- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kétmotoros tereproller, ami nem lett túl drága - Ausom L2 Max Dual
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Volt egy MIKROTIK RB2011UiAS-2HnD-IN routerem, amihez vettem egy PoE adaptert. Konkrétan ezt: UBIQUITI POE-24-12W-G
Teljesen jól működött a két eszköz együtt. Nem volt random újraindulás, nem volt semmi hiba.
Később lecseréltem a routert egy MIKROTIK RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN modellre. A PoE adapter maradt a régi. Nagyritkán azt tapasztalom, hogy a router újraindul és a logban csak annyit látok, hogy "router was rebooted without proper shutdown". Amikor elkezdtem jobban felfigyelni a jelenségre, azt tapasztaltam, hogy jellemzően akkor történik ez, amikor nagyobb a terhelés, nagyobb a forgalom a hálózaton. Feltételezem hogy jobban dolgozik a router processzora, így több áramot vesz (venne?) fel.
Megnéztem a Mikrotik oldalán és a régi modellhez azt írják, hogy "Max power consumption: 11 W", míg az újhoz "Max power consumption without attachments: 23 W". Nem tudom, hogy itt pontosan milyen attachmentre gondolnak, de én nem használok semmilyen kiegészítőt a routerhez. Kivettem a dobozból, bekonfiguráltam és használom.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek lehetséges, hogy a fenti jelenség a random újraindulások forrása?
Ha igen, milyen PoE adaptert lenne célszerű vásárolni? Annyira nem értek hozzájuk. Ezt a kettőt néztem:
UBIQUITI POE-24-24W és UBIQUITI PoE-48-24W
Viszont ötletem sincs, hogy mi a különbség, hogy az egyik 24VDC @1.0A, a másik pedig 48VDC @0.5A.Előre is nagyon köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- Express iPhone Szerviz 6 hónap garanciával, saját futár, ingyenes tisztítás és ajándék fólia
- Lenovo Thinkpad T540p i5-4200M / 8GB ddr3/ 120gb sata ssd / töltő / akku nincs
- EPSON TM-T20III (012) Ethernet Blokknyomtató
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - 2 év garancia
- Nintendo Switch V2
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Sportokra tervezve, prémium dizájnnal
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 16 GB-os Sapphire Pulse Radeon RX 7900 GRE - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest