- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Android szakmai topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- 
			  Mobilarena Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye. 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Veron addikt válasz  Kroni1

üzenetére Kroni1

üzenetéreNem csoda, hogy kezded elveszteni a fonalat, már-már én is. :) Tehát adott egy kétszintes ház. Jelenleg a szutyok Digi ONT van a hálózatban. Ez csak 2Gt tud és egy Gb portja van. Ezen lóg wifin 2 laptop, 1 tablet, 2 telefon, 1 TV, 3 kamera és vagy 20 okos kütyü, kábelen pedig XBOX, média box, NAS. Upgradeként vettem egy AC65P routert, de a gyári FWrel rosszabb a 2G lefedettség, mint a Digi ONTtal. 
 Ezért továbbfejlesztési lehetőségként több utat dolgoztam ki.1. Visszaviszem az Asus és veszek 2 Mikrotik ac2-t a két szintre kábelen összekötve.. Nem értek a Mikrotikhoz, de biztos meg lehet tanilniz, elvégre szakmába vág. Viszont van egy esztétikai követelmény is az APhez.: ne legyen ronda és ne nagyon látszódjon. :) 
 2. Ezért gondoltam akkor egy PoE router (ac3?) plusz egy dedikált APt az emeletre PoEn etetve. Ez már esztétikusabb, de mivel az Ethernet csati a hátán van, nekem meg egy fali Ethernet duhaljam van, kettes keretben egy el.dugaljjal, így nem tudom szépen, vésés nélkül felszerelni. Ezért gondoltam lyukat fúrok a bútorlapom és a szekrény belső felületére teszem fel.
 3. Aztán a TP Link Deco mesh megoldása eszembe jutott az Asus és Mikrotik helyett. Ezzel az a gond, hogy kevés a portja, így egy switchet is be kell iktatnom a hálózatba.
 4. Asus alalokom továbbmegyek és felteszek egy CFWt ah AC65Pre, de szerintem a megfelelő 5G lefedettséghez két eszköz kell. Vehetek még egy routert, akár AC65Pt is. Vagy egy tizenezer Ftos extendert. Vannak Gb Ethernetes eszközök, és működnek AP módban, nem csak repeaterként. Ez jó lehet, mert kb. 60 m2 ytong fallal elválasztott szintet kell lefedni és nagyjából közepén lenne.Nagyjából ez a helyzet. Stabil 2 és 5G hálózatot szeretnék 2x60 m2en 1Gbes Digi optika mellé kb. 40e Ftból. .  
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Home server / házi szerver építése
- iPhone topik
- Synology NAS
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Hogy mi van? A TikTok lett az Xbox ellenfele?
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Thinkpad E15 Gen2 15.6" FHD IPS i7-1165G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Samsung S25 12/128GB Navy Blue, Snapdragon Elite, makulátlan állapotban garival eladó
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo (2 akku) RC Pro - drón szett újszerű állapotban
- Akciós áron eladó ÚJ HP Dragonfly G4 /I7-1355U/16 GB/1000GB SSD/13,5"/FHD+/400nit/1 ciklus
- Lenovo ThinkPad P15v Gen 3 i7 12800H 16GB 256GB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256GB SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- (Cini) Minis Forum mini PC Ryzen AI 9 HX 370 AMD Radeon 890M RAM és SSD nélkül! 1 év garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

ekkold
 ekkold