- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Akciófigyelő: Robotporszívó jár a Xiaomi TV mellé
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valahogy nem bírok ezzel a DNS-el.
RB3011 dhcp és dns-t csinál (dns allow req bepipálva, 53-as port tiltva wan-ról, kintre 8.8.8.8 dns megy)Tünet:
a programok nem találják név alapján az egyik szervert.
nslookup feloldja névvel
nem pingelhető
pingelem a local-os nevét ami ugyan úgy fel van véve mikrotikba hátha
pingelhető utána mindkét névvel és a programok is indulnakMi a bré van?
miért kell pingelni egy címet hogy feloldása kerüljön?Mikibe felvettem static dns-be a .local-os és sima nevet is minden szerverhez és eszközhöz ahol fontos a névfeloldás.
Természetesen ha a gépbe host fileba rögzítem a nevéhez tartozó ip-t akkor a programok hibátlanul működnek. Most ezt tettem de szeretném ha ez működne.
Nincs tartomány, a mikibe sincs kitöltve domain.
Ez a konkrét gép statikus ip-vel van belőve a miki van átjárónak és dns-nek. Win7 és Win10 is csinálja
Mikrotik tools pingje felold hibátlanul mindent, de valami nem stimmel a windowsos gépekkel.
Vagy a windowsos ping nem ugyan úgy oldja fel a nevet mint az nslookup?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3030, 100% Akkumulátor
- iPhone 12 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3335, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 90% Akkumulátor
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest