- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Adott egy hap ac2 router(192.168.1.0-s hálózat), az alap konfig már megvan ez alapján. Most próbálom belőni az openvpn szervert. Találtam róla elég sokféle leírást de végül sikerült csatlakozni a routerre. Az openvpn-nek csináltam külön ip poolt 192.168.2.10-192.168.2.20. Felmerült a további konfigolással kapcsolatban pár kérdés.
Az egyik az, hogy mit és hogyan kellene beállítani, hogy a vpn-re csatlakozó eszközökről is el tudjam érni a routert winboxból?
A másik, hogy láttam sok helyen, hogy állítanak címfodítást a vpn tartományra is, hogy a csatlakozott eszközök tudjanak netezni. De furcsa módon nekem ez működött enélkül is.
Az utolsó pedig az, hogy láttam pár leírásban, hogy csinálnak port forwardot az openvpn portra. Ez akkor is kell ha nem egy mögöttes eszköz csinálja az openvpn-t hanem maga a router?Remélem tudtok segíteni.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Trollok komolyan
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- GYÖNYÖRŰ iPhone Xs Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3537, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3348, 93% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3117
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest