- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Az 5G-s páncélnak ára van
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Apple Watch
Aktív témák
-
lacebo
csendes tag
Próbáltam agybadugósat!Amit a feleségem kapott a telefonjához,az egy fejfordításra kiesett a fülemből,úgyhogy vettem egy fülhorgos megoldást philips shs 8000.Ez jobb,de 2-3 perc elteltével ez is kicsúszik,a basszust meg viszi magával
.Ezért gondoltam fejhallgatóra
.Az még kérdőjeles,hogy a Sennheiser cx 400 is kicsúszna-e a fülemből
,mert eredetileg ezt néztem ki,csak nem akartam 10k-t bukni ha nem válik be,csak 5-öt.
-
Tithian
őstag
A HD600-hoz való kábel még ebben a lehúzás-árkategóriájú boltban is csak 4K: [link] Jobbra pedig aligha van szükség, ha az ember nem igazán hisz a kábelekben.
#3888: Így van, a HD555/K530 szintjéig drámai a hangminőség javulása, felette már el kell gondolkodni azon, mit vesz az ember.
Bár ha arra gondolok, hogyan esik a K701-ek ára (alig használtan gyakran $200 körül van, ami nem vicc: [link]), már nem is kell sokat töprengeni.#3880: Ha csak erősítő kell, a Gilmore Lite is megfontolandó: a maga árában nagyon jó, tartós kis szerkezet. Újonnan 60K, de használtan 40-45K körül is elérhető. A hozzá hasonló, egész baráti áron előállítható "maszek" Dynalo is jó lehet alacsony Ω-jú fejhallgatókhoz.
#3871: Abban az árban jobb vétel lehet egy Auzentech Prelude, a Quartet viszont jóval olcsóbban is beszerezhető.
-
BluEyes
őstag
nádasi
Tapasztalataid alapján a Gravis lenyomta az Audigyt. Erről ennyit.Mondjuk a Gravis mellé tényleg az olcsó füles a jó füles.
A gépzaj pedig nem minőségi, hanem mennyiségi kérdés. Ha hangos, akkor a rossz fülesben is hangos. Tapasztalataim szerint.forceberg
Ebben az árkategóriában (5-20k) óriási minőségi eltérések vannak a fejhallgatók között, sokkal nagyobbak, mint az ilyen-olyan hangkártyák között. Az alaplapi hang egy jó fülessel jobb kompromisszum szerintem, mint a mégoly kiváló minőségű hangkártya egy szar fejhallgatóval.
Meg ugye a hangkártya csak a pc-vel együtt értelmezhető. Egy fülest meg rádugsz akármire, ami képes hajtani (cd játszó, receiver, mp3playa stb.) oszt jó lesz. -
riam
tag
Köszi a gratulációt!
A levehetőt úgy értettem, hogy cserélhető ami szerintem egy nagyon jó ötlet, mert nem kellene attól tartanom, hogy rálépek, székláb...stb, és már vihetem is szervízbe.
A k240-on is cserélhető, igaz hogy még nem volt gond a kábelével, de megnyugtató, hogy nem muszáj annyira vigyáznom rá.
Biztos nem ártana egy jó fejhallgató erősítő hozzá, de mivel ez mindössze 62 ohm-os, 105 db ) már egy jobb mp3 lejátszó is elég jól meghajtja, de tényleg illene egy komolyabb cucc alá.Megnéztem a HD600 technikai adatait, hát nem csoda, hogy ugyanazt a kategóriát képviselik, a 300 ohm-on kívül szinte teljesen azonosak a paramétereik.
Azt hiszem itt már nem lehet arról beszélni, hogy melyik a jobb, inkább csak hogy kihez melyik hangzás áll közelebb (akg, v sennheizer). -
proci985
MODERÁTOR
hm, így már értem. tényleg elég kevés fülesnek van két bemenete
.
Eaxnak igazából csak játék alatt van jelentősége. kb annyi, hogy hatalmas térben és egy szűk folyosón nem ugyanúgy szólal meg egy hang. 4.0+tól fölfelé tud már olyat is, hogy ha a hang forrása szabadtérből jön, a megfigyelő viszont egy visszhangos teremben áll, akkor a hang effektezése nem csak a megfigyelő hozzáadott effektjeivel készül (tehát ha te a visszhangos terem bejáratánál állsz, de még a program szerint bent, akkor az amit kivülről hallasz eax 2.0ig ugynaúgy visszhangzik, mintha a barlangban lenne). ez játék alatt eléggé észrevehető tud lenni, szóval nem csak a térhangzás miatt érdekes a dolog
hm, hát ja, nekem is két fülem van, de egy stratégiai játékban eszméletlenül jól tud jönni, hogy hang alapján pontosan be tudod tájolni, hogy hol is van a csetepaté. fpsben szintén
meg filmeknél is jól tud jönni a plussz tér. jó, magyar 5.1eket hagyjuk, azoknál csoda, ha egyáltalán nem monoban és csak fele olyan jó minőségben szólal meg, mint az eredeti, de konkrétan a tesztlemez kategóriában olyan a hangjuk, hogy bekészülsz (pl a Mechanikus Narancs HD kiadása kapott olyan hangot, hogy kb elfolytam tőle a széken
még nem ülsz ott a koncertteremben, de már majdnem... ehhez képest a dvd verzión Beethoven csodálatos 9edikje úgy szólalt meg, mintha a fürdőből egy szokol rádióról szólna, és nem csak a hd kiadáshoz képest, egész egyszerűen nem volt dinamikája, magas és mély hangok pedig valahol útközben elvesztek).
zenehallgatásra viszont egy sztereo rendszer a kategóriával fölötte lévő 5.1et lazán agyonveri, szóval valamit valamiért. valamint dvd filmeknél veszteségmentes kódolás csak a kétcsatornás PCM van (HDDVD/Blu-Raynél a problémát megoldották), de az ilyen hangsáv általába csak a koncertlemezekre jellemző.
mind a stereonak, mind az 5.1nek megvan a maga előnye, ezért is van nekem mindkettőből itthon
.
-
proci985
MODERÁTOR
jaja, anyag, szín (nemtom ki találta ki, hogy az ipodnak szép színe van), meg mosható a fülpárna.
ez a szimmetrikus meghajtás micsoda?
ciripeléssel semmi gond nincs, igazából a digitális kimenete miatt használom csak (tud dts passtroughot, az x-fi meg csak pcmet
). seek hangot sikerült már ráküldenem az erősítőre, amikor némi rövid kábel miatti probléma okán a hangkártyán feszült az idekábel
viszont furcsa módon az X-FI D/A konverteréről analóg módon erősítőre kiküldött jel szebben szól, mint az erősítőn a gigáról kapott digitális jelből kikódolt... kivéve filmeknél, szal lehet, hogy a stereo flac fileokat eléggé hülyén tolja ki (és meglepő módon az x-fi ezek szerint nem sok torzítást szed össze a gépházban). játéknál meg ég és föld, de alapvetően ebben a kategóriában az ember ezt el is várja
.
ööö ok, az egy kicsit más (ár)kategória, egy dj fülestől meg az ember el is várja, hogy ne essen le a füléről;>.
-
proci985
MODERÁTOR
nekem K 530 ltdm van, jól szól (értsd, az mp3 kódolási hibáinak/lejátszó gyengeségének demonstrálására tökéletes), eszméletlenül pontos a sztereóképe, masszív, pda is meghajtja, szerintem kényelmes (bár pár óránál többet nem szoktam használni). headbangelni azért csak ésszel lehet benne
és a színe is bejön (a sima K 530al ellentétben). mondjuk nem árt mellé egy normális hangkártya/hangadó eszköz sem (audigy2őt szokták minimumnak mondani mellé, én felváltva használom az X-fimet és a giga alaplapi kimenetét ilyen célra).
egyetlen baja, hogy ragasztva vannak a feliratok rajta... és nekem sikeresen beleállt egy hirtelen felkapásnál a K betű szára az ujjamba
-
Allien
veterán
Csakhogy, ha a hazai nagyker se hozza be, akkor az MM se.
(gondolom) Én szoktam be-be járni. Sőt, még vásárolni is. Ezzel szvsz semmi gond. Mint ahogyan voltam Bluefish-ben is, meg Mistral-ban is.
Természetessen, nagyon-nagyon meggondoltam, mit veszek. Pl MM-ben vettem a gyorstöltőmet Ni-Mh aksikhoz. Természetessen vettem műszaki cikket is, de vissza is vittem. Nem szabad olyan terméket venni ilyen helyen, amiből már csak 1-2 darab van.
Aktív témák
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest