- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szuperül szerelhető a Pixel Watch 4
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milliókkal olcsóbb a Model Y Standard Magyarországon
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jagdtigger
tag
Portableapps.com-on egyet találtam:
http://portableapps.com/apps/development/swi-prolog_portable -
programozási nyelvet nem írtál, meg hogy mégis milyen egyszerűbb programra gondolsz, de ez talán megfelelhet: CodeBlocks
-
ja, XP...
vezérlőpult/területi és nyelvi beállítások/területi beállítások fül/testreszabás gomb/dátum fül/Rövid dátumformátum -> éééé.hh.nn. - nnnnEz a módszer viszont kihatással lehet más szoftverek dátummegjelenítésére, pl adatbázis-kezelők, excel táblák stb, szóval ha ez gond, akkor ez nem jó módszer...
-
djnyakesz
aktív tag
Ebben abszolút igazad van! Aki értene hozzá biztos simán megcsinálná! Csakhogy itt nem hogy nem akarják ezt megcsinálni,lusta mindenki hozzáértőt keresni rajtam kívül!
Még egy hálókárzyát nem tudunk berakni mert céges gép, nem bonthatom meg...
Itt mindenki csak wifin csatlakozott egy routerre és úgy játszik a nettel ahogy akar!A házirend is csak addig ér, amíg valaki azon a gépen ügyködik épp! Ha valaki saját gépet hoz otthonról elég nehéz rá kitalálni bármit is!
Szóval egyéb ötlet nincs!? -
daninet
veterán
vannak régi program gyűjtemények annó a winampot szedtem le egy ilyenből, de talán linkelték már
De ha már itt vagyok és témába is vág:
Az új szuper lájv essential levelező csodája nem támogatja a html levélpapírokat.. írtam az M$ supportnak, hogy sajnos nem találom, erre visszaírták, hogy persze, mivel van pár levélpapír benne, de külön nem lehet hozzáadni, ez a funkció nem létezik, de az Office az tudja..
Na mondom szuper.. van is office-om, de rá kellett jönnöm, hogy képtelen a kód szétbarmolása nélkül bevenni egy fix frame-et html-ben, széthullik az egész kicserél mindent div-ekre, ráadásul mikor elküldöm egy harmadik módon jelenik meg..
Itt megjegyzem, úgy néz ki a levélpapír, hogy bal oldalt egy céglogó ami fix(véletlen anim gif) és mellette akár 10 oldal szöveg ami külön gördíthető, tehát a logó ottmarad...Mondom nincs más hátra mint előre, Thunderbird.. Nem nyert, ugyanez a helyzet mint office-nál..
A kérdés tehát a felvezető végén: Hogyan tudom megszerezni (win7-hez) az XP-ben alapból helyet foglaló Outlook levelezőt, ami megbarátkozott egy 3 soros html fájllal és nem kellett neki 50 sor junk div ugyanazon eredmény eléréséhez.
-
Gondolom XP lesz/van a masinán, ergó Én azért tennék egy próbát az IE8-al, vagy esetleg Opera, ami elég gyors (Flash/Java ha szükséges, akkor ugye régi böngészőkhöz azt művészet beszerezni, vagy nem is lehet), Thunderbird(legújabb) és LibreOffice (legújabb)...
Elég megtévesztő tud lenni, ha az ember hozzászokik a mostani teljesítményekhez, aztán egy régebbi gépen a progikat "vádolja" a lassúságért, aztán lehet, hogy gép teljesítményéből adódik a dolog, szóval Én azért tennék egy próbát velük... -
dora.
csendes tag
A gépemet többen használjuk, valaki olyan oldalakat is látogat, ami vírusos, letölt dolgokat amitől a gép lassú, kitörli az előzményeket és majdnem vagyok biztos, hogy olyan is használja alkalmasint, akinek nem engedtem meg. Ezt szeretném kideríteni. Sok megfigyelő program van, de én nem tudok angolul annyira. A gépen Win 7 van.
-
Requirements, szóval nem hiszem, hogy Home-on is menne...
kispx
Én azt mondanám, hogy azért tegyél egy próbát a Playerrel.
(igazából amikor már elindul, meg a virtuális gép is, akkor nem tűnik lassúnak (és nem is az) ilyenre is képes [link]) -
zone
őstag
Ütemezőt már használtam, sőt még most is használom, szülői felügyeletet még nem próbáltam.
Nem 2 óránként kapcsol ki a gép, hanem a megadott időpontban.
Tehát pl. délután ötkor leül a gyerek a gép elé, ami 7 órakor magától kikapcsol. Visszakapcsolás esetén jelszóval védett a fiók.
-
Polllen
félisten
Dsync:
Egy hiányossága van a dolognak, egy egyszerű átnevezés esetén a régi file névvel és az új file névvel ellátott file-kat is létrehozza mindkét helyen a bidirectional funkció. (De törlésnél is ez történik, se konfliktus jelölés, se kérdés - max az új file létrehozásnál.) Szóval, ha mindig csak módosítasz a file-k tartalmán+újakat adsz hozzá, jó lehet, de ennél többet ne várj tőle...Ha ezt kikapcsolom a source list változtatásával még meg lehet oldani a dolgot, de akkor meg fejben kéne tartanom, h melyik gépen is töröltem/neveztem át valamit és eszerint váltogatni az irányt...
Fsync:
Ki sem próbáltam, mert már nem szeretek parancssorban ügyködni, elkényelmesedtem. -
Polllen
félisten
Megnéztem mindkettőt, "sajnos" csak 1 irányú szinkronizációra képes mindkettő. A dsync-k amúgy nagyon jó.
Végül ráleltem az allway sync-re, havi 20.000 file-t lehet vele szinkronizálni, kétirányű, filterezhető, az ingyenesben nincs ftp.
-
Wolfskin
őstag
időn túl: ImTOO AVI MPEG Converter
-
Wolfskin
őstag
a digital media converter mintha tudná. bár nem próbáltam.
ha nem viszi, akkor valami videoszerkesztővel tudod megoldani, mivel valami állókép (jpg) is kell mögé gondolom. (pl sony vegas, ulead vidostudio, pinnacle studio stb.).fájlfeltöltésre nekem a data.hu volt a legpraktikusabb, a letöltőnek (főleg ha amatőr) nem kell sem chaptával bajlódnia, sem 30-60 másodpercet kivárnia. rákattint a "lassú letöltés" gombra és már jön is.
-
Wolfskin
őstag
nálam a tcm-ben a kijelölés menüben van négy ilyen menüpont, azt lehet, hogy egy plugin teszi bele? (másolás a vágólapra csak név vagy minden adta és útvonallal vagy anélkül.).
el tudom képzelni, mert pár éve sokat foglalkoztam a tcm felpimpelésével, mindenféle pluginokat kipróbáltam, de már elfelejtettem. azóta csak frissítek.Predator2: pdf szerkesztésre alapprogramok az Adobe Acrobat, Foxit PDFEditor, Nitro PDF stb. persze attól is függ, hogy layeres-e, vagy egy kép az egész (ki tudod jelölni a szöveget külön?). még nem dolgoztam velük (pdf --> pdf) , úgyhogy nem tudom mire képesek. bár a foxittal már fordítottam meg pdf-t, mert fejen állt, de amikor egy több oldalas pdf-ből kellett eltüntetnem a reklámokat, akkor már inkább photoshoppal csináltam, mert (nekem) egyszerűbb volt.
ha egy kép az egész, és a szöveget is szerkeszteni akarod, akkor Finereaderrel rekognizáld (de szövegértelmezésre, karakterfelismerése van online ingyenes weboldal is), az csinál belőle doc-ot, utána vedd ki a képeket, szöveget aztán abban szerkeszted meg, amiben akarod (MS Word, PS, Indesign stb.) és a végén csinálsz belőle egy új pdf-et.
ha oldalanként külön szerkeszted, akkor a giospdf-el össze tudod mergelni, ha word-ben, és régi office-od van, ami nem tud pdf-ben menteni, akkor a pdf creator ingyenesen feltelepül nyomtatóként és abban átnyomod. -
Krystal_s
addikt
persze már úgyis próbáltam, h az egész mappát kivételekhez adtam vagy csak pár videót...de semmi. a cmdagent (ügynök) akad össze vmivel. lehet egy sima mappa - nézet beállítás gondja van ,csak már nem tudom mi. az avi-k nagy része xvid. gyanakodtam a codec-re is ,de már azt is letöröltem. számos formátumú videóm van és azokkal semmi gondja. azért gondolom h az explorer-ben nem tetszik neki vmi, mert pl TC, Q-dir-nél semmi gondja. csak ez a hülye megszokás nagyúr. TC-ben sem találok olyan beállítást h 1-2 mappa miniatűr nézetben legyen a többi pedig listában...
-
Krystal_s
addikt
én már próbáltam mindent. tegnap még revoval is leszedtem. az 5-ös óta csinálja és csak az xp-s rendszeren, csak avi fájloknál random, csak 1x naponta és csakis a win explorer-ben...lecserélni nem szeretném, mert kevés olyan biztonsági progi van amiben megbízom...ezt már megkedveltem.
köszi az ajánlott progikat. este kipróbálom.
-
Chrys_
addikt
a lényeg az volt, hogy ne csináljon mindig teljes tükrözést, csak változás-követést (azt hittem , hogy a cobian backup differential módja majd így tesz, de nem, írják is, hogy mirrorra ne mvaló...). ez a progi, amit itt már ajánlott valaki, tökéletes. Leteszteltem kis file-okkal, aztán élesben is 60.000+ objekttel, teszi a dolgát, ahogy kell.
-
Kareszovics
addikt
Az USB-re másolással a képeket helyre rakta, csak szarul (darabos képek, illetve hiányzik a kép egy része, ilyesmi).
Viszont, van egy olyan gyanúm, hogy ha az eredeti SD kártyán futtatom le a progit amit Fire/SOUL/CD kolléga ajánlott, akkor jobb lesz a helyzet.
Holnap minden kiderül...
-
dim dim
tag
köszönöm a tippet, ez a haozip tényleg kellett.
a kínaiak szépen fogták a winrart, lekoppintották, és itt-ott belenyúltak. csak az a gond, hogy jobb lett mint amiről koppintottak, ráadásul ingyenes.
nem is kell más. winzip, winrar stb-mind fizetős. na de ki fizet értük-ez rejtély. -
-
ng0ofy
KORREKTOR
Köszönöm, magyon pofás progi egyébként!
Google-n, amikor regisztrálsz, aláírsz (kattintasz) egy nyilatkozatot, miszerint a google nem vállal felelőséget semmiért, ami történik az adatokkal amiket feltöltesz, viszont nem is adja ki azokat harmadik félnek, köztetek marad. A google pedig fel is használja testre szabott reklámokhoz keresés gyorsításához és az ismerőseid általad történő(!) verbuválásához.
A másodikat nem vagyok hajlandó neked megmagyarázni, mert sokat kötekedsz, ahogy láttam visszaolvasva a topicot (nem is kellett sokat
), de a lényeg az, hogy az az 5-6 száz contact, ami a csalad, baratok, ismerősők felőlem a kukába is mehet, majd felhivnak ha akarnak vmit, de a másik 3200 kellene
-
ng0ofy
KORREKTOR
Köszi, még ezt meggondolom, a felho nem igazán tetszik, címek is vannak meg telefonszámok, e-mailek, ezek értékes adatok
Rendszeresen karban volt tartva, csak most sikerült elcseszni a dolgot
FMA (sonyericssonos progi) exportot olvastattam be az evolutionnel .s onnan exportáltam tovább gmail felé, hogy az androidos telon is meglegyen minden, de két fájl kellett, mert a telo csak 600 szám fért nekem pedig rég van kb 1300 névjegyem (van közte pár dupla).
Ért a művele közben két baleset: windowson kreált .CSV beolvasva linuxon UTF-8 ba, valamiért rossz volt. Elvileg jo lenne, de az ősszes ékezetes helyett más jött vissza, hulye jelek formájában, aztán a jeleket kicseréltem egy excelben ékezet nélkülivé, és összekuszáltam közben a mezőket ):
-
Kezdő vagyok
őstag
Értem,köszönöm a válaszod!
A poén az,hogy régebben Nero-val írtam,és egymás után mentek tönkre a DVD+RW TDK lemezek.
Most,hogy a CDBurnerXP-t használom egy jó ideje(kb.fél éve)1 lemez adta meg magát,szemben a régebbi 5-darabbal,mely durván egy év termése.A program portable változatát használtam a Nero-nak(már a Nero CD/DVD speed-et,és nem az íróprogramját,mert a Nero íróprogramja feltelepített volt a gépre).
És picivel rosszabb eredményeket mutatott a CDBurnerXP-vel,viszont nem tette tönkre a lemezeket....
Úgyhogy ilyenkor van az,hogy nem tudom,higyjek-e ennek a lemezellenőrző Nero programnak. -
cigam
titán
-
Mauzes
addikt
Szia!
Nem, ha az Audacity-ben visszajátszom, már akkor is rossz, és ugyanolyan lesz, mikor elmentem. A felvételi forrás alatt mit értesz? Felvétel eszköz: Microsoft hangleképező - Input.
Hangkártya: Conexant Cx20561 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller.
-
-
Psychonaut
veterán
+1 a Handbrake-re, esetleg meg FormatFactory.
-
cigam
titán
a második progi linkje lemaradt: movie thumbnailer
-
agemate
addikt
Ez az! Jó lenne a Freemake VC, csak valamiért egy magot használ, beállítási lehetőség pedig nincs. Remélem ez már zabálja a coreokat!
Többszintű felhasználásra kellenek a programok, most úgy tűnik, mindegyikre találtam, bár azt nem értem, hogy a Media Coder miért hagyja le a videót a konvertálásnál..
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481,96% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 150 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3680, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest