Hirdetés
- Magisk
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz
kingabo #6596 üzenetére
Fulonulo: supraaural
Fulet korulolelo: circumauralAhogy elnezem az elobb emlegetett Sennheiser HD418/428/438/448-eket, mindegyik zart, fulet korulolelo dizajnu, bar utcara szvsz boven eleg lehet a 418 is, zajos kornyezetben amugy sem hallod a finom zenei reszleteket, meg amugy sem fer el a 428/438/448 3m madzagja a zsebedben
-
pityaa23
senior tag
Na srácnak megvesszük a HD448at, jövő héten írhatok róla ha valakit érdekel. Összehasonlítási alapom HD595-el van.
-
kingabo
őstag
Helló!
Újra itt vagyok
, beakadt valamibe a fejhallgatóm és eltört a kerete.
A régebbi tapasztalatokból kiindulva az összecsukhatóságról lemondok, tehát ami a kéne: bkv-n utazáshoz (busz, hév, metró egyik sem halk környezet) zárt, nem a fülkagylóra felülő (nem tudom pontosan mi a neve),10-15k esettleg valami nagyon jó esetén 15-20k között.
Kékfogas változatba megéri beruházni (akár kicsit többért), vagy nem éri meg? -
pityaa23
senior tag
Erről tud valaki valamit mondani? Sennheiser HD 448 Ez zárt, ez jó lenne kolesz szobába. De nem tudom felér-e egy 555el.
Nem akarok szart venni
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok! Haveromnak akarunk venni egy fasza fejhallgatót szülinapjára. keret kb 20-25ezer. Nekem egy Sennheiser HD595 így a kistesóját a HD555-öt ajánlottam, de eszembe jutott, hogy koleszos szal lehet a szobatársak nem örülnének a nyitott fülesnek! Várom az ötleteket! köszi, sziasztok!
-
lovag05
aktív tag
Vagy dobj rá egy kicsit, és Audio Technica ATH-M50. ;D Egyébként, nem értem... nekem is elvileg zárt kialakítású a fejhallgatóm, erre a másik szobában is hallható, ha zenét hallgatok nagyobb hangerőn. (65%) Egyébként, én a helyedben egy HD 595-öt vennék.
jap: 5.000Ft volt a kikötési ár, ha rendeli, mert nem kapható, akkor pedig már jóval felette van, ezen kívűl egyetértek, hogy érezhetően jobb.
-
Telefunen
őstag
Mit is hallgattam:
Hip-hop:
Para Bellum - Para Bellum;
nagyon fekszik a Portának. Ritkán, de intenzíven ütő mélyek, magasban folyó dallam.. Sohasem hallottam még ennyire jól megszólalni...Bankos - Cirkusz;
Az elnyújtott, torz, mély szféra nem erőssége. Kontrollálatlanná válik. Az ütem túlnő a vokálon, háttérbe húzódik a közép. Pattogóssá válik a szám.Crain & Vanis - Hubert;
A zongora(?) iszonyúan jó, Az ütem sztereó bontása (ami végigkíséri a számot) nem annyira. Kicsit zajos, de talán a felvétel minősége (128Kbps) miatt.Rock:
Thy Catafalque - Neath Waters;
Nagyon jó. A szám elején az elektronikus szakasz megfelelően dinamkus. Az egyre hosszabbá váló magas hangok tényleg "csilingelnek". A gyors, ütős mély kellően súlyos. A hangszerek bekapcsolódásával sem válik nagyon kásássá -épp csak annyira amennyit a keverés indokol.Ramallah - Days Of Revenge;
Zúzós szám, kicsit sürű szerkezettel. A dobok kalapálnak, a riffek súlyosak, a vokál tiszta.. -széles mosoly az arcomon.
Neurosis - Under The Surface:
Az indusztriális gépzajok nagyon tiszták. A torz gitárhang remekül illeszkedik. Az énekes "fájdalma" tökéletesen kivetető. A dobok membránjáról hallom a rezgéseket.
Solaris - Solarissimo;
Technikás zene. A hangszerek rendkívül jól szeparáltak. A billentyű elképesztően részletes, de nem túlzó. A gitár lecsengése a sűrűbb szakaszokon kicsit szétfolyik, de a szólók rendben vannak. A dob itt is szenzációs, érzem a zenész játékát. A fuvola életszerűtlen, harsány -all in all, ez is hihetetlenül jóGoa:
Infected Mushrooms - Suliman;
Döngölnek a mélyek ahogy kell, és a dallam sem veszik el. Az elektronikus (valószínűleg nem valódi) gitár szólóban kicsit a háttérbe húzódik, de a méllyel remekül kiegészítik egymást. Az összkép igen meggyőzőInfected Mushrooms - Ratio Schamtio;
Az élő zenének még a látszatát sem keltő, szám alatt nagyon jól érzi magát a Porta Pro. Az effektek részletesebbek és hangsúlyosabbak mint valaha. A mély valóban visz előre. A csúcs pedig szép, tiszta hangok, sűrű halmaza. -
Telefunen
őstag
Ezidáig nem voltam elég tökös ahhoz, hogy fejhallgatóval járjam az utcákat, de most végre belevágtam, és beszereztem egy Koss Porta Pro-t. A hagyományos ear-budok nagyon erős kompromisszumot követeltek, "agybadugósat" pedig nem akartam (igen, próbáltam már HPM70-et, és van is egy Thompson agybadugósom, de én sehogy sem tudtam megszeretni, hogy "odabentről" szól a zene). Totálisan látatlanban/hallatlanban vettem meg, elvégre azoknál amit eddig használtam, csak jobb lehetett
rövid (-a hallottak alapján rendezett) lista, a teljesség igénye nélkül:
Pioneer SE-CS12
AKG K311P
Creative Ep-180
Sony MDR-818
Panasonic RP-HV158
Philips SHE2632
Panasonic RP-HV152
Creative Ep-210
Panasonic RP-HV103
Sennheiser MX360Természetesen, a Porta Pro mindegyik olcsó ear-budot messze felülmúlja (minő meglepetés), bár nem nyújt nagyobb élményt az otthoni rendszeremnél (aláírásomban).
A magasak élesek és tiszták, talán egy kicsit tolakodóak is. A közép rendben van. A basszus inkább ütős, mint dübörgős, némi hallható kiemeléssel 80Hz körül. A térérzet nem túl nagy, különösen az alsóbb frekvenciatartományok szétválasztása tűnik egy kicsit hiányosnak. A kialakítás borzasztóan jó, hihetetlenül kényelmes (én "firm" állásban használom, hátul és mélyen van a fülem, míg az agykoponyám kiszélesedik
). Az az "urban legend", miszerint a nyitott fülesek -az izoláció hiányában- nem állják meg a helyüket a tömegközlekedésen, abszolút nem igaz. Persze a körülöttünk tartozkodó emberektől megkíván némi toleranciát
.
Egyébként a hangkép összességében nagyon rendben van. Hiába minden leírható hiányossága, hatalmas élvezet hallgatni. Dögös, ugyanakkor kellően részletező minden műfajhoz. Szeretem.
Ui: Én egy iRiver T60-ról hajtom (és nem is érdemes nálam mással. lényegesen rosszabbul szól, mind az erősítőmről, mind a hangkártyámról). A hallgatott zenétől függően, 25-35 körüli hangerőn (40-es skálán) nyílik ki a hangja (megjön a dinamika, tiszává és élessé válnak a magasok, szélesebbé a mélyek). Ez a kis, 15mW kimenő teljesítményű lejátszó, minden esetben tökéletesen elég a meghajtásához. Nem kell félni a 101dBa-es érzékenyégtől, és a 60OHm-os impedanciától. "Hangosság" tekintetében igen jól áll a Porta Pro
.
-
celf
őstag
mindenkepp zart, ha halk kell legyen.
35-bol mar kijon a sennheiser nagy mikrofonos fejhallgatoja gondolom.
amugy Beyerdynamic ha tutira akarsz menni -
csny75
csendes tag
Sziasztok!
Egy kényelmes, profi fejhallgatót szeretnék venni, elsősorban játékra, de zenére, és filmre is jó legyen! Fontos lenne az ellenség irányának pozícionálása, de az sem baj, ha mikrofon is van rajta! Creative X-FI Titanium hangkártyám van, mekkora ellenállású fejhallgatókat tud meghajtani? Esetleg van egy Thomson 5.1-es erősítőm is DTS, DD és Dolby Pro Logic II hangzás támogatással! Érdemes-e egyáltalán (van-e), jó minőségű 5.1-es fejhallgatót, headsetet venni? Nyitott, vagy zárt legyen? Éjszaka használnám legtöbbet, a család mellettem alszik! Max. ár: 35e Ft! Előre is köszi a segítséget! -
celf
őstag
válasz
szaszayanou #6583 üzenetére
sok szerenset..
-
csorlala
tag
Sziasztok,
Filmnézésre és játékra akarok venni egy jó vezeték nélküli fejhallgatót. Az ár tekintetében szeretném 10 és 15 eFt körül megúszni.
Visszaolvastam a topicban és találtam egy két negatív kritikát a vezeték nélküli fejhallgatókra, a vezeték nélküli adatátvitelből származó minőségromlásra.
Szerintetek érdemesebb esetleg egy sokak által javasolt Sennheiser HD202-t vennem 7 eFt körül és feladnom a mobilitásból egy picit?
Továbbá nagyon érdekelne, hogy mekkora lehet a más vezetéknélküli eszközök által okozott zavar. Billentyűzet egér és a gamepad is wireless.Köszi a véleményeket előre is
Üdv
csorlala -
-
celf
őstag
válasz
szaszayanou #6578 üzenetére
szerinted a PCI csatin keresztul nem digitalisan halad az adat ?
ja, hogy ugyertetted, hogy erkezhetne kulso hangkariba mar analog jelle konvertalt formaban is.... akkor nem kulso hangkartyanak hivnak hanem erositonek.de mindegy,
most firewire kari van, es a zaj szinte megszunt. illetve nagyon halk lett.
ugyhogy vagy az USB-rol Firewire-ra valo valtas volt a dolog mogott, vagy valami mas belso komponens jobb minosegu, ami szuri a piszkot.
esetleg az, hogy sajat tapegysegrol kapja az aramot az uj kai.anno kiszurtem minden lehetoseget, es nem jottem ra, hogy mi okozta. egy biztos, a gepbol jott, es az usb kabelen keresztul. (nem a digitalis adat lett corrupted, illetve nem az "piszkolodott be", hanem az usb-n keresztul erkezo ramellatas volt piszkos, valoszinu az volt a dolog mogott, de ez csak spekulacio) illetve a mar fentebb emlitett sajat tapegyseg tud hasznos lenni.
csak jot hallottal a markarol... akkor olvasgass kicsit szerintem, persze ne itt hanem a megfelelo hanggal foglalkozo forumokon.
nem mintha rossz lenne. de, nem csak jot hallani roluk....
... amugy mire kell neked kartya?
-
tib-bee
tag
Sziasztok. Elég olcsón szeretnék egy fejhallgatót venni, úgy kb. 5000 Ft körül. Melyiket ajánlanátok? Köszi
-
szaszayanou
aktív tag
az usb-n keresztül digitálisan halad az adat, minőségi romlás nélkül. Az egyetlen baja a pci-vel szemben, hogy jobban eszi a CPU-t (persze ez ma már elenyésző), szal ha az emu 0202 zúgott az valami más miatt volt (mondjuk eddig csak jót hallottam erről a márkáról)
a noti miatt viszont nekem mindenképp usb-s kari kell. Van pesten olyan szaküzlet, ahol kiállítási példányok is vannak kipróbálás végett?
-
celf
őstag
válasz
szaszayanou #6576 üzenetére
nemnagyon imho.
nekem emu 0202 is olyan zajos volt usb-n keresztul, hogy ihajj.
szerintem vegyel egy korrekt belsot (asus valami)
vagy gyujts egy korrekt kulso hangkartyara. -
lovag05
aktív tag
válasz
szaszayanou #6571 üzenetére
Sajnos kihajtani nem tudja, közel sem... így, szerintem bőven elég lesz egy Sennheiser HD 202 , vagy egy AKG K 512.
-
szaszayanou
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkodok egy minőségibb fejhallgató beszerzésén. Főleg a koleszban használnám a notimra kötve filmnézésre, zenehallgatásra.
Az érdekelne, hogy az alaplapi 24bites realtek hangkártya mennyire tudja meghajtani ezeket? A hangminőség elég szubjektív, Budapesten a MM-on kívül hol van olyan üzlet, ahol vásárlás előtt ki is lehet próbálni a cuccot?
Kb 20k lenne rá a keretem, ahogy nézem ennyiért már lehet venni hd555-öt vagy k518-at azok közül amiket itt is ajánlani szoktak. Van valami tippetek, hogy még mit lehet érdemes kipróbálnom?
-
Attila14
aktív tag
Üdv!
Valaki tudna ajánlani egy headsetet (gamer) amit lehet hangzavarban használni? max 15-ért
értem arra a hangzavart hogy 1 méterre tőlem bömböl a másik gép hangfala! -
Razuel
aktív tag
Yo!
Azt hallottam, hogy EZ elég jól szól.. Ebben az árkategóriában tudtok jobbat, vagy nincs ennél jobb?
Az se baj, ha van rajta mikrofon, mert gamer célokra lesz, de nélkülözhető is.. -
maszekember
aktív tag
Érdekel vkit egy Pioneer SE-MJ3 utcai fejhallgató?
Eladó.
Ha igen,dobjon egy privit. -
Thome
veterán
Köszönöm a válaszokat!
-
ponti_ak
addikt
válasz
maszekember #6559 üzenetére
Hajrá, győzzön a jobbik!
-
KMT
addikt
Az a baj, hogy én sem értek az elektronikához ilyen szinten. Talán jár erre egy szaki, aki rendbe teszi a dolgokat ez ügyben.
Az szinte biztos, hogy az impedancia növekedésével egyre kisebb teljesítményt tudnak leadni az erősítők.
A képletet meg szerintem egy középiskolás fizika könyvben is meg fogod találni. -
Thome
veterán
Sziasztok!
Megvallom őszintén, nem igazán kerestem utána. Tehát olyasmi fejhallgatót szeretnék majd venni, ami nem csak sztereóba ad, tehát nem csak vízszintesen hallom a dolgokat benne, hanem függőlegesen is. Na most ez hülyén hangzott... Konkrétan fps játékhoz kellene valami olyan cucc, ahol konkrétan hallom, hogy felettem vannak, nem pedig mögöttem. Biztos értitek!
Tudnátok ajánlani valami ilyesmit? Ha "jóárasított" az nem baj, a mostani fülhallgatómtól biztos jobb a legalsó kategóriás is. Az se lenne baj, ha lenne rajta a mikrofon.
Illetve még azt szeretném megkérdezni, hogy ehhez szükséges-e valami csodahangkártya, vagy egy integrált(szerűség) is elég?
-
celf
őstag
ez lehet hogy igy van.
tehat a teljesitmenyt nem kepes leadni az erosito, ha magas az impedancia? ehhez kene ismerni az impedancia termeszetet,
az ember azt hinne hogy kiadja az erosito a teljesitmenyt, csak nem jut el a hangszorokhoz. P=U^2/R nem artana megerteni ezt a kepletet a reszemrol azt hiszem -
KMT
addikt
Szerintem meg a P=U^2/R alapján kell számolni. Azaz nagyobb impedancia esetén kisebb teljesítményt ad le a lejátszó, tehát halkabb. Ha felhangosítod, akkor ugyanannyit ad le, mint kisebb impedanciájú terhelésre kisebb "potméter" állásnál.
Azt meg, hogy adott hangerőhöz mekkora póvert zabál a hangszóró, az érzékenysége adja meg. -
ponti_ak
addikt
válasz
maszekember #6553 üzenetére
Háát, a px100-ast elég nehéz lesz überelni...
Bár basszusban lehetne erősebb, meg elég hamar "vége van" (értsd: könnyen "szét lehet hajtani" egy erősebb jelforrással...).
-
celf
őstag
na igen, de kozvetettul is beleszolhat a teljesitmenyleadasba az impedencia.
a telefon, DAP, vagy barminek az AMP-ja gondolom nem fog leadni annal nagyobb teljesitmenyt mint amennyit megszabsz neki a hangero potival.
ha racsapsz az ampra egy nagy ellenallasu fulest akkor az azon a "hangeron", illetve azzal "teljesitmeny leadassal" amit a potmeter megszabott, halkabbul fog szolni mint egy kisebb ellenallasu tarsa.
nyilvan fel fogod tekerni a hangerot, amitol megrovidul az elemek elletartama = lezabalja az akut.szerintem eleg logikus.
szerk: de lehet nincs igazam ezzel hangeroszabalyozassal. nekem nagyon szutyok fizikatanaraim voltak.
-
ponti_ak
addikt
válasz
maszekember #6549 üzenetére
Ejha, már a px-ekből is van II-es széria? Szerintem még nem kaphatók (itthon). Redtower-t hívd fel, ők megmondják, hogy mikor lesz.. Vagy mégse.. most nézem a honlapjukat:
"Késik a Sennheiser szállítmány… A méltán népszerű fülesek egyelőre hiánycikkek az országban, várható érkezési idejük szeptember hónap…"Érdekes, hogy egyoldalas kábelt kaptak, és a px200-ra vc is került.. De más változást nem látok az adatokban. Szerintem csúnyábbak lettek, és talán kicsit robusztusabbak.
-
maszekember
aktív tag
Az új Sennheiser PX200/PX100 II.-t hallotta már vki innen?
-
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Salvador20 #6545 üzenetére
Megnéztem, szép darab de az ára se semmi. Sajnos hibák bárhol előfordulhatnak csak egy ilyen drága cuccnál még bosszantóbb.
-
Salvador20
őstag
válasz
Napfénysüti #6544 üzenetére
32K, kifogtam egy rossz példányt...legjobb családban is előfordul.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Salvador20 #6543 üzenetére
Ez elég gáz egy 2 hetes Sennheisernél. Mennyiért vetted?
Amúgy megvettem múlt héten én is a kiszemelt AKG-mat és nagyon elégedett vagyok vele.
-
Salvador20
őstag
válasz
Napfénysüti #6542 üzenetére
elkezdett recsegni,ropogni,rezegni a jobb oldali füles.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Salvador20 #6541 üzenetére
Mi volt a baja?
-
Salvador20
őstag
válasz
Infranyuszi #6539 üzenetére
én pc350-et vettem 2 hete...már gariban van sennheiseréknél....
-
Infranyuszi
aktív tag
szija
szerintem 20 ezer ft környékén sennheisert vegyél..
én anno leértékelve vettem egyet 4.500 ft-ért ahaveromnak szülinapjára .. és belehallgattam. Nincs "vájt" fülem és nem hallom a különbséget se zenében se sehogy, de ezzel a fülessel egészen más volt mindennek a hangzsa, nagyon prcíz.
Szóval én a sennheiser márát ajánlanám, mertha 4.500 ft-ért ilyen hangzásra képes,akkor 20ért el se tudom képzelni mit tud..én most pc 161-est vagy pc 350-est tervezek venni, bár az headset.. jólesz majd a cs-hez :c))
-
lovag05
aktív tag
Arra értettem, hogy, amikor megjött a fejhallgató, akkor először a telefonomon tudtam kipróbálni, és egy pár óra alatt lemerült a használatával, igaz, sima fülhallgatóval nem néztem, de most, kipróbálom... - elnézést, ha hülyeséget mondtam volna
-
Én, az Audio-Technica ATH-ANC7b-t venném, a kettő közül.
-
KTTech
veterán
válasz
lovag05 #6504 üzenetére
Ezt az akku lezabálást légyszi magyarázd el... tudtommal az impedancia ami a terhelést adja az erősítő fele (pontosabban az egyen és a váltóáramú ellenállás). A telefonokhoz adott fülhallgatók 16 ohmosak. Akkor elhiszem, hogy többet eszik (a digitális erősítő keretein belül), ha ennél kisebb ellenállású a füles, de pl. egy 32-40 ohmos biztosan nem eszik többet... (márpedig a HDJ 1000 40 ohmos), csak az erősítő teljesítménye csökken.
-
KTTech
veterán
Zajszűrős fejhallgatókat nézem (fülhallgatók nálam nem játszanak), utcai használatra... Melyik az ajánlott (nem elvetemült árkategóriában...)?
Néztem az Audio-Technika ATH-ANC7b, tetszetős darab...
A Sennheiser PXC 310 BT sem tűnik rossznak, vagy akár a vezetékes verziója...
-
doktordrog
aktív tag
Hello!
Az AKG fejhallgatóm kábelén a külső gumiborítás a "füles" részénél elkezdett megtörni. Tudok valamit csinálni vele?
köszi
-
lovag05
aktív tag
Mikrofont, már 499Ft-tól lehet kapni, válassz kedvedre, én egy Speedlink-es noname szart nyűzök, már lassan két éve, eddig nem volt rá panasz, hozza azt a szintet, amit a többi olcsóbb headsetekre biggyesztenek... Elég hangos is volt, - azért, VOLT, mert már nem használom, ezen kívül kifogástalanul működik, még mindig... - haverom 100%-ra csavart Trust headsetét alig hallottuk, amikor beszélt, én, azon a szinten, már agyi károsodást okoztam. Ki kellene próbálni, csakugyan, mint a fejhallgatókat is, nem kell zsákbamacskát venni, ha teheted.
-
lovag05
aktív tag
Nem rossz, csak drága, annyiért meg mérföldkövekkel jobb fejhallgatókat is lehet venni, ugyanolyan árban. A zárt kialakítású, asszem' nem engedi be annyira a környező hangokat, ezért szokták az ilyeneket keveréshez, stb. használni. A nyitott, pedig, ha jól tudom, beengedi a környező hangokat jobban... Kifelé nem tudom, mennyivel lenne halkabb, az enyém is zárt kialakítású, mégis hallható, még a másik szobában is, ha zenét hallgatok, magasabb hangerőn.
-
Jumbó
csendes tag
válasz
lovag05 #6527 üzenetére
köszi a gyors választ!
zárt azért fontos, hogy hang ne zavarjon senkit, ha alszik a család. (javíts ki ha nme jól tudom, de a nyitottból jobban kiszűrődnek a hangok)
amiket ajánlottál nézem, mind vezetékes, ezek szerint ennyire nem jó a wireless?
Egyszerűen már tele van a hócipőm a rengeteg kábellel...de ha ennyire rossz a wireless technologia, akkor lehet maradok a hagyományos változatnál...
-
lovag05
aktív tag
Huhh... Amit ismerek, és jó szívvel tudok ajánlani, azok a Sennheiser HD 215 , az AKG K 512 , Pioneer SE-MJ5 , Audio Technica ATH-M20 ... Ezek zártak, jól szólnak, meg leszel velük elégedve, akármelyiket is választod. Bár, én szívem szerint, egy HD 555-öt ajánlanék, csak az nyitott kialakítású.
-
Jumbó
csendes tag
Sziasztok!
tervezem, hogy veszek egy új fejhallgatót az otthoni pc-mhez, ehhez kérnék egy kis segítséget.
Elsősorban wireless fejeseket nézegettem, de kicsit megriasztottak a velük járó hátrányok (hangminőség, töltés stb.), de a vezetékeket nem kell igazgatni és nem úszik mindenhol.szóval ez a 2 termék van versenyben:
[link]
és
http://www.sony.hu/product/hed-home-entertainment/mdr-rf840rkvalakinek van valami tapasztalata?
a creative-nak van mikrofonja, de az annyira nem fontos, van külön is. Nem vagyok vájtfülű inkább a pariktikusság, kevésbé bosszantó apróságok és a kényelem számít.
Jórészt játékra és filmnézésre lenne.
Ha esetleg tudtok alternatívát ebben az árkategóriában 20.000 FT szívesen veszem, nem vagyok túl tájékozott a témában. Egyetlen fontos kritérium, hogy zárt legyen.
előre is kösz a segítséget! -
-
Draken
őstag
Nem is szeretnék nagyon jó minőségű headsetet. A hangkártya egy audigy2zs, nem mai darab de még mindig jobb mint egy alaplapi. Magát a füles részét elég kevésszer használnám(leginkább a z-5500at használom), viszont örülnék ha a mikrofon valamilyen szinten jó minőségű lenne. Ezért gondoltam a sharkoon rush-ra és feltételeztem, hogy valaki tud mondani ennél jobbat / van jobb ennél ilyesmi áron.
-
celf
őstag
szeretnem megjegyezni, hogy a mikrofon-on alapvetoen tul sok minden nem mulik, hacsak nem akarsz beatboxolni, esetleg vocal temakat felenekelni az uj single-odhoz...
sokkal inkabb szamit, hogy milyen hangkartyaba dugod be.
illetve, hogy milyen program kezeli az "in signal"-t, ergo, ha skype-al dumalsz haveroddal jatek kozben, akkor sokkal tisztabb lesz a hang, mintha pl csak egy steam-en keresztul.masik, hogy ha integralt hangkari adja a hangot a hangfalaknak (vagy fulesnek, ahogy tetszik) es az integraltba megy be a mikrofon is, akkor eleg kemny lesz az athallas. be fog visszhangozni de piszkosul.
ezeket vedd figyelembe mielott rajossz, hogy 5000 forint alatt nem veszel jominosegu headset-et.
-
Draken
őstag
Sziasztok, érdkelődnék, hogy 5000-ig bezárólag milyen fejhallgatót tudok venni, ami még viszonylag jól is szól és a mikrofonja viszont nagyon jó? Néztem a sharkoon rush fejhallgatót, eddig ezt találtam a legjobbnak
-
celf
őstag
válasz
Napfénysüti #6518 üzenetére
csaticseres dolgok sohasem tul bizalom gerjezsztoek...
imho -
Napfénysüti
nagyúr
Szerintetek megéri egy AKG K518 DJ 8000 Ft-ért? Ahogy látom ez nagyon jó ár érte, boltban 14000 alatt nem is találtam. Csak csaticserés ennyi a bibije. De kollégám már vett ilyet és elégedett vele. Én is kipróbálgattam és tetszik de nem vagyok hozzáértő.
Meló közbeni zenehallgatásra kellene meg otthon a laptopomhoz ezt használnám szintén zenéhez vagy játékok alatt. -
Oscee
csendes tag
A Zalman 5.1-es Theatre 6 kategóriájában milyen hasonló tudású és árú készülékek vannak.
Egyáltalán nem ismerem a kínálatot - nekem ilyen van (tökéletesen elégedett vagyok vele évek óta), és öcsémnek is kéne valami ilyesmi
-
lovag05
aktív tag
válasz
Salvador20 #6514 üzenetére
Nem, igazából, animációs meséket sose szerettem...
-
lovag05
aktív tag
válasz
Salvador20 #6512 üzenetére
Te is az ablakon vágtad ki őket? A tizedikről egész szépen tudnak repülni. ; D
-
Salvador20
őstag
válasz
ussseal #6511 üzenetére
kva anyjukat, kidobáltam az összes tengerimalacom pár éve, mert
1, büdösek, még tiszta alomban is
2, éjjel-nappal csipognak idegesítő hangon
3, olyanok mint a nyulak, vagyis rosszabbak, mivel olyan gyorsan tudnak szaporodni, mint füles barátaink, csak....még gyorsabbanBocs az offért, de még most is fölidegesítem magam rajta......
-
ussseal
tag
válasz
Salvador20 #6509 üzenetére
Hacsak nem a tengerimalacodnak szánod a fülest, nekik azt hiszem 50000 Hz a max
-
nyunyu
félisten
válasz
Infranyuszi #6505 üzenetére
nekem nemjó a külön mikrofon+füles
Ilyenbe szokta orditani a kordagyuri, hogy 'óóóóóóólín' a sportTV-n.
-
lovag05
aktív tag
válasz
Infranyuszi #6507 üzenetére
Az átviteli tartományba tartozó értékek jelzik, hogy mennyire képes mély, magas hangot "adni" az adott fejhallgató / headset / fülhallgató. Értelemszerűen, minél szélesebb skálán "mozog" az érték, annál jobb, bár, ez attól is függ, mihez lesz használandó a későbbiekben. Bár, ez egy kicsit vicces, ugyanis az emberi fül, asszem' 80Hz-15000Hz érzékeli a hangokat, tehát amik ezen kívül esnek, azok csak számok, nem hallható különbségek. A névleges impedencia, az a hangsugárzók váltakozó áramú ellenállása. (az ezeket meghajtó erősítőket érinti) A hangteljesítmény, a hangforrásból kilépő hangenergia. Magyarán, amilyen hangosan tud szólni. A Sennheiser-ek ezért általában mindenkinek ajánlhatóak, ugyanis, ilyen "all rounder"-ek, tehát mindenhez használhatóak. A többi, már csak a füleden áll, mit, hogy "eszik" meg.
-
Infranyuszi
aktív tag
válasz
lovag05 #6506 üzenetére
a PC 151 nagyon tetszik :c)) köszönöm a tipppet :****
Segítenétek még abban, hogy milyen adatok jók? Tehát pl ennek a sennheisernek ezek az adatai:
Headset
- átviteli tartomány: 18 Hz - 22.000 Hz --> mekkora a jó tartomány?mit jelent kb?
- névleges impedancia: 32 Ohm --> ezmiez? ez pici vagy nagy legyen? -hangnyomás: 118 dB B]-->[/B] és ezmiez? ennek is nagynak vagy picinek kell lennie?
- átviteli tartomány (mikrofon): 80 Hz - 15.000 Hz --> -II-- névleges impedancia mikrofon: 2000 Ohm --> ennek nagynak vagy picinek kell lennie?
- kábelhossz: 3 m- csatlakozók: audio kimenet (3,5 mm), audio bemenet (3,5 mm)
-
lovag05
aktív tag
válasz
Infranyuszi #6505 üzenetére
Akkor... Nem jó szívvel, de egy Sennheiser PC 151 -et tudok ajánlani, elvileg, nem írnak rosszat róla, ha jól látom, akkor hasonló tulajdonságokkal bír, mint a HD 202, de, ha a mikrofon is kell bele, akkor ez lesz. Elnézve az adatokat, lesz benne egy szolid basszus is, remélem jó lesz.
Ennél alább nem kéne adni, ha "játékos" headset-et szeretnél. Esetleg, ha van egy kis plusz pénzed, bepróbálhatsz egy Sennheiser PC 161 -et is...
-
lovag05
aktív tag
Háát! Erről nem tudok nyilatkozni, ugyanis nem hallgattam még "fake" fejhallgatót. Futás közben, általában stabilan állnak, bár, arra inkább fülhallgató való.
Telefonnal (Nokia N95 8Gb) kipróbáltam a HDJ1000-et, és hát, szólni szólt, de nagyon lágyan, finoman... Más részről az aksit is lezabálta, tehát inkább otthonra egy fejhallgató, városba, stb. pedig egy fülhallgató...
-
<NewL>
addikt
válasz
lovag05 #6500 üzenetére
hangzásban? mennyivel rosszabbak. van itthon egy sony nemtudom milyen a típusát,agybedugós füles (nekiadtam húgomnak mert nem tudom ezeket az egybedugósokat használni) nagyon szépen szól. meg megnéztem a MM-ba és kopp ugyanaz volt mindkettő.
egyébként ezek a fejhallgatók között van olyan aminek 3.5 jack a vége,vagy csak átalakítóval lehet. egy telefonnal ,hogy tudna szólni egy ilyesmi fejhallgató (Nokia E75)
futás közben stabilan állnak ezek a fejhallgatók a fejen,vagy könnyen leesik.
ezeket most úgy általánosságban kérdezgettemköszi a linkeket
-
newmaster
csendes tag
Nézz körül itt: fakeheadphones.com/
esetleg a head-fi.org-on -
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Politika
- Gumi és felni topik
- Magisk
- iPhone topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy S24 szériás okostelefonok - GYÁRTÓI garanciával
- ÚL Lenovo Laptop ALKARÉSZEK legolcsóbban.
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dell Latitude 5310, 5310 2-in-1 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo ThinkStation P330 SFF / ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest