Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
konyi79
addikt
Hölgyek / Urak!
Aki ide jön kérdezni, jobbára azért jön ide, mert nincs meg az az általános rendszerismerete, mint nektek. Ezt pedig azzal itt kér tanácsot be is ismeri. Épp ezért tehet olyan kijelentéseteket tesz, olyan gondolatai vannak, ami a Ti ismeretetekkel bármennyire is nem helytálló, türelemmel kezeljétek. Csak az válaszoljon, aki tud úgy megválaszolni vagy megcáfolni a tartalmat, leszáll a magas lóról.
Amikor beültetek az iskolapadba az első tanárotok sem azzal kezdte, azért van itt, mert olyan h*lyék vagytok, még olvasni se tudtok, hanem megtanított!
Köszi! -
NandorHUN
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Azt hogy ha meglenne mindkét gép akkor nem találom magam olyan szituációban hogy egyik vagy másik gép képeit többségében szebbnek találnám.
Szerintem egyébként ilyen absztrakt kérdésekbe nem kéne belemenni, hogy mit jelent a szép etc...
feltetelezem tudjatok mire gondolok, mert mindenki aki itt kerdez kb ugyanarra kíváncsi -
válasz
Rapid136
üzenetére
"A megjegyzés arra irányult hogy lehet hogy jobb képeket csinálok egy korábbi 6 mpixeles géppel, mint te egy vadiujjal"
Uhh mekkora ász vagy.

Ilyenekkel dobálózni egy kezdő felé nem szép, és nem is ide való. Ez nem segítség.
Azért majd az "új" és az "ujj" közötti különbséget tanuld meg. -
-
NandorHUN
addikt
Egyenlőre főleg statikusabb dolgokat fogok fotózni főleg.
Pársze vannak dinamikus témák is, de kevesebb és remélem arra jó lesz az olcsóbb megoldás.1-2 év múlva amúgy is valoszeg váltok, de addigra ki tudja hogy fog kinézni ez a milc szekció is, lehet lesznek mostaninál jobb gépek is ugyanennyiért.

Amúgy nikonra is vannak már AF-P-s lencsék amennyire tudom azok annyira nem rosszak fokuszban, legalábbis gyorsabbak. -
PuMbA
titán
válasz
NandorHUN
üzenetére
"Akkor tegyük fel, hogy az A6000 ugyanolyan jót lő, mint a dslr"
Nem csak ennyi a különbség, de a fő kérdés, hogy mire akarod használni a gépet. A D3300 fókuszrendszere, mint minden olcsó DSLR-é gyorsan mozgó objektumok követésére nem igazán jó, míg az A6000 sportfotóra vagy gyorsan rohangáló gyerekekhez is használható

-
NandorHUN
addikt
válasz
itouchfan
üzenetére
Ok.
Akkor tegyük fel, hogy az A6000 ugyanolyan jót lő, mint a dslr.
Viszont akkor is ott van, hogy többe kerül és a lencsék is drágábbak hozzá.D3300 van már használtan 70-80 ért lencsével együtt. a6000 meg 130 körül....
Ha a Sony jobb képeket is lőne akkor azt mondom arra ráfizetek, de csak a kényelem miatt, mert 100g-mal könnyebb a másiknál már nem szívesen adok ki ennyi pénzt (no meg persze van digitalis viewfinder ami tényleg fasza, de wifi meg touchscreen annyira nem érdekel) .Amúgy hidd el, ha ez nem lenne biztos a Sonyt venném inkább. - még akkor is ha kicsit rosszabb képeket lőne mint a D3300 (tudom hogy nem igy van , de még ebbe is belemennék). Profik több 100e veszik a lencséket, szóval nektek ez a 40e különbség + felár lencsékért nem hiszem hogy számít, van akinek sajnos igen.
-
itouchfan
őstag
válasz
NandorHUN
üzenetére
Szerintem te sem nagyon akarod megérteni, amit írnak neked.
Ilyen nincs hogy szebb képeket tud lőni. Ki dönti el? Mitől szebb?
Ugyanakkora szenzor, a Milc újabb, gyorsabb, valószínüleg több AF pont van benne, mint egy belépő dslr-ben.De ha ennyire nincs meg a technikai háttered, akkor miért akarsz komoly gépet? Meg kéne tanulni a fotózás alapjait, meg hogy ilyen hogy szebb meg jobb képet csinál, ilyen nincsen. Kinek a kezében? Kinek a tudásával csinál jobb képet? Ez az ami számít. - szerintem.
-
NandorHUN
addikt
válasz
Rapid136
üzenetére
Sajnos egyenlőre egyetemre járok, szóval pénz se vet fel.
Ha majd később lesz meló biztos váltok valami nagyobbra ahogy ismerem maga. Nekem egyenlőre sajnos számít, hogy egy D3300 mal 50k-val olcsóbban megúszom a történetet, mint egy A6000-rel.Ha nem lenne nagy árkülönbség nyilván én is azt venném, mert kényelmesebb. De azt olvastam a D3300-3400 egy hangyaf..szal szebb képeket tud lőni,- nem mintha ez sokat számítana, de árban ha lencséket nézzük nem ugyanott van a kettő egyenlőre.
De mint írtam egyébként meggyőzhető vagyok, csak egyenlőre amit írtatok se igazán érvek egyik vagy másik mellett, vagy pro / kontra ami segítene a döntésben, csak azt írtátok le, hogy nincs igazam
-
Rapid136
őstag
válasz
NandorHUN
üzenetére
A megjegyzés arra irányult hogy lehet hogy jobb képeket csinálok egy korábbi 6 mpixeles géppel, mint te egy vadiujjal, mert tudom mire képes egy adott technika.
Az tény hogy átlagos körülmények közt nappal bármivel, mobillal, kompakttal, cserélhető obissal jó képet lehet lőni.
"állítólag kevesebbet tud", ezt a mondatot nem kommentálnám
-
Mirman
őstag
Sziasztok .
Canon EOS M50-el működik az Eye-Af adapterezett objektívekkel ? Például 50mm 1.8 , 85mm 1.8 ilyesmi .
-
zümzümm
senior tag
válasz
üzenetére
Hagy tegyek fel egy direkt kérdést A6000 és A6300 kapcsolatban.
Adott két obi:
Canon EF 24-105 F4 IS USM
Canon EF 100 F2.8 USMA fenti két obit lehet használni A6000 és A6300 vázakon MC11 adapterrel?
Illetve ha igen, akkor csak az A6300on lesznek teljes értékű obik?(arc szemfelismerés, stb) -
NandorHUN
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Amikor ítam mire, akkor a 130-ba nem néztem bele azt hogy portréhoz külön lencse kéne.
Amúgy ennyiből még egy 50mm-s lencséből is ki tudom hozni a D3300+ kit len + 50mm prime lent ha használtan veszem. Gondoltam ez nem egy olyan rossz vétel.
Anno Sony a5100 -t is néztem, külön összehasonlítást a D3300-al, de azt írták a Nikonnak jobb a szenzora, tovább bírja az aksi stb... Amúgy ha A5100 tudna annyi mint a Nikon akkor szimpatikus lehetne még felár ellenére is. Igazabol ez a reddit post terelt anno inkább dslr felé milc-től: [link]
-
Rapid136
őstag
válasz
NandorHUN
üzenetére
A probléma ott szokott lenni hogy mindenki olcsón akarja megúszni...
Ez technikai sport, minden hasznos tudás és ujitás a gépvázban pénzbe kerül, a rossz döntések szintén. Megveheted most az olcsót, aztán lehet kicsit később amikor rájössz a korlátokra már nem tudsz csak komoly buktával kiszállni. Az épkézláb nem igazán definició :-)
Egy tükrös vázzal sétálni a városban hosszú távon nem túl kényelmes, egy MILC simán zsebrerakható. a portrézni akarnál később kinai adapterekkel filléres manuális fényerős fix objektivekkel egész egzotikus háttérmosást tudsz varázsolni.
Lehet a mostani döntéseddel nem lesz sikerélményed, mert a géped nem tud annyit amit amennyit vársz tőle, vagy épp nem tudod kihozni belőle.
Mondjuk ha befizetnél egy fototanfolyamra akkor egy kicsivel könnyebben menne a dolog mert a szakmai tudással lehet kompenzálni a technikai fogyatékosságokat.
Dönteni senki nem fog helyetted, a nagy gyártók még a DLSR vonalat lovagolják meg mert a nevükkel eladnak bármit, a Sony, az Olympus/Pana és a Fuji már rég kiszállt a tükrösből (vagy benne se volt), a Nikon most lép be.
Szóval nem nagy oddsot ajánlanának a bukmékerek arra hogy hamarosan komoly túlkinálat lesz a belépő tükrös vázak használt piacán.
Természetesen filmes géppel, kéz élességállítással, 6 mpixeles digitális géppel és társaival is lehet gyönyörű képeket készíteni, de csak akkor ha van mögötte tudás. -
hibavissza
veterán
válasz
NandorHUN
üzenetére
Visszaolvastam. 100-130 ezer forint egész egyszerűen nagyon alacsony összeg kit+portré obi kombóért. Használt Olympus EPL-5 kitobival + 60 as Sigmával beleférhet. Sony a5100 szokott még felbukkanni használtan kittel. Ehhez veszel szintén egy Sigma 60-at. Vagy Panasonic G3, G5, G6 férhet bele szintén kitobi+Sigma 60. G7, Gx80 árakat is érdemes figyelni.
Igazából egy belépő tükrös is jó lehet, de inkább valami travel zoommal venném. Nikonnál pl. a 18-105. Ez portrézni is jó lehet, de biztosan nem kapod meg 130-ért a kitet. MILC-ben csak még drágábban kapod meg ugyan ezt a képminőséget. Újonnan alap kittel sem fér bele egy portré objektív a 130-ba. Nem is értem, hogy jött képbe ez a Nikon 3400.
-
NandorHUN
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Igazából én lehető legkevesebb összegből szeretnék kihoznie egy étkézláb gépet.
Ide leírtam az igényeket, meg hogy mikre gondoltam.Annyira nem értek hozzá melyiket vagy mit érdemes venni.
-
hibavissza
veterán
válasz
NandorHUN
üzenetére
Nem akarlak megbántani, de minden mondatod butaság. Nem tudom ezeket hol olvasod, ki mondja neked, de tényleg semmi értelme. Cserélhető objektíves vázat nem a váz alapján kell választani, hanem, hogy milyen objektíveket akarsz venni és milyen értékben. A váz árában +- 20-30 ezer forint kb. a semmi. Ha ez az összeg számít, akkor mindenképp használt gépekben kell gondolkodni vagy elfelejteni ezt az egész fényképezőgépezést és venni egy iphone-t.
-
NandorHUN
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Nem tudom. Ezt ajánlották igazából.
Bár még nem vagyok biztos a döntésben, mivel Canon gépek kicsivel drágábbak, meg azonos árért is kevesebbet tudnak, de lencsék sokkal olcsóbbak hozzájuk , - meg valaki írta is hogy jobbak. (also kategóriában lencsék sok esetben majdnem fele annyiba kerülnek hozzá).
Viszont mondjuk M50 majdnem 2x annyiba kerül, mint a D3400D és kb. ugyanazt tudja. Cserébe lencsék Canonnál jóval olcsóbbak, ami mondjuk hosszú távon jó.
MILC-ről meg nem sokat tudok, de azt olvastam kevés és drágák hozzájuk a lencsék, illetve alapból drágbbak is mint egy dslr.
De mondjuk meggyőzhető vagyok.

-
bigsee
addikt
Csak arra akartam reagálni, hogy sokan inkább megveszik 95-100.000 körül az akciós háromezreseket, 18-55-el, mint - jóval többért - egy MILC-et. Szerintem.
-
Rapid136
őstag
válasz
bigsee
üzenetére
Furcsa helyeken jársz... azért egy A6000 simán keverhető egy kompakttal, az 5000-esnek meg jónéhány Olympusnak nincs keresője sem.
Ahol Budapesten turisták vannak ott már jónéhány A7-et is láttam, mondjuk miután az van könnyebben veszem észre
Autót is Suzukit veszel mert azt látsz tobbet az utakon?
De komolyan, nézz utána az eladásoknak a MILC egyre többet harap ki a tortából a tükrös meg esik vissza. Minek kellene egy szettáskát cipelni mikor azonos méretű érzékelővel akár zsebre is tehetnéd a gépedet, a telezoomot meg egy másikba?
És igaz ugyan hogy az akku kevesebbet eszik, de egy powerbankról utántölthető a Sony (a többit nem tudom). -
bigsee
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Városban sétálva kétféle gépet látok nyakban: háromezres Nikonokat és kinyújtott kézzel, messzire tartott kompaktokat. MILC egy szál se, nagy-nagyritkán (tízből egy) LCD-s/portrémarkolatos "nagygépeket". Oszt ennyi...
-
hibavissza
veterán
válasz
NandorHUN
üzenetére
Megkérdezhetem, hogy mitől vonzóbb egy d3400 mint egy Sony a6000 vagy Canon EosM50? Egy Olympus em10 volt már a kezedben? Ezek a belépő tükrösök számomra a büntetés kategóriája egy milc-hez képest. Pedig nekem botrányosan nagy kezem van szafaládé ujjakkal.
Egy indok mondjuk eszembe jutott. Van a családban másik Nikon és tele vagytok Nikon obikkal

-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Nikon D3400-nak mi a Canon oldalról nézett "megfelelője"?
Nézegettem a 1300D-t és 700D-t , de árakkal ellentétben (ami kb ugyanott van) azt látom , hogy specifikciókban elmaradnak a Nikontól.
-
PuMbA
titán
"Értem köszönöm... akkor a Sonyt lenne érdemesebb fejlesztenem"
Amelyiket többet használod és amennyi pénzmag a rendelkezésedre áll. A Sony bajonettjének a halott állapota miatt természetesen minden jóval olcsóbb hozzá, hiszen nem fog kijönni már új gép, amire ráteheted az obit, míg a Canon majd egy 3 év múlva megjelenő APS-C-s gépre is rámegy.
-
80hun
addikt
A sonyra felesleges stabis obit venni mert van a vázban stabilizátor

Már ajánlottam obit sonyra neked Tokina Af 75-300mm.
Ha ebayezel nézd át mit ír róla és ha rendben van akkor rendelheted is. Németországban van így se vám se áfa nincs.Az objektív meg elég jó darab nekem is volt és A58-on is használtam.
Ja és fém-üveg így van egy kis súlya , meg tolózoom. -
Roxx
tag
Van egy Canon 40D és egy Sony A58-as fényképezőgépem...szeretnék vmelyikre egy 300-as végű objektívet venni szerintetek melyikre vegyem?mindkettőt szeretem de nemtudom melyikre lenne érdemesebb?Az objektívok a Sonyra egy Tamron 300vc a 40D re meg egy Canon 250 IS stm obi lenne..
-
csacsi77
senior tag
válasz
NandorHUN
üzenetére
A kinézett Nikon D3300-hoz AF-S jelölésű objektíveket nézz csak. Ez azt jelenti, hogy az AF motor az objektívbe van építve és a váz csak az áramot adja neki, illetve a jeleket, hogy merre forgassa a lencserendszert. A régebbi objektíveknél nem volt motor. A vázakba volt építve és egy csavarhúzó-szerű fém rúddal mozgatta az objektív üvegeit.
Könnyen meg tudod állapítani, ha megnézed az objketív váz felőli részén a csatlakozókat. Az AF-S obiknál egymás mellett vannak a tüskék, míg a régebbieknél hézag van a csatlakozósorban. -
Throme
veterán
válasz
NandorHUN
üzenetére
Kiindulva a felhasználási igényedből nem igazán lesz olyan gyutávod, amit AF-S, azaz AF motoros obikkal ne tudnál lefedni. Ez alaphangon 10-300mm. A valóban olcsóbb régi, motormentes obikról le kell mondanod, ha nem akarsz manuálisan fókuszt állítani, de belépő dslr szerintem nem is erre van kitalálva. Fix, fényerős obikat ajánlott kipróbálás után venni, mert kis mélységélességnél,ha mellé megy a fókusz, csak szervizben tudnak segíteni.
-
konyi79
addikt
válasz
SkyS1gn
üzenetére
UHS3=/=U3 de jó. Elég hülye a kártyák besorolási rendszere. Adapternek hátránya van egy plusz kontakt, ami hibaforrás. Van aki komolyan veszi, nekem nem munka, szóval annyira nem érdekel. Egyszer jártam úgy az elmúlt 10 évben, kiírta a váz nem látja a kártyát mikor beraktam. Adapterben meg kellett mozgatni a kártyát, és jó lett.
Ne színezzen érdemes egy márkásabb ND, Hoya, B&W stb. Nekem ilyenek vannak, ezek nagyon jók. Használnak többen videóra vND-t, majd ha erre jár valaki megmondja melyik jó.
-
-
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Nikon D3300 jó választás kezdő DSLR gépnek vagy van olyan (akár másik márka! ) ami hasonló áron van de jobb, szebb képeket lő vagy egyszerűen ugyanilyen jó és olcsóbb?

Előre is köszönöm a segítésget.
A gyors kérdésekre:
Összeg? 100-130 ezer, de ebben obijektív(ek) is benne vannak. Gépet akár használtan is, így több lencsére marad pénz.
Felhasználás?
Általános: városnézés, pár portré -gondoltam veszek majd egy 50mm-es obj is.
Videóra szükség van ?
Igen, de annyira nem fontos mint a fotó. Videora van mobilom is (S7).Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Inkább használt, ugyanannyi pénzből inkább veszek egy használt, de jobb gépet. -
konyi79
addikt
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Beltérre egyértelműen sok az 50-es. Én az 50-es képét jobban szeretem, de általánosnak főleg beltéren jobb a 35. A saját topikjában sok infót találsz róla.
Szűrő nehéz kérdés, ha nem tudni mennyit szánsz rá, meg mire kell.
Memóriakártya abba a vázba minimum UHS-I U3 SDXC (64GB), különben buktad a 4k-t. -
SkyS1gn
félisten
Sziasztok, A6300 hoz SEL35F18 vag az 50es?
Lehet az obi előbb lesz meg mint a gép, kérdésem az lenne hogy beltérre az 50es videózni már sok az APCS szenzorral? Túl messze kellene állnom nem? Pl esküvői videók stb. Pl egy váll-fej kompozíciónál.
Illetve milyen táskát ajánlotok hozzá, szűrőt honnan érdemes?
SD kari? -
zümzümm
senior tag
válasz
üzenetére
Szia,
Szóval, A6000+MC11 kombóval…
a Sigma által gyártott Canon bajonettes obikkal lesz PDAF, stabi, arc és szemfelismerés. De feltehető rá Canon EF obi is, csak azzal nem lesz PDAF, stabi, arc és szemfelismerés?
A6300+MC11 kombóval pedig Sigma és Canon által egyaránt gyártott, A bajonettes obikkal is lesz PDAF, stabi, arc és szemfelismerés?Kérlek javíts ki a ha hülyeséget írtam. Nem látom át…
-
ReSeTer
senior tag
Miért van Sony A6300 váz árai között 50 ezres különbség az árukereső szerint? Ilyen nagy boltok között, tehát nem szürke meg fekete.
-
válasz
Muerte68
üzenetére
És akkor még ott van a remek pancake 27/2.8, ami külföldről kb. újonnan 60 eFt.
Lassan megjelennek kitből a használtpiacon a kis 15-45-ösök kb. 50 eFt-ért.
A 100 ezres álomhatáron pedig ott vannak használtan az f2-esek, 23/35/50 mm. De ez már tényleg durva ennyit elkérni kicsi, penge, villámgyors obikért.
-
LélekVándor
tag
Sziasztok!
Ismerősöm fényképezőgépet szeretne vásárolni. Azt mondta tájképeket, embereket, családot fotózna, jobb fényviszonyok mellett, tehát főleg nappal. 200e Ft-ból szeretne gépet venni objektívvel. Garanciális használt gép is szóba jöhet Neki. Mit ajánlanátok? Tükrös és tükör mentes is szóba jöhet, Köszi előre is.
-
Muerte68
addikt
-
törölt tag
válasz
lugosi
üzenetére
Köszönöm.

A Fuji egyelőre kis piac a Sigmának, de nemrég nyilatkozták, hogy ha a piaci részesedésük nő, lesz obi arra a rendszerre is. A Sonyt mindenesetre elég jól végigrakták APS-C vonalon is kifejezetten minőségi és mégis olcsó fixekkel, úgy, hogy lassan minden igazán keresett gyútávot lefednek:
16mm f1.4
19mm f2.8
30mm f2.8
30mm f1.4
60mm f2.8És most jön még egy 50mm f1.4 is.
-
hibavissza
veterán
válasz
Janaboy
üzenetére
A Fujinak van a legjobb ár-érték arányú kit objektívje. 18-55. Mivel két alap zoomban - egy alap és egy tele, ha jól értettem - gondolkozol érdemes ezeket összevetni. Képminőség, ár-érték arány, kezelhetőség szempontjából mindenképp Fuji. Sonyval megkapod a zoom tartományt olcsóbban, "csak" a képminőség lesz gyengébb. Ha anyagilag belefér és a videózás nem szempont akkor mindenképp Fuji. Az a6000 videóban többet nyújt. Jobb követő fókusz és kodek formájában. Ha nem akarsz később százezres nagyságrendben objektívre költeni akkor mindenképp Fuji.
Nem feltétlenül általános érvényű igazság, de érdemes elgondolkoznod rajta, hogy fényképezni szeretnél vagy fényképezőgépezni. Ha az előbbi, akkor mindenképp Fuji.
-
Janaboy
veterán
Köszi srácok, úgy érzem van itt egy kis ellentét az obi árak körül

Amúgy nagyon max 2 obi lenne hozzzá, egy kicsit zoomosabb ha úgy van.
-
Muerte68
addikt
válasz
Janaboy
üzenetére
Ha nem fontos a videó, és ha kellenek a natív obik akkor igen.
Nem annyira drága a használt váz,kb 100-az alap kit obi 40-és jobb mint a többi kit obi.
Van a kit tele 60-70- körül az is jó minőségű csak nem igazán fényerős.
Ott van a 18-55/2,8-4-ez kb 80- de van egy fényerős zoom obid és 18-on tudja a sigma fényerejét plusz karakteresebb képe van.
Alap obikból van 3 árfekvésű, minőségű+a fixek.
A Sony jobb a követő fókuszban,meg az arcfelismerésben,jobb a videó 20 percig+a sigma fixek olcsón.
Viszont alig van objektív hozzá a kit obi kicsi de a széleken emiatt nem tökéletes.
Általában ha normális objektív kell akkor jön a plusz MC 11-ami nem olcsó meg a szép nagy sigmák.
Ezt neked kell eldönteni hogy mire van szükséged. -
hibavissza
veterán
válasz
Janaboy
üzenetére
Az objektívek oldaláról közelítve kellene ennek nekifutnod. Átnézni pár tesztet azokról amelyeket megveszel mondjuk az első évben. JPG-ben jobb a Fuji és általában jobb objektívek vannak a rendszerben. Sigma nélkül a Sony APSC kb. kuka, ha összeveted a Fuji objektívparkkal. Sigmákkal viszont nagyon gazdaságos tud lenni az a6000.
-
p_adam
addikt
válasz
lugosi
üzenetére
Nem olyan ritka, a limitált kiadások jelentős részénél ezt szokták csinálni.
Nekem a kedvencem a Lenny Kravitz Edition és a DIY változata -
Janaboy
veterán
Sokat olvastam, azutan is foleg h milyen gépet vegyek..
A kérdésem (bar lehet ez örök vita), hogy mennyire nagyon erdemes x-t10re gyűjteni egy a6000el szemben?
(leginkább használt vonalon)Es meg egy kérdés, melyik fb oldalon érdemes nézelődni?
-
FoxiestFox
félisten
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Na akkor ezzel elleszek, mire mindről olvasgatok eleget.
Kösz! -
Tin_Shield
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Sony NEX5N/R/T, NEX6, Panasonic GX1, GX7, GM1/5
A Samsung sajnos halott rendszer -
PuMbA
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
"EOS M-ek"
Amiknek a fókusza hulla lassú, szóval ezek kizárva

-
FoxiestFox
félisten
Sziasztok!
Szóval, érik a fényképezővásárlás nálam, és kikérném a véleményeteket.
Igények: kis méret és korrekt videós képességek kellenek, tehát MILC.
Ezen belül, mivel eddig nem volt cserélhető obis gépem, nincsenek obijaim sem, amihez gépet kell választanomm, márkapreferencia nincs.
NX300-ak, EOS M-ek már tök jó áron szaladgálnak használtan, a kérdésem így annyi lenne, hogy ezeken kívül mi az ami ajánlható olyan 50-70k használt áron (amihez majd később fogok obikat szerezni)?
Előny, amihez olcsóbbak az obik, illetve a konverter, ami az elterjedtebb obik felhelyezéséhez szükséges.
Az NX300 tetszik, ismerősnek van, szereti, mennyire ajánlott típus? -
Predator2
addikt
Helló
Nem teljesen a témához tartozik, de hátha tudtok segíteni. Vásároltam egy ilyen fényképezőgépet: [kép]Sony ILCE-7K
Milyen memóriakártyát vegyek hozz, amivel kitudom használni a gépben rejlő lehetőségeket és még emberi árban van. Canon G12-es volt az előző gépem, ez nekem egy elég nagy ugrás. Ha butaságokat írok, nézzétek el nekem.
THX
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Snooker147
üzenetére
Az APS-C szenzornak önmagában van kb 2/3 FÉ előnye a nagyobb méret miatt. De a szenzor önmagában kevés, azt is meg kell nézni milyen minőségű objektívet csavarsz a gépre, mert könnyen eldobhatod az előnyt, egy gyenge objektívvel. Szóval sose csak a vázat (szenzort) nézd, mindig a komplett gépet amit használni szeretnél. Ha csak a kitobjektívvel, akkor azzal, ha mást is tervezel, akkor azokkal is.
-
PuMbA
titán
válasz
Snooker147
üzenetére
A6000 jobb, főleg kevés fényben, hiszen nagyobb a szenzor

-
Snooker147
tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Családi események, kirándulás. Fénykép, és videó is.
Az APS-C szenzor előnyösebb a 4/3-nál? -
80hun
addikt
válasz
Snooker147
üzenetére
Akkor legyen mondjuk GX80

-
Tin_Shield
őstag
válasz
Snooker147
üzenetére
Erre mindkettő gép alkalmas.
Ha kicsit többet elárulsz arról, hogy mit és milyen körülmények között szeretnél fényképezni és/vagy videózni akkor hamarabb kapsz választ. -
80hun
addikt
válasz
Snooker147
üzenetére
Attól függ. Mire kell?
-
Snooker147
tag
Két gép közül melyiket vennétek?
Panasonic GX80+kit
Sony A6000+kitA Sony jobb képminőséget tud a nagyobb szenzorméret miatt?
-
Neck
veterán
válasz
Gáboromm
üzenetére
Valamit elírtál. Nekem van találat.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Cyberpunk 2077
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T4 Plus CM 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
feltetelezem tudjatok mire gondolok, mert mindenki aki itt kerdez kb ugyanarra kíváncsi

Pár napja Bled. Én is sokat utazom, és egyre több MILC-et látok én is.

Mr.Csizmás