- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Zinho
aktív tag
válasz
schawo #11553 üzenetére
Sajnos nem szabályellenes. A főszabály szerint, ha a terméket szállítják, akkor annak az országnak az áfáját kell fizetni, ahová szállítják. Párom közgázos adózás jegyzetéből van nem pontosan idézve...
Jól van, én abbahagytam, nem akartam leigénytelenezni senkit (nem is tettem,csak feltételes mód volt), csak küzdöttem az ellen, hogy az agybedugós füleseket ne igénytelenezzük le
huh de nyakatekert, csúnya mondat lett....
-
Nikk
senior tag
válasz
schawo #11351 üzenetére
Jó igen... bocsi a kirohanásért... Mmost is a fejemen van és hallgatom... (imádom a hangját...
)
Csak kiborult nálam a bili már megint. Annyit szívtam már gagyi termékekkel, hogy el se tudjátok képzelni.
Olyan papírstócom van már itthon a hibás termékek gariztatásából adódóan, hogy elképesztő. Rossz belegondolni, hogy megint egy új termék,és megint rohangálhatok a gariztatása miatt... A kábelét már szídták páran azt azért írtam. Persze ezt leszámítva lehet, hogy mások sonkakötözésre is használták és ezért törték el, vagy isten tudja... Állatok vagy mi...
Az a baj, hogy minden cuccomra annyira vigyázom tényleg, hogy ne legyen baja és megint ez a helyzet. Hiába... Üldöz a sors... Elképesztő, hogy minden második harmadik cuccommal megszívom.
Remélem nem nyúltam bele valami hamis akármibe...
Amúgy az, hogy valami mondjuk aluból készül, nem feltétlenül olyan rossz dolog. Pláne, mert alu egy viszonylag könnyű fém és ha már csak egy bizonyos darabját abból építi meg és aköré a műanyag alkatrészeket, akkor már eleve sokkal tartósabb masszívabb lesz. (kevésbé deformálódik, kompozitok előnyben)
Ezért érzem kicsit cinknek...
Mindenesetre remélem ez csak valami kezdetleges "megszívtam" dolog és nem lesz vele több probléma... Mindenesetre köszi a nyugtatást...
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #11237 üzenetére
Azért mondta, mert már többeknek jeleztem, hogy annyian összegyűltünk, hogy nincs perpill annyi pénzem, hogy egyben kifizessem mindenkinek. Azért vállaltam alapból a rendelést, mert én rendelek mást is és a garit nem szeretném máson keresztül intézni, ha neadj isten arra kerülne a sor.
Asszem eljött az ideje egy összegzésnek, hogy átláthatóbb legyen a felállás:
Dave (személyesen):
HD668BMandarinn (személyesen):
HD668B + párnabigmasterg (posta):
HD668B + ?geriwise (?):
2x HD668B + ?Zinho (?):
HD668B + ?madgie (posta):
HD668Bshawo (?):
2x HD668B + ?Nova96 (?) (posta):
HD668B + párnaÉn
+haverom
Szóval jelenleg így állunk. Előlegeket van akivel már megbeszéltem a többi attól függ, hogy mennyi lesz az összköltség, mert mint mondtam lehet nem lesz elég pénzem.
Tehát akkor kérek mindenkit, hogy egészítse ki a dolgot (pl privátba), és akkor összegzünk végre, és rendelek. (Még asszem egy nap kell majd nekem, mert a fizetési limitemet is át kell majd állítanom) -
geriwise
csendes tag
válasz
schawo #11223 üzenetére
Köszi a választ, regeltem is thomann-ra, még várom a visszaigazolást, de meg tudod mondani, hogy ez vajon fülre ülős, mint a senn 202, vagy körül-ölelős, mint mondjuk az enyém volt. Jah és kb mennyi lehet a kiszállítás? Tipp, vagy esetleg tapasztalat? Nem akar még valaki rendelni, mert akkor osztoznánk a szállítási ktsg-en.
Üdv
Geriwise -
Shufny
őstag
-
Nikk
senior tag
válasz
schawo #11187 üzenetére
Nyilván én vagyok máshoz szokva, de pl. teljesen más EQ értékeket használok egy kis agybadugós fülesnél, mint egy normális fülre ülősnél, vagy egy 5.1 házimozinál...
Más cucc más EQ kell hozzá, hogy azt hozza amit az ember hallani szeretne...
Például én hozzá vagyok szokva ahhoz, hogy a mély hangok és a magas hangok erőteljesebbek míg a közepet általában leszabályozom... De minden légrezgetőm így van belőve...
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #11182 üzenetére
Köszönöm
Bőven kielégítő válasz, az volt a lényeg, hogy zavaróan rosszul szól azzal is, vagy már csak "lehetne jobb" kategória. Az, hogy hogyan viszonyul más dedikálthoz képest nem olyan fontos kérdés, hiszen ilyen árban nem igen van más.
Amúgy mi lett a K500 -al? Vagy "csak" 5 hónapja 100+ km -re van tőled?
-
Recon666
Közösségépítő
-
-
bencze
senior tag
-
AMDFan
addikt
Most felraktam a K66-ot próbaképpen. Hát húh. Először azt hittem, hogy valami érintkezési hiba van
Igazából megszokható a hangja, de nagyon nagy volt a kontraszt a HD595 után. Megígértem egy havercsajnak hogy odaadom neki a K66-ot ha egyszer átjön. Megpróbálom nem egymás után megmutatni neki a kettőt
Pedig a K66 a maga árkategóriájában jó volt anno. Egyébként én a K240et nem hallottam, csak valami K14x-et meg K17x-et, de azok nem igazán tetszettek.
-
AMDFan
addikt
"Az 55 ohmos K240 sorozattal (Studio meg az MKII) az AKG sajnos elkurvult, és nincs az az AKG hangzása, ami elvárható lenne. "
Nem akartam én írni, de én is azt tapasztaltam a hallgatózáskor, hogy az AKG bizony elég döngetősre vette a figurát még a 30k körüli füleseinél is. Pedig én AKG párti voltam, sőt a K601 a szívem vágya, de mégis Sennt vettem
Szóval az ilyen sztereotip dolgok, hogy az AKG az naturális míg a Sennheiser színezi a hangot, ez úgy ahogy van hülyeség ha általános tanácsot ad valaki.
-
bencze
senior tag
Sajnálom hogy spamelek, túl rövid a szerkesztésre adott idő és hát na, pörög a téma és én is nézelődöm közben... akkor ezek alapján azt sejtem, 2 kiesik és marad versenyben:
Sennheiser HD555
AKG K240 S
Audiotechnica ATH AD700
Audio Technica ATH M50Biztos van millió más, ezek valszeg a népszerűbbek vagy ilyesmi, amiről olvastam fórumokon stb. és elvileg megfizethető kategória. Nem akarok senkit megsérteni ha a kedvencét kihagyom, ill. hozzá lehet tenni.
És köszi a sok segítséget, nem is számítottam ennyi tippre... igyekszem nem 30 fölé vinni és ebben - elvileg - benne van az ebayes megoldás is (nem mindegy, hogy mondjuk 42 vagy 29...)
Ja és még valami, nem hiszem, hogy különösebben érzékeny lenne a fülem vagy ilyesmi, én tényleg néztem olcsóbb cuccokat is de valami fura okból kifolyólag a 10-15e kategória az olyan hgy az az érzésem, ha erősebben nézek rá szétesik... 1 éve vettem egy Sony-t 15-ért "hirtelen felindultságból" de most azért igyekszem már jobban választani... és legyen strapabíró, sose tudni, kisebb balesetet illik kibírnia
-
bencze
senior tag
Mindegy, hogy nyitott vagy zárt. Nem fognak sem hegeszteni sem aludni mellettem amikor használom.
Amúgy szűkítenék, talán fogok, egyelőre nem tudom, mi alapján.Ma néztem West end-ben MM-t és konkrétan egyedül a Sennheisert láttam, na meg akg k601 ami túl drága, egy 7e ft-os dvd lejátszóra voltak mind kötve (tudom.. olyan van nekem is.. filmre pont jó a crt tv-mhez), ahol valami live cucc ment (mondjuk erősen playback gyanús, de akkoris...). Az akg-n majdnem semmi nem hallatszott, azért felpróbáltam csak kíváncsiságból
-
bencze
senior tag
Uh, csak második-harmadik végigpörgetésre láttam a válaszod, köszi, időközben browsoltam kicsit erősítőkről is és vannak olcsó megoldások. Hát mindegynek nem mindegy, de jó tudni, számolok egy pár pénzzel egy ilyen olcsóbb erősítőre is, hátha kell.
Az én listám is kicsit szűkült ahogy olvasgattam, végülis újat nem tudok szerintem mondani:
Sennheiser HD555
AKG K240 S
Audiotechnica ATH AD700
Denon AH-D1001
Roland RH-200Nem tudom ezt hogyan szűkítem tovább, valószínű azon is múlik, mit találok esetleg ebayen olcsón (hát ami jó cucc ott sem olcsó, de na, jó áron).
-
-
bencze
senior tag
-
AMDFan
addikt
Grat
Egyébként mit mondasz egy K601-hez ami ugye 300 ohmos, milyen jófajta füleserősítőt illene amivel már szépen zenél? Persze ez csak a jövő zenéje nálam de érdekel.Így két nap után a HD595-ről: nagyon jó füles, megdöbbentően részletesen adja elő a zenéket, pl. a túlvezérelt felvételek hibáit kegyetlenül visszaadja "sajnoshálistennek"
Viszont egy mp3-ból is jóval többet mutat meg mint a régi K66-om. Ami miatt kicsit egyik szemem sír a másik nevet, hogy a sokkal drágább hifimet is alázza hangminőségben.kicsit offtopic: a HD595öt hallgatva megint előjött bennem az, hogy mennyi ember van aki sárbatiporja az mp3at a flaccal szemben, miközben az mp3-ban is rengeteg tartalék van még amit egy gyenge cuccal én pl. nem hallottam eddig.
-
Cs_Laci
senior tag
Azt is árul modifikáltan
-
AMDFan
addikt
Szerintem inkább agyon lett már hajtva
Mediamarktban 1 hét alatt bejáródik, és a kinézete alapján nem akkor tették ki
Az nem tetszett benne ami az összes többiben sem (kivéve a HD515öt), hogy eltúlzott mélykiemelése volt. Amúgy nem szólt rosszul a K530 sem, csak számomra nem volt zenei így. Mondjuk az túlzás volt részemről, hogy nem jobb mint a K66os, de ha lehet kapni ugyanannyiért vagy picit olcsóbban a HD515-öt akkor nem kérdés. Mondjuk ez a meghallgatás 1-2 zeneszámig tartott, de szerintem a különbség egyértelmű volt.
Jó nyilván az 5k forintos Philipshez képest a K530 gyönyörűen muzsikált, de nem hiszem hogy az lenne a konkurencia.Egy másik kérdésem is lenne: van egy USB Dacom (Styleaudio Carat HD1V), amin van füles erősítő is, illetve hajtható külső tápról, de jelenleg csak USB-n kap áramot. Lehetséges az, hogy azért szól halkan a fejhallgatókimeneten mert nincs külső tápra kötve? Sajnos nem értek az elektronikához, így nem merem most hirtelen egy akármilyen külső táppal kipróbálni.
Van hangerőszabályzó poti rajta, és max állásban már kicsit sok a hangerő, de félek, hogy ha nehezebben hajtható fülesem lesz, akkor kevés lesz. -
-
hege01
tag
Köszi,
Meghallgattam egy párat, sajnos HD515 és HD485 nem volt, az 555-öst sikerült kipróbálni, tetszett is csak nem akartam annyit költeni. Viszont az 515-ről elég eltérő véleményeket olvastam.
Végül is megrendeltem mégiscsak a HD555-öst, remélem megfelel majd az igényeimnek.Wtonak: Köszi neked is.
Üdv.
-
bigmasterg
addikt
-
riam
tag
Ennyiért az a kártya ajándék! Nálunk kb a duplájába kerül.
Ilyet akartam én is, de aztán kiegyeztem egy használt Terratec Aureon Sky-al (ugyanaz a Envy24HT-S chip, füleserősítő, sőt átalakítva használható a Prodigy HD2 driverével is) Általában mindkettőt kimondottan zenehallgatásra ajánlják inkább, mint játékra
Bocs az Off-ért -
fi:zi'k
nagyúr
1. Tudom, hogy nem nekem válaszoltál
, és mint írtam nem kötekedni akartam.
2. Ezek szerint tényleg nem jól értelmeztem. Csak most láttam, hogy lehet angolra is váltani a nyelvet.A 681 szimpatikusabb. Az "AKG-féle" pántos megoldást nagyon kényelmesnek találtam rövidebb távon. Hosszabb távon is olyan jó?
Az adott típus és a "B" verzió között mi a különbség? pl 681/681B
PC-n mi az a minimum hangkártya amit érdemes venni egy hasonló kaliberű fejhallgatóhoz?
Köszi! -
fi:zi'k
nagyúr
Nem kötekednei akarok, meg németül sem tudok, de nem 55 EUR a Superlux?
Egyébként egy AKG 512-höz képest hol helyezkedik el a a HD 485?
Nálam 10E HUF a lélektani határ, és jelenleg mindkettő beleesik ebbe a kategóriába.AKG K240-et is néztem használtam. Ez a Superlux sikerült annyira jól, hogy megérje a felárat mondjuk a HD 485-höz képest?
Köszi! -
doc
nagyúr
az a gond, hogy pesten elegge behatarolt teruleten tudok mozogni (kb. a deli pu-tol 10-15 perc max), az aqua-ban megrendeltem, es most, ket het utan kozoltek hogy nem tudtak mar hozni mert lealltak a gyartassal... hazhozszallitast meg nem akarok fzetni ha nem muszaj (mar ha egyaltalan ezekben a boltokban tenyleg van)
egy-kettot megneztem, de pl. edigitalnal is csak rendelesre van (vagyis gondolom naluk sem kaphato mar a gyakorlatban) -
DBAtti
aktív tag
Valóban, nagyon dicsérik, ha minden igaz Denon-ból van az egész belseje. Ha anno ennyire olcsó lett volna valószínűleg ezt veszem. Tapasztalatom nincs vele.
[link]
"Creative Aurvana Live! ,rebranded Denon D1000. Shares same drivers and similar SQ with Denon D1000 but with a bit more bass."Denon review:
[link]
Testfreaks olvasói:
[link]Testfreaks Aurvana:
[link]Amikor még keresgéltem a Denon 25k körül volt, a Creative kezdetben 13 körüli értékéről gyorsan felvitték 18 környékére. 14k-ért igen jó vásár lehet.
-
devast
addikt
-
devast
addikt
-
Turbolada II
őstag
Aki már hallott nagybőgőt az tudja hogy miért olyan a HD555 mélye olyan amilyen. Aki kizárólag tüc-tüc meg diumvisu zenére vesz HD555-öt az vagy tájékozatlan vagy hülye.
A HD555-ösöm megy a HD465-ösöm között 6e Ft volt anno az árkülönbség, de hangzásban ég és föld a különbség. Bár a 465-ösnek sokkal erősebb a mélye, de a HD555 viszont mélyebbre lemegy, csak sokkal kiegyensúlyozottabb az egész hangtartomány. A HD465-nél 10-11 Khz körül véget ér a dal, a HD555-nél meg még a 16 Khz-et is hallom. -
Turbolada II
őstag
Amúgy milyen az HD555 a K141-hez képest?
Hát más. Nem jobb, nem rosszabb = összehasonlíthatatlan. Talán úgy tudnám a legjobban kifejezni, hogy az AKG természetesebben szól, a Sennheiser szebben.
Fül válogatja kinek melyik jön be jobban, szerintem ezért nem érdemes az összehasonlítás.
Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Gitáros topic
- iPhone topik
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Battlefield 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest