Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
válasz leslieke #64735 üzenetére
Nem a szomszéd házban, hanem anyósék házában lehet morajlás
A szomszéd szomszédja az anyós ha jól értettem.
Egyébként mennek már azok a klímák és tényleg zavaróak vagy csak félnek tőle, hogy lehet hogy az lesz? Mert eddig csupa jövőidő meg feltételes mód volt a kommentjeidben...
[ Szerkesztve ]
-
Pepe78
őstag
válasz leslieke #64735 üzenetére
Van egy fura dolog most ebben az országban , ez a 7x-es gázár mizéria. Emiatt sokan akik nem férnek bele a főfőfőfőispán által kitalált támogatott keretbe azok keresnek valamilyen megoldást.
Szóval sok esetben a kényszer szüli ezeket a megoldásokat gondolok itt a gyors klíma telepítésre.
Na meg ha nem 400 lenne az EUR / USD hanem valami értelmesebb tartományban , akkor a hosszú csövezések költsége is lehet a tolerálható tartományban maradna.
Brutál áron van minden ami a kiépítéshez kell.Megnevezve a dolgot ha a 3 méter alapszerelésbe nem férünk bele és még csatornázni is kell a falon akkor 8000 Ft / méter felár van / méter. Lehet , hogy nem elég az az 1 lyuk amivel kimegyünk a "szabadba" stb stb . Szóval jönnek a plusz feladatok és ezzel a költségek is emelkednek.
Én járok felmérni és látom az emberek arcán amikor megtudják, hogy nem lesz túl olcsó ha pl 9 méterre lesz egymástól a kül és beltéri. Így szokszor kompromisszumot kötnek saját magukkal és választanak egy falon kívül-belül beszerelést.
Sokszor egy felújítás végén a klímára már korlátozottan jut pénz.Szóval 1000 oldala van ennek az egésznek.
Pláne ha a telepítő javasolta azt a helyet ahová fel lettek szerelve a gépek. Ezt a megrendelő kifizeti. Szomszédnak nem OK.
A megrendelő beszél a kivitelezővel és kiderül, hogy 100K költségen át lehet telepíteni az épület másik oldalára pl.
Kifizetnénk saját zsebből a 100k-t , csak hogy máshol legyen a gépezet? -
mjani1172
addikt
válasz leslieke #64721 üzenetére
Ne kapd fel a vizet, semmi rosszat nem mondott, csak egy kis móka, ennyi bele kell férjen.
Komolyra fordítva. El kell viselni, nagy valószínűséggel semmi szabálytalan nincs benne. A szomszéddal beszélést már említették, én is azt tenném.
Vagy harcolni,feljelenteni, összeveszni.Az mindig jó ha az ember harcban áll a szomszédokkkal.
Úgy, hogy a végén a szomszéd nyer.[ Szerkesztve ]
-
Al Brandy
tag
válasz leslieke #64723 üzenetére
"...ezek 5 kW-os klímák lesznek, ott azért màr lehet hang is..."
Egyáltalán nem biztos, hogy az 5kW-os kültérije hangosabb a kisebb teljesítményűnél.
Ahogyan a ventillátor által keltett szél sem biztosan nagyobb,és a kültéri mérete sem feltétlenül. Klímája válogatjaSzerintem is meg kell tapasztalni,hogy mit produkálnak működés közben,
mielőtt a szomszéddal elbeszélgetnétek pár üveg bor, és/vagy egy üveg pálinka mellett.
Várjuk a fejleményeket.Mitsubishi HR50VF, Hitachi RAK-25RPE/WPE, Trotec TTK 72 E
-
Pepe78
őstag
válasz leslieke #64713 üzenetére
Szia!
A normális tanács az az lenne, hogy meg kell várni milyen is lesz élni a gépek mellett.
HA zavaró akkor pedig szerintem is beszélni kell első körben a tulajjal. Ez a jelentgetős, perelős , fenyegtős út amit talán majd javasolnak itt neked az szerintem felejtős.
Jönnek mennek az autók, buszok -> zajosak . Talán valaki szomszédja fával ( meg minden szeméttel) fűt -> füst + adott esetben bűz .
Alkesz verekedős szomszédoknál folyamatos komoly hang terhelés..
Szokatlan lesz az biztos. DE várjátok ki, hogy milyen is lesz.
Egyre kevesebb a jó emberi kapcsolat. Ha gond is van akkor inkább szépen , beszélgetve.[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz leslieke #64713 üzenetére
Nem valószínű, hacsak nem ipari felhasználásra szánt a kültéri, vagy feketén ipari tevékenységet folytat a szomszéd.
viccet félretéve, ez azért teljesen természetes, anyósod se rakhatna semmit a falára a másik szomszéd miatt? Max hanghatást lehet méretni, de majdnem biztos, hogy határon belül lesz.rmihaly javaslata lehet a legcélravezetőbb, és szerintem egyedüli üdvözítő megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
válasz leslieke #62933 üzenetére
a különböző módok és a kb fogyasztásadatok netről, nekem a P0 a villanyóra alapján 160w-ra jött ki most 2,7-es royallal
P0 (set 27 gr + 5x light) => about 115w tested below
P4 (set 26 gr + 5x light) => about 170w
P0 (set 20 gr + 5x light) => about 230-260w vent mica by default
P3 (set 28 gr + 5x light) => cca 310-320w
P6 (set 24 gr + 5x light) => cca 370w
P1 (set 29 gr + 5x light) => cca 750w
P5 (set 25 gr + 5x light) => about 770w
P9 (set 21 gr + 5x light) => about 1250w
P7 (set 23 gr + 5x light) => over 1200w
P8 (set 22 gr + 5x light) => over 1650w
P2 (set 30 gr + 5x light) => over 1850wbekapcsolása: gépet bekapcsold, beállítod a távirányitón a hőmérsékletet ami a listában a Px-hez tartozik és 5x megnyomod a light gombot. A készüléken pár pillanat múlva megjelenik a Px és beindul. Elvileg minden Gree gyártmányon működnek más cimkével is, de ezt nem próbáltam és a programkiosztás is változhat. Ugyanezzel a módszerrel lehet váltogatni a módok között, nem kell kibekapcsolni a gépet. Kikapcsolás után újra normál módban indul. A P2-t a kompresszor maxra járatása, azt senki ne állítsa be.
Ebben az állapotban a terelők nem állíthatóak, a ventilátor sebességét a fokozat kiválasztása és a light kétszeri megnyomása állítja, mehet a turbó is meg a quiet is.
A teljes leírás olaszul itt van kb középen március 16.
az adatsor a facebook amberroyalos csoportjából van. -
rígel
őstag
válasz leslieke #59704 üzenetére
Vannak szubjektív-, és vannak objektív dolgok. Például van akinek tetszik a zongoralakkszerű fényes műanyagból , mindenféle mintázattal feltúrbózott beltéri, és van aki ezt giccsesnek tartja. Mindkettőnek lehet igaza.
A hangnyomás nem ilyen, az objektív, mérhető dolog. Mivel nincs szabvány, lehet más távolságból mérni, vagy hazudni bármilyen számot, ami a prospektus elbír, hisz megfelelő távolságból igaz is lehet, csak azt elfelejtik odaírni.
Az hogy van akit zavar, van akit nem, az egyéni dolog, ettől még a c x kurva hangos, és halknak beállítani minimum félrevezető mások számára, akik épp klímát keresnek.[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz leslieke #59697 üzenetére
Hogy? A Comfort x csendes? Hát az minden csak nem az. Borzasztó hangos. Pont ezzel szórakozok, egy apartmanban. 3,5 comfort x , nem lehet több. 1 évesnél. Leghalkabb szint, amit ki tudtam hozni belőle, az kb a Daikin Perfera 3. fokozatának a hangszintjének felel meg. Még másik helységben is zavaró.
Egyszer halgass meg egy Daikint vagy Mitsubishit, esetleg Panát.[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
válasz leslieke #58071 üzenetére
Hát igen én is gondoltam hogy akkor abba az irányba indulunk de ki tudja holnapután mit találnak ki.
Aki éves átalány fizet ott most mi lesz?
Jan-márciusban még nagyban mentek a klímák.
Azzal már lehet túl is léptem az éves limitet.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
-
Tony21
tag
válasz leslieke #53447 üzenetére
Nálam 60 m2-t egy 3,5-es klíma fűt (szintén elég jó a szigetelés). Úgy, hogy a maradék 60 m2-re is juttat némi meleget, de az arra elég csak nagy hidegben, hogy ne hűljön le olyan gyorsan azon a részen a levegő. Amit direktben fűt, ott stabil 23 fok van. Szóval így 4 hónap klímás fűtés után tuti nem tennék nagyobbat, a 3,5-es Mitsu jól elboldogul vele. Megy folyamatosan, ideje nagy részében minimumra szabályozva, de rá van bízva, hogy mikor mennyire fűtsön (kivéve szűrőpucolás ideje, akkor azért lekapcsolom ) .
-
zsolt501
nagyúr
válasz leslieke #53256 üzenetére
Én leszedtem egy régebbi verziót amivel még stabilnak mondható volt, de megy a syen klímának a progijával is.
Nálam az szokott a probléma lenni, hogy nem mindig találja meg a klímát a progi, olyan mintha áramtalanítval lenne a klíma holott működik, van hogy napokig nincs gond, aztán egyszer csak előjön ez, ami még probléma szokott lenni, hogy a telós app iszonyat módon meríti a telót, mintha folyamatosan pörgetné a procit, ezt úgy tudtam kikerülni, hogy ha használtam az appot akkor és nem kellett akkor manuálisan bezárattam a telón, és úgy már nem merítette a telót, Xiaomi Mi9T telóm van android 11-el.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz leslieke #53251 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy szerencséd van, sajnos több az elégedetlen használó mint az elégedett, nem is olyan rég teljesen elrontották az androidos appot, de szerver ügyileg sem nevezhető teljesen stabilnak.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás