Hirdetés
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Telekom mobilszolgáltatások
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android dual SIM okostelefonok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
válasz
Kroni1 #12115 üzenetére
Nem csoda, hogy kezded elveszteni a fonalat, már-már én is. :)
Tehát adott egy kétszintes ház. Jelenleg a szutyok Digi ONT van a hálózatban. Ez csak 2Gt tud és egy Gb portja van. Ezen lóg wifin 2 laptop, 1 tablet, 2 telefon, 1 TV, 3 kamera és vagy 20 okos kütyü, kábelen pedig XBOX, média box, NAS.
Upgradeként vettem egy AC65P routert, de a gyári FWrel rosszabb a 2G lefedettség, mint a Digi ONTtal.
Ezért továbbfejlesztési lehetőségként több utat dolgoztam ki.1. Visszaviszem az Asus és veszek 2 Mikrotik ac2-t a két szintre kábelen összekötve.. Nem értek a Mikrotikhoz, de biztos meg lehet tanilniz, elvégre szakmába vág. Viszont van egy esztétikai követelmény is az APhez.: ne legyen ronda és ne nagyon látszódjon. :)
2. Ezért gondoltam akkor egy PoE router (ac3?) plusz egy dedikált APt az emeletre PoEn etetve. Ez már esztétikusabb, de mivel az Ethernet csati a hátán van, nekem meg egy fali Ethernet duhaljam van, kettes keretben egy el.dugaljjal, így nem tudom szépen, vésés nélkül felszerelni. Ezért gondoltam lyukat fúrok a bútorlapom és a szekrény belső felületére teszem fel.
3. Aztán a TP Link Deco mesh megoldása eszembe jutott az Asus és Mikrotik helyett. Ezzel az a gond, hogy kevés a portja, így egy switchet is be kell iktatnom a hálózatba.
4. Asus alalokom továbbmegyek és felteszek egy CFWt ah AC65Pre, de szerintem a megfelelő 5G lefedettséghez két eszköz kell. Vehetek még egy routert, akár AC65Pt is. Vagy egy tizenezer Ftos extendert. Vannak Gb Ethernetes eszközök, és működnek AP módban, nem csak repeaterként. Ez jó lehet, mert kb. 60 m2 ytong fallal elválasztott szintet kell lefedni és nagyjából közepén lenne.Nagyjából ez a helyzet. Stabil 2 és 5G hálózatot szeretnék 2x60 m2en 1Gbes Digi optika mellé kb. 40e Ftból. .
Új hozzászólás Aktív témák
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- LEGO klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Mini PC
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Boya BY-M1 mikrofon
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3221
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N4 ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest