Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Nem marad hely a szupertelepnek a Xiaomi kameraszettje mellett
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz jézusom #51887 üzenetére
Az hogy hűtő mellett alszol az nem releváns, mert nem biztos hogy az adott egység ugyanolyan típusú hangot fog kiadni(pl motorok, rezonancia), ezt sajna ki kellene valahol próbálni, én érzékeny vagyok a zajokra, befürödtem.
Meg ami az elején halkabb, ott arra is számítani lehet hogy a későbbiekben is ahogy kopik aminek kopnia kell tovább lesz alacsonyabb hangerejű.Attól mert valami izomból tud fűteni nem biztos hogy energiahatékony, az "A***" jelölések a fogyasztásra vonatkoznak, nem maximális hőleadásra. Attól még simán lehet hogy -15 alkalommal tényleg kijön villanyszámlában a különbség.
És ettől teljesen függetlenül az is igaz hogy a gépek nem olvassák a saját adatlapjukat, ha a progamozó nem írja bele akkor tényleg csak indokolt esetben fog leállni az adott hőmérsékleten.
Tehát előfordulnak esetek amikor az adott egység adatlapján -15-öt írnak, de még -20-ban is az érzékelői szerint jól érzi magát, nem kapcsol le.
Csak azt már a gyártó nem garantálja, ahogy ilyenkor a garancia sem érvényesíthető a tartós -20 alatti üzem során előforduló meghibásodásra.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
waveson
tag
válasz jézusom #51083 üzenetére
Neten most olvastam utána gyorsan, és egyelőre annyit találtam, hogy simán lehet hogy koszos a szűrő, 1 hónapja nem takarítottam, nemes egyszerűséggel, elfelejtettem!
De ha ez sem szünteti meg a hangot akkor nem tudom....Mondjuk a szűrő alja és oldala 100%-osan tiszta, de a teteje, pont ahol szívja be a levegőt, ott mondjuk lehet hogy már ganéjos...[ Szerkesztve ]
-
rmihaly
tag
válasz jézusom #51074 üzenetére
Ha a lakossági átvételi ár pl 37Ft lesz akkor a bruttós elszámolással se jársz rosszabbul, mint most a szaldóssal.
Az hogy havonta vagy csak évente számolsz el, az teljesen mindegy (ha közben nem változik a tarifa).
Amúgy mindenféle változatban el lehet számolni a villamos energiát.
Sok helyen már Smart mérőket szerelnek, így akár napközbeni osztásban is képesek más más tarifát meghatározni. Majd ha meglesz hogy mit hogyan kell, akkor lehet erről beszélni, addig elég fikciós téma - részemről témát befejeztem, nem klímához tartozik. -
sanzi89
addikt
válasz jézusom #51050 üzenetére
Ha az áramot elzárják, akkor a ma lakosságnál lévő inverterek 99% azonnal kikapcsol a hálózati feszültség hiányában, szóval teljesen mindegy van-e napelem vagy se. Most jelennek meg azon az inverterek, amiken van kiegészítő 1(!) dugalj, korlázotott terheléssel, ami megfelelő napsütés esetén ad áramot akkor is, ha nincs hálózati feszültség.
Ha a szaldó megszűnik, akkor az nagyon belerondít bármilyen elektromos fűtés megtérülésébe, üzemeltetési költségébe.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
PROTRON
addikt
válasz jézusom #51008 üzenetére
Nekem a FUJI 12LTCA-val ami eleve drágább mint a Pana "NZ"-s Nordic Etherea és régebbi , 2012-es tervezésű konstrukció beszereléssel együtt 564 lett a vége szeptember elején leadott rendeléssel. Benne volt a "téliesítés" amiről mondjuk tudom hogy 1k hufnyi fűtőelemet tartalmazott (szó szerint, kb 30-40 cm kondenzvíz csőszakasz van kültéren, a többi belül fut ) , inkább csak azért nem kötekedtem hogy biztosan legyen hasznuk hátha akkor jobb a hozzáállás. Meg persze azért egyéb dolgokat is el kell ilyenkor végezniük a gépen.
Nem tudom most a gépet mennyiért tudnák beszerezni.
Lehet túlméreteztem a teljesítményt, 23 nm2 4 m belmagasságot kell elbírnia fixen, legtöbbször úgy tartja a 23-24 fokot hogy amikor alá állok 2-es fokozaton hideg érzetű levegőt fúj be, tehát alacsony hőmérsékleten, hatékonyan tudja járatni a klímagázt. Aztán kemény tél alkalmával kiderül.
Meg igazából napközben kinyitom a teljes kis lakást, olyankor a maradék 14 nm2-őt felkell melegítenie 16--21 fokra, majd az egész 40 nm2-t kell hőmérsékleten tartania.
Ilyenkor megértem a 2-2 fokozatokat.
A társasházban a legtöbb szomszéd nem panaszkodik a hangerőre, mondjuk szerencsémre volt már korábban aki felrakatott egy Nord márkájú új klímát, aztán 1 év alatt megszokták. De az én LTCA-m kültérije 2-esen semmivel sem csendesebb annál a Nordnál és eddig legtöbbször ugyanúgy on-off szerűen ment mint az övé, csak persze jóval drágábban.A kolléga nem panaszkodik a Fujirája, én inkább Pana-t javaslom, mert azt nem tapasztaltam. Hátha tényleg tartja az adatlap szerinti értékeket, az enyémnél úgy látom a régi tervezés miatt hogy lutri honnan származhat a készlet. A Daikinból ami biztos hogy jó fűtésre és nem csak átmeneti időszakban az itt olvasottak alapján túl van árazva.
Na most éjjel figyeltem fel először a leolvasztásra, pont 10 percel azután csinálta hogy lefeküdtem. Kezdte a lapát állítással, amihez sajnos elég hangos motort kaptam, szal egyből felfigyeltem rá, mert mostanában fix lapátszöggel használom.
Egyébként nem tűnt hangosnak a folyamat, lehet ha beborozva aludnék el és már mélyen fel se tűnne és kb 2 x 3 perc venti járatással megoldotta, összesen 10 perc volt a két lapát állítás között.#kovacsen222
Mármint lelopod a szomszédról a napelemet is?
Vagy úgy érted hogy a szomszéd által már lopott napelemmel termelt áramot csapolod?[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
waveson
tag
válasz jézusom #51008 üzenetére
Mind2 jó, klímások általában a Daikin-t jobban javasolják csak ennyit tudok.
Ha kérsz klímás cégtől árajánlatot, néha jelentősen olcsóbban megkaphatod a gépet, mint amit pl. árukeresőn látsz.
Nekem 3 klímám van, a Comfora jön be a legjobban, még ebben a -1 fokban is teljesen csendben fűtött reggel is, folyamatosan. Semmi jég a kültérin egyelőre.
Panasonic Etherea Nordic még ami sokak szerint teljesen rendben van. Ha Pana. Jobb ötletem nincs, kérdezd meg windyt. De ha lehet, 1 db kell, és van rá pénz, akkor ne sajnáld rá! Csak magadnak teszel jót, ha jó minőséget vásárolsz. -
waveson
tag
válasz jézusom #51001 üzenetére
Tönkremehet tőle a klíma. Csak nem minden klímánál van ilyenre szükség, én ennek ellenére jövőre lehet tetetek mind3 daikinbe majd biztonsági okokból, csak akkor fogja melegíteni a fűtőellenállást, ha épp olvaszt a gép (nem azonos a kínai klímák 0 fok alatti folyamatos tálcafűtésével, most épp 80-90w-ott fogyaszt az arctic, csak mert kint hideg van (Ki van kapcsolva a klíma és akkor is fűti a kültéri egységet, milyen kedves...ne fázzon már!
-
waveson
tag
válasz jézusom #50996 üzenetére
Daikinnek nincs csepptálcafűtése. A fűtésre optimalizált Comforának lehet hogy van (van,LanyUS?). Érdekes egy dolog ez a csepptálca fűtés, mert sokan azt mondják húdefontos, a Daikin Comforában meg pl nincs, kérdés, megkockáztatja a Daikin egy húsz filléres alkatrész miatt hogy elfagyjon a klímája?
Állítólag elfagyott Daikint még nem látott senki, kivéve ha belekerült valami falevél pl a csepptálcába, az szívás. -
LanyUs
senior tag
válasz jézusom #50988 üzenetére
Strezinek is van egy ilyen gépe: Daikin FVXM35A - RXTP35N8. Én is vettem egyet.
Ezzel fűtöttem nagyon enyhe időben és bizony tiszta víz volt alatta... Ezt csak érdekességképpen írtam. Nincs jelentősége. A nyári 70% páratartalom mellett 16 fokban 9,7 fok a harmatpont. Tehát a kültéri hőcserélő felülete valószínűleg 10 fok köré hűlt vagy az alá. -
PROTRON
addikt
válasz jézusom #50940 üzenetére
A Pana-ra nem nagyon panaszkodik a kollega hogy az én fujimhoz hasonlóan ki-be kapcsolgatna.
Az enyémnek igazából valszeg egyéb problémái vannak, pl firmware-jével van valami, mert a mostani hidegeknél ha egyébként hagyom hogy a beltéri automatán felpörögjön 2-es vagy akár 3-asig ( ahol síri csend esetén a szélzaj mellett már motor hang is van) akkor a kültéri szépen leszabályozza magát olyan csendesre hogy alatta állva a kevéske szélzajon kívül csak a tartókonzol miatti búgást hallani. Persze a telepítési környezetem is olyan hogy tölcsérként felerősíti a hangokat.
De ha leveszem a beltérit 1-esre, akkor meg feltekeri a kültérit...ahol meg a Nyikolájnak megfelelő hang nekem már sok.Ezt csak azért írom így hosszabban ki, mert itt a topicban is többen megvannak elégedve a Fuji LTCA példányaikkal, szal lehet fél milla környékén értelmes japán fűtő lehetőséget kapni.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
DithenS
senior tag
válasz jézusom #50940 üzenetére
Arctic is értelmes választás, mert sok mindenben jobb mint egy Gree comfort x.
Fél millióért pedig igazán komoly japán klímát kapsz.
az Arctic csak 230 ezer Ft körül megy. Nyílván a japán inkább 400 ezertől indul. Viszont alapból a támogatások miatt elszálltak az árak, illetve a 370Ft euro se tett jót. De fél misiért kapsz jó klímát, de csak egyet. -
7Heads Drago
veterán
válasz jézusom #50894 üzenetére
A fent említett táblázat szerint a kínai klímák szarrá verik a japánokat ahogy én látom. Ezen a fórumon meg jórészt pont a japánok vannak kiemelve. Szóval rossz helyen kérdezel.
Fasorba sincs a két ország terméke egymás mellett. De ahogy gondolod.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
DithenS
senior tag
válasz jézusom #50929 üzenetére
Nem képes ugyan arra a fűtési teljesítményre mint a Comfort X, de lényegesen jobb komforttal képes fűteni. Az X már a Gree-nél is elég kifutó széria lett, az utódja még mondjuk nincs meg. Mert a Pulse lehetne, csak az meg hivatalosan átmeneti fűtésre van ajánlva.
Vissza térve, nem szükséges egy helységbe 3kw hőenergia még -10 fokban sem. A comfora pedig befűti neked olyan halkan, hogy nem igaz és valid hatékonysággal. Maradjunk annyiban, hogy a Kínai gépeknél a SCOP -1-el kevesebb, mint amit rá írnak.
A japánok pedig a valós dolgokat írják le. Az X-nek még a kültérije is egy borzalom, szomszédnak van, hallgasd meg nulla foknál. Egy katonai helikopter halkabb nála… Ilyen szélzajt csapni még nem láttam és hallottam ventillátort mint ami abban van. Szóval aki teheti, vegyen japánt.
Akik kínai olcsó gépeket vettek fűtésre mind ráfaragtak, vagy a villanyszámla sok, vagy rohadt hangosak, és nem tudnak pihenni. Japánoknál is mellé lehet nyúlni, de azért ha bevált típusokat veszed a közép vagy felsőbb kategóriából, nem igen érhet csalódás. Csak a rendeltetésnek megfelelő típust vedd, ennyi. Nyílván ha nincs pénz, akkor lehet venni jó kínai gépeket is, itt a fórumon van akinek Arctic van, és lehet élni vele, de 30%-al több áramot zabál és enyhe időben ki be kapcsolgat neki, meg azért hangosabb mint egy japán, de mondjuk ennek a minimuma legalább halk. -
waveson
tag
válasz jézusom #50894 üzenetére
Amúgy nem feltétlenül a teljesítményt nézném ha van más fűtésed is, mivel nincs szükség óránkénti több ezer wattra, kivéve ha nyitott ablak mellett kívánsz fűteni.
Számomra érdekesebb volt például a valós magas SCOP (4,7), illetve a minimum 19-20dB-s hangnyomás, és ahhoz hogy ez tartósan működjön is, megfelelő moduláció, a Daikin minimum működése teljesítménye 200W körül van, a Comfort X-é pedig 500+W valahol. Ez utóbbi tulajdonság eléggé fontos, különösen ha nem nagy térbe rakod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest