Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz gabor9991 #61546 üzenetére

    30.nap után még ott vannak a 8.napos kiskapuk ami megint csak +16.nap, ha meg akarnak szivatni simán meg tudnak, és egy klíma nem egy kenyérpirító hogy fogod és beküldöd, vagy elviszed személyesen.

    Szólsz a telepítőnek hogy gond van, az majd mondja hogy sok most a melója és csak jövö7en vagy az után tud csak kimenni megnézni, már itt is buksz 1-2.hetet, szóval abból a 30.,napból simán lesz 2hónap! :)

    És a te esetednél új pár hónapos készülékről van szó, ott még tudnak adni csere alkatrészt de egy 1-1,5.éveshez már nem, így ott nem 2.hét lesz a csere!

    ez kb minden dologra érvényes :

    Jótállási igény kezelésével kapcsolatos szabályok

    A kijavítás kezelésekor az Eladónak törekedni kell arra, hogy a kijavítást 15 napon belül elvégezze. A kijavításra nyitva álló határidő a fogyasztási cikk átvételekor indul.

    Ha a kijavítás vagy a kicserélés időtartama a tizenöt napot meghaladja, akkor az Eladó a Vásárlót tájékoztatni köteles a kijavítás vagy a csere várható időtartamáról.

    Ha a jótállási időtartam alatt a fogyasztási cikk első alkalommal történő javítása során az Eladó részéről megállapítást nyer, hogy a fogyasztási cikk nem javítható, a vásárló eltérő rendelkezése hiányában az Eladó köteles a fogyasztási cikket nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk cseréjére nincs lehetőség, az Eladó köteles a fogyasztó által bemutatott, a fogyasztási cikk ellenértékének megfizetését igazoló bizonylaton - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlán vagy nyugtán - feltüntetett vételárat nyolc napon belül a vásárló részére visszatéríteni.

    A Vásárló az ÁSZF elfogadásával hozzájárul, hogy számára a tájékoztatást elektronikus úton vagy a Vásárló általi átvétel igazolására alkalmas más módon is megvalósulhasson.

    Amennyiben az Eladó nem tudja a fogyasztási cikket 30 napon belül kijavítani:

    ha a Vásárló ehhez hozzájárult, számára a kijavítás teljesíthető későbbi határidőben, vagy
    amennyiben a Vásárló nem járul hozzá a kijavítás későbbi teljesítéséhez, vagy ezzel kapcsolatban nem nyilatkozott, számára a fogyasztási cikket a harmincnapos határidő eredménytelen elteltét követő nyolc napon belül ki kell cserélni, vagy
    amennyiben a Vásárló nem járul hozzá a kijavítás későbbi teljesítéséhez, vagy ezzel kapcsolatban nem nyilatkozott, de a fogyasztási cikk cseréjére sincs lehetőség, a fogyasztási cikk számláján, vagy nyugtáján szereplő eladási árat kell számára a harmincnapos határidő eredménytelen elteltét követő nyolc napon belül visszatéríteni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák