- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
total90
veterán
válasz
ReSeTer #48736 üzenetére
Nem akarom védeni a Sony-t, mert amikor tőlük vettem gépet (olvass bele a blogomba), akkor az összes szart a nyakamba kaptam, amit a neten csak rosszat írták róla... de a gariztatás, na az probléma mentes volt. Vagy is gyorsan vissza küldhettem a gépet és vissza is küldték "megjavítva". A 2. gari kör után visszaadták a pénzem.
Most Fujim van: nem drágább mint a Sony, de drágább mint a többség ha hasonló obikat nézünk és választék valamivel kisebb.
Ha jönne a Sigma vagy a Tamron X-Mountra, akkor menne lejebb az ár is.@Econ: ha a hozzászólásomra reagálnál, ne erőltesd, nálam le vagy tiltva, nem látom miket irkálsz. Azóta jobban alszom.
-
jlaudio
tag
válasz
ReSeTer #48736 üzenetére
Az azért igy nem igaz, hogy a Fuji 100 ezer forintal drágábban adja ugyanazt mint más gyártó, mert azért vannak külömbségek persze ezeket nem nagyon hangoztatják a külömböző összehasonlitási oldalak.
Egyszerűen nem hasonlithatsz össze vázakat csak szimplán a mp, fókuszpontok, méret és árak alapján, mert nem kapsz reális eredményt ez olyan mintha az autókat pusztán katalógus adatok alapján választanál, mert egyik jobban gyorsul vagy kevesebbet fogyaszt netán erősebb a motorja vagy több a sebességfokozata, ezek nem árulnak el semmit a minőségéből a mindennapi használhatóságból, vezethetőségéről stb.
Hiába nézed pl a Sigma 30 mm árát és hasonlitod pl a Nikor 35mm vagy a Fujinon 35 F2 vagy 1,4-hez itt sok más külömbség is van, a Nikor egy játéknak tűnik a Fujik mellett persze a Fujik több drágábbak de hiába olcsóbb a Nikor ha a legtöbb decenteres persze ezt nem mindenki látja.
Másnak fontos a gyors fókusz és pl a Nikonon nem jeleskedik a Sigma 30 tudom, mert próbáltam és azért vettem 35 Art-ot helyette, ami általában gyorsabb de van olyan szitu amikor fálremegy, belassul egyebek mellett ezért is váltottam a Nikonról.
Mindig rendszerben kell gondolkozni és ilyen szemszögből analizálni, mert ami egyik embernek lányeges dolog a másiknak lényegtelen igy nagyobb esélyel lehet jól választani.
Gondold át mi az ami lényeges és fontos neked és ez alapján próbálj meg válogatni. -
törölt tag
válasz
ReSeTer #48738 üzenetére
Hidd el, nem Tőled hallom először, csak ebben a topicban is rengeteg alkalommal volt már szó róla, konkrétan ezt a topicot is olvastam már akkor is, amikor indult (nekem is A6300-am van). Tucatnyi alkalommal beszéltük meg, nem Te fedezted fel a témát. Röviden: ha hosszú felvételeket akarsz, eleve ne fényképezőgépet vegyél, mert azokkal maximum fél órás felvételeket tudsz készíteni. Azzal is, amelyik nem fog mondjuk 23 percnél túlmelegedni.
-
Tin_Shield
őstag
-
Tin_Shield
őstag
válasz
ReSeTer #48503 üzenetére
A Sony 20 f2.8 (vagy a Sigma 19 f2.8) nem fényerősebb, sőt a Pana 14 f2.5 jobb picivel, a PanaLeica 15 f1.7 meg sokkal. De ezek egyike sem igazán látványosan nagylátószögű még. Klasszikus nagylátószög (ekv 24mm) Sonyra a pocsék 16 f2.8-on kívül a Sigma 16 f1.4, mft-re a PanaLeica 12 f1.4 vagy az Oly 12 f2. Fényerős natív nagylátó zoom mft-re van (Oly 7-14 f2.8) Sony APS-C-re nincs. Vannak még manuális ultranagylátók, Laowa 9mm f2.8 APS-C-re, és Laowa 7.5 f2 mft-re. És van kevésbé ultranagylátó, a Samyang 12 APS-C-re, ennek sajnos nincs mft megfelelője.
-
Rapid136
őstag
válasz
ReSeTer #48055 üzenetére
Hát tudod a Sony fronton csak nézek ahogy repkednek az alig használt FF és APS-C vázak az adok-veszekben
Amúgy én pont azért szálltam az A7-be a legelején mert volt egy komplett manuális sorom, javarészt Minoltából. Osztottam szoroztam és eladtam a böszme A850-et, amit amúgy szerettem az összes AF obival és 3 évig manuáloztam. Volt halszemtől elkezdve mindenem és nem bántam meg.
Most 200 alatt kaphatsz használt első generációs 7-est, akár még garisat is, hiszen a mai napig árulják nem horror áron. És a filmes obik mellé már nem kerülnek sokba, az adapterek meg 1000-3000 Ft-ból bejönnek ebayról. -
kovsol
titán
válasz
ReSeTer #48055 üzenetére
Egyébként nem is a váz a drága általában, hanem ha vesz az ember mondjuk 3 objektívet mellé.
Aki nagyon pénz érzékeny annak nem biztos, hogy a cserélhető objektíves fotózás való. Sok ember ott követi el a hibát, hogy a vázra eltolja a keret nagy részét, nem gondolva arra, hogy kit objektív nem lesz elég. -
-
PuMbA
titán
válasz
ReSeTer #47369 üzenetére
M50 1080p kit obival
Sony-ét keresd ki.
-
hibavissza
veterán
válasz
ReSeTer #47243 üzenetére
A Sony 24-es szenzorában több a kakaó, mint Pana 20-asban. Főleg a csúcsfények felé. De ezt biztosan nem a két linkelt videóból lehet leszűrni. A végeredményt tekintve ez elhanyagolható. Ez a különbség nem fogja befolyásolni a videód minőségét, megítélését.
Itt is ugyan azok a dolgok érvényesek mint a fotózásban: sokkal meghatározóbb a jó téma, az utófeldolgozás, az objektív, stb. Olyan dolgokról már ne beszéljünk, hogy a parton sétáló lány videóját nem tudod csak egy a6300-mal létrehozni. Kell még egy gyors obi, gimbal, szoftver az utófeldolgozáshoz, és ehhez egy bika pc.Az összes post process művelet közül a deshake a legundorítóbb, gépigényes művelet. Egy jó gimbal pedig igen költséges és macerás kiegészítő. Ellenben Panával ez a probléma nincs. Nem kell gimbal, nem kell deshake egy ilyesmi amatőr videóhoz.
Ps.: amit a videó alá írt az kamu. Egy-egy snitthez használt valami olcsó, gagyi gimbalt. Lehet látni a kamera mozgásán.
-
grigo
őstag
válasz
ReSeTer #47247 üzenetére
Lehet, hogy videós- és sony génnel születtél. Ezt hívják úgy, hogy ízlés. Ez tetszik. Nincs ezzel mit csinálni és nem is probléma. Én azt vallom, hogy nem azért fotózunk és videózunk, hogy tech droidok legyünk hanem hogy élvezzük. Ha neked tetszik a Sony képe, fénykezelése, akkor nagyon szerencsés ember vagy mert egyből megtaláltad, hogy mi kell neked. És ha ez tetszik neked, akkor hiába támasztja alá 10ezer pro dslr videós, hogy bizony a gh5 vagy akármelyik 5d a király, mert neked ez tetszik.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
ReSeTer #47243 üzenetére
Nehéz ezt két, nem azonos körülmények között készült, nem azonos optikával rögzített, nem azonos videós által beállított géppel, nem azonos módon feldolgozott videó alapján eldönteni. Van előnye a nagyobb szenzornak, de az inkább lowlightban jön elő.
De ez részemről csak fotelszakértés, a Video DSLR topikban vannak a hozzáértők -
MrChris
nagyúr
válasz
ReSeTer #46825 üzenetére
Tiz éve amikor kezdtem a cserélhető objektíves digitális fotózást közel két havi fizetés volt egy alap csereobis kit. Most újonnan egy árufeltöltő kéthavi fizujából a legjobb APSC vázak közül lehet választani, talán még valamelyik FF is belefér. Akinek kevés pénze van kössön kompromisszumot és irány a használtpiac. Én is onnan vettem már az ötödik vázam és az összes tucatnyi objektívem. Az alsó szegmenst levágják a mobilok, ezért is ritkultak meg az olyan olcsó kitek, mint 89e-t pl5 +14-42 +40-150. Összességében, arányaiban most olcsóbban lehet jobb minőséghez hozzájutni, mint a fotós mobilok térhódítása előtt.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ReSeTer #46823 üzenetére
Én úgy nézek ki, mint aki feladta a fotózást?
. Apsc-nél kisebb szenzorral nyomom napi szinten és igazából úgy érzem 1" szenzoros kompaktal is ellennék, az alá csak a dinamika miatt nem mennék.
Amúgy meg sajnos túl alacsony a kereted szerintem, ennyiért normális videós vázat valszeg nem találsz.
-
Muerte68
addikt
válasz
ReSeTer #45628 üzenetére
Érdekelne de!
1-senki nem emlékszik már rá hogy mit is akartál venni milyen célra mert azóta a fanboyok unalmukban egymást győzködik hogy melyik rendszer-dslr-milc-m4/3-apsc-FF-stb...2-ha jól értem(nem biztos)-A G7-jó,de nincs fókusza
az A6000-nem olyan éles mint a 4k-kamera-az A6300-drága+minden drága.
3-miért akar mindenki 4k-ni ?? de ha azt akarsz akkor oda buksza kell
Ott a Sony A7S-videóra van kitalálva-és igen most éppen drágul minden-de ha 4k-kell meg gyors CF-meg hozzá való üvegek-motoros zoom-mal fix fényértékkel az mindig drága lesz
-
törölt tag
válasz
ReSeTer #45462 üzenetére
"Egyébként meg az objektívek árai teljesen újak számomra, eddig mindenhol azt olvastam, hogy m43 olcsó, mert kicsi meg minden"
Mert egyszerre többen tolják ugyanazt a hülyeséget. Csak meg kell nézni a konkrétumokat és láthatod. Az adapterezett obik kérdése is rendszeresen felmerül itt. Erről elég annyi, hogy például egy jó minőségű fényerős zoomot (Sigma 17-70mm f2.8-4) az A6000-hez külföldről durván 80 ezerért szerezhetsz be - ehhez képest nézd meg, mennyibe kerül egy hasonló tudású obi MFT-re.
-
Muerte68
addikt
válasz
ReSeTer #45462 üzenetére
Ez a topicból már eltanácsolt "kissé" elfogult ajánló
Elég érdekesen hasonlítja össze a két rendszert
A mikrós obik olcsóbbak kisebbek-és vannakA Sony A6000-meg a többi is jó gép de az apsc-obik hiányosak,és drágábbak+nagyobbak .
A mikrónál van olcsóbb stabi nélküli-drágább stabis verzió,vannak pro obik stb.
A Sony-nál nagyobb a szenzor,jobban húzható több iso-t bír+van PDAF-fókusz.Az obikból csak a két kit obi ami normális áron fut plusz mindkét rendszerre ott van a 19-30-60/2,8-Sigma-utána jön az aranyár meg Econ hogy Canon meg Sigma obikat kell adapterezni mert az a királyságNeked kell eldönteni hogy amire használnád milyen obikra van szükséged,mennyire kis méretben és mik az elvárásaid a képekkel szemben-egyáltalán van e olyan obi abban a rendszerben amire szükséged van
-
outdoor
aktív tag
válasz
ReSeTer #42625 üzenetére
Mit gondoltok, a garancia, áfa, vám miatt itthon jobban megéri egy átgondolt vétel?
Érdemes tájékozódni a kínai és online árak felől, és ha hasonló, nem marad előnye az online vásárlásnak. Olykor egy szoftvercsere, egy lencsetisztítás, kisebb szaktanácsadás percek alatt megoldható az itthoni boltban. -
MrChris
nagyúr
válasz
ReSeTer #42625 üzenetére
Ha csak vázra költenél ennyit akkor GX80 is beleférhet, amivel 4k-t rögzítve utómunkánál fhd-ba konvertálva elképesztő élességet kapsz.
Obival együtt viszont jjeahh által említett és lehet egy elég jó, éles stabis kitobid is.MineFox54: Annak elég hergya a videója és nem sok kezelőszerve van. Küzdelmes lenne videózni vele.
-
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
válasz
ReSeTer #35367 üzenetére
Ehhez azért kéne tudni melyiket milyen beállítással használtad. Mert egyáltalán nem mindegy hogy 24/25/30/50/60 fps-el meg a többi és a megjelenítő mit csinál vele. Az én csodálatos tv-m szeret brazilsorozatos képet csinálni bármiből, még a Keresztapát is ledegradálja Eszmeraldává
-
MrChris
nagyúr
válasz
ReSeTer #35362 üzenetére
Videóban ennyi pénzért jót milccel tudsz elérni, dslr-ek kb mind alacsonyabb felbontásból skálázzák fel a FHD felbontást. Ha a részletesség számít akkor a Panasonic hackelt GH2, G6, GH3, G7 ajánlott, széles objektív választék és a használt piaca is elég nagy, sok garis példánnyal találkozni.
-
Victoryus94
őstag
válasz
ReSeTer #34647 üzenetére
Használtan van 150k alatt is 1-2, ami használható. De aminek tényleg jobb a minősége az 150-200 környékén kezdődik.
Mondjuk nem mindegy, mi a pontos cél. Lehet videózni fix 50-es obival, a gyári kittel, nagylátóval, telével, utazózoommal, és videós obival is.
Attól függ, beltérbe v kültérbe használod, milyen célra... kell-e zoom, kell-e a jó f érték, esetleg arra lenne szükség, hogy fix f értékű legyen...(zoomos obiból létezik fix 2.8-cas, meg 3.5-5.6-os is, amit ha 3.5-re állítasz, és zoomolsz, sötétül a kép, mert állítja az f értéket is, na ez videónál idegesítő, szóval vagy nem használod a legnagyobb blendét, vagy nem zoomolsz, vagy olyan obit veszel, ami mondjuk 70mm-en meg 120mm-en is fix f értékű, de ez jóval drágább) akarsz-e autófókuszt használni (mert azt pl. a legtöbb gép nem szereti, és néhány van amelyiknél gyakran ugrál a fókusz, szóval videóhoz inkább a manuális ajánlott)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest