- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Hobbi fotózásra kellene kiállításokra, családi összejövetelekre, kirándulásra.
Az FZ45-öt megvettem, és 1 év alatt ha 3-4x-r magammal vittem mert nem volt kedvem cipelni. Amikor vettem örültem, hogy nagy zoom van benne de közbe rájöttem, hogy szinte lehetetlenség nagy zoom-al szabad kézből éles képet csinálni.
Az érintő képernyős egyáltalán nem jöhet szóba. Pl. 1 hónap múlva megyek Izlandra és nem nem hiszem hogy kesztyűbe jól lehet használni. Az utána lévő észak skandináv túrán se venném sok hasznát.
Mellesleg ha csak abból indulok ki, hogy mennyi szervizes probléma szokott lenni az érintőképernyőkkel
A gf3 tetszik nagyon, csak az ára nem.
Elnézek pár műszaki boltba, és próbálok megtapogatni pár MILC-et.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
eeXaa
addikt
válasz vendingo #10096 üzenetére
...hát pedig nagyon nem jöhet szóba más, ha a direktívák:
-fz45 nél kissebb
-cserélhető obi
-nagyobb érzékelő
-mérsékelt árak...
oly epl1-2, pana gf 1-2-3 és ennyi......amúgy mire használnád, mert hobby fotózáshoz az a fz45 is kiválóan megfelel..
.van benne egy jó minőségű átlag feletti zoom, tud raw ot, gyors ... ennyivel bőven el lehet lenni...
...a gf1-2 nem "csak" érintőképernyős, ami mellesleg teljesen korrektül használható -
nesa
veterán
válasz vendingo #10096 üzenetére
Ez a lassu AF meg a gyenge stabi most azert nagy faszsag volt, lehet lassab az AF de itt nem masodpercekrol van szo, eszre se veszed a kulonbseget, a vazba epitett stabi ha nemtetszik veszel ra olyan obit ami lencsemozgatasos.
Az fz45 fokuszanal gyorsabb a pen szoval nemertem, az objektiv is magahatarozo milyen gyor lesz a fokusz.
Szerintem tarcsd meg az FZ45 ot
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz Mr.Csizmás #10094 üzenetére
E-PL1-ről lemondok. Nekem nem kell olyan gép, amibe lassú az AF, meg gyenge a képstabi.
Sajna semmilyen épkézláb MILC-et nem találtam elfogadható árba, mindnek volt valami számomra fontos gyengesége/hiányossága. A mostani FZ45-el semmi gondom nem lenne, ha kisebb méretű lenne és szebb képet csinálni.
A GF2 nagyon megtetszett aztán olvastam, hogy érintőképernyősMás alternatíva?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz vendingo #10093 üzenetére
nagyon jó gépek az olyk, van aki a panára esküszik (asszem ezért megütnek páran), az EPL1 egy jó váz. de úgy az egész m4/3-ban nem lehet nagyon mellényúlni, ha tudod pontosan, hogy mire van szükséged.
obi ügyben pm.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
vendingo
veterán
Szeretném lecserélni a Pana FZ45 gépemet egy kisebb jobb képminőségű gépre.
Első körbe MILC jöhet szóba, a dslr gépek nem jöhetnek szóba a méretük miatt.
Árba kb 100 körül gondoltam.
Feltételek: képstabilizátor, normálisabb obi, a későbbiekbe lehessen hozzá normális obikat venni (nem arany árba).
Esetleg használt de még garis gépek között is nézegetek.
Találtam egy E PL1- vázat garival 50-ért. Ehhez mennyibe kerülne 1-2 normálisabb obi?
Egyáltalán jó gépek ezek az olympusok, mert már 80-90 körül láttam újakat is belőle.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
tzimash
őstag
-
senior tag
Szép estét. Korábban már kérdezősködtem Tőletek tükörreflexes gépekről. Akkor 100eft-os határt szabtam,amit azóta sem sikerült átlépnem.(talán nem is baj annyira). Sok teszt,és fórum elolvasása után nagyjából körvonalazódott a végeredmény.Véleményetek szerint,melyik géppel járnék jobban. Pentax K10D, vagy Pentax K-x? CMOS vs CCD, videó felvétel vagy sem... Válaszotokat előre is köszönöm.
üdv ateszm
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
tzimash
őstag
Köszi a gyors választ, gondolod, hogy obi nélkül készült a kép? nemár...
OK, hogy a nyilak rajta vannak, de mi az a sötétebb téglalap alakú rész középen?Eredetileg nem ide akartam írni az előző hsz-t, ezért töröltem, de hogy ne nézzen ki ilyen hülyén ez a beszélgetés bemásolom:
Pár órája eladtam az E-520-at.
Az új tulaj érte jött, megnézte, tetszett neki rendben lezajlott az üzlet.
Nemrég küldött egy pü-t, hogy az lcd-vel van egy kis probléma:
Kép
Ráadásul én erről nem tudtam semmit, hogy ilyen, egyszerűen nem tűnt fel. Elég kellemetlenül jön ki a dolog, nem vagyok az az átb@szós fajta
Nem tudjátok mi lehet ez? Remélem nem az lcd haldoklásának a jele.
Csak az LCD-n látható, a képeken nem.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Nem én gondolom komolyan, hanem az index D90-es topik lakói, akikkel időnként személyesen is találkozom, meg olvasom a topikjukat. És ott bizony azt mondják a fiúk, hogy kevés fényben, sok árnyéknál bármennyire is szeretik a masinájukat, de nem nagyon szeretnek ISO1600-ig elmenni, persze, ha muszáj mennek, és amit lehet kihoznak a raw-ból, de aki használt már D7000-t vagy épp arra váltott az egyértelműen szintlépést emleget.
Az meg, hogy te hogy értelmezted amit írtam a te dolgod, de ne akarj olyat a számba adni amit nem mondtam
Throme: A linkelt cikkben lévő Pentax (K20D) a 2 generációval korábbi - khm Samsung fejlesztésű - szenzorral megy, az, hogy pariban van vele a D90 nem igazol semmit sőt...
Sajnos az újabb teszteknél nem lehet kiválasztani a D90-t, így nincs direkt összehasonlítási lehetőség az újabb vázakkal, pedig az lenne az igazi.Zoli bácsi: Kognitív disszonancia? Erről a D90 pariban van - kép minőségében - a D300s-sel elméletet D300s tulajokkal tárgyald azért még meg
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
BiriBum
őstag
-
BiriBum
őstag
-
Zoli bácsi
őstag
Hát, most hogy előjött a szó megint a zajszintről, ránéztem megint a D7000 tesztre. A D90-el nem tudom összevetni, de itt a D300s, ami ugyanazt a szenzort használja, mint a D90. Javítsatok ki, ha tévedek. Szóval nézegettem: [link] de nem látok akkora különbséget, amitől egy percig is elgondolkodnék, hogy lecserélem a D90-et.
-
Throme
veterán
válasz BiriBum #10076 üzenetére
Ebben az idézetben jókat írnak a D90-ről (jól kezeli a zajt, kis részletvesztés mellett) és ha megnézzük a linkelt oldalt, a luminancia zaj grafikon szerint alacsonyabb érték látható, mint a pentax-é.
Korábban is pedáloztak ezzel a dpreview oldallal.
Itt a gépek alapbeállításon vannak. A nikonnál az élesség alapból 0 - 9 skálán 3-as állásban van.
Ha ezt felhúzzuk kb 5-6 körülire akkor kapunk élesebb de feltehetően kicsit zajosabb eredményt (kb mint itt a pentax).[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
Pedig bizony az ISO 1600 bizony határeset: [link]
Up to ISO 400 all four cameras are virtually indistinguishable, with each retaining almost the same level of detail that they produce at their base ISO settings. It's not until ISO 800 that the differences start to appear, with the Nikon and Canon showing increasing attempts to control noise and producing relatively low noise images as a result. The D90 does a very convincing job of surpressing noise without destroying too much detail - its performance is essentially identical to the class-leading 450D all the way up to ISO 1600.
Már a K-x, K-r CMOS szenzorja is bőven viszi a lécet 1600/3200-nél, a K5/D5100-é pedig ezeknél még jobb.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
-
Mercutio_
félisten
válasz Mr.Csizmás #10064 üzenetére
D90 ISO800 fölött elvérzik, míg a D5100-ban a D7000 (és Pentax K5) új szenzora van, ami igen jól muzsikál ISO3200-on is
Partyfotó meg pont az a műfaj, ahol sose elég az ISOrandomhaver: Vakuból Nikont (SB600/700/800), esetleg ha van Yungnuo-ból nikon i-TTL kompatibilis, de ezt a NIkon topicban jobban tudják.
jeni: Ezt a reklámozást, főleg vaterát nem kellene, nem csípik a modik
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
doser0717
aktív tag
.
[ Szerkesztve ]
FK8, Valoriani Baby 75
-
jeni
félisten
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz randomhaver #10069 üzenetére
nagy valószínűséggel igen de ebben remélem megerősítenek a többiek is.
-
randomhaver
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #10067 üzenetére
Köszönöm, majd benézek oda is . Akkor a D5100 szerinted megfelelő lenne nekem?
Üdv. -
jeni
félisten
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz randomhaver #10065 üzenetére
azt nem tudom, objektíves topicban dicsérik.
-
randomhaver
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #10064 üzenetére
Igen, végül is nem sokkal drágább úgy, de van plusz egy zoomos objektívem. A D90 18-105VR kittben sokallom a f3,5- öt, de érdekelne, hogy miért dicsérik.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz randomhaver #10063 üzenetére
D5100 + 18-55, eladod, vagy megtartod, meg 35mm. a váz külön nem éri meg annyira, kitben olcsóbbra kijössz.
vagy D90 + 18-105VR, ezt dicsérni szokták.
-
randomhaver
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #10062 üzenetére
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz randomhaver #10060 üzenetére
nos, rólam tudni kell, hogy sose vennék nikont. max felsőkategóriásat elfogadnék, ha megajándékoznak vele
D5100 - "kezdőknek" jó gép, de egy 35-ös fixet inkább el tudnék képzelni rajta, 40-50 körül van újonnan. meg persze amit a kollega úr írt, egy plusz vaku.
a beépített vaku szülinapozásra jó csak
-
JohnyBlue
addikt
válasz randomhaver #10060 üzenetére
Ha bulifotózni akarsz akkor én rádobnék egy rendszervakut És az 50mm helyett egy 35mm/1,8 at tekernék fel rá. Vagy egy Tamron 17-50 / 2,8 at. Bár ennek az ára már kicsit húzósabb.
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
randomhaver
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #10059 üzenetére
És a nikon gépekről mi a véleményed? Most a D5100- al szemezek, mert tetszik a kihajtható kijelző, és a gép is. De főként az, hogy új, és garanciális. A váz most 168k ba megy 220volton. Egy fix objektívvel milyen szerinted? Én egy 50 körüli f2.8 asra gondoltam, de javíts ki ha nem jó ötlet . Mennyire jó a beépített vakuja? Nélkülözhető lenne egy ideig a külső vaku?
Üdv. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz randomhaver #10058 üzenetére
mondjuk f2.8, f2, f1.8.....csak ne f3.5 alapvacak legyen
metz36: olympus.
új dolgokból passz, mert annyira nem követem...saccra 200-220-ból bármelyik márkából ki lehet hozni kezdő partifotós felszerelést. szerintem.
-
randomhaver
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #10056 üzenetére
Köszönöm szépen, akkor ha jól látom, 250k ből elég korrekt felszerelést lehet összerakni használtan. Új dolgokból ez a szint mennyibe 'fájna' ? Illetve objektívből milyen fényerősre lehet azt mondani, hogy jó nekem? A másik kérdésem a vakut illeti, amit mutattál Metz-36 os bármilyen gépre jó? Vagy van valami megkötés? Ebben a részben nem vagyok annyira otthon.
Üdv. -
JoHnni
senior tag
válasz Mr.Csizmás #10052 üzenetére
Hali!!
Milyen eladó m4/3 obid van eladó és mennyiért?
Bocsi, privibe akartam
[ Szerkesztve ]
...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz randomhaver #10055 üzenetére
korrekt képeket bármivel lehet csinálni. lásd autóversenyzés, ember+technika együtt alkot.
250k környékén garis cuccokból már lehet valamit építeni:
pl.: [link] és kerítesz hozzá vakut, esetleg az egyik obit eladod.
vagy:
[link] ez, és mellé egy Metz-36-os vaku, szintén jó vétel.a fennmaradó keretből meg lehet feljeszteni ezeken. de csak példaként hoztam fel, 250-ből sokmindent lehet.
-
randomhaver
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #10054 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, én elsőre 250k Ft környékén áldoznák rá. De mivel később lesz aktuális, ezért nem szerettem volna árat írni. Viszont érdekel az a határ, amire már azt mondjátok, hogy korrekt képet lehet csinálni vele. Ha tudnál írni pár alternatívát újra, és használtra is, akkor hálás lennék. (konkrét hírdetésre/ termékre gondolok ) Illetve azt is, hogy milyen objektíveket gondolsz, és milyen más kiegészítőket. Ha már használtan veszek, akkor azt nem szeretném, hogy leharcolt legyen, mert akkor inkább gyűjtök még hozzá.
Üdv.: Krisztián -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz randomhaver #10053 üzenetére
kevés fény > lehetőleg APSC méretű érzékelővel, meg fényerős "rövid" gyt.-s obival, egy legalább 20-30 kulcssszámú külső vaku is kell.
kérdés hogy mennyit tudsz rászánni, mert a fentieket egymillióból is meg tudod csinálni, de ha ügyesen csinálod, használt jó állapotú garis cuccból, akkor akár 200k-ból is bőven megvan.
ez alapján lehet szűkíteni a kört, mert ez a kérdés jelen formában olyan, mintha "autót szeretnék venni, legyen benne klíma, és négyajtós"
-
randomhaver
csendes tag
Akkor megkérdezem újra:
Helló, a segítségeteket szeretném kérni. Jelenleg egy Fujifilm FinePix S1800- as bridge gépet nyúzok, de már kezd kevés lenni. Gondolok itt főként a képzajra, a néha pontatlan AF-ra, és két kép elkészítése közötti időre. Egyenlőre még csak érdeklődnék, ugyanis még nem aktuális a vásárlás, de érdekelne, hogy milyen gépet ajánlanátok. Főként bulikon fotóznák vele, kevés fényben. Gondolom, hogy nem úszom meg a külső vakut . Illetve, még egyéb beltéri rendezvényre kellenének, szintén kevés fénnyel. A kérdés az lenne, hogy milyen gépet ajánlanátok, ami megfelelne nekem. Árat nem szeretnék írni, mert az érdekel, hogy mit tartotok megvásárlásra érdemesnek. Főként új dolog érdekelne, vagy garanciális használt.
Előre is köszönöm, és üdv.: Krisztián -
Mercutio_
félisten
válasz Mr.Csizmás #10050 üzenetére
14/2.5 csak GF2 és GF3 mellé van, azon meg nincs kukucska
A te obijaiddal - főleg a 40-150-nel - Pana vázon pedig az lesz a gond, hogy nem lesz stabi, és nehezebb kitartani, sok (több) lesz a bemozdult kép.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz Mr.Csizmás #10048 üzenetére
Pana GF3-at 14/2.5-ös obival venném a helyében (vagy ha a 220Volt tud még 130-ért GF2+14./2.5-öt akkor azt), és mellé egy használt 14-42 vagy 14-45 kitobit, hogy zoom is legyen, esetleg a 14/2.5-öt eladja jó pénzért, 14-42 beszámítással, és még olcsóbban ki tudja hozni a kitet, telét meg szintén használtan lehet időnként kifogni.
E-PL2 nem lenne elég EP2 helyett? Mert az jóval olcsóbban megoldható mint az EP2, kérdés még, hogy a kereső nem fog-e neki hiányozni
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Mr.Csizmás #10046 üzenetére
Te vagy a
macskájabarija, ez a te dolgodÉn a helyében várnék picit, Pentax nagyon hallgat és már több mint 1 éve nem jött ki új modellel, az új Oly m4/3 váz is érdekes lehet, amúgy itthon venné vagy külföld?
-
Mercutio_
félisten
válasz Mr.Csizmás #10044 üzenetére
Bridge után egy jó MIL
FC is az lenneEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
BiriBum
őstag
válasz Mr.Csizmás #10042 üzenetére
egyelőre a KR-t nézi, majd felvetem neki a KX-et is köszi
Egyikkel sem csalódna.
-
dannyl
addikt
válasz Mr.Csizmás #10040 üzenetére
Látom senki nem jár erre, hogy válaszoljon neked. Én kezdő vagyok nagyon, de ha lenne 150K-m és most kéne gépet vennem, én tuti a Nikon D3100-at venném. (lehet sokan a homlokukra csapnak most ). Vagy amit itt most több oldalon keresztül tárgyaltunk a srácokkal: Pentax K-x. Egy obival 130k, két obival úgy 160körül van.
De majd jön valami szaki is biztos, akinek vannak tényeken és adatokon alapuló válaszai is[ Szerkesztve ]
-
tzimash
őstag
válasz Mr.Csizmás #10038 üzenetére
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
150k-ig kellene cserélhető obis rendszer....esetleg duplakit. mit ajánlotok? DSLR, MILC jöhet.
-
Plebi
senior tag
válasz dannyl #10031 üzenetére
Most nikont sehol sem fogsz jó áron kapni. később lehet változik a helyzet, de az itthoni kereskedők úgy is úgy állnak mindenhez, hogy ennyiért is elmegy akkor nem olcsósítok. Nekem volt nikon d3100-am, nem rossz kis gép, de nagyon hamar kinőhető, mivel nagyon vissza van fogva szegény, ezzel szemben a pentax köré később is jó rendszer építhető, ha neked megfelel az a szolgáltatás kínálat és felbontás amit a k-x nyújt, de objektívek terén nem kell annyira válogatnod, hogy na most ebben van-e stabi vagy nincs, megy-e benne az AF vagy nem, pedig az van rá írva...
Személy szerint k-x-re szavazok jelenleg és nem amiatt, mert hosszas és nehéz döntés után Pentax K-5-re cseréltem a d3100-t. Canon 1100d-t pedig én sem vennék.
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Mikisys
őstag
válasz debrejo #10034 üzenetére
Lásd a 10027-es hozzászólásomat.
Hosszútávra érdemesebb lenne Pentax gépet választani, megbízható márka, még sok expóval is megéri.
Amatőr gépeknél a sok expo az kb. 30.000 körüli és feletti számú, a Pentaxnál ez éppen bejáratott gépnek felel meg.
Sokféle, viszonylag olcsó régebbi gyártású objektívből is lehet válogatni hozzá.
Gyors működés, emberbaráti kezelhetőség, jó képminőség.
Egy Pentax K200D géppel igen sok mindent lehet fotózni, kb. ilyen irányban indulj el.Üdv!
-
debrejo
senior tag
válasz Mercutio_ #10033 üzenetére
A fotós könyv hirtelen eszembe se jutott, köszi a tippet!
Elmondom mi a gondom kompakt gépekkel (bár megjegyzem bridge gépeket nézegettem, és teljesen nem vetettem el mint következő lépcső):
- teljes manuális állíthatóság hiánya.
- külső vaku csatlakoztatási lehetőség amire a későbbiekben esetleg szükség lehet.
- raw tudása az esetleges utómunkák miatt, szintén a későbbiekben (PS).
- és a legfontosabb, nem szeretném "kinőni" fél év alattA kompaktal lőtt képeken látom az elmosódottságot, a rossz fókuszt, a beégést túlzott napsütésben illetve a fény hiányakor jelentkező "homályt" a képekben. Nem beszélve arról, mennyire lassú maga az egész fényképezési procedúra (bekapcsolás, automata zoom, mentési folyamat, sorozatfelvételkor jelentkező késés, gyenge vaku...), esélytelen egy hirtelen pillanat lekapása.
Ennek ellenére meggyőzhető vagyok, ha tudtok olyan gépet ami még kiszolgálna és nem DSLR, örülnék ha ajánlanátok[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz debrejo #10032 üzenetére
Mi az amiben már túlléptél a jelenlegi kompaktod által biztosított lehetőségeken?
Lehet, hogy első körben 1-2 fotós könyv olvasása is sokat dobna a képeket, és később, amikor már tudatosabban fotózol ráérnél DSLR-re váltani.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
debrejo
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, abszolút kezdőként vágnék bele a hobbifotózásba. és itt most nem a családi összejövetelekre gondolok, annál kicsit komolyabb ismerkedésre gondoltam. A rendelkezésre álló keret nem tól rózsás, így csak használt kitekben tudok gondolkodni.
És itt jön az én problémám, ugyanis mellényúlni nem akarok, érteni viszont nem értek hozzá.
Felsorolnék pár típust, amik nálam beleférnek, használtan:
Canon EOS 400D
Canon EOS 1000D
Nikon D40
Nikon D3000Ezek kábé ugyanabban az ársávban mozognak (+/- 5-6000 Ft), 18-55-ös kitobival mind.
Melyik éri meg jobban, gondolok itt olyanokra mint további bővíthetőség a későbbiekben, tartósság, esetleg garancia, szervízháttér, ilyenek. A gép fényképezésre kellene, nem videózásra, főleg sok város, épületek, portrék, esetleg tájképek, makró (még) annyira nem. Ismerkedni szeretnék egyelőre a beállításokkal.Illetve itt pár típus, amik szintén ugyanebben az ársávban vannak, de nem tudom, hogy a fentebb sorolt gépekkel felveszik-e a versenyt (nem csak a kép minőségére gondolok itt, hanem használhatósági szempontokra is (további obik palettája és ára, estébé):
Sony DSLR-A(alpha) 200K -- a képen 18-70-es(?) objektív van, de maga a kép csak illusztráció, az eladó nem írta le a pontos típusát...
Olympus E450 -- 14-42 és 40-150 Zuiko obikkal (kicsit kilóg a lóláb, ez csak erős alkuval férne bele...)
Pentax K100D -- 18-55 és 50-200-as obival.Még egy kérdés: gondolom az expószám egy vázban kvázi olyan mint a kocsiban a kilométer. Mi az a szám amire az embernek azt kell mondania hogy ez már kicsit sok?
A válaszokat előre is köszi, és ha nem baj, jönnék még kérdezni párszor mielőtt vennék egy gépet
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
Keresgéltem én is, mert alaphangon egyébként D3100 volt a kiszemelt, csak láttam, hogy felment az ára (mert volt új anno 130 körül, most meg inkább 160). Meg kérdés, hogy megéri-e új Pentax K-x-szel szemben egy használt D3100, amit egyébként nem találtam jó áron használtban sehol...
-
Mercutio_
félisten
válasz dannyl #10017 üzenetére
Az részemről irónia volt
Évekig Pentaxot használtam, és még most is az lenne, ha nem lennék lusta cipelni bármit ami obival 1/2 kilónál nehezebb és/vagy nem változtak volna a fotózási szokásaim. De ha kijönne a Pentax egy olyan APS-C-s EVIL-lel, amin teljes funkcióval használhatóak a KAF(2) bajonetes obik esélyes, hogy eladnám a mostani felszerelésem és visszatérnék a PentaxhozEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
dannyl
addikt
Köszönöm mindenkinek a sok segítséget. Akkor ejtem az 1100D-t és valószínűleg Pentax K-x lesz, mert a D3100 az egy jó 20-25E-rel drágább... Az meg már sok nekem. Alapjában véve a 100-120 közöttieket néztem, de láttam, hogy a minimum az a 130, és még akkor ez csak a gép+1 obi.
-
BiriBum
őstag
válasz benedekco #10023 üzenetére
Teljesen egyetértünk. Belépő szinten azért vannak különbségek. A Canon olcsó anyaghasználata hervasztó. Az pedig, hogy a régi trágya IS nélküli 18-55-öt még nemhogy gyártják, de kitbe is rakják, az döbbenetes. A képminősége sokakat eltántoríthat a DSLR gépektől - azt hiszik, hogy maga az egész gép xar..
Hozzáteszem, egyik kit objektív sem világbajnok (kivétel pl. az Oly 14-42, Nikon 18-105 és Pentax 18-135).[ Szerkesztve ]
-
addikt
Szerintem mind 1 kutya. Kb tök mind1 melyiket veszi. Hiszen ezek a gyártók iszonyat jó gépeket csinálnak. Én pl azért választottam Nikont annak idején, mert az volt szimpatikus... miért.... csak... nincs rá értelmes emberi magyarázat. Egyszerűen az tűnt szimpinek, formára, a névre, a márkára, úgy egyáltalán, szinte csak az érzelmeim után mentem. De nekem rohadtúl bevált. Valószínűleg, ha egyszer újra DSLR gépet veszek akkor újra a Nikon-t fogom választani. Ellenben amikor elkezdtem kompaktok és milc-ek között nézelődni.... na ott már komoly különbségek vannak, ott már egy Nikon-on se kezdtem komolyan gondolkodni. ettől függetlenül persze azok se rossz gépek... csak találtam számomra jobbat is. De a tükrösöknél kb az a lényeg, hogy kézre álljon (persze csak a kategóriákon belül) és meg tudja szeretni az ember.
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
BiriBum
őstag
Azt mondta, hogy vedd azt, amelyik tetszik, egyébként tudtommal sokáig Pentaxot használt, mint ahogy én is. Nem vagyok márka-elfogult.
A Pentax több fícsört pakol a belépő gépeibe (pl a k-x 4,7 fps sorozata vs 3fps Canon).
Canonhoz több használt, digi vázra készült objektívet találsz. A Pentaxhoz viszont nevetségesen olcsó, de kiváló képminőségű manuális fixeket lehet kapni. Mivel a Pentaxban a vázban van a stabi, így ezek a manuális objektívek is stabilizáltak lesznek.
A Canon 1100-hoz alapból adott 18-55 IS nélküli kitobjektívre érdemes egy ezrest ragasztani cellux-szal, hátha elviszi valaki. Az IS-es 18-55 ellenben elég jó minőségű.
Egyik gép sem időjárás-szigetelt. A Canonnak rémes kínai műanyag fogása van.Neked kell döntened.
-
A Zéé
addikt
A legtöbben fanboyok (vagyunk), ez így van. BiriBum pl mindenkinek Pentaxot ajánl, valaki mindenkinek Canont, én meg bejövök akkor a Nikonnal
Addig nem tudsz dönteni, amíg nem fogdosod meg őket, nem jársz 1-2 üzletben, és nem próbálod mérlegelni, hogy melyik rendszer melyik előnye fontosabb számodra, és melyik hátrányával tudsz könnyebben együtt élni.
Nagyon mellényúlni egyikkel se tudsz, mindegyiknek vannak előnyei, hátrányai.
Ceruzaelem, külön aksi pedig legalább ugyanolyan örök vita, mint a milyen rendszert vegyek.Just a simple Lineman...
-
jeni
félisten
válasz BiriBum #10016 üzenetére
Indítom a szavazás a Pentax K-x ,a Canon D1100 és a Nikon D3100 között.Segítsünk a dilemma leküzdésében a dannyl elvtársnak.
A téteket tegyétek meg, a jutalom,a nyeremény csak a dannyl fotós elvtársnak jut majd a végén a gép megvétele esetén.
Akik meg szavaztak rá azok meg egy korsó sör jut amit a dannyl állja a csekket majd valamikor.
Részemről
1 szavazat:
Nikon D3100 (újabb modell,zajtalanabb kép nagyobb ISO-n több objektív kínálat, a jobb megépítés)-a Canon is jó lenne de gagyibb a váz felépítése- a Pentax esetében a kevés objektív kínálat miatt hátrány
U.i: Berakom még a Canon D1100-t a kínálatba.[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz BiriBum #10015 üzenetére
Egyiket se fogtam még kézben. Ami miatt vacillálok, az az, hogy mint pl. az előző kolléga is kapásból azt mondta, hogy ne a Pentaxot vegyem, te azt mondod, hogy azt Nem tudom melyikőtöknek van nagyobb tapasztalata, vagy csak márkahűségből (esetleg elfogultságból) mondtok ezt-azt (ez most bunkón hangzott, de vegye annak senki légyszi ). Bár a legutóbbi linked azért meggyőző érv... Igazából rosszul nem döntenék egyikkel se rövid távon, mert abszolút kezdő vagyok. Egy Fuji FinePix S1600-at "nőttem ki" most, és a tükrösök felé venném az irányt. Még várok egy kicsit, hátha befut pár vélemény
-
Peetry
senior tag
válasz BiriBum #10010 üzenetére
megint kezdjük a sajátakku vs ceruza dilemmát
amugy szerintem akkor előny a ceruza ha van már jó töltőd, meg akkupakk, mert nem kell külön.
amugy meg nem kéne hogy ez legyen a döntő, mindenki máshogy vélekedik róla, én pl idegbajt kapnék az akkuktól, azon gondolkodom, hogyan tudok majd a vakuba is eszkábálni li-ion. -
-
randomhaver
csendes tag
Helló, a segítségeteket szeretném kérni. Jelenleg egy Fujifilm FinePix S1800- as bridge gépet nyúzok, de már kezd kevés lenni. Gondolok itt főként a képzajra, a néha pontatlan AF-ra, és két kép elkészítése közötti időre. Egyenlőre még csak érdeklődnék, ugyanis még nem aktuális a vásárlás, de érdekelne, hogy milyen gépet ajánlanátok. Főként bulikon fotóznák vele, kevés fényben. Gondolom, hogy nem úszom meg a külső vakut . Illetve, még egyéb beltéri rendezvényre kellenének, szintén kevés fénnyel. A kérdés az lenne, hogy milyen gépet ajánlanátok, ami megfelelne nekem. Árat nem szeretnék írni, mert az érdekel, hogy mit tartotok megvásárlásra érdemesnek. Főként új dolog érdekelne, vagy garanciális használt.
Előre is köszönöm, és üdv.: Krisztián -
Mercutio_
félisten
válasz dannyl #10003 üzenetére
Mindkét gép rendben van, a Canonnak talán jobb a videó képessége, és több használt obit tudsz hozzá venni a piacon valamint nem kell még beruháznod külön eneloop akkukra és töltőre ami a K-x-nél elengedhetetlen.
Menj be egy műszaki áruházba, és fogd meg mindkettőt, hogy melyik esik kézre, tekergesd a tárcsát, nyomkodd a vezérlőgombokat, nézz bele a kereső, aztán ebben a tesztben a választható 4 gép közül állítsd be az 1100D-t, K-x-et, meg ami még esetleg szóba jön és a képen húzgáld a kockát különböző helyekre, nézd meg a sötét részeknél mennyire mosnak, mennyi a részlet, a következő oldalon pedig a magasISO-s JPG teljesítményt tudod ugyanígy megkukkolni.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
addikt
válasz Mercutio_ #10002 üzenetére
Köszönöm a válaszodat! Arra az Oly XZ-1-re eddig nem is figyeltem fel.
Nézegettem a méreteket dpreview-on a Pana G2-ről, de azt hiszem az is már nagy lenne. Majd megpróbálok valami megagiga centerben megfogdosni egy ilyen gépet. Illetve összehasonlítani a többi MILC-el. Sajna az Oly EPL1 tűnik a legjobb választásnak ha az árakat nézzük. Nagy a dilemma. Most picit megnyugszom, megpróbálok beszabadulni egy helyre ahol tapicskolni lehet sok gépet aztán pihenek rá egyet és utána megint nekifutok
Ez általában be szokott jönni. A Sony NEX-et is néztem... az egyik legnagyobb húzóereje a szenzor méret.
Sajna ma még nem kapni nem cserélhetős, APS-C érzékelős, kis zoom-os jó optikás nagy fényerős gépet. Mert akkor beb@szna a gyártóknak a belépő dslr-eknél. Lehet hagyom az egészt, jövőre Addig meg használok valami ócska lehasznált kompaktot.
Köszi mégegyszer! Kezd körvonalazódni a dolog.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Mercutio_
félisten
válasz neevous #9974 üzenetére
Muti azt a 20/1.7-et 70-ért!
bendekco: A Pentax K-x/K-r csak 10 dekával könnyebb mint a D80-ad, akkor már vehetnél Nikon D3100-at, és nem kellene új menürendszert, kezelést, miegymást megtanulnod, de szvsz ha tényleg lényeges súly és méretcsökkenést akarsz, akkor m4/3, Sony NEX vagy Olympus XZ-1.
Ahogy előttem írták a korábbi m4/3 vázak már 40-50 körül megvehetőek, de általában kitobival arányában még olcsóbban is kihozhatóak.
A Pana vázak - szerintem - kezelhetőbbek (dupla funkciós tárcsa) és az AF-jük főleg kevés fényben gyorsabb és pontosabb, az Oly vázaknak viszont jobb a JPG képe (bár a Pana G2/G3/GF2/GF3 már ilyen téren is sokat javult) és a vázban van szenzorstabilizátor.
SONY NEX-eket dupla kitben érdemes venni 16/2.8 és 18-55-ös kotibi, az előnyökről és a hátrányokról a NEX-es topicban tudnak bővebben mesélni, a 16-os nem túl izmos, de annyiért amibe kerül elfogadható, és a vázakban APS-C méretű szenzor van.
Olympus XZ-1 előnye a kis méret, és a fényerős nagy átfogású obi, hátránya a kis kompakt szenzor.Pana G2 valójában nem olyan nagy, mint amilyennek a képeken látszik, próbálj összefutni valakivel és megnézni/kézbevenni egyet, meg fogsz lepődni, de ha igazán jót akarsz, akkor egy G3-at próbálj ki abban már az új(abb) 16MP-s szenzor van.
Az alábbi feltételedet viszont bármit is választasz vagy vaku használat, vagy valami fényerős obi beszerzése tudja csak teljesíteni: "-sötétebb szobákban összejövetelek alkalmával való fotózás"
Ja igen és az akku élettartamhoz vagy EVF-es vázra lesz szükséged, vagy 2-3 utángyártott aksira e-bay-ről olcsón esetleg nyáron régi analóg átnézeti kereső (ilyen vagy ilyen esetleg ilyen)
dannyl: Jó lesz neked az a Canon, nem akarsz Pentaxot!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest