeket 5GHz-en kaptam mert a 2,4 nem érdekelt de ott sem panaszkodik egyik klíma sem
-
TeeJay
félisten
válasz
pinnacle
üzenetére
Nem tudom de ugyanilyen Mediatek procis Asus AC1200GU router is elmászott 100-as csatornáról.
5GHz-en ott 2x akkora teljesítményt enged mert kültérre találták ki így nekem panelba nagyon bejött a BE58U
Mikor egymás mellett volt mind a 3 router azonos frekvencián a BE58U 5-6dBm pluszt tudott tehát még 2 beton falon túl is ennyivel volt erősebb a jele nálam sebességben meg ég és föld
Ha akciós lesz tennék egy próbát a helyedben szerintem nem fogod megbánni
AX routerre már kár pénzt adni -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
pinnacle
üzenetére
Ez pontosan így van ahogy mondod. Ha sugárzás kell, ott a mobiltelefon, az még akár a 400mW-ra növelt teljesítményű router sugárzásának is a többszörösével működik (akár 2-4 Watt is lehet), vagy legalábbis működhet, mert GSM rendszernél nem fix a teljesítmény. Ráadásul egy családban (lakásban) általában több telefon is működik, olykor a fejedhez szorítva. És igen, akkor nem beszéltünk még az egyéb tényezőkről, amik folyamatosan teleszórják az étert, ettől jóval erősebb rádiófrekvenciás jelekkel. Szóval én emiatt nem aggódom.
-
kpityu2
addikt
válasz
pinnacle
üzenetére
Itt bekavarhat a beamforming is. A kisugárzott teljesítmény az összes antennára vonatkozik. Aztán gyártótól függ, hogy ezt mennyire használják ki vagy veszik komolyan. Pl. az egyik routernél pl. megnéztem az FCC adatokat és 16 dB-re voltak korlátozva 2.4 GHz-en. Az 5GHz meg 1W-ot is enged magasabb csatornákon.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
OK! Köszi! Azt honnan lehet tudni, hogy mi az egészségre káros sugárzási érték? Fura módon ez országonként különböző, ezért lehet így is variálni. Persze lehet ezek a házi routerek semmik, a házunk mellett meg a tetején lévő átjátszó állomásokhoz képest.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
pinnacle
üzenetére
Lehet valami komolyabb cucca van, például Ubiquiti AP-k esetében is van olyan, ami 24-30dBm működik gyárilag. Ők oda is írják mellé, hogy 140-160 négyzetméter terület lefedésére való körülbelül. Csak hát azok ott indulnak, hogy 100k. De egy sima kommersz router is lehet, csak épp ahol "mérsz", ott ez így jön ki. Vagy ugyanez emelt teljesítménnyel. A WiFi sajnos ilyen...
-
pinnacle
nagyúr
válasz
kpityu2
üzenetére
igen, és is inkább maradok az alap beállítások mellett. Persze lehet mindegy, mégis, hogy a fenébe lehet a szomszéd routere erősebb 2,4GHz-n, 5GHz-n meg alig gyengébb? Illetve lehet nálam a legegyszerűbb lenne még egy AX10-et venni. Easy Mesh-nél ugye nem kell összekötni őket vezetékkel?
TeeJay ez mikor derült ki, hogy wifi vezérlőhiba a téves radar érzékelés? Emlékszem jó sokat szívtunk vele. Viszont mintha lett volna olyan is, akinek nem volt ilyen gondja.
-
TeeJay
félisten
válasz
pinnacle
üzenetére
Pont ezért váltottam mert panel telepen vagyok és az 5GHz 36-os 80MHz blokk már 15 szomszédot mutat az AC65P Mediatek wifi vezérlője régi a FW 21-es ha jól emlékszem és ez nagy hiba volt benne hogy mindig hisztizett radar miatt. Ugyanitt a BE58U másfél hónapja simán megy 100-as csatornán de a BE50 is 12napig ment ugyanúgy és az Qualcomm procis. Így egy router is lefedi a lakást bár fogok venni még egyet Mesh-hez mert akkor a lakás hátsó részén 3 panel fal mögött nem 50-100 megabit lesz hanem 700-800 ugyanúgy.
Ja és mindez egy Samsung A54 telefonnal ami csak Wifi6 80Mhz 2 stream-et támogat
-
pinnacle
nagyúr
válasz
undercover
üzenetére
Hatótávnál lehet nincs különbség az AX-es routrerek között. Most megnéztem újra, a legtávolabbi szoba sarkában, ahol a 65P-t már nem is látszódott, az íróasztal mellett állva, íróasztalon, lent a földön ez van most. iPhone 13PM-el, Samsung A52s-el. Utóbbi a földön már nem mért.

TeeJay fura, hogy az E58U-n mehet a 100-as csatorna, nekem is kidobálta onnan a 65P-t az időjárási radar.
-
TeeJay
félisten
válasz
undercover
üzenetére
Én meg másfél hónapja hajtom 1000/300-as net alatt torrentezéssel 24/7-ben
közben netrádiót rögzítek folyamatosan, gyerek meg online játszik vagy napi 12-13órát
100-as csatornán megy azóta is mióta beállítottam bármi gond nélkül és hasít a wifi.
Előtte AC65P routerem volt arra 5-6dBm-el ver rá jelerősségben és mivel egyidejűleg teszteltem egymás mellé téve AC65P-t meg BE58U-t és BE50-t így tudtam mérni melyik a legjobb nekem.
Panel lakásban lakunk L alakúban így a konyha a routertől 1darab 15centis főfalra meg 2darab 4centis válasz falra van ami mind beton
AC65P konyhában már nem volt jel, BE50-el 40-50megabit BE58U meg 100megabit felett hoz ott ahol eddig kellett egy második router hogy tudjak netezniFW támogatása komoly mert már ha jól számoltam 8 update jött hozzá
TP-link-hez kapsz majd kb 2-t aztán jön egy újabb verzió
TP-link-nél ha megnézed az emulátort akkor nem enged 100-as csatornát állítani mert DFS-re hivatkozik sajnos valamint nem árulnak el semmit róla hogy melyik Broadcom proci van benne és hogy most 3 vagy 4magos meg herélt FEM-et kap-e
Részemről én ASUS-t vettem pont a funkciók meg a FW támogatás miatt, nem érdekel a CFW a lényeg hogy betonstabil legyen márpedig nálunk az
BE50 ment vissza mert a Qualcomm proci nem győzött meg, gyenge volt benneAmúgy meg rendelj neten mindkettőt, vidd haza és 14napon belül visszaküldöd amelyik nem vált be. Egymás mellé teszed a kettőt, benyomod mindkettőt azonos csatornára, aztán mérj közelükben meg 2szobával odébb és eldöntöd mi a jó
Ja én minden csatornát is külön teszteltem mind a 3 routerrel (AC65P 100-as csatornán 2percig sem volt radarra visítva azonnal váltott másikra)Alza tényleg egyszerűen visszaveszi csak tedd be egy box-ba és pár nap múlva vissza utalták az árát, ha nem akarsz másokkal kitolni te is már felbontottat rendelj azt valaki más visszaküldte pont emiatt mert neki nem tetszett vagy fene tudja

-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tompika777
üzenetére
Lehet nincs is különbség a drágább, olcsóbb AX-es routerek hatótávja között ha Magyarország van beállítva? Csak ha trükközünk az országgal, ahogy korábban írták? Egyébként nem okozhatnak problémát ezek az erősebben sugárzó routerek?
undercover ki kell próbálni vagy valaki lehet megírja, akinek mindkettő volt. Én is szeretnék megspórolni egy visszaküldést.
Egyébként az Alzánál nagyon gyorsan megy. Leadom a terméket, után szinte rögtön jön, hogy elkezdték a bevizsgálást és már este vagy másnap jön az email, hogy elfogadták. Nem is tudom, hogy van-e náluk rugalmasabb cég. A fej/fülhallgatókat is visszaveszik. Lehet más nem is csinál ilyet. -
pinnacle
nagyúr
válasz
TeeJay
üzenetére
Gondoltam, hogy veszek egy routert a DIGI-től kapott TP-Link AX10 helyett. Nincs vele semmi probléma, csak talán még jobb lesz a vétel egy 81m2 panel lakás minden sarkában.
Erre ezt olvasom a BE230-nél.
Most akkor ha igazi nagy javulást akarok a lakás legtávolabbi pontján, milyen routert kellene vennem? Ha egyáltalán várható nagy javulás. Minden készülék AX-es, nagy javulás lett az ASUS 65P után ezzel a TP-Linkkel. Előtte néha a legtávolabbi szobában átváltottak mobilinternetre.
-
TeeJay
félisten
válasz
undercover
üzenetére
Most volt jó pár napig 30ezerért Asus RT-BE58U és lesz is még januárban is gyanítom
-
TeeJay
félisten
válasz
undercover
üzenetére
Pont erről írtam hogy jelenleg semmi hátrányod nincs abból hogy nincs 6GHz. Csak szobán belül lesz értelme mivel falakon keresztül gyengébben fog terjedni.
Nem véletlenül adják a gyártók 6GHz nélkül a legtöbb wifi7 routert, amelyik tudja az 70-80ezer és felette
Szóval pont már AX routert nem éri meg venni ha van BE router 30-40ezer körül jóval erősebb és újabb hardverrel meg szoftver támogatással. -
4264adam
nagyúr
válasz
undercover
üzenetére
Úton van a 2db BE230 amit még lemondhatok
most vettünk házat csinálom a felújítást és igen nekem is ez a kérdésem, most Archer C6 van a lakásunkban. A házba két szinten nem tudom hogy 1-1db BE230 legyen vagy a TP-Link AX55
-
-
TeeJay
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Legtöbb telefon max 2stream-et tud így wifi 6 router esetén 160MHz mellett 2400-as linked lehet ahol jó ha a harmada át megy nettóban
Wifi7 esetén ez 2 stream mellett 2880 megabit ha jól emlékszem tehát már itt előnyöd lesz meg még pár fejlesztés jön mellé.
Nekem wifi 7 routeren ugyanaz a wifi6 telefon jóval gyorsabb és stabilabb is.
6GHz csak szobán belül lesz jó de kétlem hogy ott 320MHz-et kapna majd minden telefon meg eszköz. Úgyhogy a következő 5-7 évben nem lesz hátrányod egy mostani wifi7 routerrel -
Tompika777
senior tag
válasz
undercover
üzenetére
Ha van, akkor némi előrelépés lesz...
De ha az eddigi ax50-el nincs problémád, akkor azért akkora ugrás nem lesz.
De eleve, úgy is online rendelés, kipróbálod, és ha nem váltja be a hozzáfűzött reményeket, akkor elállsz a vásárlástól. -
undercover
őstag
válasz
Tompika777
üzenetére
Van amugy.
De akkor most jobb vagy rosszabb választás? xD Itt is láttom megoszlanak a vélemények.
-
4264adam
nagyúr
válasz
TeeJay
üzenetére
Mert azt olvastam itt, hogy amit rendeltem BE230 egy leggyengébb Wifi 7 képes, 6Ghz nélküli Router. És azt is hogy még 6-7 év kell, lehet jobban jártam volna egy Wifi 6 képes de nagyobb erősségű routerrel? Legalábbis ez volt a kérdésem.
Nem ismerem a routerek világát ezért kérdezem, hogy jól választottam-e 22k-ért vagy 25k-ig van-e jobb wifi6 képes router? Pl: Tp-Link AX55 -
nejad
aktív tag
válasz
4Grider
üzenetére
300 asszem de lehet 500 papíron azt, hogy a "csövön" mi jön az már más kérdés, vidéken lakom itt csak a telekom meg ez a jupinet kábelszolgáltató van. Amikor csak a modemra dugtam a gépet 4-5x volt gyorsabb a net. Alapjáraton még elég a régi router de ha játékot töltök akkor azért jobb lenne a gyorsabb.
-
4264adam
nagyúr
Sziasztok!
Megrendeltem az Emag TP-Link Archer BE230 akciós terméket, viszont utána olvasva a topikban lehet nem a legjobb döntés volt mert nincs Wifi 7 eszközünk.
20-25k között ami Easymesh képességű Router (1 emelet 1 földszint vezetéken összekötve) mi a jobb választás? BE230 vagy Tp-link AX55? -
nejad
aktív tag
Hello! (elolvastam az összefoglalót) Van egy kb 15 éves TP-link 54 mbps routerem ezt cserélném. Az újak közül melyiknek van a legkönnyebben beállítható, felhasználóbarát progija a 20 ezres kategóriából? Családi házban lakom, a 2 pc madzaggal lenne rákötve, a laptop meg kb 5-6 m lenne tőle, és csak böngészés lenne rajta. Ha az antenna forgatható rajta az nem lenne rossz, mert akkor a modem mellé fel tudnám rakni. Ez a régi elér a kb 10m lévő garázsig ott 2 csík van a telon és a twitch még megy rajta. Kösz!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Essejó
üzenetére
Igen, ez így van. De nem árt róla tudni, hogy egy gyengébb QualComm SoC-al van szerelve, ami 500MHz-el lassabb mint a Flint 2-ben lévő MediaTek, és ez meg is látszik, például a VPN sebességén, de gondolom ugyanúgy az USB-s file-műveleteken is. Ezen kívül van benne egy brutál gyors 6GHz-es WiFi, amihez csak elvétve vannak még kliensek, cserébe lassú a 2.4 és az 5GHz is. Flint routerek összehasonlítása
Aztán mivel ez a QualComm SoC átlagban 12-20 C fokkal melegebb mint a tesóban lévő MediaTek, így a Flint 3 aktív, ventilátoros hűtésű. Na ezt kössz, de nem!

És arra még Tomato fw sincs. Bár ez nem mindenkinek gond, de nálam szempont. Plusz a gyári adatok szerint elég sokat is fogyaszt, 20-37W, a Flint 2 ennek a töredékével elmegy.
A portok száma pedig helyesen: 1 x 2.5G WAN;1 x 2.5G WAN/LAN; és 3 x 2.5G LAN
-
wwhy
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, megnézem. Külföldi rendelés nem gond, paradicsomot van 10 éve, hogy nem főztem, igazából nem is akarok most ezzel bíbelődni (mint ahogy a rootolásról is leszoktam, mióta nincs hTC)
TeeJay: köszi, megnézem azt is.
-
Essejó
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Van nekik 1x 2,5 G wan + 5x 2,5 G-s lanportos is link és az már WiFi 7-es.
-
Tompika777
senior tag
válasz
undercover
üzenetére
AX-re szerintem nem, a BE lehet előrelépés, de belépő szint...
WiFi 7 eszközöd van esetleg? -
undercover
őstag
Hali!
Most az emagon akciós néhány TP Link router.
Nekem jelenleg egy tplink AX50-es van. Érdemes lenne lecserélni egy TP-LINK Archer AX55 vagy egy TP-Link Archer BE230-ra? Vagy van jobb választás 30k alatt? Tehát, hogy érdemi előrelépés lenne-e.
Mindenre használom, kamerához, TV-hez, Playstation, telefon stb. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Dr.NX
üzenetére
Természetesen nem kötelező emelt teljesítménnyel használni, ez mindenkinek a saját döntése, én csak mint lehetőséget írtam le, és természetesen Panamában.
Magyar régióra állítva ezek az értékek meg sem jelennek. De amúgy a saját topikjában többek visszajelzése szerint is, gyári firmware-el (ami OpenWrt alapú) és alapbeállításokkal is veri az átlagos routereket WiFi teljesítményben. Jájj, ez most úgy hangzott mint a reklámban a hagyományos mosópor...
És még csak nem is egy kínai belpiacos valamiről beszélünk, ez hivatalosan EU-ban forgalmazott (+ az Amazon-on is) router. És nem is az első ilyen, emlékezzünk csak a Xiaomi AX3600 routerre, amiről szintén ódákat zengtek, hogy fw csere után brutális jelerőssége van. Azt hiszem ott is 30-31 dBm-ről volt szó. Mondjuk nekem ahhoz nem volt szerencsém, csak olvastam róla sok helyen. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Még szerencse, hogy itt a fórumozók mind vagy Panamában, vagy Vatikánban laknak.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Te jó ég, legális ez egyáltalán?
-
szaboi6512
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Üdv!
Vagy ha nem gond a külföldi rendelés és a 3rd party (Tomato64) firmware, akkor ott a GL.iNet Flint 2 GL-MT6000 router. WiFi erősségben nehezen fogsz jobbat találni, [kép] és sebességben is átmegy rajta az 1000-es net. [link] Van USB portja is, Samba, FTP, DLNA, torrent kliens, minden ami kell. [kép] Nálam két ilyen router kapcsolódik össze 5GHz-es linken, kb. 11 méter távolságból két téglafalon át, most épp ilyen minőségben. [kép]
AliExpress-en rendelve Németországból küldik, egy hét alatt itt van.
-
wwhy
veterán
Sziasztok, érdemes az Asus RT-AX59U -t lecserélni TP-Link Archer BE400- re

Nem feltétlenül a wifi7 miatt, panelban kellene picit jobb jelerő, giganetes nethez.
Amit még használok az Asusnál az a rádugott/ neten megosztott HDD. -
atus72
őstag
Sziasztok,
A BE92U-el szemezek, az ilyen pók alakú csodákkal nem tudok mit kezdeni, ezt legalább a falra feltudom tenni. A kérdás, olvasgattam erről a routerről és anno voltak vele stabilitási problémák amit azóta lehet javítottak. Valakinek van friss tapasztalat ezzel kapcsolatban? Gondolom azóta kiadtak pár firmware-t és frissítgetik.Pár szempont:
-2.5GbE-es portok (NAS miatt)
-6Ghz
-normális falraszerelhetőség
-nem horror árKöszi,
-
elekresz
tag
[link] D-link M30-2/E AQUILA PRO AI AX3000 Smart Mesh rendszer mekkora mellényúlás?
Powerline-on megy most pár szedett-vedett router (Tenda W15E hotspot router meg egy régi D-Link vmi), de azok csak 100-as porttal vannak, így lassúak. Ezen szeretnénk javítani valamit, de horror áron. -
4264adam
nagyúr
válasz
Graphics
üzenetére
ne haragudj megtévesztő voltam
Elégedett vagyok a Tp Linkekkel, kameráikkal. Egyszerű LAN 2db Router vagy Mesh összekötve fogja szórni ugyanazt a wireless nevet. Ennyi a tervem házköltözéskor.
Szerintem elengedem a Deco vonalat és maradok a Tp Link AX55 2db összekötésénél -
-
4264adam
nagyúr
válasz
Tompika777
üzenetére
Köszönöm
2db TP Link AX55-re gondoltam mint nappali és emelet közötte LAN kábel.
Csak most a Deco X10 2db 23k. Ezért érdeklődőm milyen is -
Tompika777
senior tag
válasz
4264adam
üzenetére
A Deco saját mesh rendszert használ, ha később bővítés jönne szóba, csak Deco-val kompatibilis, még más TP-Link termékkel sem... Az AX55 alatt TP-Link-et értesz? Ha igen, akkor azon kábelesen az EasyMesh megy, ami további EasyMesh képes eszközzel bővíthető.
Ha Asus AX55-re gondoltál, akkor az a legrugalmasabb,mert minden AiMesh képes Asus termékkel működik. -
-
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Csak felhívni szeretném a figyelmet, hogy más ne essen abba a hibába, amibe én!
5 éve váltottam 1 Gbps-es netre, emiatt néztem itt az összefoglalóban routert és mivel azóta már módosult az összefoglaló, ezért nem tudom miért, de valószínűleg a Gigabites WAN és LAN portok miatt az ASUS RT-AC57U V2-ra esett a választás.
Ezután 5 évig azt gondoltam, hogy 1000 Mbps helyett biztos csak azért van 200 Mbps körüli letöltés, mert az épületben többen is használják a "főkábelt" amiről leágazik az enyém, és nem jutott eszembe megtudakolni, mi a szerződésben foglalt minimum egészen mostanáig... 300 / 75 a garantált, ezért elkezdtem az ISP-vel telefonálni.
Kicserélték egy modernebb eszközre (Huawei OptiXstar HG8147X6-10) és egyből 950/330-at produkált a 180/160 helyett...
A probléma pedig az volt, hogy a kapcsolatom PPPoE és az AC57U V2-nek PPPoE alatt: kb. 200–350 Mbps a gyakorlati max sebessége, amiatt, mert PPPoE-n nem működik hardveres NAT gyorsítás, tehát gyenge a hardver, hiába Gigabites WAN/LAN port.
-
4264adam
nagyúr
Sziasztok!
TP-Link Deco X10 2pack vagy 2db AX55-et vásároljak ha vezetékkel lesznek összekötve?
Földszint + Emelet elrendezésbenElőbbin azért gondolkodom mert 22k a 2db. Nemtudom mi a különbség a Mesh és Mesh képes Router között
-
v1kt0hr
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
wifi 7 kompatibilisek közül melyik lenne amit nyugodt szívvel tudtok ajánlani és ár-érték arányban is kiemelkedő?
pl Mercusys MR47BE 40ezer körül mozog éppen alzán -
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Automatic IP nem az, teljesen más a Dynamic IP, dupla natolt hálozat lesz belőle, mégis tudok torrentezni ezerrel.
Nemrég ezt az One szerelők ajánlják, mivel bugos volt a PPPoE csatlakozás, ott csak legfeljebb 100 Mbitet tud.

-
v1kt0hr
tag
Sziasztok! 4db wifi 6e kompatibilis eszközhöz keresnék gyorsabb routert (One Net 1000 az előfizetés optikai kábelen), megéri az ASUS RT-BE58U a 10 ezer ft felárat a TP-Link Archer AX55 hez képest? (sajnos a 30ezeres Iponos BF-ről lemaradtam
) jelerősségben, stabilitásban, gyorsaságban stb. jobb az asus, vagy csak a wifi 7 kompatibilitás a különbség? -
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
bolic
üzenetére
Ez most valami vicc? ASUS Web GUI simulator
Minden router WAN portját be lehet állítani dinamikus IP (DHCP) kapcsolathoz, csak van ahol másképp hívják, mint például az ASUS-ban is Automatic IP.
-
TeeJay
félisten
válasz
rostiron
üzenetére
[link] Itt ebben a hozzászólásomban leírtam az Asus support mit írt részletesen a V1 és V2 közötti különbségre.
Igazából utána nyomozva mindkettő top hardver csak picit reszeltek a FEM-enBő 2hónap folyamatos üzem után bőségesen elégedett vagyok a BE58U-val
FW támogatás meglepően sűrű
maga a cucc meg betonstabil és több mint 2hónapja 100-as csatornán van a router bármi gond nélkül
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
A BE58U v1 és v2 között mi a különbség ? Most jött meg ipon-ról az "akciós " és v1 verzió.
-
-
RicsiSuly
aktív tag
Na mentek vissza a TPlink BE220-ak mesh váltás nem sikerült nekik döccenőmentessen. Kábelen voltak összekötbe. Videók megakadtak probáltam ide oda helyezni öket egymástól is. Maradok az Asus meshnél.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Mesterséges intelligencia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Elektromos autók - motorok
- Gran Turismo
- Házimozi haladó szinten
- Autós topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- Samsung Galaxy A16 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HP EliteBook 735 G6,FHD,13.3",AMD Ryzen 5 3500U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- 268 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285HX, RTX 5060 (multitouch)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyébként az Alzánál nagyon gyorsan megy. Leadom a terméket, után szinte rögtön jön, hogy elkezdték a bevizsgálást és már este vagy másnap jön az email, hogy elfogadták. Nem is tudom, hogy van-e náluk rugalmasabb cég. A 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)